Ingeborg Ribsskog - Baron Adeler Malteserordenen E-post til slottet om Mette-Marit videoen Er noe galt i Martine-saken? Problemer med Grandiosa? johncons-MUSIKK johncons-REISE johncons-FOTBALL

torsdag 16. april 2009

Her er mer om 'reinforcement', som Bertelsmann brukte for å lede Microsofts skandinaviske produktaktivering, i Liverpool, hvor jeg jobbet i 2005 og 06



PS.

Også kan man se utdrag av 'Bertelsmann Essentials', Bertelsmanns kjerneverdier, som hang oppslått på store plakater, i Bertelsmann Arvatos kontorer, i the Cunard Building, i Liverpool, (min uthevelse):

Our Core Values

Partnership

Our corporate culture is based on a mutually beneficial partnership between our employees and the company. Motivated individuals who identify with our values are the driving force behind quality, efficiency, innovation and growth within our corporation. The hallmarks of our participatory leadership approach are mutual trust and respect as well as the principle of delegation of responsibility. Our employees enjoy autonomy to the greatest extent possible. They receive comprehensive information and participate in decision-making as well as in the financial success of the company. We are committed to the professional development of our employees and seek to provide long-term employment.


http://www.bertelsmann.de/bertelsmann_corp/wms41/cr/index.php?ci=662&language=2

Dette her passer ikke i det hele tatt, terrenget passer ikke med kartet, det ser alle.

Jeg har fått høre, på BBCs debattforum, av en brite, som vel er leder i næringslivet her borte, at sånn Bertelsmann holdt på, med bruken av reinforcement/straff, det var ulovlig, i Storbritannia, fikk jeg høre på BBCs debattforum.

Og Managing Director, på Arvato, han tok heller ikke disse Bertelsmann-reglene, the Essentials, på alvor.

Selv om dette ble tatt opp av medarbeidere, på møte med Managing Director, etter sistnevntes initsjativ.

Så sa bare han, at han delegerte dette til driftsledere og HR.

Og at de hadde ansvaret for å sette ut the Essentials i praksis da.

Men dette skjedde ikke, den tiden jeg jobbet der.

Jeg syntes at, hvis Managing Director tok dette på alvor, så ville han tatt ansvaret selv, for å gjennomføre dette, og ikke bare delegere det, før det ble implementert, i bedriften.

Det er min mening.

Så disse Bertelsmann-reglene var ikke implementert, i det hele tatt.

Alikevel så hang plakater med disse på papiret fine reglene.

De hang oppslått i lokalene hvor vi jobbet.

Jeg husker en gang, som jeg måtte ta 10 minutter pause, enda jeg ikke røyka, for jeg fikk ikke lov å ta lang lunch, enda jeg gikk hjem for å spise.

Da leste jeg på den plakaten, Bertelsmann Essentials, som hang i 5. etasje, i the Cunard Building, høsten 2006.

Så leste jeg seinere referat, fra medarbeider/ledelse-møter, i Arvato, og da ble dette tatt opp, våren 2006, var det vel, at disse reglene ikke var implementert.

Og alikevel hang plakaten, om disse Bertelsmann Essentials der, nesten et halvt år seinere.

Og jeg mener å huske at min direkte overordnede sjef der, Slettvold, (hun som var en av de som var ment å ha ansvaret for å implementere dette med the Essentials. Selv om det vel må være åpenbart, at slik nok må tas fra rimelig høyt opp i organisasjonen. Dette gjelder jo hvordan hele hele avdelingen styres og ledes), hun mener jeg å huske nå, (det er et par år siden), at hun hadde ikke hørt om disse reglene.

Så de plakatene, de tror jeg kanskje hang der, for å se pene ut, for eventuelle kunder, som Microsoft, som ville kjøpe call-center tjenester, fra Bertelsmann Arvato da.

Mens folk egentlig, i virkeligheten, ble behandla ulovlig, med straff/reinforcement, som dyr (duer som på filmen over, eller roboter kan man også sammenligne det med, for de kan også bruke reinforcement for å lære, mener jeg at jeg leste, hvis jeg forstod dette riktig).

Så ledere på Bertelsmann/Microsoft, de ble altså lært psykologi, for å kontrollere de ansatte.

Men de skal vel bruke ledelse og ikke psykologi.

