Ingeborg Ribsskog - Baron Adeler Malteserordenen E-post til slottet om Mette-Marit videoen Er noe galt i Martine-saken? Problemer med Grandiosa? johncons-MUSIKK johncons-REISE johncons-FOTBALL

onsdag 24. oktober 2007

Heltidsansatt

Innlegg: 326
Ble medlem: 01/09/2007

Originally posted by: Spaceisdeep


Ja jeg skjønner hva du mener og er fosåvidt enig, men har det slått deg at det kanskje ikke er marked for grandiosaen i Sverige ?



Av våre produkter på Korni som omfatter 3 sorter knekkebrød, 3 sorter kjeks, vanlig flatbrød og flatbrød med smak ( hvitløk, chili, pesto, (løk er desverre borte[IMG][/IMG] )så finner du ikke de med smak i butikkhyllene i Norge for det er ikke marked for det, desverre.


Ja, nå synes jeg diskusjonen går litt i ring her.

Fordi dette mener jeg å ha vært inne på før.

At i såfall må det et av verdenshistoriens merkverdige sammentreff.

Som sagt, at Norges mest populære middag, skal være Sveriges mest upopulære.

Da må det være noe galt noe sted.

Enten det, eller så må det være, som nevnt, en stor biologisk forskjell på smaksløkene hos nordmenn og svensker.

Og det er jo nabofolk, så det er egentlig veldig usannsynlig, vil jeg tro.

Jeg hadde skjønt hvis Pizza Grandiosa Orginal, hadde solgt f.eks. litt mindre i Svergie enn i Norge.

Men hvis de ikke vil ha Norges mestselgende produkt, og i stedet vil ha Norges f.eks. 418. mest solgte produkt da, Big One, istedet.

Det blir som om i Sverige så skulle ikke Coca Cola AB selge Coca Cola da, bare Coca Cola light, Tab Extra, Coca Cola med kaffe, og Coca Cola med sitron osv.

Men at det var ikke noe marked i Sverige for Coca Cola.

Min påstand er at, siden Pizza Grandiosa Orginal, er Norges mest ettertraktede produkt salgsmessig, så må det være noe galt et eller annet sted, hvis det er ikke er noe marked for den i det hele tatt i Sverige.

Jeg skjønner det hvis det er variasjoner mellom landene.

Men at en middag skal være mest populær i et land, og minst populær i et annet land.

Da må det være en ordentlig grunn for det, annet enn at 'det ikke er noe marked for den i Sverige'.

Det må være en bedre forklaring enn det mener jeg.

Jeg tror jeg kan mer eller mindre slå fast at da må det være noe galt.

Men hvis noen har noen ideer om hva dette kan komme av, så kom gjerne med tilbakemeldinger på det.

Redigert: 24/10/2007 kl 22:12 av cons
cons
Heltidsansatt

Innlegg: 325
Ble medlem: 01/09/2007

Originally posted by: koppe


Vel i såfall var han ikke jødisk, for å være jøde må man ha jødisk mor... det er i alle fall den tradisjonelle definisjonen (som jødene selv bruker).






Ja jeg tok vel også opp det i åpningsinnlegget, om at jødene bruker det matriarkiske system, for å bestemme om noen er jøde eller ikke.

Altså at dette går på moren, som du skriver, i motsetning til etternavn, som i hvertfall de fleste steder tradisjonelt går etter faren.

Men det var jo også tvil om Hitlers opphav på morssiden, om en slektning av
han var Hitlers forfar på både på mors og farssiden.

Og dette kunne jo forklare dette du skriver lengre ned, med at Hitler hadde en utviklingshemmet slekting.

Og familien hans fra morssiden, var vel fra Tsjekkia, men det står vel ikke så mye om hvilket folkeslag de tilhørte, noe sted jeg har sett i allefall.

Dessuten, hvis farmoren til Hitler, jobbet som f.eks. stuepike, for en inflytelsesrik jødisk familie i lokalområdet de var fra.

Så kan man vel muligens forestille seg at denne familen, kan ha vært en familie av en type, som var vanlig fra føydal-tiden f.eks. da.

Da eide jo godseieren folkene som bodde på gårdene rundt mer eller mindre.

Og hvis det var noe sånt som hang igjen, så kan man jo forestille seg, at Hitler kanskje ble manipulert da, og muligens også brukt som en marionett.

Uten at jeg sier på noen måte at det faktisk var sånn.

Men jeg synes at det hadde vært interessant, om man viste mer om dette, oppe i dagen, for da kunne man jo eventuelt avskrive en sånn teori.







Hitler hadde i alle fall en utviklingshemmet slektning og hadde hatt et forhold til en kusine -- begge deler uglesett av nazistene. Men så er ikke Hitler den eneste -- og heller ikke den siste -- hvis liv står i skarp kontrast til hans lære.



Hitler var vel først og fremst en stormannsgal sosiopat, som i likehet med mange andre (som Stalin, Pol Pot, diverse konger, diverse paver, diverse religiøse ledere, diverse diktatorer og diverse presidenter) i politisk ideologi og/eller religion fant et redskap til å kontrollere og herske over et stort antall mennesker. Jeg mistenker at det var hans (og de andre jeg nevnte) overordnede mål (og ikke frigjøring eller frelse for de undertrykkte/gudløse massene)... og da var det ikke så farlig om han selv eller andre "passet" inn i teoriene -- ikke så lenge teoriene kunne brukes til å gi ham makt.




Hvis Hitler hadde et forhold til en kusine, og en av Hitlers forfedre, var hans forfar på både mors og farssiden.

Kunne ikke dette da gjøre slektskapet til kusinen, litt vel nært, slik at dette kunne eventuelt blitt brukt som et pressmiddel mot Hitler, for å kontrolere han, og få han til å styre livet sitt i en bestemt retning?

Altså det du skriver om at det er forskjell mellom liv og lære.

La oss si man satt Sputnik som leder av kvinnegruppa Ottar da f.eks.

Det kunne kanskje ha gått ganske greit.

Vi må finne et værre eksempel vel.

Porno Hagen som leder av kvinnegruppa Ottar da, for å ta eksempel som vel er lett å skjønne.

Dette hadde vel blitt noe av det samme som å sette en mørkhåret person til å lede det germanske nazist-partiet.

Men samme det.

Jeg mener dette med liv og lære, faktisk er værre/mer alvorlig i Hitler sitt tilfelle. (Enn f.eks. i kvinnegruppen Ottar eksempelet).

Fordi, her var det jo snakk om et helt lands folks liv og skjebne.

Veldig mange millioner mennesker, Tyskland er vel det største landet i Europe, og har vel noe sånt som 80 eller 90 millioner mennesker vel?

Og nå vet ikke jeg hvor mange millioner tyskere som døde under 2. verdenskrig, men at det var mange millioner, det er vel velkjent.

Så det er derfor jeg mener dette scenariet er mer alvorig, når det gjelder forskjell på liv og lære.

Nå har jeg diskutert i andre tråder, om hva det betyr, i forbindelse med jødedommen, og at jødene ser på seg selv som Guds utvalgte folk.

Hvis jeg har forstått det riktig, så betyr det noe sånt, som at dyrene er nederst, jødene øverst, og andre folk er et sted i mellom.

Hvis jeg har fostått det riktig, så betyr det at jødene er Guds utvalgte folk, at jødene ser på seg selv som overlegne/mer verdt enn andre folkslag.

Med forbehold om at jeg har misforstått da selvfølgelig.

Så hvis det er sånn, at Hitler, enten selv mente, eller var en marionett for noen som mente, at jødene er Guds utvalgte folk, (og jeg har skjønt det riktig at dette betyr at jødene er mer verdt enn andre).

Da kunne jo dette medført noen uheldige konsekvenser da, for tyskerne, under krigen da.

Hvis nasjonen hadde en leder som så på befolkningen mer i klasse med dyr, enn mennesker.

Så kan det vel hende at han ikke tok det så tungt, som han burde da, hvis det strøyk med en millon eller flere tyskere ekstra da.

Fordi, jeg har jo lest at Hitler skjønte allerede i 1943, var det vel, etter Stalingrad antagelig, at Tyskland kom til å tape krigen.

Men alikevel, så lot han hele krigen fortsette inn i Tyskland, med det resultatet at mange millioner tyskere, og andre, folk døde (man må vel nesten kunne si unødvendig), i de to siste årene av krigen.

Siden Hitler altså ikke ville gå inn på tanken engang, om å be om fredsforhandliger, ala Versaile-forhandlingene etter 1. verdenskrig osv da.

Og Hitler gjorde også noen veldig snodige strategiske valg, når det gjaldt felttoget i Russland.

Han overtok direkte kommando av hæren, fra de Preusiske generalene han hadde, som vel ble sett på som noen av de dyktigste militære strategene i verden på den tiden.

Hitler valgte å gå for den relativt lille byen Stalingrad, fordi den het noe med 'Stalin', og å sette seg totalt fast der, istedet for å prøve å ta Moskva, sånn at Stalin og kommunistene mistet kontorllen over kommunikasjon, forsyninger og sentraladministrasjon osv.

Så man kan vel mye regne med at det var Hitlers bomstrategier, som kostet Tyskland og nazistene seieren i krigen, kan man vel nesten si.

De hadde jo veldig dyktige strateger som generaler, og at Hitler ville ta over for de.

Han var vel ikke utdannet militær strateg selv, var han det da?

Dette at han ville ta over for de, må vel sies å være nokså 'Gale-Matias' som vel folk sa før i tiden.

Så det er ikke sikkert at Tyskland hadde tapt krigen hvis de militærfaglige dyktige preusike generalene hadde fått lov å fortsette å bestemme hærens strategier.

Og dette er uten at jeg holdt med hverken Sovjet eller Tyskland i den krigen.

Jeg synes vel mest som fattern pleide å si, at amrikanern, burde ha bomba både nazistene og kommunistene i senk, mens de drev å kriga der borte i Russland.

Og Patton ville jo også fortsette å krige, leste jeg, ved å gå for Sovjet, etter å ha overvunnet nazistene i 1945.

Men han døde jo, uheldigvis han selvfølgelig og også for den strategien, samme år.

Og ble erstattet vel av Dwight David Eisenhower, som vel var hans fulle navn.

Så jeg skjønner det, hvis det er mange som ikke liker at jeg tar opp de temaene jeg tar opp her.

Og jeg sier heller ikke, for å understreke det, at dette er sånn det faktisk var.

Jeg bare mistenker at det var noe galt i forbindelse med de mange 'rare' tingene Hitler gjorde under krigen.

Og jeg kom til å tenke på disse teoriene, mens jeg prøvde å skjønne hva de 'rare' beslutningene kunne komme av.

Så jeg må understreke igjen, at dette bare er snakk om hypoteser eller teorier, som jeg prøver å lufte, for å høre om andre har noe kjennskap til noe som kan styrke eller svekke teoriene da.

Så jeg mener ikke å fornærme noen ved dette, eller å påstå at det var akkurat på denne måten ting var, og at det var disse teoriene som fikk Hitler til å gjøre 'rare' ting, når det gjelder beslutninger osv.

Fordi jeg håpet, at nå, siden det er så mange år siden krigen, at det også er lov å ta opp kontroversielle teorier i forbindelse med dette, for å undersøke, for å prøve å finne ut om dette kan ha noe for seg.

Eller hva som kan ha forårsaket disse merkverdige og snodige tingene, som jeg nevnte tidligere i posten og tråden.

Så får jeg håpe at ingen beskylder meg for å 'Hitle' debatten da.

For å prøve å ta med en vits i samme slengen, og avslutte posten da.

Så får håpe det er ok å ta opp dette alikevel, selv om det er kontroversielt.

Så beklager hvis det ikke er det.
Cunard and the slave trade.
Messages 1 - 1 of 1



Message 1 - posted by johncons, Just Now

Here it says that The Cunard Building in Liverpool was one of the centers of the slave trade:

'Liverpool's Cunard building was a main centre for the trade. The slaves were shipped from Africa and the Caribbean to Liverpool's docks.'.

www.bbc.co.uk/1xtra/...

And here it says that The Cunard Building was built during the first world war, between 1914 and 1918:

'The Cunard Building is a building of elegant proportion, sited on the Pier Head at Liverpool. It was constructed by Holland, Hannen & Cubitts between 1914 and 1918 as the headquarters of Cunard Line, and is now the second of Liverpool's "Three Graces".'.

en.wikipedia.org/wik...

