Ingeborg Ribsskog - Baron Adeler Malteserordenen E-post til slottet om Mette-Marit videoen Er noe galt i Martine-saken? Problemer med Grandiosa? johncons-MUSIKK johncons-REISE johncons-FOTBALL

torsdag 16. oktober 2008

Dagens StatCounter: Noen amerikanere har lest på bloggen min, om en tidligere telefonsamtale med fattern, oversatt til engelsk. (Se link).



http://translate.google.com/translate?hl=en&sl=no&u=http://johncons-mirror.blogspot.com/2008_09_11_archive.html&sa=X&oi=translate&resnum=6&ct=result&prev=/search%3Fq%3Dmossad-1%2Bcounter%2BRad%26hl%3Den

E-post til PFU. (Avisene lurer leserne, vil jeg si), (In Norwegian).




Google Mail - Brev fra PFU, fra 14.10.










Google Mail


Erik Ribsskog
<eribsskog@gmail.com>




Brev fra PFU, fra 14.10.











Erik Ribsskog
<eribsskog@gmail.com>



Thu, Oct 16, 2008 at 8:56 PM




To:
Per Edgar Kokkvold <kokkvold@online.no>






Hei,



jeg viser til tidligere korrespondanse, og brev fra dere i dag,

angående problemer,

med at jeg har blitt sensurert, utestengt og trakassert/mobbet, på

debattforumene

til Aftenposten, VG, Dagbladet og Nettavisen.



Dere skriver, at nettavisene har en soleklar rett til å diktere

innholdet på forumene,

og bestemme hvem som skal skrive der.



Dere ser på debattforumene, som et sted, hvor avisenes redaktører, kan utrykke

sin og avisens mening, gjennom å bestemme hvilke innlegg som skal få lov å være

med, og hvem som skal få lov å skrive.



Men jeg mener at debattforumene er et sted, hvor leserne skal få si sin mening.



Og det står også på Vær Varsom-plakaten, at avisene skal la alle meninger slippe

til.



Og avisene har jo også ledere, hvor redaktørene kan skrive sin mening.



Det kan da ikke være nødvendig, at redaktørene skal diktere

debattforumet, for å få

det til å se ut på en måte, som er overens med redaktørenes mening.



Dette er villedning av avisleserne, vil jeg si.



For publikum, vil da tro, at det som står på debattforum,

representerer meningen til

den jevne mann i gata.



Mens det i virkeligheten representerer meningene til redaktøren av avisen.



Så avisene lurer leserne vil jeg si.



Og avisene mobber også de som skriver der, og har ingen respekt for

deres yttringsfrihet.



Dette er det mange eksempler på, i filene jeg har sendt dere.



Så hvis dette blir stående, så er det en skandale, mener jeg.



PFU, sier det er fint at avisene lurer leserne, og mobber og sensurer

folks meninger.



Hva har dette med presseskikk å gjøre?



Ingenting, mener jeg.



Dette er snakk om det motsatte av presseskikk, og kan ikke forsvares

etisk på noen måte,

mener jeg.



Så derfor vil jeg gjerne klage på dette, for det er en skandale, hvis

PFU kaller en slik

mobbing av folk som skriver på debattforum, og manglende respekt for

dere yttrings-

frihet, og en slik luring av avisleserne.



Det er en skandale hvis PFU kaller dette god presseskikk.



Så dette vil jeg gjerne klage på.



Med vennlig hilsen



Erik Ribsskog








Brev fra Pressens Faglige Utvalg. (In Norwegian).

Ringte Christell. (In Norwegian).

Jeg ringte Christell, hu var på gråten, eller hørtes helt rar ut.

Eller om hun lo, eller var nervøs, eller nedbrutt.

Jeg kjente ikke igjen stemmen ordentlig.

Jeg sa hu skulle si fra til fattern at han skulle slutte å ringe, for han har ringt 20 ganger de siste ukene.

Og bare prater om døde katter osv.

Så jeg ville ikke prate mer med han.

Og Viggo var visst ikke gigolo, sånn som Pia sa.

Så det er mye rart.

Vi får se hva som skjer.

Med vennlig hilsen

Erik Ribsskog

Fattern ringte igjen. (In Norwegian).

Nå ringte faren min igjen.

Enda jeg har sagt fra flere ganger til han, at jeg ikke vil ha noe mer med han å gjøre, etter masse tull i oppveksten, at jeg måtte bo aleine fra jeg var ni osv., og etter senere ukers telefonsjikane.

Jeg har til og med anmeldt telefonsjikanen, til politiet i Drammen.

Og alikevel fortsetter det.

Fy faen for en dust.

Arne Mogan Olsen heter faren min.

Fy faen.

Han er litt alkoholisert da, de siste 30-40 årene, så det er kanskje en unnskyldning.

Jeg bare lar det ringe jeg, så skriver jeg opp når han ringer, og oppdaterer anmeldelsen til politiet i Drammen.

Jeg får høre med de om de har gjort noe.

Så sånn er det.

Med vennlig hilsen

Erik Ribsskog

En dansk avis skriver om yttringsfriheten og Muhammed-tegningene osv. i Norge. Dag Solstad markerte seg visst som en motstander av yttringsfriheten.

Som den tyske journalist Henryk Broder formulerede det efter 2006 optøjret over den danske muhammedtegninger:

”Objektivt set var tegningerne en storm i et glas vand. Men subjektivt var det en styrkedemonstration i konteksten af ”civilisationernes sammenstød”, en generalprøve før den virkelige opførelse. Muslimerne demonstrerede hvor hurtigt og effektivt de kan mobiliseres – og Vesten intet andet end frygt, kujonagtighed og en overskyggende bekymring for handelsbalancen. Nu ved muslimerne, at de har med en papirtiger at gøre, hvis brølen er intet andet end en båndoptagelse”

I 2008, tre år efter tegningerne først blev publiceret, er emnet stadig meget levende i mange muslimers sind. Mere end 200 lovgivere råbte: ”Død over Islam´s fjender” under en vredesfuld demonstration uden for det Afghanske parlament, protesterende mod genoptrykningen af tegningerne i Danmark, og udgivelsen af den Islam-kritiske film Fitna af den hollandske politiker Wilders. På samme tid tilstrømmer dansk hjælp til at genåbne skoler i Afghanistan, selvom kritikere siger, at curriculum er baseret på fundamentalistisk Islam. En boykotkampagne af danske og hollandske produkter blev lanceret i Jordan. Dette inkluderede annoncer i aviser, radio og fjernsyn, der tilskynder forbrugere til at undlade at købe navngivne varer. Organisationen ”The Messenger of Allah Unite Us”, har lavet t-shirts, stickers og plakater med logoet “Lev uden det”.

”Danske muslimske organisationer har til hensigt at føre sagen ved Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol”, har den muslimske leder Mohammed Khalid Samha sagt til IslamOnline, det store engelsksprogede website grundlagt af Det Muslimske Broderskab´s åndelige leder Yusuf al-Qaradawi, efter en domstol afviste et sagsanlæg fra syv muslimske grupper. ”Vi var ret sikre på, at den danske domstol ikke ville være retfærdige overfor muslimer”, sagde Samha. Samtidigt blev to tunesiske mænd arresterede, og anklaget for mordplaner på Jyllandsposten´s tegner Kurt Westergaard.

