Ingeborg Ribsskog - Baron Adeler Malteserordenen E-post til slottet om Mette-Marit videoen Er noe galt i Martine-saken? Problemer med Grandiosa? johncons-MUSIKK johncons-REISE johncons-FOTBALL

torsdag 1. november 2007

cons
Heltidsansatt

Innlegg: 358
Ble medlem: 01/09/2007

Og jeg kan ikke gå å klippe meg, eller kjøpe mat, eller gå ut døra omtrent, uten at det skal være noe 'set up', med noen unge damer med trange gensere osv., for at politiet eller hvem det er skal tolke noe av hvor lenge jeg ser på dama, og hvor på dama jeg eventuelt ser osv.

Så hvis noen tror at Clockwork Orange var kul, så hadde dem sikkert likt seg her.

Selv om kanskje Idiocracy var bedre.
cons
Heltidsansatt

Innlegg: 357
Ble medlem: 01/09/2007

I fjor og i forfjor, så jobbet jeg på Arvato Microsoft Scandinavian Product Activation i Liverpool.

Arvato er et stort firma, de hadde blant annet kundeservicen for det engelske mobil-firmat '3', en lang stund, så det var snakk om 200-300 medarbeidere minst vel.

Og kanskje mellom 100 og 200 etter at de mistet '3' da.

Så det var nesten alltid masse bråk og støy når man satt og aktiverte Windows i 'The Cunard Building'.

link

Jeg skjønte jo at noen av jentene som også jobbet på Microsoft sin skandinaviske produktaktivering hos Arvato der, antaglig var i hendene på kriminelle, og ble utnyttet antagelig da.

Men jeg hadde også hatt problemer fra Norge, hvor jeg hadde fått høre at jeg var forfulgt av mafiaen.

link

Så i forbindelse med dette, så var jeg hele tiden, kan man vel si, i kontakt med politet, altså Kripos i Norge, og også The Merseyside Police, og fortalte de alt jeg viste, angående hvordan dette var, eller hvordan jeg tror/trodde det var da.

Men jeg fikk ikke noe råd eller hjelp eller noe, fra hverken norske Kripos eller det engelske politiet.

Og her i Liverpool, så ble jeg trakassert der jeg bodde, (av folk som virka som de hadde kontakter med kriminelle, eller om de var kriminelle), på jobben, det var noen som holdt oversikten over meg, hvor jeg enn gikk, om det var politi eller kriminelle, eller både og er vel kanskje mest sannsynlig, sånn jeg ser det nå.

Og sånn virker det klart for meg som om at det er ennå.

Men nå jobber jeg som selvstending næringsdrivende hjemmenfra, som company researcher, så nå får jeg en god del mer fred enn jeg fikk før når jeg jobba på Arvato da.

Men jeg viste jo ikke hvor frivillige denne 'ekstrajobbingen', eller utnyttelsen, eller hva det egentlig var, som jeg vel fikk inntrykk av at en del av de jentene drev på med ved siden av jobben.

Men jeg fikk jo ikke noe hjelp av politiet, og hadde mitt og stri med, for jeg var bekymret for familie og venner i Norge og.

Og ingen av de jentene sa noe til meg i det hele tatt, om hva som var galt osv.

Og jeg prøvde egentlig å ikke prate så mye med de i store perioder, fordi det var også noen episoder med at jeg prøvde å få hjelp fra den gamle sjefen min på Rimi i Norge osv, og også virket det for meg fra jobben, at det var sivilpoliti der eller lignende.

Og de har sånn metode virker det som at de prater med hverandre, sånn at man hører det, når man går forbi.

Og da sa de at jeg skulle ikke prate med de jentene på Microsoft-kampanjen osv. da.

For da ville de i hvertfall ikke hjelpe meg, fikk jeg inntrykk av.

Men jeg skønte ikke hvorfor de ikke hjalp meg med en gang, og jeg var bekymret for familie og venner i Norge, for det virket for meg fra telefonsamtaler og annet, at de var under kontroll av kriminelle, antagelig mafia da.

Det var i hvertfall sånn det virket for meg, og på grunn av dette ville jeg jo gjerne ha hjelp fra det britiske politiet da, og prøvde å gjøre sånn som det virket for meg at noen sivil-politi på Arvato der, ville at jeg skulle gjøre, fordi jeg var egentlig desperat etter å få hjelp fra politiet, pga. at jeg var bekymret for problemene i Norge.

Så derfor satt jeg mest der og tok telefoner, og snakket ikke med jentene nesten i det hele tatt, untatt når de spurte om noe da.

Og lederne måtte jeg jo prate med.

Men jeg fikk ikke noe svar på e-poster jeg hadde sendt til Kripos, og de ga meg ikke noe hjelp over telefonen.

Så jeg hadde gitt opp den form for kommunikasjon med dem.

Men jeg planla å prøve å komme meg over til Norge en dag eller to, og prøve å få pratet med de personlig da.

Så jeg prøvde å få lån i norske og engelske banker, men det var ettereller annet som gjorde at jeg ikke fikk det.

Jeg mistenker nå at politiet i England kan ha instruert banken min til å ikke gi meg lån. (Det står mer om dette på bloggen min, johncons.blog.co.uk.

Men tilbake til tråden.

Til slutt så skjønte jeg at det var kriminelle også innen ledelsen i firmaet.

Og jeg gikk til politiet, men de sa bare at jeg skulle fortelle dette til 'higher management'.

Jeg stolte ikke så mye på politiet, siden de ikke ga meg råd eller hjelp.

Annet enn å gå tilbake til firmaet, enda det virket klart for meg at politet mente dette var kjente kriminelle osv.

Og det var også en god del annet som foregikk samtidig på jobben, det var to nye norske medarbeidere, som begynte å spørre masse rare spørsmål til alle på kampanjen, så begynte å lure om de kunne være sendt fra den mafian, som jeg hadde overhørt i Norge at jeg var forfulgt av da.

Og det var også et par medarbeidere på kampanjen, som jeg var bekymret for om var blitt tatt under kontroll av eller var i ferd med å havne under kontroll av kriminelle.

Så da bestemte jeg meg for å sende noen e-poster om hva som foregikk, angående den hyppige daglige trakasseringen da, som virket organisert, som jeg ble utsatt for i firmaet.

Jeg sendte om dette til flere aviser, og også NRK, i Norge og England.

Så ble jeg permitert fra jobben, etter et møte jeg hadde bedt om med Managing Director, etter råd fra politiet da.

Så da skrev jeg ferdig en god del møtereferater, fra møter på jobben ukene før, som jeg ikke hadde fått pga. at det var mye arbeidspress, med telefoner i et kjør, uten pause, untatt stress med å dra hjem i lunchpausen for å spise, fordi leiligheten var/er egentlig for dyr.

Men jeg vet ikke hva som foregår, og politet svarer ikke, så jeg vet ikke hvor man heller bør bo.

Så kontaktet jeg ambassaden i London, og seinere politiet på Merseyside igjen.

Og veldig mange andre engelske organisasjoner, CAB, Law Society, CPS, LCS, Kripos i Norge mm, det norske konsulatet i Liverpool mm.

Jeg sa det til ambassaden, at jeg var bekymret for hva som foregikk i firma.

Men ambassaden sa bare at 'de hjelper ikke folk som samarbeider med kriminelle'.