And also, I've heard on the telly and other places, that this year it is bicentennial for the abolition of the black slave trade.

Here they say it was: 'the first significant step towards the end of slave trading in and to the British colonies.'.

www.london.gov.uk/sl...

But I was wondering on a couple of things regarding these issues.

- Like, how can they say on the BBC website that the Cunard was a centre for the slave trade, when The Cunard Building wasn't finished being built until 1918, and the abolition of the black slave trade, started in 1807?

- How was it possible for The Cunard Line, to build The Cunard Building, during the first world war, when like it says here, Britain was heavily involved, as a part of the Entente Powers, in defeating the Central Powers in the war?

'The Entente Powers, led by France, Russia, the United Kingdom and its colonies and dominions, and later Italy (from 1915) and the United States (from 1917), defeated the Central Powers, led by the Austro-Hungarian, German, and Ottoman Empires. Russia withdrew from the war after the revolution in 1917.'.

en.wikipedia.org/wik...

- Why are they using the term 'the bicentennial for the abolition of the black slave trade', (like I've heard it being refered to on telly).

And not 'the bicentennial for the abolition of slave trade in general', when they are refering to the abolition of the slave trade in the news?
Tittel på tema: Hvordan kjøtt er det i Pizza Grandiosa?
Tema-Sammendrag: Hvordan dyr er kjøttet på Grandiosa'n fra, og hvordan type kjøtt er det?
Skrevet: 20/10/2007 00:59
Trådrating:
Linjær : Trådet : Enkel : Grenet

<< 1 2 3 Forrige Neste Siste uleste
Trådverktøy
Hurtigsvar
Bli varslet på dette temaet
Send temaet på e-post
Legg temate til i favoritter
Skriv ut dette temaet.


24/10/2007 00:17


Spaceisdeep
Avdelingssjef

Innlegg: 2265
Ble medlem: 02/03/2005

Originally posted by: cons


Så da kan man lure på igjen da.



Hvorfor selges bare Stabburet pizza fra Big One fabrikken i Sverige.



Og ikke pizza fra Grandiosa fabrikken.



Enda Grandiosa det selges Grandiosa i Norge for minst fire ganger så mange penger enn Big One. (66% markedsandel, mot 15% markedsandet, etter kvalifisert gjetting).



Dette høres litt ut som bakvendt land for meg.



Fordi jeg kunne skjønt det hvis for eksempel tallene var litt forskjellig i Norge og Sverige.



Men at dem selger 2 Big One pizzaer i Sverige da, når Big One har en andel av konsernets salg i Norge på ca. 15 prosent.



Og at dem ikke selger en eneste kartong Grandiosa, som i Norge har en andel av konsernets salg på godt over 60 prosent. (Og som i tillegg også er Norges mest solgte, og vel også en av de sterkeste, merkevarer.)



Det synes jeg høres jeg høres ut som bakvendtland, som sagt, og også litt som 'høl i huet', for å si det på godt norsk, sånn folk pleide å si det, i allefall før i tida.







Kanskje ikke svenskene er så glade i Grandiosa, og det sier jeg ikke noe på.

Ellers kan jeg opplyse deg om at det ikke er produsentene som bestemmer hva som skal selges hvor, men de forskjellige butikkjedene.
Dette merker vi godt der jeg jobber i Kavli. Flatbrød, knekkebrød og kjeks fra Korni selges ikke overalt. Det samme kan man si om Q-meierienes produkter som og er et Kavliprodukt.

-------------------------
I am what I am

SPACE IS DEEP
Space is dark, it is so endless
When you're lost it's so relentless
It is so big, it is so small
Why does man try to act so tall
Is this the reason, deep in our minds?
( Dave Brock - Hawkwind )
Rapporter dette til en ModeratorSvar : Sitat : Topp : Bunn

24/10/2007 02:05


cons
Heltidsansatt

Innlegg: 324
Ble medlem: 01/09/2007

Originally posted by: Spaceisdeep

Originally posted by: cons





Så da kan man lure på igjen da.







Hvorfor selges bare Stabburet pizza fra Big One fabrikken i Sverige.







Og ikke pizza fra Grandiosa fabrikken.







Enda Grandiosa det selges Grandiosa i Norge for minst fire ganger så mange penger enn Big One. (66% markedsandel, mot 15% markedsandet, etter kvalifisert gjetting).







Dette høres litt ut som bakvendt land for meg.







Fordi jeg kunne skjønt det hvis for eksempel tallene var litt forskjellig i Norge og Sverige.







Men at dem selger 2 Big One pizzaer i Sverige da, når Big One har en andel av konsernets salg i Norge på ca. 15 prosent.







Og at dem ikke selger en eneste kartong Grandiosa, som i Norge har en andel av konsernets salg på godt over 60 prosent. (Og som i tillegg også er Norges mest solgte, og vel også en av de sterkeste, merkevarer.)







Det synes jeg høres jeg høres ut som bakvendtland, som sagt, og også litt som 'høl i huet', for å si det på godt norsk, sånn folk pleide å si det, i allefall før i tida.















Kanskje ikke svenskene er så glade i Grandiosa, og det sier jeg ikke noe på.



Ellers kan jeg opplyse deg om at det ikke er produsentene som bestemmer hva som skal selges hvor, men de forskjellige butikkjedene.

Dette merker vi godt der jeg jobber i Kavli. Flatbrød, knekkebrød og kjeks fra Korni selges ikke overalt. Det samme kan man si om Q-meierienes produkter som og er et Kavliprodukt.


Ja, jeg kjøper ikke helt denne argumentasjonen.

For som jeg har vist tidligere i tråden, så selger Grandiosa ca. 4-5 ganger så mye som Big One i Norge.

Jeg kunne ha forstått det hvis svenskene bare hadde Big One Classic og Grandiosa Orginal, altså en av hver av Big One og Grandiosa.

Men når de bare har to slag Big One, da er det noen ugler i mosen ute å går tror jeg.

Fordi det er jo Orkla som bestemmer hvilke pizza-er kjedene i Sverige kan kjøpe

Og det er jo de som er på siden dems:



Så poenget er at de svenske kjedene har ikke mulighet til å kjøpe de pizzaene som vi kjenner som Grandiosa i Norge.

Og det er det poenget jeg tar opp, at Orkla ikke tilbyr disse pizzaene i det hele tatt i Sverige.

Men har ca. 20 andre slag.

Så det er dette jeg tenker på med bakvendtland, og tullerusk-aktig og 'høl i huet' da, for å bruke et vanlig utrykk.

Så selv om svenskene av en eller annen grunn ikke hadde vært så glade i Grandiosa.

Da må vel noe være galt enten i Norge eller Sverige?

Hvodan kan Grandiosa være kjempepopulær i Norge (Det er Norges mest solgte merkevare vel), og kjempe upopulær i Sverige (I Sverige selger de ikke en eneste eske Grandiosa).

Dette henger ikke sammen eller på greip eller noe sånt synes jeg.

Jeg hadde skjønt det hvis Grandiosa solgte litt mindre i Sverige, men at forskjellene skal være så store, da begynner jeg å lure på hva det kan komme av.

Er det noe med inneholdet i Grandiosaen som svenskene reagerer på?

Hvordan kan det ha seg at Grandisa er norges mest populære middag, og Sveriges mest upopulære?

Det må vel være verdens største sammentreff og mysterium på en gang, eller er det bare jeg som synes dette er rart?

For i Norge, (og også i Finland virker det som), så er jo Grandiosaen kjempepopulær.

Så her er det nok et eller annet som ikke stemmer.

Enten det eller så er det et av verdenshistoriens sjeldne merkverdigheter.

For dette her passer ikke med noe jeg kan skjønne av markedsøkonomi og vanlig sunn fornuft.

Og jeg har jo jobbet i dagligvarebransjen i nærmere 15 år selv også, så da får man jo disse tingene nesten automatisk inn i hodet eller blodet, eller hva man skal si.

Og utifra det også, så synes jeg nok det er noe som skurrer her ja.

Du skriver du jobbet i Kavli.

På Rimi, så var vel Kavli Skinkeost på tube storselger da.

La oss si at Kavli på tube solgte fire ganger så mye som kavli smøreoster i beger da.

Så skulle dere begynne å selge Kavli i Sverige. (Det er mulig det selges allerede, det er bare et eksempel).

Og da vil dere bare selge begerne, som selger en fjerdedel av tubene da.

Fordi Svenskene var så glade i begre.

Vær ærlig, så ville dere nok i hvertfall minst hatt en med tuber, hvis dere skulle hatt inn to Kavli produkter i Sverige.

Da ville dere tatt Kavli skinkeost på tube, la oss si den har 51% av smøreost-markedet da, på samme måte som Grandiosa Orginal.

Så hadde dere tatt enten en tube til, eller kanskje den mestselgende beger-varianten som det andre produktet.

Sannsynligvis, så hadde dere nok sjekket salgstallene i Norge, og valgt de to som solgte best.

Og butikkene og kjedene, de vil også ha de varene som selger best.

Det husker jeg fra Rimi, hvis en vare solgte dårlig, så var det ut med den, og inn med en ny variant.

Hvis en butikk-kjede i Sverige, får høre, at nå kan de velge å få inn Norges mestselgende produkt, enten det, eller så kan de få Norges 418 mest solgte produkt.

(For å ta et eksempel da).

Det er helt uten tvil at Pizza Grandiosa Orginal, skulle etter markedsmessige prinsipper, og etter all fornuft, blitt inkludert i Orklas pizza-sortement i Sverige, enten på bekostning av en av Big One pizzaene, eller i tillegg til det eksisterende sortimentet, eller på bekostning av en av paiene osv.

All bedriftsøkonomisk teori tilsier dette.

Du kan jo si, om vi følger pølsebod teorien da.

At folk på Lillestrøm hater wienerpølser og folk i Oslo spiser det mer enn noe annet.

Hva kan dette komme av da?

Da må det være noe galt etter eller annet sted, det skjønner man da.

Og at pølsebua i Lillestrøm, skulle hatt 20 pølsevarianter, men ikke wiener, selv om wiener solgte overveldende mest i de andre byene.

Det får ikke jeg til å passe med noen logikk i allefall, så det synes jeg virker litt for usannsynlig, til at jeg kan ta det så veldig seriøst.

Men så skal jeg sette på en pizza her, nå var jeg på Tesco i sentrum her, som stenger kl. 24, så da rakk jeg å få fatt i et par Dr. Oetker pizzaer, eller hva de heter med kylling osv.

Det var 2 for 1, som heter i England.

Eller nå tuller jeg. Det var to for £2.50, så det blir altså 2 for 30 kr. da.

Så da blir det 15 kr. pr stk. da.

Det er vel en tier billigere enn i Norge eller noe sånt noe vel.

Men det var med kylling de her da, og hvis jeg husker riktig fra Norge, så er det spinat på dem og.

Og det er vel kanskje ikke så godt på pizza, det kjenner vel de fleste til.

Så de har sine problemer å stri med i forbindelse med pizzafyll her i England og, bare for å prøve å avslutte den posten her på en eller annen måte.

Så det blir spennede å se om jeg husker riktig om det var spinat.

Men noen kjenner kanskje noen svensker, som bor i Norge f.eks., og kan kanskje gi dem en bit Grandiosa, og høre om dem liker det eller ikke.

Du har rett i at den kan jo være en radikal biologisk forskjell på de svenske og norske smaksløkene, det tenkte jeg ikke på i det hele tatt for å være ærlig.

Så det er godt mulig at du har et godt poeng der, det er nok godt mulig.
Rapporter dette til en ModeratorSvar : Sitat : Topp : Bunn : Rediger

24/10/2007 09:59


Spaceisdeep
Avdelingssjef

Innlegg: 2265
Ble medlem: 02/03/2005

Originally posted by: cons

Originally posted by: Spaceisdeep



Originally posted by: cons











Så da kan man lure på igjen da.















Hvorfor selges bare Stabburet pizza fra Big One fabrikken i Sverige.















Og ikke pizza fra Grandiosa fabrikken.















Enda Grandiosa det selges Grandiosa i Norge for minst fire ganger så mange penger enn Big One. (66% markedsandel, mot 15% markedsandet, etter kvalifisert gjetting).















Dette høres litt ut som bakvendt land for meg.















Fordi jeg kunne skjønt det hvis for eksempel tallene var litt forskjellig i Norge og Sverige.