Som Bruce Bawer, forfatter af bogen ”While Europe Slept”, formulerer det i et essay ”Courage and Cowardice in Scandinavia”, fra juni 2008, efter en bombesprængning møntet på Danmark: ”Da en bilbombe sprang uden for Danmark´s ambassade i Islamabad, d. 2 juni, dræbende otte, var det let at gætte hvem der havde gjort det og hvorfor. Og ganske vist, nogle dage senere tog al-Qaeda æren og bekræftede motivet: Muhammedtegningerne. De blev oprindeligt publiceret i Jyllandsposten d. 30 september 2005, og blev genoptrykt af en række aviser d. 13 februar, i solidaritet med turbanbombetegneren Kurt Westergaard, dagen før målet for tre snigmorderes planer, der i den forbindelse blev arresterede. Det faktum at de danske medier generelt gennem de sidste tre år har givet Jyllandsposten en hård medfart for at ”støde” muslimerne, var den umiddelbare årsag til bombesprængningen”

”Blasfemi” mod Islam bærer potentielt ifølge Sharia dødsstraffen. I juni 2008 dømte en pakistansk dommer en muslim til døden, på grundlag af at have fornærmet Islam´s profet Muhammed.

I kontrast til Danmark´s trods, overgav andre skandinaviske lande sig så hurtigt som menneskeligt muligt det islamiske pres. Bawer igen:

”Sverige valgte en anden vej. Da et politisk website publicerede Jyllandsposten´s tegning, sendte regeringen politiet for at lukke det. Yderligere på det seneste, ramt af sin egen tegningskrise, involverende kunstner Lars Vilks, mødtes statsminister Fredrik Reinfeldt ikke bare de muslimske ambassadører, men blev prist for sin ”fredsånd”. Norge kunne heller ikke pudse glorien”. Efter at en lille avis, Magazinet, havde genoptrykt Jyllandspostens tegninger (det var lige meget, at aviser i Spanien, Tyskland og Frankrig også havde trykt disse), valgte tegning-jihadisterne også at udse sig Norge som mål, satsende på, at det dialog-lalleglade, F.N.-forgudende ”fredsland”, ville båndlægge sine friheder, ved første tegn på muslimsk ubehag. De fik ret. Norge´s regering sank forsmædeligt sammen, holdende en pressekonference d. 10 februar 2006, hvor Magasinet´s ”skændige” redaktør Vebjørn Selbekk, med statsminister Jens Stoltenberg´s velsignelse, næsegrus lagde sig foran et opbud af imamer, og undskyldte at have udøvet sin ret til ytringsfrihed. Dette øjeblik var sandsynligvis det mest nedværdigende øjeblik i Norge´s moderne historie. Men det var svært at få øje på, grundet politikernes og journalisternes fejring af dette udsalg af friheden, som en triumf for fredsskabelsen”.

Selbekk, redaktør for den lille kristne avis Magazinet, havde modstået presset fra muslimer, der havde lavet dødstrusler, og fra det norske etablissement. Men i sidste instans hasteindkaldte den norske arbejdsminister Bjarne Håkon Hanssen en pressekonference. Der fremlagde Selbekk en ynkelig undskyldning for genoptrykningen af tegningerne. Ved hans side, accepterende hans angerhandling, var Mohammed Hamdan, den dengang øverste i Norge´s Islamiske Råd. Som Bawer indikerer, var det et billede direkte taget fra en shariadomstol, med den muslimske leder deklarerende Selbekk fortsat værende under hans beskyttelse.

I en fredagsbøn d. 3 februar 2006, tilskyndede Yusuf al-Qaradawi, Det Muslimske Broderskab´s spirituelle leder, verdens største islamiske organisation, tilhængere til at vise raseri over tegningerne. Bønnen blev transmitteret i fjernsynet. Dagen efter blev den danske og norske ambassade i Syrien angrebet. Det bør her nævnes, at både Danmark og Norge er medlemmer af NATO, og at ødelæggelsen af ambassaderne kunne anses for en krigshandling. Få dage senere besøgte en delegation ledet af Mohammed Hamdan fra Norge´s Islamiske Råd og en repræsentant for Oslo´s biskop Qatar, for et møde med Qaradawi. Rejsen fik støtte fra den norske regering. Yusuf al-Qaradawi accepterede så undskyldningen, som Vebjørn Selbekk havde fremsat d. 10 februar.

Walid al-Kubaisi, en muslimsk kritiker af Islam boende i Norge, advarede, at Yusuf al-Qaradawi er farligere end terroristlederen Osama bin Laden, og at Det Muslimske Broderskab, hvis grundlægger Qaradawi som ung fulgte, ønsker at verden skal følge Sharia. Kubaisi reagerede kraftigt på erklæringen fra Hamdan, at Hamdan nu ville give Selbekk beskyttelse: ”Det skræmmer mig, at han præsenterer sig selv som en autoritet, der kan tilbyde eller fratage beskyttelse. Betyder det, at minister Bjarne Håkon Hanssen mener, at næste gang jeg føler mig truet, efter noget jeg har skrevet, at jeg så skal kontakte Det Islamiske Råd, og ikke politiet? Sørgeligt nok har regeringen i sin iver efter at afslutte problemerne, styrket de autoritære kræfter”. Kubaisi frygtede, at hardcore islamister fra nu af vil nedbrænde noget, hver gang de føler sig stødte over noget, og forventer at få deres vilje”

Trond Giske, Kulturminister og kirkeanliggender fra Arbejderpartiet, mødtes med Mohammed Hamdan fra Norge´s Islamiske Råd få måneder efter ambassadeangrebene, og bekendtgjorde, at subsidierne til det islamiske råd, vil blive forøget fra 60.000 kroner til 500.000 kroner. Det er en forøgelse på mere end 700% på et enkelt år. Regeringen bekendtgjorde derudover, at de oftere ville mødes med det islamiske råd, for at ”forbedre dialogen”. Lederen Hamdan smilede efter samtalen med Giske. ”Vi er meget tilfredse med mødet. Det er vigtigt for os, at forbedre kontakten med regeringen, så vi bedre kan komme til at kende hinanden”.

Den status men som ikke-muslim, der bliver accepteret som andenrangsborger, dhimmi, under islamisk styre, refereres til som ”beskyttet”. Under tegningjihad´en demonstrerede venstrekoalitionen offentligt mod de norske autoriteter, at de ikke havde kontrol med borgernes sikkerhed, og derfor for at sikre denne sikkerhed, måtte give efter for muslimernes krav. Dette blev til accepten af islamisk styre under Sharia, et synspunkt der derefter blev styrket af betalinger til muslimer i og udenfor Norge. Disse betalinger fra Giske på vegne af regeringen blev utvivlsomt af muslimerne anset for jizya, ”beskyttelsespenge”, som ikke-muslimer afkræves i forbindelse med underkastelse (Koranen 9:29) som et tegn på deres underdanighed i forhold til Islam, som kompensation for ikke at blive slagtet.

Norge blev det første vestlige land der anerkendte den dengang Hamas-ledede palæstinensiske regering, og først med direkte overførsel af finansiel hjælp. Den populære udenrigsminister Jonas Gahr Støre fra Arbejderpartier opfordrede andre til at følge efter. Hamas er den palæstinensiske gren af Det Muslimske Broderskab. De udtrykker klart dette i deres charter, hvilket betyder, at Jens Stoltenberg´s venstreorienterede regering var villig til at sponsere en organisation, hvis åndelige leder for nylig havde forårsaget fysiske angreb på hans eget land, og fører krig mod deres civilisation. Dette blev af de fleste norske medier applauderet.

Gahr Støre deltog i en konference, med deltagere fra dusinvis af lande og medier, vedrørende mulighederne for at ”udbrede diversitet” på en ikke-stødende måde, med Arab News fra Saudi Arabien som ordstyrer. Tegning-jihad´en gav anledning for Norge og Indonesien til at forene kræfter i en Global Inter-Media Dialogue. I juni 2007 blev dette afholdt i Oslo.