Enda, firmaet Arvato, er et stort firma, med avdelinger over hele verden, og som er en del av det multinasjonele konsernet Bertesmann.

Og jobben var jo på vegne av Microsoft, å aktivere Windows og Office osv., over telefon, for privat- og bedriftskunder fra hele Norden.

Og det foregikk, som sagt, i den kjente Cunard Building, som ligger ved siden av 'The Liver Building', og er en del av Liverpools verdenskjente waterfront.

Og jeg hadde egentlig ikke så mye med ledelsen i firmaet å gjøre, for jeg hadde bare en vanlig jobb, fordi jeg fokuserte mest på å få kontakt med politiet angående saken i Norge osv.

Men når jeg ikke fikk noen lån da, og det ble utlyst en ny team-leader stilling, så søkte jeg på den, siden jeg trengte å spare opp penger og jobbe ekstra, hvis jeg hadde tenkt meg over til Norge, for å kanskje få noe hjelp av Kripos der.

Siden The Merseyside Police, ville ikke engang, la meg ringe til politiet i Norge, fra politistasjonen i England.

Dette måtte jeg gjøre selv.

Men da, før jeg flyttet til denne leiligheten, så bodde jeg jo i et 'shared house', et rom jeg hadde overtatt etter en finsk jente på jobben, som skulle begynne å jobbe i Irland.

Men jeg ble jo trakassert av de andre som bodde der og 'landlorden'.

Pluss da som sagt på jobben, og også på vei til og fra jobben, og i butikker og over alt.

Men jeg viste ikke om jeg kunne stole på noen av venner og kjente og familie, fordi de hørtes så merkelige ut over telefonen, jeg mistenkte at de kunne bli brukt omtrent som en 'trojansk hest', i mangel av noe bedre utrykk, av kriminelle i Norge da.

Så jeg viste egentlig ikke hva jeg skulle gjøre, jeg tenkte at den beste muligheten var å dra tilbake til Norge et par dager, og få prate med Kripos osv., fordi politiet i England var veldig merkelige og avvisende til å gi hjelp, må man vel kunne si.

Og firmaet virket greit for meg, med untak av noen ikke så ordentlige folk som jeg hadde inntrykk av jobbet for '3' før osv da.

Men jeg trodde ikke dette gikk høyt opp i firmaet, jeg trodde det var mest vanlige medarbeidere, og ikke så mye i ledelsen.

Jeg trodde ikke først, sånn som jeg gjør nå, at problemene som det virket som om noen av jentene i firmaet hadde, med at det virket som om de ble utnyttet osv., at dette var noe med firmaet å gjøre.

Fordi, jeg viste ikke hvordan sjefene var der osv., siden jeg mest konsentrerte meg om jobben, og ikke pratet så mye med andre ledere, enn de skandinaviske på Microsoft kampanjen.

Men når jeg begynte å få mer med de andre lederne å gjøre, i forbindelse med at jeg klagde på problemer når jeg søkte på team-leader jobben, at prosessen drøyde ut i månedsvis, og at ingen fikk beskjed om hva som skjedde.

Og også i forbindelse med gjentatte episoder av trakassering fra en leder fra en annen kampanje.

Og også etter møter angående denne trakasseringen med senior teamleader og represtentant fra HR.

Så da skjønte jeg at noe ikke var som det skulle i firma.

Og nå, når jeg tenker tilbake på enkelte episoder, så er jeg bekymret for hva som egentlig foregikk, eller fortsatt foregår, for alt hva jeg vet.

Fordi etter at jeg sluttet der, pga. at problemene med trakassering, og ikke minst organisert kriminalitet som det virket sannsynlig for meg, at det var i firma.

Etter at jeg tok opp dette med Managing Director, og disse tingene fortsatt ikke ble tatt alvorlig, så bestemte jeg meg for å slutte.

Men jeg har ikke vært i kontakt med firma siden, ettersom det virker klart for meg at det er snakk om kriminelle, og siden også ambassaden indirekte har bekreftet dette, når de sa 'at de ikke hjalp folk [de skandinaviske medarbeiderne i firma] som samarbeider med kriminelle'.

Men jeg er litt bekymret for at en del av disse ikke samarbeider/samarbeidet med de kriminelle i firma frivillig, særlig av del episoder, som jeg har kommet på, nå de siste månenden, etter at jeg har sluttet i firma, og jobber hjemmenfra, og ikke er like mye utsatt for trakassering på jobb og ellers.

Men politiet på Merseyside, de bare ignorerer meg, sier det er en 'employment case', og ber meg gå til CAB (Citizens Advice Bureau), som er en veldedig organisasjon.

Og i tillegg til at jeg er bekymret for kollegaene mine på Arvato, så ville jeg jo også synes at det var greit å vite hva som egentlig foregikk, å få råd om det var noen forhåndsregler jeg kanskje burde ta, siden jeg hadde jobbet i firmaet og vært i konflikt med kriminelle.

Men på overflaten, så så firmat ut som et vanlig firma for meg i hvertfall.

Alle måtte gå i 'office-wear', med strenge regler om skjorte, dressbukse, kjoler og drakter for damene osv.

Og det er jo ikke så enkelt for skandinaver, som ikke har jobbet i Storbritannia før, og vite hva som er vanlig praksis og om hvordan firmaer vanligvis blir ledet i England.

Altså hva av eventuelle snodige ting, opp/ned holdining, og slike ting, som skyldes kulturforskjeller og andre forskjeller mellom hvordan arbeidsplasser ledes i Skandinavia og Storbritannia.

Altså, hvis noe virker streng/forskjellig fra Norge, hvordan kan man vite det, som Skandinav, om dette skyldes kulturforskjeller/ledelseskultur-forskjeller, eller at det er snakk om kriminelle personer, hvis man ikke har jobbet eller gått på kostskole eller på en annen måte kjenner den siden av den britiske kulturen fra før.

Og jeg hadde jo nesten bare kontakt med de skandiviske team-leaderne, og hvis noe var snodig med dem, og at disse hadde kontakt med kriminelle f.eks. da, at det kunne virke sånn fordi de oppførte seg rart f.eks.

Så var det jo ikke så lett å vite om dette var snakk om kriminelle i Storbritannia eller Skandinavia da, siden det var snakk om skandinaver som jobbet i Storbritannia.

Men må er jeg altså bekymret for hva som har skjedd i firma egentlig.

Og dette firma annonserer etter medarbeidere gjennom både den britiske og norske arbeidsformidlingen, og også på universitetene i byen her osv.

Så det var snakk om mange skandinaviske universitetsstudenter, som ville ha en jobb ved siden av studiene i England, og ville jobbe med å aktivere Windows kanskje en eller to ganger i uken.

Og da å si det, som ambassaden sa, at de hjalp ikke folk som samarbeidet med kriminelle.

Det synes jeg ikke passet på forholdene i firma, sånn som jeg så det i hvertfall.

Fordi, det er ikke så lett, når ting ser vanlige ut, og til og med imponerende ut på overflaten.

Med fine lokaler i en kjent og nesten ærverdig bygning. (Det gamle hovedkontoret til The Cunard Line, som vel er verdens største cruise-skip rederi, og som tok over White Star Line, som hadde Titanic).

Og som sagt i en berømt byggning, som er en del av 'the three graces', Liverpools kjente landemerke fra elven.

Og når det er snakk om et multinasjonalt firma, Arvato Bertelsmann, og med kjente kunder som Microsoft, '3', Miele, Carphone Warehouse m.fl.