Jeg kan ikke skjønne at dette kan passe med noe som helst, innenfor vanlig behandling av medarbeidere og folkeskikk.

Så at store firma som Microsoft og Bertelsmann, skal drive på med/være involvert i sånne her (ulovlige) ting, og på en slik dobbeltmoral-aktig måte, nei det skjønner ikke jeg, at kan kalles noe annet enn en skandale.

Så sånn er det.

Med vennlig hilsen

Erik Ribsskog

PS 2.

Sånn jeg tolker dette, så ser man på filmen, at duen snur seg rundt, når det kommer et skilt, som heter 'turn'.

Og sånn var på Bertelsmann Arvato/Microsoft og, hvis man ventet for lenge mellom telefonene.

At man drev å logget den forrige samtalen, f.eks.

Så ble det skreket gjennom rommet, 'Erik, you're on wrap-up'. (tilsvarer skiltet duen ser, 'turn').

Så må man slutte å skrive, og gå på 'available', på telefonen. (tilsvarer at duen snurrer rundt, i filmen).

Og dette er også en straff, fordi team-leader roper dette gjennom rommet, sånn at andre også hører det.

Så dette er både straff og reinforcement.

Hvis det hadde kommet opp en melding på skjermen, 'Erik, you're on wrap-up'.

Da hadde det vel bare vært reinforcement.

Men, siden det skrikes/ropes gjennom rommet, så er det også en form av straff, i tillegg.

Og dette med reinforcement, det ble nok brukt mer i driften også, vil jeg nok tippe, for uttrykk, som 'agenten', som jeg mener må være hentet fra feltet 'reinforcement-learning', innen 'machine learning', det ble brukt hele tiden.

Og team-leader Steinsland, hun fortalte, da jeg klagde på, at hun maste om det samme, den neste dagen, enda vi hadde avtalt, dagen før, at vi skulle vente og se noen dager, og så ta en evaluering, om jeg ble flinkere til å korte ned mellom samtalene, var det vel.

(Vi måtte sommeren 2006, redusere tiden mellom samtalene fra 30 sekunder til 5 sekunder.

Tiden vi fikk for å logge samtalene.).

Og da ble jeg og Steinsland, enige om, at siden jeg var så vant til å jobbe på den og den måten, (jeg var en av de som hadde jobbet der lengst da), så skulle jeg få noen dager på meg, til å få ned snittiden, mellom samtalene.

Så begynte Steinsland, likevel, dagen etter, å mase om det samme. (på en masete måte, vil jeg si, mens jeg satt og jobbet).

Så tok jeg opp dette, som en av tingene på et møte med Steinsland, siden jeg hadde problemer, med at jeg ble så stressa på jobben, på grunn av mas/mobbing, som jeg syntes var over grensen uhøflig og dårlig folkeskikk mot meg, som en vanlig person/medarbeider.

Og da sa Steinsland, at det var 'reinforcement', som de, (team-leaderne på kampanjen), var opplært til å bruke.

Så hun syntes ikke at det var noe galt, av henne, å se bort fra vår avtale, men istedet mase, siden dette var noe hun hadde lært, å mase sånn, under opplæringen.

(Men hva som blir avklart, på et møte, det skal vel gå over sånne generelle ting, så vår avtale skulle ha gjeldt, uansett, mener jeg.

Men jeg ble litt satt ut, av det her Steinsland begynte å prate om, om 'reinforcement'.

For jeg hadde hatt organisasjon og ledelse, som fag, på videregående og på NHI, en datahøyskole i Oslo.

Og jeg hadde jobbet 10 år som leder i Rimi, hvor jeg også var med på kurs i praktisk ledelse for butikksjefer, mm.

Og jeg hadde også pratet med kolleger, på rep-øvelse i HV osv., (en som jobba på Meny på Carl Berner), om problemer jeg hadde, da jeg var butikksjef på Rimi Kalbakken, da vi på øvelse på Rena og Terninmoen, i 2001 vel.

Men men.

Så sånn var det.

Men jeg hadde aldri hørt om 'reinfocement' iforbindelse med ledelse, eller noe annet.

Så søkte jeg såvidt på det på nettet da, og da dukka det mest opp ting om oppdrett av hunder osv.