Hovedtaler ved konferencen Doudou Diéne, F.N.´s Special Envoy for Racism, Xenophobia and Intolerance, tilskyndede medierne til aktivt at deltage i skabelsen af et multikulturelt samfund, og udtrykte bekymring over, at den demokratiske proces kunne lede til immigrationsrestriktive partiers tiltagende indflydelse. Diéne repræsenterer Senegal, en fremstående muslim der er medlem af Organization of the Islamic Conference (OIC), den største stemmeblok i F.N.

Der har allerede været store indikationer på, at mainstreammedierne allerede har arbejdet i overensstemmelse med disse ideer, længe før denne konference. I England har ledende figurer i BBC stolt annonceret deres aktive støtte til promoveringen af Multikulturalisme. I Danmark i 2008, mens de var under trusler fra muslimer verden over, besluttede Danmarks Radio, med tilsvarende venstreorienterede multikulturelle forudindtagethed, at afholde en ”Miss Tørklæde”-konkurrence for kvinder, med det eneste krav at de er over 15 år, og bærer tørklæde, på samme måde som muslimske kvinder er pålagt at gøre.

Som Dr. Daniel Pipes peger på, har ”selvhadende vestlige en udpræget vigtighed, grundet deres prominente rolle som meningsdannere på universiteter, medier, religiøse institutioner og kunsten. De fungerer som hjælpere for islamismens mujahideen´ere”.

Under yderligere trusler mod Danmark besluttede den regionale Adresseavisen i 2008, at vise solidaritet med ”tegnerne”. Som Bruce Bawer skriver:

”Trondheim´s Adresseavisen trykte tegningerne der, uden dog at afbilde Muhammed, stødte den ”moderate” muslimske advokat Abid Q. Raja, der – tilsyneladende menende at Adresseavisen havde overholdt aftalens ord, men ikke aftalens ånd, fra Magazinet-aftalen – argumenterede, at tegningerne ikke skulle have været publicerede, da de af muslimer ville blive ”misforståede”. Den Pakistanske ambassadør Rab Nawaz Khan var enig, kaldende tegningerne en ”terrorhandling”, der kan ”sætte norske borgere i fare”. Når en tegning er terrorisme, og en bombe er en form for udtryk, så lever man i Orwell-land. Men øjeblikkets stjerne var dog forfatter Dag Solstad, der kun få dage før bombningen afleverede hvad man kunne kalde Norge´s version af Rowan Williams sharialektion. Solstad gik ikke eksplicit ind for Sharia. I stedet argumenterede han for, at ytringsfrihed faktisk ikke er ønskværdigt, eftersom den drukner fortjenstfulde arbejder (såsom hans egne værker, sandsynligvis) i et hav af vulgaritet (en kategori han placerede Muhammedtegningerne i). Solstad´s kolleger ytrede moderate protester”.

Solstad, med sin lange historie af sympatier for kommunistiske bevægelser, er ikke unik. I skrivende stund kritiserer mange norske observatører og intellektuelle ”ytringsfrihedsfundamentalisterne” i store medier.

Findes der ingen opposition til disse synspunkter? Jo, heldigvis. Per Edgar Kokkvold, generalsekretær for den norske presseassociation fortjener ros for sin principfaste opposition mod censuren (der skaffede ham adskillige dødstrusler). En bog af et tidligere parlamentsmedlem Hallgrim Berg, advarer mod planer om at omforme Europa til Eurabien. Han diskuterer den tiltagende anti-amerikanisme i Europa, og fasstholder, at U.S.A. er den eneste magt der er i stand til at sikre friheden. I 2005 iværksatte politiet en udrykning til lederen af det højreorienterede parti Fremskridtspartiet Carl I. Hagen. Hagen kritiserede Islam, og kunne ikke se nogen ligheder med moralkoncepterne i kristendommen. Han sagde, at hvis Israel taber i Mellemøsten, vil Europa som den næste bukke under for Islam. Han mente, at kristne burde støtte Israel, og modsætte sig islamiske forgreninger til Europa. I et hidtil uset skridt angreb en gruppe ambassadører Hagen i et offentligt brev. Andre politikere gav hurtigt efter og fordømte Hagen, inklusive statsminister Kjell Magne Bondevik fra Kristendemokraterne. I 2008 ser Fremskridtspartiet ud til, for første gang i generationer, at erstatte Arbejderpartiet som landets største parti.

Der findes lommer af modstand i Norge (og i mindre udstrækning i Sverige), men generelt ser det sløjt ud. Danmark er for nuværende det eneste skandinaviske land, med noget der bare ligner en rygrad, men danskerne kompenserer for dette, ved at være ét af de ledende lande i den vestlige verden, der modsætter sig islamificeringen.

http://vip.bt.dk/literally/index.php?id=668&no_cache=1&nonce=QPVflh9C&openid.mode=cancel

E-mail to EFTA.




Google Mail - RE: Spørsmål om rettigheter innenfor EØS-området/Fwd: The European Economic Area.










Google Mail


Erik Ribsskog
<eribsskog@gmail.com>




RE: Spørsmål om rettigheter innenfor EØS-området/Fwd: The European Economic Area.











Erik Ribsskog
<eribsskog@gmail.com>



Thu, Oct 16, 2008 at 2:54 AM




To:
SIGURDARDOTTIR Linda Bjork <LindaBjork.SIGURDARDOTTIR@efta.int>






Hi,



thank you very much for your e-mail!



I've contacted Solvit now, regarding the problems I've been having

with the British Police, the IPCC, and

the Ministry of Justice, etc., that they aren't answering my e-mails,

and they aren't returning my phone-

calls.



The Merseyside Police didn't call me back, even if I went to the

Norwegian Consulate, here in Liverpool,

and got them to call the Police, after I'd tried to call myself a lot

of times, but the Police just didn't

call back.



It's the same with the IPCC, they don't call back, and they don't

answer e-mails.



The Home Office, tells me, that then I have to take the IPCC to Court.



But, I've been trying to get a work-case against Bertelsmann Arvatos

Microsoft Scandinavian Product

Activation, to the Court, in Britain, for almost two years now, but

even the law-firms, don't want to

do their job, it seems. (Within the legal aid programme).



But Solvit says that this is my fault, that I'm experiencing problems

with the communication with

the autorothies.



When it's the Police and the IPCC, who aren't returning my phone-calls

and e-mails.



I think I have the same right, to get my correspondence answered, like

an EU-citizen.



How can I get my rights, if I don't even get to speak with the case-worker?



So I'm trying to send back a copy of the correspondence with Solvit Norway.



Maybe you understand more about how to explain the problems to Solvit,

than I do.



Hope this is alright, and thanks again for the first e-mail!



Yours sincerely,



Erik Ribsskog





On Wed, Sep 10, 2008 at 2:36 PM, SIGURDARDOTTIR Linda Bjork

<LindaBjork.SIGURDARDOTTIR@efta.int> wrote:

> Dear Mr. Ribsskog,

>

>

>

> The EFTA Secretariat has received your request concerning the rights of

> Norwegian citizens living and working in the UK.

>

>

>

> For your information, the task of EFTA Secretariat in Brussels is mainly to

> provide support to the EEA EFTA States for the management of the EEA

> Agreement and assists them in the preparation of the incorporation of new

> legislation into the EEA Agreement.

>

>

>

> Norway is a Party to the EEA agreement and therefore the same rules apply to

> Norwegian citizens as to EU country citizens when it concerns the Internal

> Market, i.e. freedom of movement of goods, persons, services and capital.

> As a Norwegian citizen living and working in UK you should enjoy the same

> rights as UK citizens when you are making use of these freedoms (Art. 4 of

> the EEA Agreement).