Også skal man automatisk skjønne at ikke alt er som det virker på overflaten, og at firmaet, og også en del av de skandinaviske jentene virker det som for meg nå, er under kontroll av en kriminell organisasjon/mob/mafia da.

Også skal man ikke få noen hjelp av ambassaden, fordi man samarbeider
med kriminelle.

Jeg skjønte ikke, før de siste ukene, at det kunne være sånn.

Jeg trodde at det var problemer utenfor firma, jeg skønte ikke at det var firma som var problemet.

Så at en norsk eller skandinavisk utenlandsstudent, som ser en plakat på universitetet, om at Arvato Microsoft, trenger flere skandinaver til å aktivere Windows mm.

At en sånn student, skal skjønne at dette er snakk om mafia/mob, det forstår ikke jeg.

Og da blir det uforståelig for meg at ambassaden ikke kan hjelpe.

De sier bare at jeg skal forholde meg til politiet og den veldedige organisasjonen CAB i England.

Og politiet sier ikke noe, de bare later som om ingenting har skjedd.

Så da lurer jeg på hva man kan gjøre, hvis man er bekymret for om dette fremdeles foregår, og også er bekymret for sine kollegaer, (og også for egen del også gjerne skulle ha vist hva som foregikk, for å vite hvordan man burde forholde seg i forbindelse med dette).

Så det hadde vært bra hvis noen har noen råd angående dette!

På forhånd takk for hjelp!
Rapporter dette til en ModeratorSvar : Sitat : Topp : Bunn : Rediger

01/11/2007 15:59


cons
Heltidsansatt

Innlegg: 357
Ble medlem: 01/09/2007

Nå har jeg skrivd veldig mye her.

Så da kan jeg kanskje skrive litt mer om hva jeg er bekymret for, uten at noen skal tro det har klikka for meg forhåpentligvis.

Jeg vet ikke helt hvor jeg har fått alt dette her fra men, et eller annet sted har jeg vel plukka det opp antagelig.

Ellers så har det vel bare klikka for meg da.

Det virker som om det er ganske praksis mange steder å bruke blonde jenter som slaver.

Så brukte politiet og/eller etteretning meg som noe slags spion eller target, lokkedue eller hva man skal kalle det.

Så skjønte de vel at jeg likte hun svenske jenta på kampanjen der da.

Så skulle de kanskje gi meg noe premie eller noe da, så ga de jenta til en lokal mob.

Mener jeg å huske at en som virka som sivil politi sa på Arvato der.

'Their just a local mob/gang, she'll be fine'.

Noe sånt overhørte jeg en kar som sa på Arvato, som virka som om han var sivil politi eller noe.

Jeg synes vel kanskje ikke dette hørtes ut som så veldig gode nyheter.

Men jeg viste ikke helt hva jeg kunne gjøre, untatt å fortsette med møtene om problemene, og prøve å få noe dokumentasjon på problemene i firmaet, og prøve å ta det derfra.

Siden det ikke var så mye hjelp å få fra politi osv.

Men jeg tror de driver med noe sånn, om at hvis man har mørkt hår da kan man bruke de med lyst hår som slaver eller noe sånt.

Jeg vet dette høres sykt ut, jeg vet ikke helt hvor jeg har plukket det opp fra, og blir dårlig av å tenke på dette selv.

Men jeg har jo veldig mørkt blondt hår.

Og jeg er vant i fra, når jeg har jobbet i butikk osv, at da er jo hygiene viktig osv, man skal helst ikke lukte hest når man går rundt i butikken og hjelper kundene osv.

Så jeg har hatt sånn vane at jeg alltid dusjer om morgenen da.

Og jeg pleide å bruke noe sånn pearl-styler i håret, bare litt, jeg vet ikke hvordan jeg har fått det som vane, men det var fra 80-tallet vel, når alle brukte gele i håret osv.

Og jeg er litt vane-menneske, så da fortsatte jeg med det selv om det var 90-tallet og det som var.

Men da var det kanskje ikke så enkelt for sivil politi osv, å se at jeg egentlig har veldig mørkt blondt hår.

Det er nesten bare mulig å se når jeg har vært ute i sola f.eks., da blir de bleika, da er det lett å se at jeg har blondt hår.

Men det er mulig dem trodde at jeg hadde mørkt hår da.

Og at jeg var som dem, eller noe, da, kanskje sånn de er i underverdenen eller noe, at de liker å ha slaver, hva vet jeg.

Så tenkte de, ja nå skal de jammen meg skaffe meg en fin blond slave her, som premie for at dem har brukt meg som lokkedue, eller hva søren de har gjort.

Istedet for å gi meg hjelp, sånn at jeg kunne finne ut hva som foregikk med familie og venner i Norge osv.

Så ga de hun jenta til en lokal mob da.

Også vet jeg ikke helt hva de har gjort.

Men seargant Camel ved Merseyside Police, han var veldig opptatt av om jeg kom til å kontakte Arvato igjen, når jeg var på møte der i januar.

Han var ikke interessert i å se på møte-referatene, og andre dokumenter, som jeg hadde fra Arvato.

Men han begynte å bla gjennom avtaleboka mi, sånn syvende sans sak, og jeg hadde skrivd noe, tilfeldigvis for februar, og da lurte han på om den skriblinga betydde at jeg skulle møte noen på arvato den dagen.

Jeg fortalte, som sant var, at det betydde det ikke.

Og da gikk han, såvidt jeg kan huske, for å ta en telefon eller noe.

Så, siden det ikke stod noe om 'guns' eller lignende i dokumentene, så var han ikke interessert i disse, men ba meg kontakte den veldedige organisasjonen CAB.

Jeg hadde ikke hørt om Citizens Advice Bureau før, så jeg spørte om de var 'Government'.

Og det sa Sgt. Camel ja til svar på.

Men jeg har senere kikka på websidene til CAB, og der står det at det er en veldedig organisasjon.

Så nå mistenker jeg at Camel kanskje hadde et litt annet motiv, enn å være ansvarlig og professionel, når det gjelder hvorfor han ikke ville gi noen råd/hjelp, og bare lot som om ingenting hadde skjedd på Arvato.

Og sa at det var en employement-case, som jeg burde ta med til CAB, for å få hjelp av en solicitor, for å ta opp saken i the Crowns Court.

Jaja, så sånn er det.

Han andre politikaren, sa at jeg hadde jo dokumenter, og kunne komme tilbake med de, for jeg prata med han når Camel ringte.

Han ligna på AJ, men samme det.

Men Camel var ikke interessert, han gliste stygt da jeg prøvde å forklare om disse her to nye norske medarbeiderne, som spurte spørsmål som om de var journalister osv.

Jeg viste ikke helt hvordan jeg skulle referere til det, for terminologien omkring disse tingene, ligger vel ikke helt oppe i dagen.

Så det virker litt som om politiet ikke har helt sunne praksiser når det gjelder menneskerettigheter osv.

Og at det er noen som har en kampanje mot blonde, virker det som, og skal bruke dem som slaver.

Så hvorfor dem absolutt skal ha noe mot blonde, det er jeg ikke helt sikker på.

Men dem er vel litt ødelagte i huet sitt da.

Men samme det.

Det er mulig dette her er bare noe jeg innbiller meg.

Men jeg skriver det mens jeg er i farta uansett, for man vet jo aldri hva som skjer.