Men at dem selger 2 Big One pizzaer i Sverige da, når Big One har en andel av konsernets salg i Norge på ca. 15 prosent.















Og at dem ikke selger en eneste kartong Grandiosa, som i Norge har en andel av konsernets salg på godt over 60 prosent. (Og som i tillegg også er Norges mest solgte, og vel også en av de sterkeste, merkevarer.)















Det synes jeg høres jeg høres ut som bakvendtland, som sagt, og også litt som 'høl i huet', for å si det på godt norsk, sånn folk pleide å si det, i allefall før i tida.































Kanskje ikke svenskene er så glade i Grandiosa, og det sier jeg ikke noe på.







Ellers kan jeg opplyse deg om at det ikke er produsentene som bestemmer hva som skal selges hvor, men de forskjellige butikkjedene.



Dette merker vi godt der jeg jobber i Kavli. Flatbrød, knekkebrød og kjeks fra Korni selges ikke overalt. Det samme kan man si om Q-meierienes produkter som og er et Kavliprodukt.





Ja, jeg kjøper ikke helt denne argumentasjonen.



For som jeg har vist tidligere i tråden, så selger Grandiosa ca. 4-5 ganger så mye som Big One i Norge.



Jeg kunne ha forstått det hvis svenskene bare hadde Big One Classic og Grandiosa Orginal, altså en av hver av Big One og Grandiosa.



Men når de bare har to slag Big One, da er det noen ugler i mosen ute å går tror jeg.



Fordi det er jo Orkla som bestemmer hvilke pizza-er kjedene i Sverige kan kjøpe



Og det er jo de som er på siden dems:







Så poenget er at de svenske kjedene har ikke mulighet til å kjøpe de pizzaene som vi kjenner som Grandiosa i Norge.



Og det er det poenget jeg tar opp, at Orkla ikke tilbyr disse pizzaene i det hele tatt i Sverige.



Men har ca. 20 andre slag.



Så det er dette jeg tenker på med bakvendtland, og tullerusk-aktig og 'høl i huet' da, for å bruke et vanlig utrykk.



Så selv om svenskene av en eller annen grunn ikke hadde vært så glade i Grandiosa.



Da må vel noe være galt enten i Norge eller Sverige?



Hvodan kan Grandiosa være kjempepopulær i Norge (Det er Norges mest solgte merkevare vel), og kjempe upopulær i Sverige (I Sverige selger de ikke en eneste eske Grandiosa).



Dette henger ikke sammen eller på greip eller noe sånt synes jeg.



Jeg hadde skjønt det hvis Grandiosa solgte litt mindre i Sverige, men at forskjellene skal være så store, da begynner jeg å lure på hva det kan komme av.



Er det noe med inneholdet i Grandiosaen som svenskene reagerer på?



Hvordan kan det ha seg at Grandisa er norges mest populære middag, og Sveriges mest upopulære?



Det må vel være verdens største sammentreff og mysterium på en gang, eller er det bare jeg som synes dette er rart?



For i Norge, (og også i Finland virker det som), så er jo Grandiosaen kjempepopulær.



Så her er det nok et eller annet som ikke stemmer.



Enten det eller så er det et av verdenshistoriens sjeldne merkverdigheter.



For dette her passer ikke med noe jeg kan skjønne av markedsøkonomi og vanlig sunn fornuft.



Og jeg har jo jobbet i dagligvarebransjen i nærmere 15 år selv også, så da får man jo disse tingene nesten automatisk inn i hodet eller blodet, eller hva man skal si.



Og utifra det også, så synes jeg nok det er noe som skurrer her ja.



Du skriver du jobbet i Kavli.



På Rimi, så var vel Kavli Skinkeost på tube storselger da.



La oss si at Kavli på tube solgte fire ganger så mye som kavli smøreoster i beger da.



Så skulle dere begynne å selge Kavli i Sverige. (Det er mulig det selges allerede, det er bare et eksempel).



Og da vil dere bare selge begerne, som selger en fjerdedel av tubene da.



Fordi Svenskene var så glade i begre.



Vær ærlig, så ville dere nok i hvertfall minst hatt en med tuber, hvis dere skulle hatt inn to Kavli produkter i Sverige.



Da ville dere tatt Kavli skinkeost på tube, la oss si den har 51% av smøreost-markedet da, på samme måte som Grandiosa Orginal.



Så hadde dere tatt enten en tube til, eller kanskje den mestselgende beger-varianten som det andre produktet.



Sannsynligvis, så hadde dere nok sjekket salgstallene i Norge, og valgt de to som solgte best.



Og butikkene og kjedene, de vil også ha de varene som selger best.



Det husker jeg fra Rimi, hvis en vare solgte dårlig, så var det ut med den, og inn med en ny variant.



Hvis en butikk-kjede i Sverige, får høre, at nå kan de velge å få inn Norges mestselgende produkt, enten det, eller så kan de få Norges 418 mest solgte produkt.



(For å ta et eksempel da).



Det er helt uten tvil at Pizza Grandiosa Orginal, skulle etter markedsmessige prinsipper, og etter all fornuft, blitt inkludert i Orklas pizza-sortement i Sverige, enten på bekostning av en av Big One pizzaene, eller i tillegg til det eksisterende sortimentet, eller på bekostning av en av paiene osv.



All bedriftsøkonomisk teori tilsier dette.



Du kan jo si, om vi følger pølsebod teorien da.



At folk på Lillestrøm hater wienerpølser og folk i Oslo spiser det mer enn noe annet.



Hva kan dette komme av da?



Da må det være noe galt etter eller annet sted, det skjønner man da.



Og at pølsebua i Lillestrøm, skulle hatt 20 pølsevarianter, men ikke wiener, selv om wiener solgte overveldende mest i de andre byene.



Det får ikke jeg til å passe med noen logikk i allefall, så det synes jeg virker litt for usannsynlig, til at jeg kan ta det så veldig seriøst.



Men så skal jeg sette på en pizza her, nå var jeg på Tesco i sentrum her, som stenger kl. 24, så da rakk jeg å få fatt i et par Dr. Oetker pizzaer, eller hva de heter med kylling osv.



Det var 2 for 1, som heter i England.



Eller nå tuller jeg. Det var to for £2.50, så det blir altså 2 for 30 kr. da.



Så da blir det 15 kr. pr stk. da.



Det er vel en tier billigere enn i Norge eller noe sånt noe vel.



Men det var med kylling de her da, og hvis jeg husker riktig fra Norge, så er det spinat på dem og.



Og det er vel kanskje ikke så godt på pizza, det kjenner vel de fleste til.



Så de har sine problemer å stri med i forbindelse med pizzafyll her i England og, bare for å prøve å avslutte den posten her på en eller annen måte.



Så det blir spennede å se om jeg husker riktig om det var spinat.



Men noen kjenner kanskje noen svensker, som bor i Norge f.eks., og kan kanskje gi dem en bit Grandiosa, og høre om dem liker det eller ikke.



Du har rett i at den kan jo være en radikal biologisk forskjell på de svenske og norske smaksløkene, det tenkte jeg ikke på i det hele tatt for å være ærlig.



Så det er godt mulig at du har et godt poeng der, det er nok godt mulig.



Hei cons, for det første så har du noen unormalt lange innlegg, greit nok det, men skriv heller fler korte så blir det mye enklere for andre. Ingen kritikk, men et råd.

Du skriver :"Fordi det er jo Orkla som bestemmer hvilke pizza-er kjedene i Sverige kan kjøpe"

Nei det er ikke Orkla som bestemmer dette, men de forskjellige butikk-kjedene.

Vi, i Kavli har store problemer med å komme inn i Norgesgruppen og Rema 1000, men det er ikke Kavli som bestemmer dette. Det er Rema 1000 og Norgesgruppen.
Et stort næringslivsmiddelkonsern kan ikke bestemme over hvilke butikker de skal selge til eller ikke.

-------------------------
I am what I am

SPACE IS DEEP
Space is dark, it is so endless
When you're lost it's so relentless
It is so big, it is so small
Why does man try to act so tall
Is this the reason, deep in our minds?
( Dave Brock - Hawkwind )
Rapporter dette til en ModeratorSvar : Sitat : Topp : Bunn

24/10/2007 10:01


Spaceisdeep
Avdelingssjef

Innlegg: 2265
Ble medlem: 02/03/2005

Originally posted by: JensPetrus

Originally posted by: Spaceisdeep



Bare til opplysning. Vanlig kjøttdeig inneholder både storfe og svin, mens karbonadedeig kun er storfekjøtt.





Nei. Vanlig kjøttdeig inneholder kun storfe. Familiedeig inneholder begge. Forskjellen mellom karbonade- og kjøttdeig er fettinnholdet. Kjøttdeig inneholder som regel over dobbelt så mye fett. Samme sort dyr, forskjellige bruksområder.



Dette kan vi sikkert krangle om i det uendelige, men som kokk og tidligere slakteriarbeider så er min påstand at kjøttdeig inneholder storfe/svin.
Familiedeig har jeg ikke vært borte i, men karbonadedeig er 100 % storfekjøtt.

-------------------------
I am what I am

SPACE IS DEEP
Space is dark, it is so endless
When you're lost it's so relentless
It is so big, it is so small
Why does man try to act so tall
Is this the reason, deep in our minds?
( Dave Brock - Hawkwind )
Rapporter dette til en ModeratorSvar : Sitat : Topp : Bunn

24/10/2007 13:08


mini99
Avdelingssjef

Innlegg: 1626
Ble medlem: 15/12/2005

Jeg har humret litt for meg selv mens jeg leste denne tråden; det er den første konspirasjonssåpa jeg har sett.

@spaceisdeep Ad kjøttdeig. Gilde skriver dette om kjøttdeig:

"Kjøttdeig er laget av malt storfekjøtt som delvis er skåret fritt for sener og fett. Kjøttdeig inneholder maks 14% fett og den er tilsatt 1% salt og inntil 5% is eller isvann".

Karbonadedeig:

"Karbonadedeig er "luksusutgaven" av kjøttdeig. Den er laget av grovmalt storfekjøtt som er skåret fritt for sener og fett og den inneholder maks 6% fett. Dette betyr igjen at karbonadedeig inneholder mer kjøtt og blir igjen mer rik på de viktige næringsstoffene som finnes i kjøtt."

Familiedeig derimot inneholder begge deler:

"Fakta om produktet.
Familiedeig inneholder like mengder med storfekjøtt og svinekjøtt. Inneholder normalt 18 % fett. Dette er en svært anvendelig deig, og er ypperlig til kjøttkaker og vanlige retter med kjøttdeig."

Men det er jo mulig at sammensetningene har forandret seg siden du jobbet som slakter? Vi har jo en del mennesker her i landet som ikke spiser svin, av ulike grunner. Kan hende kjøttvareprodusentene har tatt konsekvensen av det, og kun har svin i den "simpleste" deigen, i.e. familiedeig?

Matvareguiden - bruk søkefunksjonen.

Mvh mini99

-------------------------
"The opposite of love is not hate, it's indifference."
Elie Wiesel

"Brobygging har lite for seg hvis det er enveiskjøring på broen."
Hallgrim Berg
Rapporter dette til en ModeratorSvar : Sitat : Topp : Bunn

24/10/2007 14:01


mini99
Avdelingssjef

Innlegg: 1626
Ble medlem: 15/12/2005

Originally posted by: JensPetrus

Jeg skal spise en hel ku hvis det noensinne har vært noe annet enn rent storfekjøtt i den vanlige "kjøttdeigen"!!

Så lenge du ikke nevner over hvor lang tid du skal bruke på å fortære hele kua, er det ikke spesielt imponerende, jp

Men om en som har jobbet på slakteri mener det har vært svin i kjøttdeigen før, nevnte jeg da som en MULIGHET at det har forandret seg.

-------------------------
"The opposite of love is not hate, it's indifference."
Elie Wiesel

"Brobygging har lite for seg hvis det er enveiskjøring på broen."
Hallgrim Berg
Rapporter dette til en ModeratorSvar : Sitat : Topp : Bunn

24/10/2007 14:33


Spaceisdeep
Avdelingssjef

Innlegg: 2265
Ble medlem: 02/03/2005

Originally posted by: mini99

Jeg har humret litt for meg selv mens jeg leste denne tråden; det er den første konspirasjonssåpa jeg har sett.