Så da begynte en rød varsellampe å blinke, inni hue mitt, må man si, så hadde jeg dette litt i bakhodet da, at Arvato-lederne lærte å bruke reinforcement, for å kontrollere/lede de ansatte, på den skandinaviske Microsoft-kampanjen.

Så jeg prøvde egentlig på denne tide, å få hjelp av Kripos, for jeg hadde overhørt i Norge, at jeg var forfulgt av noe 'mafian'.

Men da tenkte jeg, at oj, her var det noe muffens hos Microsoft.

Hvis jeg ikke får hjelp av Kripos, (plan A), så kunne jeg prøve å kontakte avisene i Norge osv., om dette med reinforcement og andre problemer, hos Bertelsmann Arvato/Microsoft, tenkte jeg, i bakhue.

Så, fikk jeg ikke noe hjelp av Kripos.

Jeg fikk ikke lån i banken, så jeg fikk ikke dratt over til Oslo, for å prate med Kripos.

Og forholdene på Micrsoft-kampanjen, ble så ille, sommeren 2006, så jeg måtte starte en arbeidssak uansett, for å prøve å få kontroll, og fortsatt orke å jobbe der, pga. mye mobbing fra Steinsland mm.

Og ei svensk jente, som var ung og frisk, som det så ut som for meg, hun forsvant fra jobben, i mange uker, uten noen forklaring.

(Det var samme dagen, som jeg begynte å ta opp problemene i firma, med Slettvold, på et ASDP-møte, som det ble kalt.

Som folk skulle ha hver tredje måned).

Og politiet i Liverpool, de hadde også, som Kripos, bare tulla med meg.

Så jeg tenkte, at den beste måten, å prøve å få kontroll på problemene i firma osv. på, var å fortsette med den arbeidssaken, som jeg har publisert på nett nå, i forfjor vel, om problemene med reinforcement/straff og mobbing fra ledere og alt det andre, mer eller mindre 'sinnsyke' greiene, som Arvato-lederne dreiv med, spesielt fra våren/sommeren 2006.

Så den Arvato-saken, som jeg har publisert på nettet, det var et forsøk på tre ting.

- På å få kontroll på mobbing mm. mot meg, på jobben, sånn at jeg orka å fortsette å jobbe på Arvato.

- Få fokus på hva som foregikk i firma, i forbindelse med at unge, nordiske jenter, forsvant i ukevis fra jobb, og ikke dukka opp igjen, uten noen særlig logisk grunn.

- Prøve å få fokus på meg selv, for da tenkte jeg, at jeg kunne prøve å overføre dette fokuset, over på det faktumet, at jeg overhørte at jeg var forfulgt av noe 'mafian', i Norge, i 2003, og på det faktumet at hverken politiet i Norge eller England, ga meg noe hjelp/råd/informasjon, i forbindelse med dette. (Og de har fortsatt ikke har gitt meg noe råd/informasjon etc., pr. dags dato).

Så sånn var det.

Bare for å ta med mer om det og.

Bloggarkiv

Populære innlegg

Om meg

Bildet mitt
Overhørte på Rimi Bjørndal, (jeg jobbet som butikksjef/leder i ti år, i mange forskjellige butikker), i 2003, at jeg var forfulgt av 'mafian', mm. Har etter dette ikke fått rettighetene mine, i mange saker. Blogger derfor om problemer med å få rettigheter, mm. Mine memoarer, (Min Bok 1-10), kan også finnes på johncons-blogg, (se: 'Etiketter'). Jeg blogger også om slektsforskning, (etter at min danskfødte mormor, som var etter adelige/kongelige, døde i 2009). Har også vært såvidt innom Høyre/Unge Høyre, i sin tid. Har også studert informasjonsbehandling/IT/Computing, (på NHI, HiO IU og University of Sunderland). Har også bakgrunn fra handel og kontor, (grunnkurs, økonomi med markedsføring og data). Er/var også i Heimevernet, (etter at jeg ble overført dit, etter førstegangstjeneste i infanteriet, (og en rep-øvelse i mob-hæren), i forbindelse med omorganiseringer, i Forsvaret, etter den kalde krigen). Blir også utsatt for mye nettmobbing, mm. johncons-blogg, (og mine memoarer og nettbutikk), er kjent fra TV-programmet Tweet4Tweet, i 2012, (selv om jeg måtte klage, for programmet var veldig useriøst/nedlatende, mm.).

Totalt antall sidevisninger

Etiketter