Men jeg mener bestemt å huske han sivil politi aktige karen, som sa 'they're just a local mob, she'll be fine'.

Og hu jenta var jo borte fra jobb i tre måneder.

Og siden det vet jeg ikke hva som har skjedd.

Men jeg tror det var hun, som han karen refererte til.

Jeg kan ikke skjønne at det kan ha vært noen andre i allefall.

Jeg må understreke, at jeg kan ikke vite det her helt sikkert.

Jeg bare prøver å tenke ut, hva det kan være som har skjedd, på bakgrunn av ting jeg har overhørt osv.

Jeg synes jo ikke dette her høres så morsomt ut, men jeg skriver det likevel, så for folk bare ta det som det det er.

Altså ikke noe bekreftet eller dokumentert eller noe.

Jeg bare synes at hvis politiet og andre holder på sånn, så er jo det alvorlig.

Så tenkte jeg å ta det med uansett.

Så får jeg håpe at jeg ikke har forstått noe feil, og at det ikke bare er meg det har klikka for.

Selv om det kanskje noen ganger hadde vært like greit.
cons
Heltidsansatt

Innlegg: 356
Ble medlem: 01/09/2007

Her er forresten fra Caplex:



link

Så det spørs om 'pizzakjøtt' er et gyldig ord, i følge ordbøkene i Norge.

Nå vet jeg ikke nøyaktig om ordene som står på ingrediens-deklarasjonen på emballasjen til matvarene, skal kun inneholde godkjente ord i følge ordbøkene, men det er det kanskje andre som vet?

Jeg husker forresten like etter at jeg hadde begynt som butikksjef på Rimi Nylænde, det var vel i 98 vel, hvis jeg husker riktig.

Så jeg ville gjerne bli kjent med butikken, det var første butikken jeg var butikksjef i, så jeg ville gjerne starte opp å rydde og ordne hele butikken, og få hele butikken opp til en bra standard da.

Selv om standarden var jo ikke så dårlig da, når jeg begynte der, men det var spesielt å ha sin egen butikk da.

Men nei da, da skulle distriksjefen og gamle butikksjefen dra meg med til butikksjef-seminar på Storefjell.

I tre dager.

Nå er jeg vant til å bo aleine og styre det meste selv, så å omgås med all verdens distriksjefer, regionsjefer, direktører, kollega butikksjefer osv. i tre dager, når jeg hadde bare vært butikksjef selv i noen få dager.

Ja, det var grenser for hvor artig man synes det var.

Selv om maten er veldig god der, på Storefjell høysfjellshotell, eller hva det heter, de er veldig gode på sjømat f.eks. sånn som ferske reker (eller det var vel kanskje tinte ja), og kreps og sånne ting da, og sånn mat liker jo jeg siden jeg har bodd ved fjorden og da husker jeg at jeg på Holmsbu en gang med fattern, når jeg var snørris, og besøkte onkla til fattern.

Alle onkla hans bodde i samme huset, eller i hvertfall tre eller fire av dem var det vel.

Dem hadde alltid kamferdrops, og han ene av dem, når det bare var to igjen, han sa at dem pleide ofte å spille fotball osv.

Men samma det.

Det kom en båt inn til brygga vel, litt nord for Holmsbu der da, og da hadde'n faktisk vært ute og fiska reker i Drammensfjorden da var det vel antagelig, selv om det kunne ha vært Oslofjorden også, for det er ikke så langt unna, og Oslofjorden deler seg i Drammensfjorden og Oslofjorden ved Rødtangen der.

Men nå tror jeg at jeg skriver meg litt bort her.

Hva var det jeg skulle skrive da.

Jo på Rimi seminar på Storefjell der da, så var det noen fra Protor og Gamble, noe sånt da.

Hva heter de som har Pringles igjen da.

Jeg må søke på det da.

Procter & Gamble, heter de ja.

Dem hadde sånn presentasjon av Pringles der da, i 98 vel, siden Pringles var ny i Norge.

Så alle butikksjefene fikk masse pakker pringles, og i tillegg så pringles overalt på bordene osv, så man kunne spise pringles til det tøyt ut av ørene på en, hvis man ville.

Sånn sa stefaren min til søstra mi, når jeg og søstra min var snørriser, at hvis hu spiste mer kaviar nå, så kom det til å tyte ut av øra på a.

Nå skreiv jeg meg bort igjen her.

Jo, poenget ja.

Det var at, på Pringles-pakka, fortalte hu dama fra Procter & Gamble oss.

På den pakka, så hadde Procter & Gamble tatt en 'spansk' en.

Dem hadde kalt pringles-en for 'potetgull', i ingrediens-oversikten på pakka da.

Så stod det noe sånt som 'potetgull med rømme og løk' f.eks., eller sour cream and onion var det mulig at det stod.

Det var i hvertfall en butikksjef som klagde på at han var lei av denna sure kremen, altså Pringles sour cream and onion da.

Så han var vel kanksje litt fyllesjuk, for mye av alkoholen der pleide å være gratis, man kunne få sånne bonger av distriksjefene da.

Selv om jeg ikke fikk noe bong av distriksjef Anne der i 2000 da, selv om jeg nettopp hadde avtalt med hu at jeg skulle bli ny butikksjef i hennes butikk på Kaldbakken da.

Men jeg var kanskje litt pussa allerede da ja, det var jeg nok.

Men jeg synes hu kunne vært litt grei alikevel, fordi det er jo greit å være på talefot hvis man skal begynne i ny butikk, med ny distriktsjef, så da tenkte jeg at jeg kunne jo spørre om hun hadde en bong da, for å prøve å være litt sosial og, siden jeg kjente jo ikke hu så bra fra før.

Jeg hadde jo egentlig nok penger antagelig, for det pleide jeg alltid å ha styring på, så det var egentlig ikke bare for å tigge en bong.

Men sånn er det, så det er tips, ikke spørr om bonger fra distriksjefer og sånt, på sånne seminarer og andre fester, det er bedre å bruke sine egne penger, så slipper man å tigge og smiske eller hva skal kalle det, og da kan det bli misforstått muligens.

Men samme det.

Nå tror jeg at jeg skreiv meg skikkelig bort her.

Jo poenget ja, når Procter & Gamble, egentlig ikke hadde lov å bruke ordet 'potetgull' på Pringles-pakkene. (Fordi det var vel et varemerke eiet av Maarud da muligens, som vel også eies av Orkla, på samme måte som Stabburet).

Men jeg tror ikke Maarud har klagd ennå, det stod i hvertfall potetgull på Pringles pakka sist jeg sjekket.

Men det er jo et par år siden jeg var i Norge sist nå, og enda lenger siden jeg Pringles i Norge vel.

Så det var jo litt mystisk, hvis ikke Maarud har klaget.

Men det er jo egentlig et annet tema.

Det ville fram til, er jo at det er regler, om hva man kan bruke av ord i ingrediens-beskrivelsen på emballasjen til matvarene.

Det viser jo dette Pringles eksempelet, selv om eksemplet kanskje kunne vært enda bedre, men det var det eneste jeg kom på.

Nå kom jeg på et eksempel til.

Det er f.eks. ikke lov å kalle en brus, for 'sitronbrus', man måtte kalle det Brus med sitronsmak.

Men er det lov å kalle kjøttblanding med 40% storfekjøtt, som det står, og en god del andre ingrediser, for pizzakjøtt, når ikke ordet 'pizzakjøtt', står i ordboka.