@spaceisdeep Ad kjøttdeig. Gilde skriver dette om kjøttdeig:



"Kjøttdeig er laget av malt storfekjøtt som delvis er skåret fritt for sener og fett. Kjøttdeig inneholder maks 14% fett og den er tilsatt 1% salt og inntil 5% is eller isvann".



Karbonadedeig:



"Karbonadedeig er "luksusutgaven" av kjøttdeig. Den er laget av grovmalt storfekjøtt som er skåret fritt for sener og fett og den inneholder maks 6% fett. Dette betyr igjen at karbonadedeig inneholder mer kjøtt og blir igjen mer rik på de viktige næringsstoffene som finnes i kjøtt."



Familiedeig derimot inneholder begge deler:



"Fakta om produktet.

Familiedeig inneholder like mengder med storfekjøtt og svinekjøtt. Inneholder normalt 18 % fett. Dette er en svært anvendelig deig, og er ypperlig til kjøttkaker og vanlige retter med kjøttdeig."



Men det er jo mulig at sammensetningene har forandret seg siden du jobbet som slakter? Vi har jo en del mennesker her i landet som ikke spiser svin, av ulike grunner. Kan hende kjøttvareprodusentene har tatt konsekvensen av det, og kun har svin i den "simpleste" deigen, i.e. familiedeig?



Matvareguiden - bruk søkefunksjonen.



Mvh mini99

Ok, da skal jeg ikke kverulere mer om dette, men hvis dere undersøker litt så blir svinekjøtt tilsatt de utroligste matvarer. Kan nevne bl.a fiskekaker.
Men som du sier mini så er nok reglene forandret de siste 30 årene.

-------------------------
I am what I am

SPACE IS DEEP
Space is dark, it is so endless
When you're lost it's so relentless
It is so big, it is so small
Why does man try to act so tall
Is this the reason, deep in our minds?
( Dave Brock - Hawkwind )
Rapporter dette til en ModeratorSvar : Sitat : Topp : Bunn

24/10/2007 15:31


Spaceisdeep
Avdelingssjef

Innlegg: 2265
Ble medlem: 02/03/2005

Originally posted by: JensPetrus

En ettermiddag! Jeg tar det for gitt at dere stiller med ku.



Jeg er ikke mye åpen for nye ideer, og tror heller slakteren begynner å bli litt senil og egentlig tenker på et elller annet blandingsprodukt som kanskje var mer vanlig før. Bolle- og medisterdeiger kanskje. Eller et eller annet industriprodukt.





Men Grandiosaen er i hvert fall god gammeldags mø-farse.



Ei hel ku blir nok ikke så enkelt og slakteren er på ingen måte senil, ei heller dement.
Langt utpå 80 tallet var det ikke uvanlig å tilsette svin i kjøttdeigen.
Jobba sammen med masse muslimer den gang som aldri rørte kjøttdeig. Hvorfor ? Jo det var svinekjøtt i den.
Men jeg skal ikke påstå at alle leverandører/produsenter brukte det.
Jeg tenker heller ikke på medisterdeig eller medisterfarse og ikke på noe "industriprodukt", merkelig du nevner det faktisk og at jeg benekter det, for det er jo et industriprodukt, okke som

Skal forresten kose meg med taco nå med karbonadedeig (svensk)
Grandiosaen kan man legge under nullpunktet på terningkastet for min del.
Fysj, for noe ekle greier.
Men smak og behag.

-------------------------
I am what I am

SPACE IS DEEP
Space is dark, it is so endless
When you're lost it's so relentless
It is so big, it is so small
Why does man try to act so tall
Is this the reason, deep in our minds?
( Dave Brock - Hawkwind )
Rapporter dette til en ModeratorSvar : Sitat : Topp : Bunn

24/10/2007 17:39


ElMona
Avdelingssjef

Innlegg: 2299
Ble medlem: 02/11/2004

Noen er tydligvis langt over middels interresert i Grandiosa

-------------------------
Chuck Norris can slam revolving doors.
Rapporter dette til en ModeratorSvar : Sitat : Topp : Bunn

24/10/2007 18:36


Spaceisdeep
Avdelingssjef

Innlegg: 2265
Ble medlem: 02/03/2005

Originally posted by: ElMona

Noen er tydligvis langt over middels interresert i Grandiosa



Takk ElMona. Jeg fikk faktisk et alvorlig latterkick nå og gud hvor godt det var.
Jeg tenker heller at noen er VELDIG interessert i Grandis'n

-------------------------
I am what I am

SPACE IS DEEP
Space is dark, it is so endless
When you're lost it's so relentless
It is so big, it is so small
Why does man try to act so tall
Is this the reason, deep in our minds?
( Dave Brock - Hawkwind )
Rapporter dette til en ModeratorSvar : Sitat : Topp : Bunn

24/10/2007 19:09


cons
Heltidsansatt

Innlegg: 324
Ble medlem: 01/09/2007

Hei cons, for det første så har du noen unormalt lange innlegg, greit nok det, men skriv heller fler korte så blir det mye enklere for andre. Ingen kritikk, men et råd.



Du skriver :"Fordi det er jo Orkla som bestemmer hvilke pizza-er kjedene i Sverige kan kjøpe"



Nei det er ikke Orkla som bestemmer dette, men de forskjellige butikk-kjedene.



Vi, i Kavli har store problemer med å komme inn i Norgesgruppen og Rema 1000, men det er ikke Kavli som bestemmer dette. Det er Rema 1000 og Norgesgruppen.

Et stort næringslivsmiddelkonsern kan ikke bestemme over hvilke butikker de skal selge til eller ikke.









Altså, poenget mitt her, er at Orkla har jo et sortement på 20 pizzaer i Sverige.
(Se bildet i posten over).

Men her er ikke Pizza Grandiosa Orginal inkludert.

Kjedene i Sverige, de kan velge hvilke av 20 pizza-slagene de ønsker å ha i sortementet.

(Dette kan man også se i Norge, at f.eks. Rimi f.eks. ikke har 1.5 liter Coca Cola Sitron da, mens kanskje Ultra har denne.

Da har kjedene valgt forskjellige ut i fra Cola Cola's sortement i Norge.

Men ingen av dem har cherry-coke, fordi det er ikke i sortementet til Coca Cola i Norge.

Sånn var det jeg mente. Pizza Grandiosa Orginal, er ikke i pizza-sortementet til Orkla i Sverige, på samme måte som at Cherry Coke ikke er i sortementet til Coca Cola i Norge.

Så kjedene i Sverige har faktisk ikke mulighet til å ta inn Pizza Grandiosa Orginal, på samme måte som kjedene i Norge ikke har mulighet til å ta inn Cherry Coca Cola.

Og hvilke produkter kjedene har mulighet til å velge mellom å ta inn i butikkene fra en leverandør i et bestemt land, det utvalget som kjedene kan velge mellom, det styres av produsentene og ikke kjedene.)

Så håper vi ble enige nå.

Hvis ikke så bare forklar det på en litt annen måte, for jeg er litt treg noen ganger, så det er sikkert noe jeg ikke har skjønt her.

Redigert: 24/10/2007 kl 19:12 av cons

Rapporter dette til en ModeratorSvar : Sitat : Topp : Bunn : Rediger

24/10/2007 19:19


cons
Heltidsansatt

Innlegg: 324
Ble medlem: 01/09/2007

Originally posted by: mini99

Jeg har humret litt for meg selv mens jeg leste denne tråden; det er den første konspirasjonssåpa jeg har sett.




Det er faktaopplysninger det er snakk om her.

Og hvis du skal diskutere konspirasjonsteorier eller trakassere folk, så er det ikke mat og drikke som er riktig forum i hvertfall.

Bare siden det er jeg som har startet tråden, og da bør jeg vel prøve å holde den på riktig spor.

Så det hadde vært bra hvis du holdt deg til tema i tråden da.
Rapporter dette til en ModeratorSvar : Sitat : Topp : Bunn : Rediger

24/10/2007 19:20


cons
Heltidsansatt

Innlegg: 324
Ble medlem: 01/09/2007

Originally posted by: ElMona

Noen er tydligvis langt over middels interresert i Grandiosa


Samme til deg og, det er ikke tema i tråden å trakassere folk.

Tema er inneholdet i Pizza Grandiosa.

Så det hadde vært kjempefint hvis du holdt deg til tema.
Rapporter dette til en ModeratorSvar : Sitat : Topp : Bunn : Rediger

24/10/2007 19:23


cons
Heltidsansatt

Innlegg: 324
Ble medlem: 01/09/2007



Takk ElMona. Jeg fikk faktisk et alvorlig latterkick nå og gud hvor godt det var.

Jeg tenker heller at noen er VELDIG interessert i Grandis'n


Jeg tar med en påminnelse til deg og, om at temaet i tråden er innholdet i Pizza Grandiosa.

Og tema i tråden er ikke hva andre er interessert, og heller ikke å trakassere folk.

Bare som en påminnelsene, siden jeg synes det kunne minne litt om det, og siden jeg har startet tråden, så jeg prøver å minner folk i tråden litt om tema, sånn at ikke hele tråden skeier ut.
From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog
To: aborg@amnesty.no Arne Borg
Date: Wed, 24 Oct 2007 16:25:59 +0100
Subject: Re: Problemer med mangel på hjelp fra myndighetene.

Hei,

ja det er altså ikke snakk om å etterforske kriminalitet.

Det er snakk om manglede hjelp fra myndighetene, og ikke å etterforske
kriminalitet.

Hvis ikke Amnesty har som arbeidsområdet, å hjelpe folk som blir dårlig
behandlet av myndighene, så skjønner
ikke jeg helt poenget med å ha en menneskerettighetsorganisasjon.

Fordi hvis noen blir forfulgt av kriminelle, og myndighetene vet om dette,
og lar det fortsette, så kan jo det bli
som henrettelser og menneskeofring nærmest, og tortur da.

Så det er dette som var bakgrunnen for min kontakt, og ikke etterforsking av
kriminalsaker.

Det skjønner jeg at er myndighetenes jobb.

Det jeg så for meg som Amnestys jobb, det var å ta for seg problemet med
myndighetens manglende respekt
for folks rettigheter.

Men jeg skjønner at det kan bli mye arbeidsoppgaver innimellom, så at man
misforstår angående slike ting, det
er fort gjort, så det skjønner jeg.

Men hvis ikke Amnesty har noe interesse av å hjelpe folk i forbindelse med
brudd på menneskerettigheten fra
myndighetene, så får jeg bare ønske Amnesty lykke til tilbake med deres
arbeide.

Mvh.