>

>

>

> You could try to contact SOLVIT which is an on-line problem solving

> network.  They try to solve problems caused by the misapplication of the

> Internal Market law by public authorities.  As you are a Norwegian citizen,

> you should contact the Norwegian SOLVIT Centre (tel.: +47 222 404 11; email:

> solvit-norway@nhd.dep.no  website: http://ec.europa.eu/solvit/ )

>

>

>

> We are sorry to inform you that the EFTA Secretariat can unfortunately not

> help you any further in this matter.

>

>

>

>

>

> With best regards,

>

>

> Linda Bjork Sigurdardottir

> EFTA - European Free Trade Association

>

> E-mail: lbs@efta.int | Web: www.efta.int

> Rue Joseph II 12-16 | B-1000 Brussels | Belgium

>

>

>

> ---------- Forwarded message ----------

> From: Euro-Ombudsman <EO@ombudsman.europa.eu>

> Date: Jul 7, 2008 1:48 PM

> Subject: RE: The European Economic Area.

> To: Erik Ribsskog <eribsskog@gmail.com>

>

>

>

> Dear Mr Ribsskog,

>

>

>

> Thank you for your e-mail of 30 June 2008, in which you ask if you, as a

> Norwegian citizen living in Britain, have the right to get help from the

> police and the British government.

>

>

>

> In replying to your e-mail, first, I would like to give a short presentation

> of the work of the European Ombudsman.

>

>

>

> The European Ombudsman investigates complaints about maladministration by

> the institutions and bodies of the European Union. This means that you can

> complain to the Ombudsman if you consider that, for instance, the European

> Commission, the European Parliament or the Council of the European Union has

> done something wrong.

>

>

>

> It is thus not part of the Ombudsman's function to provide you with the kind

> of information that you are asking for.

>

>

>

> However, you could consider turning to EuropeDirect, which provides

> practical information in the official EU language of your choice about the

> European Union and its policies or a reference to further sources of

> information. You can reach the service by calling the following toll-free

> number from anywhere in the EU during opening hours (9h00-18h30 CET on

> weekdays):

>

>

>

> 00 800 6 7 8 9 10 11

>

>

>

> Or call the standard number + 32-2-299.96.96 from anywhere in the world

> (normal charges apply).

>

>

>

> You can also contact the service by sending an e-mail:

>

>

>

> http://europedirect-cc.cec.eu.int/websubmit/?lang=en

>

>

>

> For more information on Europe Direct, you can consult the following

> website:

>

>

>

> http://ec.europa.eu/europedirect/index_en.htm

>

>

>

> Yours sincerely,

>

>

>

> Angela Lindberg

>

> Office of the European Ombudsman

>

>

>

>

>

> ________________________________

> From: Erik Ribsskog [mailto:eribsskog@gmail.com]

> Sent: 30 June 2008 21:58

> To: Euro-Ombudsman

> Subject: The European Economic Area.

>

>

> Hi,

>

> I'm a Norwegian citizen living in Britain.

>

> Here, there have been many problems, at work, and regarding a complaint

> against the Police etc., that

> I haven't got any help with.

> (I've also contacted the Norwegian Government, regarding these problems, but

> they don't answer my

> e-mails, and the Sivilombudsmannen, is part of a cover-up, from the

> Government, it seems, even

> if I wont explain this in detail now, but I can explain more detailed if

> it's needed).

>

> I was wondering, since Norway, are part of the European Economical Area.

> So Norwegian citizens, are allowed, to live and work, in Britain, like if

> they were EU-Citizens, as I've

> understood it.

> But, I was wondering if this means, that one, as a Norwegian citizen in

> Britain, also has the right,

> to get help/advice from the Police, and other Goverment in Britain, like if

> one was an EU-citizen?

>

> I think, that if one have the right to work and live in an EU-country, like

> the 'EFTA/EØS-agreement'

> says, then only has the right help from the Government, it that EU-country

> (the Police etc), like

> if one were an EU-citizen, right?

>

> I just wanted to try to get this clear, since I'm having some problems, both

> with the Norwegian and

> the British Goverment now, so I just wanted to know, if some this could be

> something to do, with

> that one aren't that well protected by rights, if one are a Norwegian

> citizen living in the EU?

> Hope that you have the chance to answer about this, and thanks in advance

> for the reply!

>

> Yours sincerely,

> Erik Ribsskog












Google Mail - Oppdatering/Fwd: Oppdatering/Fwd: Problemer med at mine rettigheter ikke blir respektert, av myndighetene, i Norge og Storbritannia.










Google Mail


Erik Ribsskog
<eribsskog@gmail.com>




Oppdatering/Fwd: Oppdatering/Fwd: Problemer med at mine rettigheter ikke blir respektert, av myndighetene, i Norge og Storbritannia.











Erik Ribsskog
<eribsskog@gmail.com>



Thu, Oct 16, 2008 at 2:57 AM




To:
LindaBjork.SIGURDARDOTTIR@efta.int






---------- Forwarded message ----------

From: Erik Ribsskog <eribsskog@gmail.com>

Date: 2008/10/12

Subject: Fwd: Oppdatering/Fwd: Oppdatering/Fwd: Problemer med at mine

rettigheter ikke blir respektert, av myndighetene, i Norge og

Storbritannia.

To: Solvit-norway@nhd.dep.no





Hei,



jeg kan ikke se at jeg har mottatt noe svar på denne e-posten ennå, så

jeg sender den igjen.



Med vennlig hilsen



Erik Ribsskog





---------- Forwarded message ----------

From: Erik Ribsskog <eribsskog@gmail.com>

Date: 2008/10/7

Subject: Oppdatering/Fwd: Oppdatering/Fwd: Problemer med at mine

rettigheter ikke blir respektert, av myndighetene, i Norge og

Storbritannia.

To: Solvit-norway@nhd.dep.no





Hei,



nå har jeg roa meg ned litt her.



Altså, problemet, er ikke at jeg opplever det som problematisk, at det

er problemer med kommunikasjonen.



Problemet er at britiske myndigheter, ikke vil svare meg, uansett om

jeg skriver e-post, ringer, eller går til

konsultatet her i Liverpool, for å få de til å hjelpe meg.



Problemet er at de britiske myndighetene ikke ønsker å svare, vil jeg si.



Og det er ikke greit, ifølge EØS-avtalen, mener jeg.



Jeg mener her har nok EU og EFTA gjort en for dårlig jobb, når det

gjelder å informere briter, om hva

EØS, eller EEA, egentlig er.



Jeg tror ikke briter, vet hva EEA egentlig er.



Jeg har vært hos the Home Office her i Liverpool, i Water St., og ble

jeg spurt av en medarbeider, om

Norge er med i EU eller ikke.



Så prøvde jeg å forklare, jeg sa at Norge var med i 'det øknomiske EU'.



(For jeg huska ikke hva EØS-avtalen het på engelsk da.



Jeg var ikke forberedt på å få det spørsmålet).



Men her må det informasjon til, sånn at britiske myndigheter, skjønner

hva EEA er, sånn at de slutter

å tulle med norske statsborgere, sånn som nå, siden de ikke er EU-statsborgere.



Sånn ser jeg på det her.



Med vennlig hilsen



Erik Ribsskog





---------- Forwarded message ----------

From: Erik Ribsskog <eribsskog@gmail.com>

Date: 2008/10/7

Subject: Re: Oppdatering/Fwd: Problemer med at mine rettigheter ikke

blir respektert, av myndighetene, i Norge og Storbritannia.

To: Solvit Norway <Solvit-norway@nhd.dep.no>





Hei,



'opplever som problematisk'.



Altså, når man som norsk statsborger, ikke engang får svar på

henvendelser til IPCC eller

Merseyside-politiet, og nå sist the Home Office.