Det lurte jeg litt på.

Kanskje det skulle stått 'Blanding med storfekjøtt', eller noe sånt noe i stedet.

Det hadde vært interessant, hvis noen hadde vist mer om dette.
Heltidsansatt

Innlegg: 350
Ble medlem: 01/09/2007



link

I dagens VG nettutgave, så kan man lese at prinsesse Märtha Lousie, tar til motangrep mot Kapital redaktør Trygve Hegnar, siden Hegnar har angrepet det faktum at et medlem av kongehuset, har startet en skole for folk som vil prate eller ha annen kontakt med engler.

Märtha sier at Hegnar har ikke noe mer med å uttale seg om engler og 'engleskolen', enn Märtha har noe med å uttale seg om økonomi.

'Det er like fjernt at Trygve Hegnar skal uttale seg om det jeg holder på med, som det ville være hvis jeg uttalte meg om økonomi, som jeg ikke har noen bakgrunn for å si noe om. Da kunne jeg - for å sette det litt på spissen - si at «makroøkonomi finnes ikke», for dette skjønner jeg meg ikke på', sier Märtha ifølge dagens VG Nett.

Dette her skjønner vel alle antagelig hvor tøyeste høres ut av seg selv.

Men jeg skal prøve å oppsummere hvorfor dette er tøysete da.

Altså, her sammenligner Märtha, en vitenskap, som vel økonomi må sies å være.

Feltet økonomi har flust med doktoravhandlinger og andre vitenskapelige avhandliger, som er skrevet gjennom bruk av research og generell dokumentasjon da.

Det er et felt man få nobelprisen i, hvis jeg ikke har forstått det feil.

Kan man få nobelprisen i å prate med engler?

Nei, det sier seg selv.

Feltet økonomi, hører til det naturlige og verdslige og vitenskapelige.

Mens å prate med engler, det skjønner alle, untatt Märtha og journalistene muligens, at tilhører det overnaturlige.

Å lære folk å prate med engler osv., det stiller jeg i samme klasse som å være trollkjærring, spåkone eller heks, som jo også det er folk som påstår at de er.

Alle som er riktig nagla oppi huet, skjønner vel dette av seg selv.

Så når Mätha sammenligner kunnskap på et overnaturlig felt, med kunnskap på et naturlig felt, det skjønner vel forhåpentligvis alle ikke er så veldig smart.

Jeg prøve å søke litt på nettet for å finne et ordtak.

Jeg fant det her:

'Det blir som å sammenligne skitt og kanel, det blir meningsløst.'.

link

Men uansett.

Altså å sammenligne det overnaturlige, med det naturlige.

Hvis man er ekspert på det overnaturlige, da må man vel nesten være overnaturlig selv.

Og er man overnaturlig, da er man vel ikke naturlig eller normal.

Så å påstå at man er ekspert på det overnaturlige, da sier man vel rett ut egentlig at man ikke er normal, og at det man sier må tolkes på bakgrunn av dette.

Og det er vel greit det egentlig.

Hvis noen sier de er unormale, og krever at andre skal tro dem på det, så er vel det greit nok.

Man må vel få lov til det.

Men samtidig, å kreve av pressen og Hegnar og hele landet vel, å bli tatt seriøst.

At man sier man er overnatulig/unormal, og samtidig krever at hele landet skal ta en seriøs og late som en er normal.

Det passer jo ikke sammen med noe som heter fornuft eller dømmekraft.

Hun 'driter jo ut' hele kongefamilien, som om ikke de har blitt nok 'driti ut' før.

Hun må jo ha en total mangel på dømmekraft.

Og ingen, hverken Ari eller noe andre, klarer å si fra og korrigere henne.

Hele pressen og alle untatt Hegnar virker det som, er med på galskapen, og later som om dette med engleskolen er helt logisk og normalt.

Man må jo lure på hvordan rådgivere og venner prinsessen har.

Ingen klarer å korrigere henne, og få henne ned på jorda.

Det virker som om Märtha og Ari, og Haakon og Mette-Marit, og hele den gjengen der.

Det virker som om de driver å flyter uti rommet et eller annet sted, uten den minste snev av bakkekontakt.

Sammen med rådgiverne sine og hele hoffet og venner og kjente.

Det virker som om ikke de vet hvor bakken er engang, og har glemt hva ordet 'bakke' betyr.

Og journalistene bare følger på, og er like 'hjernedøde' og uten dømmekraft som Märtha og Ari og gjengen.

Det eneste man kan spørre om, er vel om det er mest vakum inni eller utenfor huene dems.

Det virker som om Märtha mangler dømmekraft nok til å skjønne sitt eget beste.

Og heller ingen andre i gjengen til Ari, Mette-Marit og Haakon virker som om de har et eneste snev av dømmekraft, og kan gi henne råd.

Og jeg synes synd på Hegnar, som virker som om er alene om å stå opp mot dette, og som må forsvare seg mot denne idiotien.

Han må vel bli oppgitt, og riste på hue, må man regne med.

Og journalistene, har de ikke dømmekraft nok til å beskytte prinsessen mot seg selv?

Hva søren lærer de på den journalisthøyskolen oppi Volda?

Er det totalt vakum på alle fronter der og?

Ta opp en britisk avis som The Times eller The Independant og ta en kikk og sammenlign med VG.

Eller aftenposten, som ikke er så mye bedre den heller.

Hva søren er det dem driver med opp i Volda da?

Lærer dem bare å følge strømmen på en helt 'hjernedød' måte, uten å klare å reflektere selv.

Altså, når de ukritisk bringer videre dette tullet fra kongefamilien og deres krets, og ikke prøver å beskytte de mot seg selv.

Og later som om dette med å prate om engler er både fornuftig og vanlig og helt normalt.

Fordi det er vist siste skrik i USA, eller hvor det er, så da får søren ikke Hegnar komme her med logikken sin.

Det eneste man kan lure på noen ganger, er om hvor det er mest vakum, om det er hos intervjueren eller intervjuobjektet.

Så det blir spennende å se om det kommer noen tilbakemeldinger på dette, angående om dømmekraften kan regnes som å helt ha forsvunnet det norske samfunnet, i hvertfall når det gjelder, det man vel kan kalle den nye 'eliten', da tenker jeg mest på kretsen rundt journalistene, kongebarna, kulturministeren & Co. inne i Oslo, som virker å mangle helt bakkekontakt.
Heltidsansatt

Innlegg: 349
Ble medlem: 01/09/2007

I fjor og i forfjor, så jobbet jeg på Arvato Microsoft Scandinavian Product Activation i Liverpool.

Arvato er et stort firma, de hadde blant annet kundeservicen for det engelske mobil-firmat '3', en lang stund, så det var snakk om 200-300 medarbeidere minst vel.

Og kanskje mellom 100 og 200 etter at de mistet '3' da.

Så det var nesten alltid masse bråk og støy når man satt og aktiverte Windows i 'The Cunard Building'.

link

Jeg skjønte jo at noen av jentene som også jobbet på Microsoft sin skandinaviske produktaktivering hos Arvato der, antaglig var i hendene på kriminelle, og ble utnyttet antagelig da.