Erik Ribsskog


On 10/24/07, Arne Borg wrote:
>
> Hei,
> Amnesty International er en menneskerettighetsorganisasjon som
> etterforsker
> grove brudd på menneskerettighetene, rapporterer om dem og aksjonerer mot
> dem. Vårt arbeide dreier seg om å motarbeide dødsstraff, bruk av tortur,
> fengsling av samvittighetsfanger, folkemord, for å nevne de viktigste
> sakene.
>
> Amnesty International er selvfølgelig klar over de enorme problemene som
> organisert kriminalitet skaper og at de ofte også resulterer i
> menneskerettighetsovergrep som salg av kvinner og barn til prostitusjon,
> såkalt trafficking, noe vi tar sterk avstand fra. Det faller imidlertid
> utenfor vårt arbeidsområde å etterforske den slags kriminalitet. Dette er
> et område som politi- og justismyndighetene i de respektive land må ta seg
> av.
>
> Vi ønsker deg lykke til videre med saken din.
>
> Mvh
> Laila Belle
> Organisasjonskonsulent
>
>
>
> "Erik Ribsskog"
> > com> To
> info@amnesty.no
> 24.10.07 07:42 cc
>
> Subject
> Problemer med mangel på hjelp fra
> myndighetene.
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
> Hei,
>
> jeg har i vært i kontakt med norske myndigheter, som politiet, Kripos,
> Spesialenheten,
> norge.no (fornyings- og administrasjonsdepartementet), og nå sist
> Politidirektoratet,
> i forbindelse med manglende hjelp angående en kriminalsak i Norge, og som
> også
> har forbindelser til utlandet.
>
> Og jeg har også vært i kontakt med den norske ambassaden i London,
> angående
> problemer er i forbindelse med samme sak i Storbritannia, men de henviser
> meg
> bare til britisk politi og veldedige organisasjoner som Citizens Advice
> Bureau.
>
> Det siste er angående en sak der jeg jobbet inntil for ca. et år siden i
> England,
> og ambassaden sa til meg over telefon, at det var snakk om kriminelle som
> jobbet
> der (det er snakk om en org. kriminalitetssak), men alikevel, så ville
> ikke
> ambassaden
> gjøre noe for å hjelpe meg eller de andre skandinavene som jobbet der.
>
> Enda det virker klart for meg at det er alvorlige ting der som nok har
> foregått, i forbindelse
> med brudd på menneskerettighetene osv., fra disse kriminelle som
> ambassaden
> henviste
> til.
>
> Og nå sist i Norge, så har jeg sendt, for ca. to måneder siden, en e-post
> angående
> manglende hjelp fra Kripos, når det gjelder råd angående en organisert
> kriminalitetssak,
> eller mafiasak, som jeg har hørt det blitt refert til, i Norge.
>
> Men Kripos ville ikke hjelpe meg med råd og informasjon, så jeg har sendt
> noen e-poster
> angående dette til Politidirektoratet, fordi jeg mener det er feil grunn
> som Kripos angir for
> ikke å hjelpe.
>
> De skriver at siden jeg har klaget på noen Kripos medarbeidere til
> Spesialenheten, så kan
> ikke Kripos som etat hjelpe meg med dette.
>
> Jeg mener da skulle andre medarbeidere i Kripos, som ikke var innvolvert i
> klagesaken, ha
> hjulpet til med å svare på spørsmålene, og å gi råd og informasjon.
>
> Jeg kontaktet så Norge.no, som er under Fornyings- og
> Administrasjonsdepartemenet, men
> de svarte med å trenere saken, ved å sende spørsmålet mitt til en
> medarbeider som nettopp
> hadde dratt på fire uker ferie.
>
> Og da svarer medarbeideren, at forsinkelsen på en måneds tid, skyldes
> medarbeiderens ferie,
> men medarbeideren oppgir ikke navn.
>
> Og dette er fra departementet som har som oppgave å organisere staten.
>
> Men medarbeideren informerer meg om at Politidirektoratet er klageorgan
> for
> Kripos, så jeg
> sender en forespørsel til politidirektoratet, om de kan hjelpe meg, og
> svare på om Kripos
> har gjort det riktig, eller om de egentlig skulle ha hjulpet meg.
>
> Men politidirektoratet sendte ingen form for svar tilbake.
>
> Så da sendte jeg en purring til de, for nærmere to måneder siden vel.
>
> Og de svarte ikke på purringen heller.
>
> Og politidirektoratet, er også klageorgan for Spesialenheten, som drøyer,
> med å behandle
> klagen mot Kripos, og Spesialenheten, har ikke gitt meg noen form for
> oppdatering, siden
> juni måned, mener jeg det var.
>
> Men jeg spurte de da, når jeg skulle få neste oppdatering innen, og da
> bare
> svarte de, at det
> kunne de ikke si, men jeg skulle få svar.
>
> Og det har de ennå ikke sendt.
>
> Altså dette er vel da snakk om, at de ennå ikke har avgjort om de skal
> behandle klagen som
> jeg sendte i månedskifte april/mai, hvis jeg ikke husker feil.
>
> Det er altså ca. et halvt år siden, og Spesialenheten har ennå ikke
> avgjort
> om de skal behandle
> klagen på Kripos.
>
> Og politidirektoratet, svarer ikke på e-postene mine, med så mye som en
> bekreftelse på at en
> eneste av e-postene er mottatt.
>
> Jeg sjekket datoene nå, og det er ca. to måneder siden jeg sendte e-posten
> til politidirektoratet,
> dvs. 23/8.
>
> Da fikk jeg ikke noe svar, så jeg sendte e-posten på nytt, den 6/9,
>
> Så det er altså ca. to måneder siden jeg sendte den første e-posten, og
> ca.
> en og en halv måned
> siden jeg sendte e-posten på nytt til Politidirektoratet, og jeg har ikke
> så mye som mottatt en
> eneste bekreftelse på mottatt e-post.
>
> Jeg har forrsten prøvd å be om råd på debattforum og har også skrevet om
> dette på blogg,
> så tenkte at det kanskje var i orden om jeg linket til en av bloggene,
> siden det er såpass
> sent, så skal jeg sende alle de andre e-postene også så snart som mulig.
>
> Her er link til korrespondansen med Kripos:
>
> http://johncons.angelfire.com/blog/index.blog/1292160/from-erik/
>
> Og her er link til korrespondansen med norge.no/fornyings- og
> adminstrasjonsdepartemenet:
>
> http://johncons.angelfire.com/blog/index.blog/1293294/from-erik/
>
> Og her er link til korrespondansen med politidirektoratet:
>
> http://johncons.angelfire.com/blog/index.blog/1293296/from-erik/
>
> Her er også en link som går på litt av det som har med en Britiske delen
> av
> saken.
>
> (Det er fra en klage på CAB, og i den forbindelse er det med en del om
> problemene
> der jeg jobbet i England, det som ambassaden ikke ville hjelpe med):
>
> http://johncons.blog.co.uk/2007/10/05/
>
> Og her er mer fra den klagen som Liverpool City Council, trenerer
> behandlingen av,
> og ikke vil svare på:
>
> http://johncons.angelfire.com/blog/index.blog?from=20070814
>
> Det har også vært problemer med manglende hjelp fra to Britiske
> advokatfirma,
> Morecrofts og EAD, som jeg fikk avtale å møte, innenfor 'the duty
> solicitor
> programme',
> igjennom Citizens Advice Bureau, som jeg ble bedt om å kontakte av The
> Merseyside
> Police, angående den jobbsaken.
>
> Enda den norske ambassaden, sa at det var kriminelle som man samarbeidet
> med,
> ved å jobbe der.
>
> Så de ville ikke hjelpe noen som samarbeidet med kriminelle.
>
> Enda det virket som et helt vanlig firma, og man jobbet på vegne av
> Microsoft, og
> aktiverte Windows mm. for Skandinaviske programbrukere, som ringte for å
> aktivere,
> til Microsoft sin Skandinaviske Produktaktivering.
>
> Jeg mistenkte jo etterhvert at det var noe galt innen ledelsen i firmaet,
> og da sendte
> jeg e-poster til masse aviser i Norge og Storbritannia, men jeg fikk ikke
> noe hjelp
> av det Britiske eller Norske politiet, hverken før eller etter dette, enda
> jeg gjentatte
> ganger kontaktet begge lands politi, angående den norske og britiske delen
> av
> denne saken.
>
> Men politet på Merseyside, ba meg kontakte Citizens Advice Bureau (som er
> en veldedig organisasjon), angående dette.
>
> Og de satte opp to møter med EAD og Morecrofts da.
>
> Men disse ga meg ikke noe ordentlig hjelp, så jeg klagde på de til The Law
> Society.
>
> Jeg ringte de i april, og da sa de (Law Society), at de var riktig instans
> å
> klage til.
>
> Mens nå, i oktober, så sier de at siden kontakten min med advokatfirmaene,
> hadde vært innefor 'the duty solicitors programme', så var ikke Law
> Society
> riktig instans likevel.
>
> Men riktig instans var LSC. (Som er undelagt de britiske myndighetene).
>
> (Og jeg sa også over telefon til the Law Society, i april, og også på
> e-post og
> telefon senere, at dette var i forbindelse med the duty solicitors
> programme,
> men the Law Society, ventet til oktober, med å forklare, at jeg skulle
> egentlig
> ha tatt opp dette med LSC).
>
> Og LSC, skrev nå forrige uke, at man ikke kan klage til dem, annet enn
> uformelt,
> på uprofessionel behandlig fra advokatfirmaer, i forbindelse med the dury
> solicitors
> programme.
>
> Så det er ennå ikke klart for meg hvem skal klage til, og jeg får ikke
> noen
> ordentlig
> informasjon eller hjelp av noen av disse organisasjonene. (Law Society,
> Citizens Advice
> Bureau, Politiet, LSC, The Crown Prosecution Service, med flere).
>
> Og heller ikke fra orginisasjoner i Norge som politidirektoratet, Kripos,
> Spesialenheten,
> fornyings- og administrasjonsdepartementet, med flere.
>
> Jeg har jo gjennom årene, hørt veldig mye bra om Amnesty International, og
> det arbeidet
> dere gjør, så jeg håper veldig mye at dere har tid til å se litt på dette,
> fordi jeg synes er
> snakk om veldig alvorige tema, fordi det er i forbindelse med manglende
> hjelp når man
> har problemer med organisert kriminalitet/mafia.
>
> Så det hadde vært veldig bra om dere hadde hatt mulighet til å hjelpe meg
> med å se på
> dette, iom. at jeg ikke klarer å få noe særlig hjelp av noen av de andre
> organisasjonene.
>
> Så bare kontakt meg hvis det er noen flere dokumenter eller lignende jeg
> skal sende,
> eller hvis det er noe jeg trenger å forklare mer om.
>
> Så bare si hvilken e-post adresse jeg skal sende resten av e-postene til
> neste gang, så
> skal jeg sende de så fort som mulig.
>
> Så håper dere har mulighet til å hjelpe!
>
> Med vennlig hilsen
>
> Erik Ribsskog
>
>
>
>
> (Det har også vært problemer med Liverpool City Council, med manglende
> svar
> på klage
>
>
>
>
>
>
From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog
To: info@amnesty.no
Date: Wed, 24 Oct 2007 06:42:26 +0100
Subject: Problemer med mangel på hjelp fra myndighetene.

Hei,

jeg har i vært i kontakt med norske myndigheter, som politiet, Kripos,
Spesialenheten,
norge.no (fornyings- og administrasjonsdepartementet), og nå sist
Politidirektoratet,
i forbindelse med manglende hjelp angående en kriminalsak i Norge, og som
også
har forbindelser til utlandet.

Og jeg har også vært i kontakt med den norske ambassaden i London, angående
problemer er i forbindelse med samme sak i Storbritannia, men de henviser
meg
bare til britisk politi og veldedige organisasjoner som Citizens Advice
Bureau.

Det siste er angående en sak der jeg jobbet inntil for ca. et år siden i
England,
og ambassaden sa til meg over telefon, at det var snakk om kriminelle som
jobbet
der (det er snakk om en org. kriminalitetssak), men alikevel, så ville ikke
ambassaden
gjøre noe for å hjelpe meg eller de andre skandinavene som jobbet der.

Enda det virker klart for meg at det er alvorlige ting der som nok har
foregått, i forbindelse
med brudd på menneskerettighetene osv., fra disse kriminelle som ambassaden
henviste
til.

Og nå sist i Norge, så har jeg sendt, for ca. to måneder siden, en e-post
angående
manglende hjelp fra Kripos, når det gjelder råd angående en organisert
kriminalitetssak,
eller mafiasak, som jeg har hørt det blitt refert til, i Norge.

Men Kripos ville ikke hjelpe meg med råd og informasjon, så jeg har sendt
noen e-poster
angående dette til Politidirektoratet, fordi jeg mener det er feil grunn som
Kripos angir for
ikke å hjelpe.

De skriver at siden jeg har klaget på noen Kripos medarbeidere
til Spesialenheten, så kan
ikke Kripos som etat hjelpe meg med dette.

Jeg mener da skulle andre medarbeidere i Kripos, som ikke var innvolvert i
klagesaken, ha
hjulpet til med å svare på spørsmålene, og å gi råd og informasjon.

Jeg kontaktet så Norge.no, som er under Fornyings- og
Administrasjonsdepartemenet, men
de svarte med å trenere saken, ved å sende spørsmålet mitt til en
medarbeider som nettopp
hadde dratt på fire uker ferie.

Og da svarer medarbeideren, at forsinkelsen på en måneds tid, skyldes
medarbeiderens ferie,
men medarbeideren oppgir ikke navn.

Og dette er fra departementet som har som oppgave å organisere staten.

Men medarbeideren informerer meg om at Politidirektoratet er klageorgan for
Kripos, så jeg
sender en forespørsel til politidirektoratet, om de kan hjelpe meg, og svare
på om Kripos
har gjort det riktig, eller om de egentlig skulle ha hjulpet meg.

Men politidirektoratet sendte ingen form for svar tilbake.

Så da sendte jeg en purring til de, for nærmere to måneder siden vel.

Og de svarte ikke på purringen heller.

Og politidirektoratet, er også klageorgan for Spesialenheten, som drøyer,
med å behandle
klagen mot Kripos, og Spesialenheten, har ikke gitt meg noen form for
oppdatering, siden
juni måned, mener jeg det var.