Enda jeg kontaktet til og med det norske konsulatet i Liverpool, som

kontaktet politiet.



Alikevel kontaktet ikke politiet meg tilbake.



Da blir man jo diskriminert.



Som EØS-borger, så har man jo rett til å få samme hjelp fra britiske

myndigheter, til å få svar/hjelp.



Britiske myndigheter, her politiet, IPCC og the Home Office, har ikke

lov, ifølge EØS-avtalen, å nekte å svare meg,

mener jeg.



Og at du beskriver dette som kun noe jeg 'opplever problematisk'.



Det gjorde meg irritert, den beskrivelsen der.



For hva kan man gjøre da, hvis myndighetene ikke engang svarer.



Da har de liksom ikke gjort noe galt da?



Det er jo latterlig, mener jeg.



Solvit sier det er greit, at britiske myndigheter ikke engang gidder å

svare norske statsborgere, som bor i Storbritannia,

som EØS-borgere.



Ja da skjønner ikke jeg helt hva EFTA mener med samme rettigheter som

britiske statsborgere.



Hvis britiske statsborgere har rett til å få svar, da må vel norske

statsborgere ha rett til å få svar og.



Jeg tror det som foregår, er at norske statsborgere blir diskriminert,

siden Norge ikke er med i EU, men

bare med i EØS.



Med vennlig hilsen



Erik Ribsskog



2008/10/7 Solvit Norway <Solvit-norway@nhd.dep.no>:

> SOLVIT viser til nedenforstående korrenspondanse per e-post.

>

> Som EØS-borger har man rett til å arbeide i Storbritannia, og på denne bakgrunn har man rett til opphold der. Så lenge denne retten anvendes kan ikke britiske myndigheter behandle en EU/EØS-borger forskjellig fra britiske statsborgere, med mindre det foreligger objektive grunner for dette.

>

> SOLVIT er et uformelt samarbeidsnettverk mellom alle EU- og EØS-statene, som administreres av EU-kommisjonen. SOLVIT har ikke myndighet til å treffe bindende vedtak, eller tvinge myndigheter i andre EU/EØS-stater til å fatte et bestemt vedtak eller foreta en bestemt handling. SOLVIT kan kun anmode om at et eventuelt vedtak blir fattet, eller en bestemt handling blir utført. Myndighetene i EU/EØS-staten der problemet har oppstått har således ingen plikt til å følge anmodningen fra SOLVIT.

>

> SOLVITs mandat er bestemt av virkeområde til EF-traktaten og EØS-avtalen. SOLVIT kan ta opp konkrete saker der borgere og foretak opplever at deres rettigheter etter EF-traktaten eller EØS-avtalen ikke overholdes av myndighetene i andre EU/EØS-stater. Det må altså dreie seg om en konkret sak, der borgeren eller foretaket behandles annerledes enn vertsstatens borgere eller foretak.

>

> Dersom man skal melde en slik sak til SOLVIT, må man angi:

> - hvilken myndighet det dreier seg om med navn og adresse

> - konkret hva problemet er, altså en spesifik beskrivelse av hva man ønsker/har søkt om fra den aktuelle myndigheten

> - det må vises at borgeren eller personen behandles annerledes enn borgere og foretak fra den aktuelle staten

>

> Det er ikke godgjort i tidligere korrenspondanse med SOLVIT at disse vilkårene er oppfylt, eller at det foreligger en konkret brudd på en konkret rettighet etter EØS-avtalen. At man generelt opplever kommunikasjon med myndigheter i andre EU/EØS-stater som problematisk er ikke tilstrekkelig for at SOLVIT skal kunne ta opp problemet. Med bakgrunn i dine henvendelser til SOLVIT er det derfor ikke grunnlag for å opprette en SOLVIT-sak mot britiske myndigheter.

>

> SOLVIT kan dessverre ikke hjelpe i denne saken.

>

> Undertegnede er ansvarlig for den daglige driften av SOLVIT Norge.

>

> Med hilsen,

> Jostein Røynesdal

> SOLVIT Norge

>

>

> -----Opprinnelig melding-----

> Fra: Erik Ribsskog [mailto:eribsskog@gmail.com]

> Sendt: 6. oktober 2008 13:07

> Til: Solvit Norway

> Emne: Re: Oppdatering/Fwd: Problemer med at mine rettigheter ikke blir respektert, av myndighetene, i Norge og Storbritannia.

>

> Hei,

>

> mange takk for svar!

>

> Jeg skjønner hva du mener.

>

> Men folk må ha rett til å få hjelp fra politi f.eks. i Storbritannia,

> når man jobber i Storbritannia som medborger i

> et EØS-land, mener jeg.

>

> Så når man ikke får hjelp av politiet i Storbritannia, når man

> oppholder seg i Storbritannia, som 'EØS-borger'.

>

> Da er dette er brudd på EØS-avtalen, mener jeg.

>

> Fordi ifølge EØS-avtalen, så har man de samme rettigheter i

> Storbritannia, som om man var britisk statsborger,

> hvis man er fra et EØS-land. (Som Norge).

>

> Så hvis man f.eks. blir 'tullet med', av britiske myndigheter, fordi

> man er fra et lite land som Norge, f.eks.

>

> Og at britene derfor kanskje ikke tar det så nøye, med ens

> rettigheter, som hvis man f.eks. hadde vært

> fra et stort og mektig land som USA.

>

> I sånne tilfeller, så burde man være beskyttet av EØS-avtalen, mener jeg.

>

> Og det faktumet at man ifølge den, har de samme rettigheter som

> landets egne innbyggere, når man

> oppholder seg og jobber i et annet EØS-land, i samsvar med EØS-avtalen.

>

> Og sånn virka det også for meg at EFTA trodde dette var.

>

> Uansett om dette ikke er deres hovedfelt, så burde vel EFTA vite en

> ting eller to om dette.

>

> Så sånn virker det i hvertfall for meg.

>

> Og da kan ikke jeg skjønne det anderledes, enn at jeg da burde få

> hjelp fra Solvit.

>

> Det er også mange andre eksempler, på tull, fra norske og britiske

> myndigheter, som jeg ikke

> har fått forklart for dere enda, rett og slett fordi at denne

> 'tullingen', fra myndighetene, er så

> omfattende.

>

> Så jeg skjønner hvor du vil hen, men jeg er ikke sikker på om du har

> skjønt det her riktig, siden

> jeg skjønte fra EFTA, at mine rettigheter nok skal være beskyttet av

> EØS-avtalen f.eks., som

> er innenfor Solvits arbeidsområde, såvidt jeg har forstått.

>

> Men jeg skal ikke krangle med dere om dette, men jeg får heller se om

> jeg får tid å høre med

> noen andre om det her da.

>

> Kanskje du kan sende dette til en leder hos dere, hos Solvit?

>

> Med vennlig hilsen

>

> Erik Ribsskog

>

> 2008/10/6 Solvit Norway <Solvit-norway@nhd.dep.no>:

>> Hei igjen,

>>

>> EFTA er et organ som hovedsakelig skal bistå myndighetene i EFTA-EØS-landene i administrasjon av EØS-avtalen og innlemming av EU-rettsakter i EØS-avtalen. EFTA behandler i utgangspunktet ikke konkrete saker. Dette er bakgrunnen for at de har henvist deg til SOLVIT. Den ettersendte e-posten fra EFTA gir ikke grunnlag for å si at britiske myndigheter i en bestemt sak ikke har overholdt pliktene i EØS-avtalen.

>>

>> Som norsk statsborger har du rett til å arbeide i Storbritannia på lik linje med britiske statsborgere. Du har også rett til opphold i Storbritannia på bakgrunn av at du har arbeid der.

