Ingeborg Ribsskog - Baron Adeler Malteserordenen E-post til slottet om Mette-Marit videoen Er noe galt i Martine-saken? Problemer med Grandiosa? johncons-MUSIKK johncons-REISE johncons-FOTBALL

fredag 16. januar 2009

Oppdatering fra Grandiosa-diskusjonen som foregår et annet sted på bloggen. (In Norwegian).

Daniel said...
Jeg tror at svenske pizzeriaer står for det meste av det samme markedet som Grandiosa har i Norge. Her serveres rykende fersk pizza (og det er ofte nærmere hundre sorter å velge i) for rundt en femtilapp. Mitt inntrykk etter å ha bodd i Göteborg et års tid nå, er at vi kjøper pizza på den lokale pizzabakern fremfor å putte frossenpizza i ovnen. Forresten, grandiosavariantene her er små, tynne og smaker papp.

13 January 2009 08:02


johncons said...
Hei,

jo jeg er med på den, at det er flere pizzeriaer i Sverige, og at det gjør at det selges mindre frossenpizza der.

Men skulle det slå mer negativt ut for Grandiosa Original, enn for de andre frossenpizza-slagene som selges i Sverige da.

Du skriver at Grandiosa-variantene i Sverige, er små og smaker papp.

Ja, det kan man se på Grandiosa.se også, at det er riktig det du sier.

Men jeg har da vært på pizzeriaer i Fredrikshavn f.eks., og også i Göteborg, på 80-tallet, ved et hotell vi bodde på som hadde svømmebasseng i kjellern, og som hadde måker utenfor på parkeringsplassen, på søndagsmorgenen.

Og de pizzaene, som vi fikk på pizzeriaene i Fredrikshavn og Göteborg, de var små og med tynn bunn, husker jeg.

De hadde nesten ikke mer pizzabunn, de albanerne, eller hva det var, som hadde pizzeria, i nærheten av hotellet vårt, på 80-tallet.

Så de delte opp pizzadeigen flere ganger, så pizzaen ble så tynn, at det var mer som flatbrød.

Men vi kom sent og bestilte mange pizzaer da, for vi hadde sittet på bussen fra Oslo, jeg og Haldis og Pia og Christell og Bestemor Ågot og Solveig som var telegrafist på Scandinavian Star.

Jeg var så glad i pizza jeg, så det var jeg som bestemte at vi skulle kjøpe det, da Haldis spurte.

Men men.

Men da skulle de vel ta markedet fra de små pizzaene, skulle man tro.

Hvorfor er det bare vanlig Grandiosa som ikke selges i Sverige.

Denne har jo over halvparten av markedet i Norge.

Hvorfor ble den trukket tilbake fra Sverige?

Med vennlig hilsen

Erik Ribsskog

14 January 2009 04:02


Daniel said...
Det er helt klart en markedsmessig vurdering som har blitt tatt på et eller annet tidspunkt. Jeg ble veldig skuffet da jeg smakte på de svenske variantene første gangen. Men mitt inntrykk er vel at den "italienske" pizzavarianten med tynn bunn (uten øvrig sammenligning) er mest populær i grannlandet. Jeg har en svensk fru, for henne var det veldig uvant å kjøpe frossenpizza. Enpersonspizzaene du får kjøpt rundt omkring i "stan" her er stort sett mellom 12 og 15 tommer i varierende kvalitet. Skulle jeg anbefale noe i Götan tror jeg at Utby pizzeria langs Utbyvägen (Österlyckan 1) er en favoritt. Men når frugan er borte en fredags kveld og fjernkontrollen er min, er det helt klart at lite overgår en ekte classic grandiosa. Jeg har vært rett over grensen og hamstret et lite lager.

15 January 2009 11:40


johncons said...
Vel,

med min bakgrunn, med 15 år i butikk, og med markedsføring fra videregående og datahøyskole, så virker det rart for meg, at vanlig Grandiosa skal ha over 50% av markedet i Norge, og 0% i Sverige.

Da er det noe galt, uansett hvordan man snur og vender på det, mener jeg.

Du sier at italiensk type pizza er populær i Sverige.

Grandiosa, er vel et italiensk, eller italiensk-klingende navn, og er vel ment å være en slags italiensk pizza.

(Hvis man skal dømme fra navnet).

Stabburets amerikanske pizza heter jo BigOne.

Og den har tykkere bunn, enn Grandiosa.

Så da er nok Grandiosa tenkt å være den klassiske pizza-varianten, dvs. italiensk, siden pizza kom derfra.

Det er ingen fornuft i at en middag, skal ha over 50% av slaget i et segment, i et land, og 0% i nabolandet.

Det er det samme som at Coca Cola har 50% i Norge, (for å ta et tall), mens i Sverige så solgte Coca Cola 0%.

Da skjønner man at noe er galt.

Spørsmålet er hva som er galt, i mine øyne.

Så sånn er det.

Med vennlig hilsen

Erik Ribsskog


http://johncons-mirror.blogspot.com/2009/01/mer-om-grandiosa-in-norwegian.html

Bloggarkiv

Populære innlegg

Om meg

Bildet mitt
Overhørte på Rimi Bjørndal, (jeg jobbet som butikksjef/leder i ti år, i mange forskjellige butikker), i 2003, at jeg var forfulgt av 'mafian', mm. Har etter dette ikke fått rettighetene mine, i mange saker. Blogger derfor om problemer med å få rettigheter, mm. Mine memoarer, (Min Bok 1-10), kan også finnes på johncons-blogg, (se: 'Etiketter'). Jeg blogger også om slektsforskning, (etter at min danskfødte mormor, som var etter adelige/kongelige, døde i 2009). Har også vært såvidt innom Høyre/Unge Høyre, i sin tid. Har også studert informasjonsbehandling/IT/Computing, (på NHI, HiO IU og University of Sunderland). Har også bakgrunn fra handel og kontor, (grunnkurs, økonomi med markedsføring og data). Er/var også i Heimevernet, (etter at jeg ble overført dit, etter førstegangstjeneste i infanteriet, (og en rep-øvelse i mob-hæren), i forbindelse med omorganiseringer, i Forsvaret, etter den kalde krigen). Blir også utsatt for mye nettmobbing, mm. johncons-blogg, (og mine memoarer og nettbutikk), er kjent fra TV-programmet Tweet4Tweet, i 2012, (selv om jeg måtte klage, for programmet var veldig useriøst/nedlatende, mm.).

Totalt antall sidevisninger

Etiketter