Men jeg hadde også hatt problemer fra Norge, hvor jeg hadde fått høre at jeg var forfulgt av mafiaen.

link

Så i forbindelse med dette, så var jeg hele tiden, kan man vel si, i kontakt med politet, altså Kripos i Norge, og også The Merseyside Police, og fortalte de alt jeg viste, angående hvordan dette var, eller hvordan jeg tror/trodde det var da.

Men jeg fikk ikke noe råd eller hjelp eller noe, fra hverken norske Kripos eller det engelske politiet.

Og her i Liverpool, så ble jeg trakassert der jeg bodde, (av folk som virka som de hadde kontakter med kriminelle, eller om de var kriminelle), på jobben, det var noen som holdt oversikten over meg, hvor jeg enn gikk, om det var politi eller kriminelle, eller både og er vel kanskje mest sannsynlig, sånn jeg ser det nå.

Og sånn virker det klart for meg som om at det er ennå.

Men nå jobber jeg som selvstending næringsdrivende hjemmenfra, som company researcher, så nå får jeg en god del mer fred enn jeg fikk før når jeg jobba på Arvato da.

Men jeg viste jo ikke hvor frivillige denne 'ekstrajobbingen', eller utnyttelsen, eller hva det egentlig var, som jeg vel fikk inntrykk av at en del av de jentene drev på med ved siden av jobben.

Men jeg fikk jo ikke noe hjelp av politiet, og hadde mitt og stri med, for jeg var bekymret for familie og venner i Norge og.

Og ingen av de jentene sa noe til meg i det hele tatt, om hva som var galt osv.

Og jeg prøvde egentlig å ikke prate så mye med de i store perioder, fordi det var også noen episoder med at jeg prøvde å få hjelp fra den gamle sjefen min på Rimi i Norge osv, og også virket det for meg fra jobben, at det var sivilpoliti der eller lignende.

Og de har sånn metode virker det som at de prater med hverandre, sånn at man hører det, når man går forbi.

Og da sa de at jeg skulle ikke prate med de jentene på Microsoft-kampanjen osv. da.

For da ville de i hvertfall ikke hjelpe meg, fikk jeg inntrykk av.

Men jeg skønte ikke hvorfor de ikke hjalp meg med en gang, og jeg var bekymret for familie og venner i Norge, for det virket for meg fra telefonsamtaler og annet, at de var under kontroll av kriminelle, antagelig mafia da.

Det var i hvertfall sånn det virket for meg, og på grunn av dette ville jeg jo gjerne ha hjelp fra det britiske politiet da, og prøvde å gjøre sånn som det virket for meg at noen sivil-politi på Arvato der, ville at jeg skulle gjøre, fordi jeg var egentlig desperat etter å få hjelp fra politiet, pga. at jeg var bekymret for problemene i Norge.

Så derfor satt jeg mest der og tok telefoner, og snakket ikke med jentene nesten i det hele tatt, untatt når de spurte om noe da.

Og lederne måtte jeg jo prate med.

Men jeg fikk ikke noe svar på e-poster jeg hadde sendt til Kripos, og de ga meg ikke noe hjelp over telefonen.

Så jeg hadde gitt opp den form for kommunikasjon med dem.

Men jeg planla å prøve å komme meg over til Norge en dag eller to, og prøve å få pratet med de personlig da.

Så jeg prøvde å få lån i norske og engelske banker, men det var ettereller annet som gjorde at jeg ikke fikk det.

Jeg mistenker nå at politiet i England kan ha instruert banken min til å ikke gi meg lån. (Det står mer om dette på bloggen min, johncons.blog.co.uk.

Men tilbake til tråden.

Til slutt så skjønte jeg at det var kriminelle også innen ledelsen i firmaet.

Og jeg gikk til politiet, men de sa bare at jeg skulle fortelle dette til 'higher management'.

Jeg stolte ikke så mye på politiet, siden de ikke ga meg råd eller hjelp.

Annet enn å gå tilbake til firmaet, enda det virket klart for meg at politet mente dette var kjente kriminelle osv.

Og det var også en god del annet som foregikk samtidig på jobben, det var to nye norske medarbeidere, som begynte å spørre masse rare spørsmål til alle på kampanjen, så begynte å lure om de kunne være sendt fra den mafian, som jeg hadde overhørt i Norge at jeg var forfulgt av da.

Og det var også et par medarbeidere på kampanjen, som jeg var bekymret for om var blitt tatt under kontroll av eller var i ferd med å havne under kontroll av kriminelle.

Så da bestemte jeg meg for å sende noen e-poster om hva som foregikk, angående den hyppige daglige trakasseringen da, som virket organisert, som jeg ble utsatt for i firmaet.

Jeg sendte om dette til flere aviser, og også NRK, i Norge og England.

Så ble jeg permitert fra jobben, etter et møte jeg hadde bedt om med Managing Director, etter råd fra politiet da.

Så da skrev jeg ferdig en god del møtereferater, fra møter på jobben ukene før, som jeg ikke hadde fått pga. at det var mye arbeidspress, med telefoner i et kjør, uten pause, untatt stress med å dra hjem i lunchpausen for å spise, fordi leiligheten var/er egentlig for dyr.

Men jeg vet ikke hva som foregår, og politet svarer ikke, så jeg vet ikke hvor man heller bør bo.

Så kontaktet jeg ambassaden i London, og seinere politiet på Merseyside igjen.

Og veldig mange andre engelske organisasjoner, CAB, Law Society, CPS, LCS, Kripos i Norge mm, det norske konsulatet i Liverpool mm.

Jeg sa det til ambassaden, at jeg var bekymret for hva som foregikk i firma.

Men ambassaden sa bare at 'de hjelper ikke folk som samarbeider med kriminelle'.

Enda, firmaet Arvato, er et stort firma, med avdelinger over hele verden, og som er en del av det multinasjonele konsernet Bertesmann.

Og jobben var jo på vegne av Microsoft, å aktivere Windows og Office osv., over telefon, for privat- og bedriftskunder fra hele Norden.

Og det foregikk, som sagt, i den kjente Cunard Building, som ligger ved siden av 'The Liver Building', og er en del av Liverpools verdenskjente waterfront.

Og jeg hadde egentlig ikke så mye med ledelsen i firmaet å gjøre, for jeg hadde bare en vanlig jobb, fordi jeg fokuserte mest på å få kontakt med politiet angående saken i Norge osv.

Men når jeg ikke fikk noen lån da, og det ble utlyst en ny team-leader stilling, så søkte jeg på den, siden jeg trengte å spare opp penger og jobbe ekstra, hvis jeg hadde tenkt meg over til Norge, for å kanskje få noe hjelp av Kripos der.

Siden The Merseyside Police, ville ikke engang, la meg ringe til politiet i Norge, fra politistasjonen i England.

Dette måtte jeg gjøre selv.

Men da, før jeg flyttet til denne leiligheten, så bodde jeg jo i et 'shared house', et rom jeg hadde overtatt etter en finsk jente på jobben, som skulle begynne å jobbe i Irland.

Men jeg ble jo trakassert av de andre som bodde der og 'landlorden'.

Pluss da som sagt på jobben, og også på vei til og fra jobben, og i butikker og over alt.

Men jeg viste ikke om jeg kunne stole på noen av venner og kjente og familie, fordi de hørtes så merkelige ut over telefonen, jeg mistenkte at de kunne bli brukt omtrent som en 'trojansk hest', i mangel av noe bedre utrykk, av kriminelle i Norge da.