>>

>> Dersom du opplever at Britiske myndigheter ikke respekterer dine rettigheter etter EØS-avtalen kan SOLVIT ta opp saken med britiske myndigheter. Typiske SOLVIT-saker er der enkeltpersoner ikke får arbeidstillatelse, oppholdstillatelse eller formelt får godkjent sine yrkeskvalifikasjoner, selv om de har krav på dette etter EØS-avtalen.

>>

>> SOLVIT Norge har imidlertid ikke identifisert noe konkret brudd på de rettigheter du har etter EØS-avtalen til arbeid og opphold i Storbritannia. SOLVIT kan derfor ikke hjelpe i denne saken.

>>

>> Mvh,

>> Jostein Røynesdal

>> SOLVIT Norge

>>

>>

>> -----Opprinnelig melding-----

>> Fra: Erik Ribsskog [mailto:eribsskog@gmail.com]

>> Sendt: 3. oktober 2008 19:02

>> Til: Solvit Norway

>> Emne: Re: Oppdatering/Fwd: Problemer med at mine rettigheter ikke blir respektert, av myndighetene, i Norge og Storbritannia.

>>

>> Hei,

>>

>> takk for svar!

>>

>> Jeg mener EFTA henviste meg til dere, fordi dette var snakk om brudd

>> på de fire friheter, dvs. i dette tilfelle

>> brudd på den friheten som heter fri bevegelse av mennesker.

>>

>> EFTA sa at jeg som norsk statsborger i Storbritannia, har de samme

>> rettighetene som en britisk statsborger.

>>

>> Jeg skal videresende en kopi av den nevnte e-posten fra EFTA.

>>

>> Med vennlig hilsen

>>

>> Erik Ribsskog

>>

>> 2008/10/3 Solvit Norway <Solvit-norway@nhd.dep.no>:

>>> Hei,

>>>

>>> Som nevnt i e-posten 30. september må en sak angå en av de fire frihetene etter EØS-avtalen for at SOLVIT skal kunne behandle den. Dette omfatter reglene om fritt varebytte og fri bevegelighet for varer, personer og kapital. Etter vår vurdering er ikke de problemene du tar opp av en slik art at de faller inn under SOLVITs ansvarsområde.

>>>

>>> SOLVIT kan derfor ikke hjelpe i denne saken.

>>>

>>> Med vennlig hilsen

>>> Jostein Røynesdal

>>> SOLVIT Norge

>>>

>>>

>>>

>>>

>>> -----Opprinnelig melding-----

>>> Fra: Erik Ribsskog [mailto:eribsskog@gmail.com]

>>> Sendt: 1. oktober 2008 21:03

>>> Til: Solvit Norway

>>> Emne: Oppdatering/Fwd: Problemer med at mine rettigheter ikke blir respektert, av myndighetene, i Norge og Storbritannia.

>>>

>>> Hei,

>>>

>>> angående de sakene jeg nevnte, i den e-posten jeg videresender nå.

>>>

>>> Om problemene med politiet i England, og IPCC.

>>>

>>> Dette eskalerte jeg da til Ministry of Justice, siden jeg regnet med at det var som i Norge, hvor enheten tilsvarende IPCC, spesialenheten, sorterer under justisdepartementet, hvis jeg har forstått det riktig.

>>>

>>> Men slik var det ikke i Storbritannia, sa Minstry of Justice.

>>>

>>> Her sorterer IPCC, under the Home Office.

>>>

>>> Begge disse organene eller etatene, dvs. Ministry of Justice, og the Home Office, tuller litt de og, må jeg nok si.

>>>

>>> Ministry of Justice 'tullet' så mye, så jeg måtte sende klage til statsminsterens kontor, i Storbritannia.

>>>

>>> Og the Home Office, de har ikke svart på e-postene mine, enda jeg har sendt purring, selv om det var i går, så har ikke de svart på den første e-posten jeg sendte dem.

>>>

>>> Og i dag fikk jeg et brev fra statsministerens kontor, i England, og de sender det tilbake til Ministry of Justice, og the Home Office.

>>>

>>> Og denne 'floken', er bare en av kanskje 10 klager, hvis jeg skal tippe.

>>>

>>> Det er så mye jobb med dette, at jeg mister litt oversikten, for å være ærlig, for det er nesten for mye for en person, i hvertfall sammen med jobb, som man jo må utføre også, for å få betalt sine regninger osv.

>>>

>>> Men jeg tenkte jeg kunne sende det brevet fra statsministerkontoret i Storbritannia, som en oppdatering, siden det er i forbindelse med de klagene jeg nevnte i den videresendte e-posten, på politiet i Storbritannia, og på IPCC.

>>>

>>> Håper dette er i orden!

>>>

>>> Med vennlig hilsen

>>>

>>> Erik Ribsskog

>>>

>>>

>>> ---------- Forwarded message ----------

>>> From: Erik Ribsskog <eribsskog@gmail.com>

>>> Date: 2008/9/30

>>> Subject: Re: Problemer med at mine rettigheter ikke blir respektert, av myndighetene, i Norge og Storbritannia.

>>> To: Solvit Norway <Solvit-norway@nhd.dep.no>

>>>

>>>

>>> Hei,

>>>

>>> mange takk for svar!

>>>

>>> Nå er ikke jeg vant til å kontakte Solvit, angående slike problemstillinger, så det er mulig jeg tok et litt feil perspektiv, på problemen, og det litt for generellt.

>>>

>>> Problemet, er at jeg blir tullet med av så mange, så det er vanskelig å få med alt, på en oversiktelig måte, samtidig, fra et deltalj- perspektiv.

>>>

>>> Men jeg kan prøve et nytt forsøk.

>>>

>>> Da prøver jeg å ta med om problemene med politiet i Storbritannia, og IPCC (tilsvarende spesialenheten i Norge).

>>>

>>> (Det er mye mer og, men jeg må jo begynne et sted, så får jeg heller komme tilbake til de andre problemene, etterhvert, hvis det er i orden).

>>>

>>> 1. Politiet i Storbritannia. (Merseyside-politiet).

>>>

>>> Jeg har vært i kontakt med de, i forbindelse at jeg har overhørt at jeg er forfulgt av noe 'mafia', i Norge, og i forbindelse med en arbeidssak, som jeg har mot Arvato Services Ltd's Microsoft Scandinavian Product Activation.

>>>

>>> Og også i forbindelse med at jeg er bekymret for om kollegaer der, fra de nordiske land, var/er under kontroll av noen krimnelle nettverk, i byen.

>>>

>>> Problemer:

>>>

>>> Politiet her, ville ikke etterforske denne saken, uten å tulle med meg.

>>>

>>> Det gjør ting som dette:

>>>

>>> - De lyver og sier at CAB er 'government', når det er en veldedig organisasjon.

>>>

>>> - De skriver brev til meg, hvor de kaller meg 'Miss Erik Ribsskog'.

>>>

>>> - De opererer med to forskjellige e-postadresser. (De har to e-post adresser, for generelle henvendelser, og sier at begge er riktige).

>>> Så den ene må være feil.

>>>

>>> - De nekter å svare på henvendelser, selv etter at jeg fikk det norske konsulatet i Liverpool, til å kontakte dem, for å påminne dem, om at de måtte ringe meg tilbake.

>>>

>>> 2. IPCC.

>>>

>>> IPCC, svarer ikke på e-poster, enda jeg har ringt de angående dette.