Men jeg spurte de da, når jeg skulle få neste oppdatering innen, og da bare
svarte de, at det
kunne de ikke si, men jeg skulle få svar.

Og det har de ennå ikke sendt.

Altså dette er vel da snakk om, at de ennå ikke har avgjort om de skal
behandle klagen som
jeg sendte i månedskifte april/mai, hvis jeg ikke husker feil.

Det er altså ca. et halvt år siden, og Spesialenheten har ennå ikke avgjort
om de skal behandle
klagen på Kripos.

Og politidirektoratet, svarer ikke på e-postene mine, med så mye som en
bekreftelse på at en
eneste av e-postene er mottatt.

Jeg sjekket datoene nå, og det er ca. to måneder siden jeg sendte e-posten
til politidirektoratet,
dvs. 23/8.

Da fikk jeg ikke noe svar, så jeg sendte e-posten på nytt, den 6/9,

Så det er altså ca. to måneder siden jeg sendte den første e-posten, og ca.
en og en halv måned
siden jeg sendte e-posten på nytt til Politidirektoratet, og jeg har ikke så
mye som mottatt en
eneste bekreftelse på mottatt e-post.

Jeg har forrsten prøvd å be om råd på debattforum og har også skrevet om
dette på blogg,
så tenkte at det kanskje var i orden om jeg linket til en av bloggene, siden
det er såpass
sent, så skal jeg sende alle de andre e-postene også så snart som mulig.

Her er link til korrespondansen med Kripos:

http://johncons.angelfire.com/blog/index.blog/1292160/from-erik/

Og her er link til korrespondansen med norge.no/fornyings- og
adminstrasjonsdepartemenet:

http://johncons.angelfire.com/blog/index.blog/1293294/from-erik/

Og her er link til korrespondansen med politidirektoratet:

http://johncons.angelfire.com/blog/index.blog/1293296/from-erik/

Her er også en link som går på litt av det som har med en Britiske delen av
saken.

(Det er fra en klage på CAB, og i den forbindelse er det med en del om
problemene
der jeg jobbet i England, det som ambassaden ikke ville hjelpe med):

http://johncons.blog.co.uk/2007/10/05/

Og her er mer fra den klagen som Liverpool City Council, trenerer
behandlingen av,
og ikke vil svare på:

http://johncons.angelfire.com/blog/index.blog?from=20070814

Det har også vært problemer med manglende hjelp fra to Britiske
advokatfirma,
Morecrofts og EAD, som jeg fikk avtale å møte, innenfor 'the duty solicitor
programme',
igjennom Citizens Advice Bureau, som jeg ble bedt om å kontakte av The
Merseyside
Police, angående den jobbsaken.

Enda den norske ambassaden, sa at det var kriminelle som man samarbeidet
med,
ved å jobbe der.

Så de ville ikke hjelpe noen som samarbeidet med kriminelle.

Enda det virket som et helt vanlig firma, og man jobbet på vegne av
Microsoft, og
aktiverte Windows mm. for Skandinaviske programbrukere, som ringte for å
aktivere,
til Microsoft sin Skandinaviske Produktaktivering.

Jeg mistenkte jo etterhvert at det var noe galt innen ledelsen i firmaet, og
da sendte
jeg e-poster til masse aviser i Norge og Storbritannia, men jeg fikk ikke
noe hjelp
av det Britiske eller Norske politiet, hverken før eller etter dette, enda
jeg gjentatte
ganger kontaktet begge lands politi, angående den norske og britiske delen
av
denne saken.

Men politet på Merseyside, ba meg kontakte Citizens Advice Bureau (som er
en veldedig organisasjon), angående dette.

Og de satte opp to møter med EAD og Morecrofts da.

Men disse ga meg ikke noe ordentlig hjelp, så jeg klagde på de til The Law
Society.

Jeg ringte de i april, og da sa de (Law Society), at de var riktig instans å

klage til.

Mens nå, i oktober, så sier de at siden kontakten min med advokatfirmaene,
hadde vært innefor 'the duty solicitors programme', så var ikke Law Society
riktig instans likevel.

Men riktig instans var LSC. (Som er undelagt de britiske myndighetene).

(Og jeg sa også over telefon til the Law Society, i april, og også på e-post
og
telefon senere, at dette var i forbindelse med the duty solicitors
programme,
men the Law Society, ventet til oktober, med å forklare, at jeg skulle
egentlig
ha tatt opp dette med LSC).

Og LSC, skrev nå forrige uke, at man ikke kan klage til dem, annet enn
uformelt,
på uprofessionel behandlig fra advokatfirmaer, i forbindelse med the dury
solicitors
programme.

Så det er ennå ikke klart for meg hvem skal klage til, og jeg får ikke noen
ordentlig
informasjon eller hjelp av noen av disse organisasjonene. (Law Society,
Citizens Advice
Bureau, Politiet, LSC, The Crown Prosecution Service, med flere).

Og heller ikke fra orginisasjoner i Norge som politidirektoratet, Kripos,
Spesialenheten,
fornyings- og administrasjonsdepartementet, med flere.

Jeg har jo gjennom årene, hørt veldig mye bra om Amnesty International, og
det arbeidet
dere gjør, så jeg håper veldig mye at dere har tid til å se litt på dette,
fordi jeg synes er
snakk om veldig alvorige tema, fordi det er i forbindelse med manglende
hjelp når man
har problemer med organisert kriminalitet/mafia.

Så det hadde vært veldig bra om dere hadde hatt mulighet til å hjelpe meg
med å se på
dette, iom. at jeg ikke klarer å få noe særlig hjelp av noen av de andre
organisasjonene.

Så bare kontakt meg hvis det er noen flere dokumenter eller lignende jeg
skal sende,
eller hvis det er noe jeg trenger å forklare mer om.

Så bare si hvilken e-post adresse jeg skal sende resten av e-postene til
neste gang, så
skal jeg sende de så fort som mulig.

Så håper dere har mulighet til å hjelpe!

Med vennlig hilsen

Erik Ribsskog




(Det har også vært problemer med Liverpool City Council, med manglende svar
på klage
cons
Heltidsansatt

Innlegg: 320
Ble medlem: 01/09/2007

Originally posted by: Spaceisdeep

Originally posted by: cons





Så da kan man lure på igjen da.







Hvorfor selges bare Stabburet pizza fra Big One fabrikken i Sverige.







Og ikke pizza fra Grandiosa fabrikken.







Enda Grandiosa det selges Grandiosa i Norge for minst fire ganger så mange penger enn Big One. (66% markedsandel, mot 15% markedsandet, etter kvalifisert gjetting).







Dette høres litt ut som bakvendt land for meg.







Fordi jeg kunne skjønt det hvis for eksempel tallene var litt forskjellig i Norge og Sverige.







Men at dem selger 2 Big One pizzaer i Sverige da, når Big One har en andel av konsernets salg i Norge på ca. 15 prosent.







Og at dem ikke selger en eneste kartong Grandiosa, som i Norge har en andel av konsernets salg på godt over 60 prosent. (Og som i tillegg også er Norges mest solgte, og vel også en av de sterkeste, merkevarer.)







Det synes jeg høres jeg høres ut som bakvendtland, som sagt, og også litt som 'høl i huet', for å si det på godt norsk, sånn folk pleide å si det, i allefall før i tida.















Kanskje ikke svenskene er så glade i Grandiosa, og det sier jeg ikke noe på.



Ellers kan jeg opplyse deg om at det ikke er produsentene som bestemmer hva som skal selges hvor, men de forskjellige butikkjedene.

Dette merker vi godt der jeg jobber i Kavli. Flatbrød, knekkebrød og kjeks fra Korni selges ikke overalt. Det samme kan man si om Q-meierienes produkter som og er et Kavliprodukt.


Ja, jeg kjøper ikke helt denne argumentasjonen.

For som jeg har vist tidligere i tråden, så selger Grandiosa ca. 4-5 ganger så mye som Big One i Norge.

Jeg kunne ha forstått det hvis svenskene bare hadde Big One Classic og Grandiosa Orginal, altså en av hver av Big One og Grandiosa.

Men når de bare har to slag Big One, da er det noen ugler i mosen ute å går tror jeg.

Fordi det er jo Orkla som bestemmer hvilke pizza-er kjedene i Sverige kan kjøpe

Og det er jo de som er på siden dems:



Så poenget er at de svenske kjedene har ikke mulighet til å kjøpe de pizzaene som vi kjenner som Grandiosa i Norge.

Og det er det poenget jeg tar opp, at Orkla ikke tilbyr disse pizzaene i det hele tatt i Sverige.

Men har ca. 20 andre slag.

Så det er dette jeg tenker på med bakvendtland, og tullerusk-aktig og 'høl i huet' da, for å bruke et vanlig utrykk.

Så selv om svenskene av en eller annen grunn ikke hadde vært så glade i Grandiosa.

Da må vel noe være galt enten i Norge eller Sverige?

Hvodan kan Grandiosa være kjempepopulær i Norge (Det er Norges mest solgte merkevare vel), og kjempe upopulær i Sverige (I Sverige selger de ikke en eneste eske Grandiosa).

Dette henger ikke sammen eller på greip eller noe sånt synes jeg.

Jeg hadde skjønt det hvis Grandiosa solgte litt mindre i Sverige, men at forskjellene skal være så store, da begynner jeg å lure på hva det kan komme av.

Er det noe med inneholdet i Grandiosaen som svenskene reagerer på?

Hvordan kan det ha seg at Grandisa er norges mest populære middag, og Sveriges mest upopulære?

Det må vel være verdens største sammentreff og mysterium på en gang, eller er det bare jeg som synes dette er rart?

For i Norge, (og også i Finland virker det som), så er jo Grandiosaen kjempepopulær.

Så her er det nok et eller annet som ikke stemmer.

Enten det eller så er det et av verdenshistoriens sjeldne merkverdigheter.

For dette her passer ikke med noe jeg kan skjønne av markedsøkonomi og vanlig sunn fornuft.

Og jeg har jo jobbet i dagligvarebransjen i nærmere 15 år selv også, så da får man jo disse tingene nesten automatisk inn i hodet eller blodet, eller hva man skal si.

Og utifra det også, så synes jeg nok det er noe som skurrer her ja.

Du skriver du jobbet i Kavli.

På Rimi, så var vel Kavli Skinkeost på tube storselger da.

La oss si at Kavli på tube solgte fire ganger så mye som kavli smøreoster i beger da.

Så skulle dere begynne å selge Kavli i Sverige. (Det er mulig det selges allerede, det er bare et eksempel).

Og da vil dere bare selge begerne, som selger en fjerdedel av tubene da.

Fordi Svenskene var så glade i begre.

Vær ærlig, så ville dere nok i hvertfall minst hatt en med tuber, hvis dere skulle hatt inn to Kavli produkter i Sverige.

Da ville dere tatt Kavli skinkeost på tube, la oss si den har 51% av smøreost-markedet da, på samme måte som Grandiosa Orginal.

Så hadde dere tatt enten en tube til, eller kanskje den mestselgende beger-varianten som det andre produktet.

Sannsynligvis, så hadde dere nok sjekket salgstallene i Norge, og valgt de to som solgte best.

Og butikkene og kjedene, de vil også ha de varene som selger best.

Det husker jeg fra Rimi, hvis en vare solgte dårlig, så var det ut med den, og inn med en ny variant.

Hvis en butikk-kjede i Sverige, får høre, at nå kan de velge å få inn Norges mestselgende produkt, enten det, eller så kan de få Norges 418 mest solgte produkt.

(For å ta et eksempel da).

Det er helt uten tvil at Pizza Grandiosa Orginal, skulle etter markedsmessige prinsipper, og etter all fornuft, blitt inkludert i Orklas pizza-sortement i Sverige, enten på bekostning av en av Big One pizzaene, eller i tillegg til det eksisterende sortimentet, eller på bekostning av en av paiene osv.

All bedriftsøkonomisk teori tilsier dette.

Du kan jo si, om vi følger pølsebod teorien da.

At folk på Lillestrøm hater wienerpølser og folk i Oslo spiser det mer enn noe annet.

Hva kan dette komme av da?

Da må det være noe galt etter eller annet sted, det skjønner man da.

Og at pølsebua i Lillestrøm, skulle hatt 20 pølsevarianter, men ikke wiener, selv om wiener solgte overveldende mest i de andre byene.