Så jeg viste egentlig ikke hva jeg skulle gjøre, jeg tenkte at den beste muligheten var å dra tilbake til Norge et par dager, og få prate med Kripos osv., fordi politiet i England var veldig merkelige og avvisende til å gi hjelp, må man vel kunne si.

Og firmaet virket greit for meg, med untak av noen ikke så ordentlige folk som jeg hadde inntrykk av jobbet for '3' før osv da.

Men jeg trodde ikke dette gikk høyt opp i firmaet, jeg trodde det var mest vanlige medarbeidere, og ikke så mye i ledelsen.

Jeg trodde ikke først, sånn som jeg gjør nå, at problemene som det virket som om noen av jentene i firmaet hadde, med at det virket som om de ble utnyttet osv., at dette var noe med firmaet å gjøre.

Fordi, jeg viste ikke hvordan sjefene var der osv., siden jeg mest konsentrerte meg om jobben, og ikke pratet så mye med andre ledere, enn de skandinaviske på Microsoft kampanjen.

Men når jeg begynte å få mer med de andre lederne å gjøre, i forbindelse med at jeg klagde på problemer når jeg søkte på team-leader jobben, at prosessen drøyde ut i månedsvis, og at ingen fikk beskjed om hva som skjedde.

Og også i forbindelse med gjentatte episoder av trakassering fra en leder fra en annen kampanje.

Og også etter møter angående denne trakasseringen med senior teamleader og represtentant fra HR.

Så da skjønte jeg at noe ikke var som det skulle i firma.

Og nå, når jeg tenker tilbake på enkelte episoder, så er jeg bekymret for hva som egentlig foregikk, eller fortsatt foregår, for alt hva jeg vet.

Fordi etter at jeg sluttet der, pga. at problemene med trakassering, og ikke minst organisert kriminalitet som det virket sannsynlig for meg, at det var i firma.

Etter at jeg tok opp dette med Managing Director, og disse tingene fortsatt ikke ble tatt alvorlig, så bestemte jeg meg for å slutte.

Men jeg har ikke vært i kontakt med firma siden, ettersom det virker klart for meg at det er snakk om kriminelle, og siden også ambassaden indirekte har bekreftet dette, når de sa 'at de ikke hjalp folk [de skandinaviske medarbeiderne i firma] som samarbeider med kriminelle'.

Men jeg er litt bekymret for at en del av disse ikke samarbeider/samarbeidet med de kriminelle i firma frivillig, særlig av del episoder, som jeg har kommet på, nå de siste månenden, etter at jeg har sluttet i firma, og jobber hjemmenfra, og ikke er like mye utsatt for trakassering på jobb og ellers.

Men politiet på Merseyside, de bare ignorerer meg, sier det er en 'employment case', og ber meg gå til CAB (Citizens Advice Bureau), som er en veldedig organisasjon.

Og i tillegg til at jeg er bekymret for kollegaene mine på Arvato, så ville jeg jo også synes at det var greit å vite hva som egentlig foregikk, å få råd om det var noen forhåndsregler jeg kanskje burde ta, siden jeg hadde jobbet i firmaet og vært i konflikt med kriminelle.

Men på overflaten, så så firmat ut som et vanlig firma for meg i hvertfall.

Alle måtte gå i 'office-wear', med strenge regler om skjorte, dressbukse, kjoler og drakter for damene osv.

Og det er jo ikke så enkelt for skandinaver, som ikke har jobbet i Storbritannia før, og vite hva som er vanlig praksis og om hvordan firmaer vanligvis blir ledet i England.

Altså hva av eventuelle snodige ting, opp/ned holdining, og slike ting, som skyldes kulturforskjeller og andre forskjeller mellom hvordan arbeidsplasser ledes i Skandinavia og Storbritannia.

Altså, hvis noe virker streng/forskjellig fra Norge, hvordan kan man vite det, som Skandinav, om dette skyldes kulturforskjeller/ledelseskultur-forskjeller, eller at det er snakk om kriminelle personer, hvis man ikke har jobbet eller gått på kostskole eller på en annen måte kjenner den siden av den britiske kulturen fra før.

Og jeg hadde jo nesten bare kontakt med de skandiviske team-leaderne, og hvis noe var snodig med dem, og at disse hadde kontakt med kriminelle f.eks. da, at det kunne virke sånn fordi de oppførte seg rart f.eks.

Så var det jo ikke så lett å vite om dette var snakk om kriminelle i Storbritannia eller Skandinavia da, siden det var snakk om skandinaver som jobbet i Storbritannia.

Men må er jeg altså bekymret for hva som har skjedd i firma egentlig.

Og dette firma annonserer etter medarbeidere gjennom både den britiske og norske arbeidsformidlingen, og også på universitetene i byen her osv.

Så det var snakk om mange skandinaviske universitetsstudenter, som ville ha en jobb ved siden av studiene i England, og ville jobbe med å aktivere Windows kanskje en eller to ganger i uken.

Og da å si det, som ambassaden sa, at de hjalp ikke folk som samarbeidet med kriminelle.

Det synes jeg ikke passet på forholdene i firma, sånn som jeg så det i hvertfall.

Fordi, det er ikke så lett, når ting ser vanlige ut, og til og med imponerende ut på overflaten.

Med fine lokaler i en kjent og nesten ærverdig bygning. (Det gamle hovedkontoret til The Cunard Line, som vel er verdens største cruise-skip rederi, og som tok over White Star Line, som hadde Titanic).

Og som sagt i en berømt byggning, som er en del av 'the three graces', Liverpools kjente landemerke fra elven.

Og når det er snakk om et multinasjonalt firma, Arvato Bertelsmann, og med kjente kunder som Microsoft, '3', Miele, Carphone Warehouse m.fl.

Også skal man automatisk skjønne at ikke alt er som det virker på overflaten, og at firmaet, og også en del av de skandinaviske jentene virker det som for meg nå, er under kontroll av en kriminell organisasjon/mob/mafia da.

Også skal man ikke få noen hjelp av ambassaden, fordi man samarbeider
med kriminelle.

Jeg skjønte ikke, før de siste ukene, at det kunne være sånn.

Jeg trodde at det var problemer utenfor firma, jeg skønte ikke at det var firma som var problemet.

Så at en norsk eller skandinavisk utenlandsstudent, som ser en plakat på universitetet, om at Arvato Microsoft, trenger flere skandinaver til å aktivere Windows mm.

At en sånn student, skal skjønne at dette er snakk om mafia/mob, det forstår ikke jeg.

Og da blir det uforståelig for meg at ambassaden ikke kan hjelpe.

De sier bare at jeg skal forholde meg til politiet og den veldedige organisasjonen CAB i England.

Og politiet sier ikke noe, de bare later som om ingenting har skjedd.

Så da lurer jeg på hva man kan gjøre, hvis man er bekymret for om dette fremdeles foregår, og også er bekymret for sine kollegaer, (og også for egen del også gjerne skulle ha vist hva som foregikk, for å vite hvordan man burde forholde seg i forbindelse med dette).

Så det hadde vært bra hvis noen har noen råd angående dette!

På forhånd takk for hjelp!
Heltidsansatt

Innlegg: 348
Ble medlem: 01/09/2007

Jeg tror jeg skal prøve å oppsummere tråden litt så langt, iom. at vi har noen mysteriumer ute å går her.