>>>

>>> Så jeg lurer på om disse problemene, kan være fordi jeg er en norsk statsborger, og da blir behandlet litt slik at det ikke er så viktig med folk som er fra et lite land som Norge, så de er det bare å tulle med, fordi Norge er ikke noen stormakt, så statsborgere fra Norge, de er det ikke så nøye med å respektere rettighetene til, ettersom Norge er et lite land, så er det ikke noe risiko forbundet med å tulle med norske statsborgere, i et stort land som Storbritannia.

>>>

>>> Jeg lurer på om det kan være noe sånn, som Merseyside-politiet og IPCC tenker.

>>>

>>> Det er som sagt også mange andre myndigheter jeg har problemer med, at jeg blir tullet med, både her og i Norge.

>>>

>>> Men jeg starter med disse to myndighetene da, så får dere så om perspektivet på henvendelsen ble riktigere nå, for tullet med blir jeg, det er bare å greie å forklare det riktig, for meg, som ikke er vant til å drive med sånne her ting.

>>>

>>> Så får jeg håpe at jeg klarte det!

>>>

>>> Med vennlig hilsen

>>>

>>> Erik Ribsskog

>>>

>>>

>>> 2008/9/30 Solvit Norway <Solvit-norway@nhd.dep.no>:

>>>> Hei,

>>>>

>>>>

>>>>

>>>> SOLVIT Norge takker for henvendelsen.

>>>>

>>>>

>>>>

>>>> Solvit er et internettbasert EU/EØS-myndighetsnettverk som assisterer

>>>> borgere og foretak i EU/EØS. SOLVIT kan benyttes av borgere eller

>>>> foretak som opplever at deres rettigheter etter reglene om det indre

>>>> marked ikke ivaretas i møte med myndigheter i andre EU/EØS-stater.

>>>> SOLVIT er ikke et nettverk for informasjon eller juridisk rådgiving,

>>>> og behandler ikke saker om problemer mellom bedrifter eller mellom

>>>> forbrukere og bedrifter, og heller ikke klager på

>>>> EU/EØS-institusjoner. SOLVIT Norge behandler heller ikke saker mellom norske borgere/foretak og norske myndigheter.

>>>>

>>>> SOLVIT behandler kun problemer som kommer av feil anvendelse av

>>>> EU/EØS-rett av offentlige myndigheter innen EU/EØS-land. Dersom SOLVIT

>>>> Norge skal kunne ta opp et problem du har i Storbritannia, må derfor

>>>> følgende vilkår være

>>>> oppfylt:

>>>>

>>>> -          Problemet må gjelde en rettighet etter reglene om det indre

>>>> markedet. Dette omfatter for norske borgere og foretaks del

>>>> EØS-avtalens bestemmelser om fri bevegelighet for varer, tjenester,

>>>> arbeidskraft og kapital.

>>>>

>>>> -          Problemet må ha oppstått ved at britiske myndigheter ikke

>>>> anvender reglene om det indre marked riktig. Det må angis konkret

>>>> hvilken myndighet det er snakk om.

>>>>

>>>> -          Problemet må gjelde en konkret sak, typisk der det er søkt om et

>>>> gode eller en tillatelse.

>>>>

>>>>

>>>>

>>>> Dokumentene du har sendt til SOLVIT Norge gir ikke informasjon om

>>>> hvilke rettigheter etter EØS-avtalen britiske myndigheter ikke

>>>> overholder, og angir ikke konkret hva saken gjelder. SOLVIT Norge har

>>>> derfor ikke tilstrekkelig grunnlag for å avgjøre om din sak egner seg for behandling gjennom SOLVIT.

>>>>

>>>>

>>>>

>>>> Slik saken står kan SOLVIT dessverre ikke ta saken til behandling.

>>>>

>>>>

>>>>

>>>> Mvh,

>>>>

>>>> Jostein Røynesdal

>>>>

>>>> SOLVIT Norge

>>>>

>>>>

>>>>

>>>>

>>>>

>>>>

>>>>

>>>>

>>>>

>>>> Fra: Erik Ribsskog [mailto:eribsskog@gmail.com]

>>>> Sendt: 19. september 2008 05:15

>>>> Til: Solvit Norway

>>>> Emne: Fwd: Problemer med at mine rettigheter ikke blir respektert, av

>>>> myndighetene, i Norge og Storbritannia.

>>>>

>>>>

>>>>

>>>> Hei,

>>>>

>>>>

>>>>

>>>> jeg kan ikke se at jeg har mottatt noe svar på denne e-posten ennå, så

>>>> jeg prøver å sende den på nytt.

>>>>

>>>> Med vennlig hilsen

>>>>

>>>> Erik Ribsskog

>>>>

>>>> ---------- Forwarded message ----------

>>>> From: Erik Ribsskog <eribsskog@gmail.com>

>>>> Date: 2008/9/10

>>>> Subject: Problemer med at mine rettigheter ikke blir respektert, av

>>>> myndighetene, i Norge og Storbritannia.

>>>> To: solvit-norway@nhd.dep.no

>>>>

>>>> Hei,

>>>>

>>>>

>>>>

>>>> jeg kontaktet EFTA, for å forsikre meg, om at man har samme

>>>> rettigheter, som norsk statsborger,

>>>>

>>>> som jobber i Storbritannia, etter at EØS-avtalen kom, som britiske

>>>> statsborgere.

>>>>

>>>> Og EFTA, kunne bekrefte at det var riktig, at nordmenn hadde de samme

>>>> rettighetene, som

>>>>

>>>> britiske statsborgere og EU-statsborgere, når man oppholdt seg, og

>>>> jobber, som nordmann,

>>>>

>>>> i Storbritannia, og følger vilkårene, som er nevnt i EØS-avtalen.

>>>>

>>>>

>>>>

>>>> EFTA anbefalte meg, å kontake dere, i Solvit.

>>>>

>>>>

>>>>

>>>> Problemet er, at jeg blir 'tullet med' av mange myndigheter, i både

>>>> Norge og Storbritannia.

>>>>

>>>>

>>>>

>>>> Jeg kontaktet EFTA, angående problemene med britiske myndigheter,

>>>> først og fremst.

>>>>

>>>>

>>>>

>>>> Men jeg blir også 'tullet' mye med, av norske myndigheter.

>>>>

>>>> Så det kan kanskje også være et problem, at norske myndigheter, ikke

>>>> forstår EØS-avtalen.

>>>>

>>>>

>>>>

>>>> Fordi, som jeg forstår det, så har man fortsatt rettigheter i Norge,

>>>> siden man fortsatt er norsk

>>>>

>>>> statsborger, selv om man jobber noen år i Storbritannia, f.eks.

>>>>

>>>>

>>>>

>>>> Men det er mulig at dette også går andre veien, at norske myndigheter,

>>>> tror det er fritt fram,

>>>>

>>>> for å tulle med en, siden man bor i utlandet.

>>>>

>>>> Nå er det så mange myndigheter som tuller med meg, så jeg må nesten ta

>>>> dette ganske

>>>>

>>>> generellt.

>>>>

>>>>

>>>>

>>>> Jeg bruker så mye tid, på å stå opp mot, alle disse myndighetene, i

>>>> Norge og Storbritannia,

>>>>

>>>> som tuller med meg, så jeg har nesten ikke tid til å gjøre jobben min.

>>>>

>>>> Jeg får ikke brukt så mye tid på jobben min, som jeg burde, så jeg er

>>>> forsinket med alle regninger,

>>>>

>>>> og har knapt penger til å kjøpe basis matvarer.

>>>>

>>>> Så jeg sender ikke noe detaljert klage nå, for det har jeg rett og

>>>> slett ikke tid til nå, fordi denne

>>>>

>>>> 'tullingen', fra norske og britiske myndigheter, er så omfattende.