Det får ikke jeg til å passe med noen logikk i allefall, så det synes jeg virker litt for usannsynlig, til at jeg kan ta det så veldig seriøst.

Men så skal jeg sette på en pizza her, nå var jeg på Tesco i sentrum her, som stenger kl. 24, så da rakk jeg å få fatt i et par Dr. Oetker pizzaer, eller hva de heter med kylling osv.

Det var 2 for 1, som heter i England.

Eller nå tuller jeg. Det var to for £2.50, så det blir altså 2 for 30 kr. da.

Så da blir det 15 kr. pr stk. da.

Det er vel en tier billigere enn i Norge eller noe sånt noe vel.

Men det var med kylling de her da, og hvis jeg husker riktig fra Norge, så er det spinat på dem og.

Og det er vel kanskje ikke så godt på pizza, det kjenner vel de fleste til.

Så de har sine problemer å stri med i forbindelse med pizzafyll her i England og, bare for å prøve å avslutte den posten her på en eller annen måte.

Så det blir spennede å se om jeg husker riktig om det var spinat.

Men noen kjenner kanskje noen svensker, som bor i Norge f.eks., og kan kanskje gi dem en bit Grandiosa, og høre om dem liker det eller ikke.

Du har rett i at den kan jo være en radikal biologisk forskjell på de svenske og norske smaksløkene, det tenkte jeg ikke på i det hele tatt for å være ærlig.

Så det er godt mulig at du har et godt poeng der, det er nok godt mulig.
From: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog
To: support@blogger.com Blogger Help
Date: Wed, 24 Oct 2007 01:22:42 +0100
Subject: Re: [#209091530] Blogger DMCA Complaint received

Hi,

thank you very much for your reply again!

By the way, I've checked on the internet, and it said that DMCA, was a US
copyright law.

So is the fax-number American then?

And is it Arvato in the US or in the UK, who has sent the complaint?

I'm sorry I haven't lived that long in the UK, so I got a bit cunfused here.

Thanks in advance for the help!

Yours sincerely,

Erik Ribsskog


On 10/24/07, Blogger Help wrote:
>
> Hello Erik,
>
> You can file a DMCA counter-complaint as soon as you'd like, and we will
> forward it on to Arvato Services to give them notice of the
> counter-complaint. Please fax your counter-complaint with all of the
> necessary information to (650) 618-2680.
>
> Thank you for your understanding and cooperation in this regard.
>
> Sincerely,
> The Blogger Team
>
>
>
> Original Message Follows:
> ------------------------
> From: "Erik Ribsskog"
> Subject: Re: [#209091530] Blogger DMCA Complaint received
> Date: Wed, 24 Oct 2007 00:40:11 +0100
>
> Ok,
>
> thank you very much for your reply!
>
> I've tryed to search a bit on 'DMCA complaints', and I was wondering, if I
> want
> to file a DMCA Counter Notice, should I then wait until the link in your
> e-mail,
> with the compaint, is active.
>
> Or should file one right away you think?
>
> Thanks very much for the help, and sorry if the correspondence is busy!
>
> Yours sincerely,
>
> Erik Ribsskog
>
>
> On 10/23/07, Blogger Help wrote:
> >
> > Hello Erik,
> >
> > We received a DMCA complaint from Arvato Services Limited regarding the
> > content that we have removed based on their allegations of copyright
> > infringement. The DMCA complaint that we received will be posted on the
> > link we sent you (http://www.chillingeffects.org/notice.cgi?sID=4463)
> > within the next couple of weeks.
> >
> > Sincerely,
> > The Blogger Team
> >
> >
> > Original Message Follows:
> > ------------------------
> > From: "Erik Ribsskog"
> > Subject: Re: [#209091530] Blogger DMCA Complaint received
> > Date: Tue, 23 Oct 2007 20:21:27 +0100
> >
> > Hi,
> >
> > these are my personal files from work.
> >
> > I don't see how there could be any copyright issues with others, since
> > these
> > are my
> > personal work-files.
> >
> > Who is it that has got you to delete the entries then, and shouldn't you
> > have checked
> > it with me first, in case it was public files to do with my work, (like
> it
> > is)?
> >
> > Thanks for the fast reply by the way.
> >
> > Yours sincerely,
> >
> > Erik Ribsskog
> >
> >
> > On 10/23/07, Blogger Help wrote:
> > >
> > > Hello Erik,
> > >
> > > We apologize for the mix up. Blogger has been notified, according to
> the
> > > terms of the Digital Millennium Copyright Act (DMCA), that some of
> your
> > > images allegedly infringe upon the copyrights of others. The URLs of
> the
> > > allegedly infringing images may be found at the end of this message.
> > >
> > > The notice that we received, with any personally identifying
> information
> > > removed, may be found at the following link:
> > > http://www.chillingeffects.org/notice.cgi?sID=4463
> > >
> > > Please note that it may take several weeks for the notice to be posted
> > on
> > > the above page.
> > >
> > > The DMCA is a United States copyright law that provides guidelines for
> > > online service provider liability in case of copyright infringement.
> We
> > > are in the process of removing from our servers the images that
> > allegedly
> > > infringe upon the copyrights of others. If we did not do so, we would
> be
> > > subject to a claim of copyright infringement, regardless of its
> merits.
> > > See http://www.educause.edu/Browse/645?PARENT_ID=254 for more
> > information
> > > about the DMCA, and see http://www.google.com/dmca.html for the
> process
> > > that Blogger requires in order to make a DMCA complaint.
> > >
> > > Blogger can reinstate these images upon receipt of a counter
> > notification
> > > pursuant to sections 512(g)(2) and 3) of the DMCA. For more
> information
> > > about the requirements of a counter notification and a link to a
> sample
> > > counter notification, see http://www.google.com/dmca.html#counter.
> > >
> > > Please note that repeated violations to our Terms of Service may
> result
> > in
> > > further remedial action taken against your Blogger account. If you
> have
> > > legal questions about this notification, you should retain your own
> > legal
> > > counsel. If you have any other questions about this notification,
> please
> > > let us know.
> > >
> > > Sincerely,
> > > The Blogger Team
> > >
> > >
> > > Affected URLs:
> > > http://johncons-mirror.blogspot.com/2007/10/enclosure-8.html
> > > http://johncons-mirror.blogspot.com/2007/10/enclosure-9.html
> > > http://johncons-mirror.blogspot.com/2007/10/enclosure-15.html
> > > http://johncons-mirror.blogspot.com/2007/10/enclosure-16.html
> > > http://johncons-mirror.blogspot.com/2007/10/enclosure-17.html
> > > http://johncons-mirror.blogspot.com/2007/10/enclosure-18.html
> > > http://johncons-mirror.blogspot.com/2007/10/enclosure-19.html
> > > http://johncons-mirror.blogspot.com/2007/10/enclosure-20.html
> > > http://johncons-mirror.blogspot.com/2007/10/enclosure-21.html
> > > http://johncons-mirror.blogspot.com/2007/10/enclosure-22.html
> > > http://johncons-mirror.blogspot.com/2007/10/enclosure-23.html
> > > http://johncons-mirror.blogspot.com/2007/10/enclosure-24.html
> > > http://johncons-mirror.blogspot.com/2007/10/enclosure-25.html
> > >
> > >
> > > Original Message Follows:
> > > ------------------------
> > > From: "Erik Ribsskog"
> > > Subject: Re: [#209091530] Blogger DMCA Complaint received
> > > Date: Tue, 23 Oct 2007 01:41:26 +0100
> > >
> > > Hi,
> > >
> > > thank you for your e-mail.
> > >
> > > I was wondering if there has been a misunderstanding somewhere,
> because
> > I
> > > have not
> > > sent any 'infringement complaint' regarding any of the mentioned
> URL's.
> > >
> > > I was just wondering if there had a mix-up or a misunderstanding
> > > somewhere.
> > >
> > > So I hope very much that you have the time to have a look at this.
> > >
> > > Thanks in advance!
> > >
> > > Yours sincerely,
> > >
> > > Erik Ribsskog
> > >
> > >
> > > On 10/22/07, Blogger Help wrote:
> > > >
> > > > Hello,
> > > >
> > > > In accordance with the DMCA, we have completed processing your
> > > > infringement complaint regarding the following URLs:
> > > >
> > > > http://johncons-mirror.blogspot.com/2007/10/enclosure-8.html
> > > > http://johncons-mirror.blogspot.com/2007/10/enclosure-9.html
> > > > http://johncons-mirror.blogspot.com/2007/10/enclosure-15.html
> > > > http://johncons-mirror.blogspot.com/2007/10/enclosure-16.html
> > > > http://johncons-mirror.blogspot.com/2007/10/enclosure-17.html
> > > > http://johncons-mirror.blogspot.com/2007/10/enclosure-18.html
> > > > http://johncons-mirror.blogspot.com/2007/10/enclosure-19.html
> > > > http://johncons-mirror.blogspot.com/2007/10/enclosure-20.html
> > > > http://johncons-mirror.blogspot.com/2007/10/enclosure-21.html
> > > > http://johncons-mirror.blogspot.com/2007/10/enclosure-22.html
> > > > http://johncons-mirror.blogspot.com/2007/10/enclosure-23.html
> > > > http://johncons-mirror.blogspot.com/2007/10/enclosure-24.html
> > > > http://johncons-mirror.blogspot.com/2007/10/enclosure-25.html
> > > > We appreciate your patience as we work to remove all of the images
> > from
> > > > our servers. Please note that all cached versions should expire
> within
> > a
> > > > week.
> > > >
> > > > Please let us know if we can assist you further.
> > > >
> > > > Sincerely,
> > > > The Blogger Team
> > > >
> > > >
> > > >
> > > >
> > >
> > >
> >
> >
>
>
Tittel på tema: Innholdet i Stabburet leverpostei.
Tema-Sammendrag: Hvordan kjøtt er det i Stabburet leverpostei?
Skrevet: 20/10/2007 01:49
Trådrating:
Linjær : Trådet : Enkel : Grenet

Trådverktøy
Hurtigsvar
Bli varslet på dette temaet
Send temaet på e-post
Legg temate til i favoritter
Skriv ut dette temaet.


20/10/2007 01:49


cons
Heltidsansatt

Innlegg: 319
Ble medlem: 01/09/2007

Jeg har jo bodd i Norge i de aller fleste av mine 37 år, så en ting har jeg lært, og det er at mat er dyrt i Norge.

Det er vel omtrent dobbelt så dyrt som I England kanskje, hvis jeg skulle gjette.

Særlig kjøtt er dyrt i Norge.

Det koster kanskje 25 eller 30 kr. for 200 eller 250 gram skinkepålegg til å ha på brødskiva.

Og annet kjøttpålegg, som roastbiff eller kjøttrull og sånt, det koster vel opp mot 30 kr. for en pakke med 80 eller 100 gram.

Så det er rimelig dyrt, det er helt sikkert.

Men Stabburet Leverpostei på boks, det er billig.

Hvordan kan dissa boksene være så billige da?

Hva er det som lager den milde smaken som alle liker?

Smaker lever mildt og rundt da?

Alle eller fleste har vel hørt en vits rundt de gule makrellboksene og de gule leverpostei-boksene.

Altså hvorfor er det bilde av en snørrunge på leverpostei-boksen, når det er bilde av en makrell på makrell- eller flykræsjboksen, som den også ble kalt.

Jeg husker når jeg bodde i Oslo, så pleide jeg å sitte mye på internett etter jobben osv.

Det gjør jeg jo forsåvidt nå og da.

Men uansett, da chatta jeg på sånne chatte-kanaler som Sol.20ognoe og de der.

For da var jeg jo noen år yngre, det var rundt 9-10 år siden da.

Så var det en som sa på chatte-kanalen, at det var hjernemasse i de boksene.

Men han ble sur på meg når jeg spurte mer, fordi han synes det var bare tullete å klage på det.

Fordi hjernemasse var jo mat det og.

Jeg skjønte det sånn at han skulle være voksen, og at han synes at det var bortkasta å kaste hjernemassen, det er jo mat det og.

Sånn fikk jeg inntrykk av at'n mente.

At det er jo mat det og, og det er jo synd å kaste mat.

Så man skulle lage noe nummer ut av at dem bruke hjernemasse i leverposteien.

Men heller være voksen å synes at det er bare sløsing å kaste mat, og ikke være barnslig og klage på at det er hjernemasse.