Her på denne Stabburet websiden, så står det at det er skinke i Grandiosaen:



link

Mens det her på en annen Stabburet webside, står at det er snakk om noe de kaller 'pizzakjøtt', som består av en del forskjellige ingredienser, blandt annet står det at det pizzakjøtt-blandingen inneholder 40% storefekjøtt:



link

Det er altså ikke snakk om skinke i det hele tatt, i følge denne litt mer detaljerte websiden.

Så her motsier altså Stabburet seg selv, om det er skinke eller pizzakjøtt-blanding med 40% storfekjøtt i Grandiosaen.

Det virker som om det er markedsavdlingen som har fortalt en liten røverhistorie på websidene som er mest ment for publikum.

Mens de skriver at det er pizzakjøtt-blanding med storefekjøtt på websidene som er ment for dagligvarebransjen.

Men som om dette mysteriet ikke skulle være nok.

Så er det også enda et mysterium, og det er angående om bindemiddelet i kjøttblandingen er soyaprotein eller gelatin.

På bildet over, så står det at det er soyaprotein.

Mens på denne websiden, som er en annen Stabburet webside, så står det at det er gelatin (basert på svin), som er bindemiddelet i 'pizzakjøttet' på Grandiosaen:



link

Og dette problemet/mysteriet, angående om Grandiosa-'kjøttet' inneholder bindemiddelet gelatin, eller om det inneholder bindemiddelet soyaprotein, var også tema i en dagbladet artikkel for en del år tilbake:

link

Så det første mysteriet, om at Stabburet skriver på websiden sin at det er skinke i Grandiosaen, det tror jeg nok vi kan gå ut fra at bare er en 'røverhistorie', fordi det er såpass godt dokumentert at det egentlig er en kjøttblanding hvor det står at det blandt annet er 40% storfekjøtt.

Mens det andre mysteriet, om de bruker soyaprotein, eller gelatin basert på svin, som bindemiddel i Grandiosaen, det synes jeg nok fortsatt er et mysterium, må man vel nesten si.

For jeg kan ikke se at dette kommer entydig fram av Stabburets websider, siden det virker som om de har to forskjellige versjoner angående, avhenging av hvilken webside man tilfeldigvis leser om dette på.

Men spørsmålet er vel heller om hvor troverdige Stabburet er, når det til spørsmålet om man kan stole på at det faktisk er det inneholdet i Grandiosan, som står på pakken?

Her har de i allefall tre forskjellige versjoner, bare på sine egne websider.

Og jeg synes ikke man fikk så betryggende inntrykk av at alt var åpent og oppe i dagen, av å lese den Dagbladet artikkelen jeg linket til over.

Så spørsmålet er om hvor troverdige Stabburet virker å være, når det gjelder å være åpne og pålitelige, når det gjelder innholdet i Grandiosaen.

Stabburet har jo kontroll over hele 'pizzakjøtt'-produksjonen selv.

Stabburet sin Grandiosa fabrikk på stranda, får 'pizzakjøttet' levert fra Stabburet sin hovedfabrikk (også der de har hovedkontor) i Fredrikstad.

Så Stabburet har jo full kontroll på hva de putter i kjøttblandingen.

Men så er spørsmålet, fra tidligere i tråden, hvorfor de ikke selger dette produktet i Sverige, men bare i Finland og Norge, hvor de i allefall i Norge er markedsledende og storselgere.

Så dette må vel også kalles et mysterium.

Så her er det altså minst tre mysterier ute og går.

Men hvordan man skal finne ut hva som egentlig er sant når det gjelder disse mysteriene, det er jeg ikke helt sikker på for å være ærlig.

Jeg er litt skeptisk til det å ringe Stabburet, for å spøre de hva som er riktig, for på grunn av den motstridende innformasjonen, (røverhistorier, kan man vel kalle det), på websidene, og også etter inntrykket jeg fikk etter å ha lest Dagbladet artikkelen, så er jeg ikke sikker på hvor troverdige jeg synes Stabburet kan sies å være om disse spørsmålene.

Jeg ville nok heller vært litt skeptisk, hvis jeg skulle ringe Stabburet for å høre om dette, jeg ville nok ikke stolt så særlig mye på hva de sa, jeg ville nok vært veldig obs på at det de forklarte nok like gjerne, (etter inntrykket jeg har fått fra feilene på websidene og fra Dagbladet artikkelen), kunne være en røverhistorie man ble servert.
From: veggavisen@tv2.no Veggavisen Admin
To: eribsskog@gmail.com Erik Ribsskog
Date: Wed, 31 Oct 2007 23:30:08 +0000
Subject: Re: Veggavisen - varsling!

Hei

Har fått mange mailer av deg i det siste.
Vil ta en del tid å gå igjennom alt.
Mest sannsyneligvis vil du få tilbakemelding til slutten av uka.

mvh
Admin
----- Original Message -----
From: Erik Ribsskog
To: veggavisen@tv2.no
Sent: Tuesday, October 30, 2007 3:24 AM
Subject: RE: Veggavisen - varsling!


Hei,



jeg rapporterer denne, for jeg synes dette innlegget var trakasserende.



Mvh.



Erik Ribsskog



From: veggavisen@tv2.no [mailto:veggavisen@tv2.no]
Sent: 30 October 2007 01:15
To: erik.ribsskog@btinternet.com
Subject: Veggavisen - varsling!



mini99 har postet en melding kaltKurt Cobain - Mord eller selvmord?.

Meldingen ble postet: Tuesday October 30,2007 02:14:38 AM
Oj... nå blir jeg nok ignorert og meldt til admin igjen, men... Jeg visste at cons var forfatter av tråden før jeg åpnet den..... Hmmmmmm. Spooky!

Du kan se meldingen på http://forum.tv2.no/forum/messageview.cfm?catid=120&threadid=38396&forumid=1.

Ønsker du å avslutte varslinger, kan dette gjøres gjennom "Mitt Forum" (http://forum.tv2.no/forum/today.cfm).
Ønsker du å svare, logg deg inn på forumet, svar på denne emailen vil ikke bli registrert.

Bloggarkiv

Populære innlegg

Om meg

Bildet mitt
Overhørte på Rimi Bjørndal, (jeg jobbet som butikksjef/leder i ti år, i mange forskjellige butikker), i 2003, at jeg var forfulgt av 'mafian', mm. Har etter dette ikke fått rettighetene mine, i mange saker. Blogger derfor om problemer med å få rettigheter, mm. Mine memoarer, (Min Bok 1-10), kan også finnes på johncons-blogg, (se: 'Etiketter'). Jeg blogger også om slektsforskning, (etter at min danskfødte mormor, som var etter adelige/kongelige, døde i 2009). Har også vært såvidt innom Høyre/Unge Høyre, i sin tid. Har også studert informasjonsbehandling/IT/Computing, (på NHI, HiO IU og University of Sunderland). Har også bakgrunn fra handel og kontor, (grunnkurs, økonomi med markedsføring og data). Er/var også i Heimevernet, (etter at jeg ble overført dit, etter førstegangstjeneste i infanteriet, (og en rep-øvelse i mob-hæren), i forbindelse med omorganiseringer, i Forsvaret, etter den kalde krigen). Blir også utsatt for mye nettmobbing, mm. johncons-blogg, (og mine memoarer og nettbutikk), er kjent fra TV-programmet Tweet4Tweet, i 2012, (selv om jeg måtte klage, for programmet var veldig useriøst/nedlatende, mm.).

Totalt antall sidevisninger

Etiketter