>>>>

>>>>

>>>>

>>>> I går, så sendte jeg et brev, til den europeiske

>>>> menneskerettighetsdomstolen, i Strasbourg,

>>>>

>>>> og jeg sender med en kopi av det brevet, som vedlegg, for å forklare

>>>> litt av hva som foregår.

>>>>

>>>> Så håper jeg dere har muligheten til å hjelpe meg med dette!

>>>>

>>>>

>>>>

>>>> Med vennlig hilsen

>>>>

>>>> Erik Ribsskog

>>>>

>>>>

>>>

>>

>









Politiet i England spiller ikke på lag. (In Norwegian).

Nå driver jeg å tenker igjenom ting her.

Sivilombudsmannen, sendte meg jo et brev, for noen uker siden, om at UD hadde beordret ambassaden i London, til å kontakte meg, og svare på min e-post til dem.

Det gikk ut på, at jeg har en arbeidssak mot Arvato/Microsoft, i Liverpool, hvor det virket som at det var noe 'mob' i firma, som kontrollerte de nordiske damene der osv.

Så kontaktet jeg ambassaden, og var nede i London, to ganger, med dokumentene til denne saken osv.

Dokumenter som er bevis på mobbing fra ledere osv.

Men ambassaden, ville ikke involveres.

De ba meg kontakte britisk politi.

Som jeg allerede hadde vært i kontakt med.

Men britisk politi, de spiller ikke på lag, når det gjelder denne arbeidssaken mot Arvato/Microsoft.

Det er en kriminalsak, av to årsaker, mener jeg.

1. Mobbingen der, fra ledere, var såpass alvorlig, at det var snakk om gjentatt trakassering, mener jeg er klart.

Noe som er et lovbrudd her i Storbritannia.

Ledelsesmetodene de har der, har jeg også fått høre er ulovlige. (Skriking gjennom rommet, og utskjelling, altså psykologisk straff).

I tillegg til den direkte mobbingen som jeg nevnte først.

2. Nordiske damer som jobbet hos Arvato/Microsoft, var under kontroll av noe 'mob', tror jeg det var.

At de ble brukt til å spionere på meg, eller noe.

I hvertfall så plasserte han Michael O'Shaughnessy, hun Emelie Wallin, sånn at hun satt rett ovenfor meg.

Enda han ikke var leder i firma, eller noe.

Eller i slekt med hun jenta.

Så han var nok noe mob, som beordret hun Emelie Wallin, til å sitte rett ovenfor meg, og spionere på meg da.

Noe sånt.

Men politiet i Liverpool, de vil ikke ha noe med dette å gjøre, så de sender meg til noe som heter Citizens Advice Bureau, som er en veldedig organisasjon.

Og det er jo bare tull.

Der har man jo ikke noe rettigheter.

Så det som har skjedd, etter at jeg ble sendt dit, er at CAB og diverse advokatfirma, bare har tullet med meg, og det har ikke vært noe fremdrift på den her arbeidssaken.

På tross av den er veldig bra dokumentert, og burde være en helt grei sak.

Det burde ikke være noe tvil om at det er slik jeg har skrevet.

Ettersom jeg har e-poster og møte-referater og alt mulig, som bekrefter hva som har foregått der.

Men politiet i Liverpool spiller ikke på lag.

Og dette er fra kontakt i 2006 og 2007.

Men jeg var også i kontakt med politiet i Liverpool, i 2005 og 2006, angående å prøve å finne ut hva som foregikk i Norge, iom. at jeg hadde overhørt at jeg var forfulgt av noe 'mafian' der, på Rimi Bjørndal, i desember 2003.

Og jeg ble forsøkt drept på gården til onkelen min, i Kvelde, i Larvik, juli 2005.

Men politiet i Liverpool, spiller ikke på lag, når det gjelder den saken heller.

Så hva de driver med, det vet ikke jeg.

Men etter å ha blitt regelrett mobbet, av politiet i Liverpool, og blitt kallt 'Miss Erik Ribsskog', og etter at de har brukt falske e-post adresser osv.

Etter dette, så kontaktet jeg ambasseden i London igjen.

Og sendte de en e-post.

Og forklarte jeg hadde prøvd å følge rådet deres, om å kontakte britisk politi, og CAB, angående problemene på Arvato/Microsoft.

Men, disse bare kødder med meg.

Og spiller ikke på lag da.

Jeg skrev det litt mer formellt da.

Så svarer ikke ambassaden.

Så sender jeg det til UD.

Så svarere ikke UD.

Så sender jeg det til SMK.

Så svarer de, at dette ikke sorterer under dem.

Så sender jeg det til Sivilombudsmannen.

Og de sier, etter et drøyt halvt år, at UD instruerte ambassaden, før jul i fjor, om å kontakte meg.

Men det har ikke ambassaden gjort.

Så nå har Sivilombudsmannen, ringt UD.

Og UD har fortalt Sivilombudsmannen, at de har bedt ambassaden om å kontakte meg igjen.

Altså for andre gang.

To ganger har UD instruert ambassaden i London, om å kontakte meg.

Sist gang, for ca. tre uker siden.

Men, ambassaden i London, har fortsatt ikke kontaktet meg.

Så jeg må snart kontakte Sivilombudsmannen igjen, og forklare det, at de ikke har kontaktet meg nå heller.

Jeg tenkte over dette nå da.

Om hva jeg skal si til ambassaden, hvis de ringer.

Hvordan jeg skal forklare problemene med politiet i Liverpool og med CAB.

Jeg må vel si da, at politiet og CAB, og nå også IPCC (som er tilsvarende Spesialenheten i Norge).

At disse ikke spiller på lag med meg, når det gjelder den saken mot Arvato/Micosoft, men at de istedet driver å mobber meg, og kaller meg 'Miss Erik Ribsskog', i brev osv.

Og både politiet og IPCC, nekter å returnere telefonsamtalene mine.

Og alle driver å kødder, må man si.

IPCC svarer ikke på e-posten engang.

Så at de ikke spiller på lag, mot de folka på Arvato/Microsoft, som har begått lovbrudd da.

Og at dem bare mobber og kødder.

Så hipp hurra for ambassaden i London, politiet i Liverpool, CAB og IPCC.

De er veldig seriøse og flinke.

Så sånn er det.

Med vennlig hilsen

Erik Ribsskog

Bloggarkiv

Populære innlegg

Om meg

Bildet mitt
Overhørte på Rimi Bjørndal, (jeg jobbet som butikksjef/leder i ti år, i mange forskjellige butikker), i 2003, at jeg var forfulgt av 'mafian', mm. Har etter dette ikke fått rettighetene mine, i mange saker. Blogger derfor om problemer med å få rettigheter, mm. Mine memoarer, (Min Bok 1-10), kan også finnes på johncons-blogg, (se: 'Etiketter'). Jeg blogger også om slektsforskning, (etter at min danskfødte mormor, som var etter adelige/kongelige, døde i 2009). Har også vært såvidt innom Høyre/Unge Høyre, i sin tid. Har også studert informasjonsbehandling/IT/Computing, (på NHI, HiO IU og University of Sunderland). Har også bakgrunn fra handel og kontor, (grunnkurs, økonomi med markedsføring og data). Er/var også i Heimevernet, (etter at jeg ble overført dit, etter førstegangstjeneste i infanteriet, (og en rep-øvelse i mob-hæren), i forbindelse med omorganiseringer, i Forsvaret, etter den kalde krigen). Blir også utsatt for mye nettmobbing, mm. johncons-blogg, (og mine memoarer og nettbutikk), er kjent fra TV-programmet Tweet4Tweet, i 2012, (selv om jeg måtte klage, for programmet var veldig useriøst/nedlatende, mm.).

Totalt antall sidevisninger

Etiketter