Men samma det.

Han virka veldig seriøs, så jeg tror ikke han tulla.

Men det kan jo selvfølgelig ha vært en sjangse for at det var feil.

Man jo ta ting man hører på chatte-kanaler med en klype salt vel, så med jeg absolutt ta med.

At jeg må ta et lite forbehold mot det.

Men jeg husker noen svenske jenter jeg traff utafor studenten ved stengetid en natt til søndag, de husker jeg klagde på den leverposteien, og sa at den var 'äcklig', eller hva dem sier der.

Så det er mulig at dem har bedre mat i Sverige, og ikke bruker hjernemasse, eller hva det er, i leverposteien?

Bruker dem det i dyrematen der da kanskje?

Eller er ikke den leverposteien ekkel likevel, og det var bare røverhistorie det jeg fikk servert på den chatte-kanalen?

Forhåpentligvis noen som har litt bedre peiling på det her enn meg.
Rapporter dette til en ModeratorSvar : Sitat : Topp : Bunn : Rediger

20/10/2007 02:49


cons
Heltidsansatt

Innlegg: 319
Ble medlem: 01/09/2007

Originally posted by: JensPetrus

Originally posted by: cons



Hvordan kan dissa boksene være så billige da?



[...]



Så var det en som sa på chatte-kanalen, at det var hjernemasse i de boksene.



[...]



Men han ble sur på meg når jeg spurte mer, fordi han synes det var bare tullete å klage på det.

Det skulle ikke forundre meg om han faktisk trodde det. Jeg tror det kommer av at mange produkter (som leverpostei, pølser, osv) har "hodekjøtt" skrevet i listen av ingredienser. Jeg må nok skuffe han dog, det er ingen "hjernemasse", kun kjøtt fra hodet (tenk f.eks. kinn). Det er ikke slik at man kjører hele hodet rett i kværna. Hjernen blir ikke brukt.



Men det leverpostei inneholder er vel en viss mengde lever, kjøtt, vann, stivelse, ketsjup, diverse krydder, kanskje ansjos, konserveringsmidler, osv. Grunnen til at det (og hot dog/grillpølser) er billig er fordi de bruker restprodukter som ikke kan brukes til noe særlig annet, som hodekjøtt, mekanisk separert kjøtt fra andre ting, lever, osv. Det er liksom det som blir igjen når man har laget alle de andre produktene. Masse kreativ krydring gjør at folk blir fornøyd likevel.



Trygt, godt, og overhodet ikke "ekkelt".


Ok, for det for meg som om han karen hadde vært på fabrikken sjæl og kikka i en eller anledning.

Altså han forklarte om det her hjernemasse-greiene til ei dame på kanalen da.

Så jeg logga jeg på kanalen da.

Så så jeg hu dama svarte, og nevte dette med hjernemassen da.

Og da begynte jeg å bli nysgjerrig da, så begynte jeg å spørre da.

Han skal vel advare hu dama, han karen da.

Men hvis noen begynner å chatte om hjernemasse i maten, da er det nok ikke umulig at jeg blander meg inn nei, sånn som jeg gjorde da.

Men dette er jo noen år siden, så jeg presisere, at dette er bare sånn jeg husker det nå.

Men jeg lurer på selv på hvordan den smaken blir så rund og mild da, i forhold til vanlig kjøtt (og krydder).

Og jeg husker hu svenske jente klagde på at hu hadde spist sånn 'äcklig' leverpostei da.

At hu måtte spise det, eller at hu hadde spist det eller hva hu sa.

Hu sa til venninne sine, og synes det var litt flaut at det var så mange jenter der, så jeg bare lot som om jeg sov.

Men samme det, det er kanskje litt for detaljert.

Men det er jo ikke noe morsomt hvis det er noe tull med maten, så det var bare for å forklare sammenhengen da.

Fordi det er vel enklere å tolke hva som ble sagt, når man vet i hvilken sammenheng det ble sagt.

Så da tok jeg med det i samme slengen.

Jeg burde ha hosta eller noe, men sånn er det.

Men det er trygt å vite at det ikke er noe tull med maten i hvertall, det er helt sikkert!

Så det høres bra ut.
Rapporter dette til en ModeratorSvar : Sitat : Topp : Bunn : Rediger

20/10/2007 16:45


cons
Heltidsansatt

Innlegg: 319
Ble medlem: 01/09/2007

Originally posted by: JensPetrus

Originally posted by: cons



Og jeg husker hu svenske jente klagde på at hu hadde spist sånn 'äcklig' leverpostei da.



At hu måtte spise det, eller at hu hadde spist det eller hva hu sa.



Hu sa til venninne sine, og synes det var litt flaut at det var så mange jenter der, så jeg bare lot som om jeg sov.

Det er vel ikke uvanlig at folk overbeviser seg selv om at visse ting smaker pyton og til og med nesten føler ubehag hvis de skal smake på det, selv om det i virkeligheten jo smaker helt greit.



Jenter særlig er ofte slik.


Dette her var noe hu jenta fra studenten sa dagen etter.

Men hvis du mener at jenter som regel innbiller seg at maten smaker anderledes enn det egentlig gjør.

Og at man derfor ikke kan ta hensyn til hva jenter om mat.

Er ikke jenter mer nøye på mat da, og at man derfor burde stole på dem hvis dem sier at noe er ekkelt?

Men du har kanskje noe dokumentasjon som sier at man ikke skal stole på hva jenter eller damer sier om mat dem har spist dagen før.
Rapporter dette til en ModeratorSvar : Sitat : Topp : Bunn : Rediger

22/10/2007 13:01


Zebulun
Direktør

Innlegg: 5713
Ble medlem: 03/11/2004

Originally posted by: cons

Det er vel omtrent dobbelt så dyrt som I England kanskje, hvis jeg skulle gjette.


Gjennomsnittlig inntekt for en husholdning i Storbritannia ligger på rundt halvparten av en norsk, så det går litt opp i opp.
Rapporter dette til en ModeratorSvar : Sitat : Topp : Bunn

22/10/2007 20:05


cons
Heltidsansatt

Innlegg: 319
Ble medlem: 01/09/2007

Ja, jeg tok med tid å sjekke opp det da:

Gjennomsnittsinntekt etter skatt i Norge pr. husholdning 2004: 359'

link

Gjennomsn. inntekt etter skatt UK pr. hush. 2005/06: 27' pund = 297'

link


Så det ser ikke ut som om forskjellene er så store etter skatt.

Og det er jo ikke bare mat som er billigere i Storbritannia, det er vel ting som å klippe seg, klær er vel billigere, det meste er vel billigere enn i Norge.

Kanskje med unntak av tog, som er skikkelig dyrt i England. Det vel ca. 600 kroner for en tur/retur billett Liverpool-London, og over 1000 kr for en billett Newcastle-London. (Selv om tur/retur billett ofte koster det samme da).

Så hvis vi skal gå tilbake til eksepelet, så tror jeg nok, at hvis jeg skal gjette, så vil jeg tro at man får mer mat for å jobbe en time i England enn i Norge.

Og i tillegg til dette så slipper man vel også å spise hjernemasse i England, hvis jeg skal holde meg til eksempelet.

Uten at jeg, for å være ærlig, nøyaktig kjenner til hvordan regler dem har for ingredienser i maten i England.

Redigert: 22/10/2007 kl 20:07 av cons

Rapporter dette til en ModeratorSvar : Sitat : Topp : Bunn : Rediger

22/10/2007 20:10


Enceladus
Gründer

Innlegg: 134101
Ble medlem: 25/11/2005

Jeg er i grunnen mer bekymret for innholdet i kebaber til 29kr enn til leverposteiboksene

-------------------------
Bridge er som sex,
om du ikke har en god makker må du ha en sterk hånd selv.
Rapporter dette til en ModeratorSvar : Sitat : Topp : Bunn

24/10/2007 01:11


cons
Heltidsansatt

Innlegg: 319
Ble medlem: 01/09/2007

Originally posted by: Enceladus

Jeg er i grunnen mer bekymret for innholdet i kebaber til 29kr enn til leverposteiboksene


Joda, jeg er enig i at du har et poeng der.

Fordi, jeg husker jo at det var i avisa at i en kebab-sjappe i Oslo, så hadde de funnet sperm osv i kebab-sausen.

Jeg trodde det var snakk om en kebab-sjappe ved stortorget der, men nå søkte jeg på nettet og da fant jeg at det antagelig var en annen kebab-sjappe da.

For det står at det er en kebab-sjappe ved Smuget.

Men Smuget har jo flytta fra ved Karl Johan og ned i Rosenkrants gate vel, så det er vanskelig å vite hvilken sjappe som menes.

Men jeg fant en link om det:

'Det zzzzzzzzz refererer til har faktisk skjedd,riktignok med en liten rettelse.
Faktum er at rundt år 2000 avdekket veterinærer fra Oslo Kommune dette. det ble foretatt prøver av diverse ingredienser fra ett lite gatekjøkken nær "Smuget" (en populær uteplass i oslo)Veterinærene fant sæd/ sperm rester i en mild kebab saus, dette stammet fra 6 forskjellige menn. Gatekjøkkenet ble drevet av folk med utenlandsk bakkgrunn, alle som jobbet der var også utenlandske.
Grunnen til at de fant sæd/ sperm restene kun i mild kebab saus er som innehaveren etterhvert innrømte offentlig..."bare nordmenn vil ha mild kebab saus"...'.

link

Så det frister jo ikke akkurat så veldig å kjøpe kebab nei, og holdningene til nordmenn ser jo ikke ut til å være så veldig bra, hvis det som står der er riktig.

Men tilbake til leverposteien, selv om det er tull med kebaben, så trenger man jo ikke godta at det hvis det er tull med leverposteien.

Altså, det går jo ann å ha to tanker i hue samtidig, som dem sier.

Så det var også en annen ting jeg synes var snodig på Stabburet sine hjemmesider, angående leverposteien.

Det var en link som ikke virket.

Skal jeg se om jeg finner den:



link

Her står det: 'Kjenner du til historien bak kjente produkter som Grandiosa og Stabburet Leverpostei?'.

Så trykker man på 'Stabburet Leverpostei' linken da.

Så får man opp dette bilde.



link

Så jeg vet ikke hvordan man skal tolke det?

En tolkning er jo at det er noe galt med websiden.

Men at et stort konsern som Orkla kan tulle med websiden sin, for historien for et av sine mest kjente produkter da?

For å ta en fleip, skal det tolkes som at det er noe galt med historien til Stabburet Leverpostei eller?

Bare for å ta en fleip, så får jeg håpe at jeg ikke får noen advokater med spesialfelt i heimkunnskap osv., eller hva man skal kalle det, på nakken.

Men uansett da, det virker litt amatøraktig, og alle de andre linkene for produktenes historie, virker jo, f.eks. 'Grandiosa', 'Stabbur-Makrell', 'Nora' og 'Idun'.

Men dette er det kanskje andre som har noen bedre forklaringer på?

Bloggarkiv

Populære innlegg

Om meg

Bildet mitt
Overhørte på Rimi Bjørndal, (jeg jobbet som butikksjef/leder i ti år, i mange forskjellige butikker), i 2003, at jeg var forfulgt av 'mafian', mm. Har etter dette ikke fått rettighetene mine, i mange saker. Blogger derfor om problemer med å få rettigheter, mm. Mine memoarer, (Min Bok 1-10), kan også finnes på johncons-blogg, (se: 'Etiketter'). Jeg blogger også om slektsforskning, (etter at min danskfødte mormor, som var etter adelige/kongelige, døde i 2009). Har også vært såvidt innom Høyre/Unge Høyre, i sin tid. Har også studert informasjonsbehandling/IT/Computing, (på NHI, HiO IU og University of Sunderland). Har også bakgrunn fra handel og kontor, (grunnkurs, økonomi med markedsføring og data). Er/var også i Heimevernet, (etter at jeg ble overført dit, etter førstegangstjeneste i infanteriet, (og en rep-øvelse i mob-hæren), i forbindelse med omorganiseringer, i Forsvaret, etter den kalde krigen). Blir også utsatt for mye nettmobbing, mm. johncons-blogg, (og mine memoarer og nettbutikk), er kjent fra TV-programmet Tweet4Tweet, i 2012, (selv om jeg måtte klage, for programmet var veldig useriøst/nedlatende, mm.).

Totalt antall sidevisninger

Etiketter