Ingeborg Ribsskog - Baron Adeler Malteserordenen E-post til slottet om Mette-Marit videoen Er noe galt i Martine-saken? Problemer med Grandiosa? johncons-MUSIKK johncons-REISE johncons-FOTBALL

søndag 19. april 2009

'The Police are the servants not the masters of the people', sa de på ITV-nyhetene nå, i forbindelse med politivold, i demonstrasjonene i London. (N)

Det var antagelig fra the Guardian, som ITV har dette fra:

Nick Hardwick, chair of the Independent Police Complaints Commission (IPCC), called for a national debate over how police maintain public order and demanded much tougher political accountability, warning that police should remember they were "the servants not the masters" of the people.

http://www.guardian.co.uk/politics/2009/apr/19/ipcc-police-g20-protests

Sånn er det jeg har ment at det skulle fungere og, at politiet skal tjene folket og ikke herske over de.

Men det har ikke de i politiet og IPCC og Home Office, som jeg har vært i kontakt med, reflektert noe over, tror jeg.

Men det virker som at ikke alle i IPCC er like korrupte da, så bra er det.

Kanskje jeg skulle sende en e-post til han som sa det.

Jeg får se hva den klagen jeg sendte til statsministerens kontor i England resulterer i da.

Vi får se.

På ITV-nyhetene så sa de også, at han IPCC-sjefen, Hardwick, som uttalte seg der, han uttrykte også bekymring, for hvordan politiet ble ledet, i forbindelse med slike demonstrasjoner.

Han mener nok at problemene antagelig går ganske høyt opp i politiet, at politifolkene ikke blir instruert ordentlig, om å unngå å slå til demonstranter.

At det er en slags ukultur, med andre ord, som nok går ganske høyt opp, i det britiske politiet.

Og han Hardwick, han etterlyste en nasjonal debatt, i Storbritannia, om hvordan man ønsker at politiet skal oppføre seg, i forbindelse med slike demostrasjoner.

Og da må jeg si, at jeg synes ikke det hører noen steder hjemme, at politiet bare skal slå til, og slå ned, demonstranter, som ikke er voldelige.

Det minner om et pervertert menneskesyn, fra politiet, vil jeg si.

Så sånn er det.

Med vennlig hilsen

Erik Ribsskog

PS.

Det var jo en som døde, i forbindelse med politivold, i den demonstrasjonen, som jeg har postet om på bloggen før.

Først ble det sagt at dødsfallet skyldtes hjerteproblemer, eller lignende, men etter obduksjonen, så ble det kjent at dødsfallet skyldtes indre blødninger, og altså var et direkte resultat, må man si, av den uprovoserte politivolden, må man vel kalle det.

Så her er det ingen respekt for at folk har noen verdi, i seg selv, hvis de ikke er veldig rike f.eks., fra politiet.

Så dette minner ikke noe om det menneskesynet, som jeg husker vi lærte, allerede i første klasse, på skolen i Norge, på Østre Halsen skole, at et menneske er mer verdt enn alle pengene på jorda.

Det tror jeg ikke de politifolka har lært på skolen ihvertfall.

I såfall så fulgte de ikke med i timen.

Så sånn er nok det.

PS 2.

Her er den videoen, med han som ble drept av politiet, må man vel si, i den nevnte demonstrasjonen i London, som jeg postet på bloggen i forrige uke:



PS 3.

Han som ble drept, var visst på vei hjem fra jobben, sa dem i videoen, og ante nok fred og ingen fare, før han ble angrepet av politiet.

Noe som resulterte i indre blødninger, som vedkommende døde av da, senere samme dag, var det vel.

Og han var altså ikke engang med i demonstrasjonene, men var bare der tilfeldigvis, på vei hjem fra jobben, som avisselger, var det vel.

Så dette viser nok litt om hvordan politiet i Storbritannia, og også EU muligens(?), har skeiet ut.

På ITV-nyhetene nå nettopp, så viste de også to andre angrep, i forbindelse med den samme demonstrasjonen, på fredelige demonstranter, må man vel kalle dem, fra politiet.

Jeg skal se om jeg finner de videoene.

Vi får se.

PS 4.

Ja, de var visst ikke så lett å finne nå.

Jeg får se om jeg finner de seinere.

Vi får se.

PS 5.

Her er mer om de to andre tilfellene av politibrutalitet, i forbindelse med den nevnte demonstrasjonen, som ITV viste på nyhetene nå nettopp:

(Det er hentet fra Guardian-artikkelen i linken ovenfor i denne blogg-posten):

The latest investigation concerns a 23-year-old man who claims to have been assaulted by a Metropolitan police officer in the early evening of 1 April at a police cordon on Cornhill in the City of London, adding to two existing investigations into the death of Tomlinson and claims by a woman activist that she was attacked.

http://www.guardian.co.uk/politics/2009/apr/19/ipcc-police-g20-protests

Bloggarkiv

Populære innlegg

Om meg

Bildet mitt
Overhørte på Rimi Bjørndal, (jeg jobbet som butikksjef/leder i ti år, i mange forskjellige butikker), i 2003, at jeg var forfulgt av 'mafian', mm. Har etter dette ikke fått rettighetene mine, i mange saker. Blogger derfor om problemer med å få rettigheter, mm. Mine memoarer, (Min Bok 1-10), kan også finnes på johncons-blogg, (se: 'Etiketter'). Jeg blogger også om slektsforskning, (etter at min danskfødte mormor, som var etter adelige/kongelige, døde i 2009). Har også vært såvidt innom Høyre/Unge Høyre, i sin tid. Har også studert informasjonsbehandling/IT/Computing, (på NHI, HiO IU og University of Sunderland). Har også bakgrunn fra handel og kontor, (grunnkurs, økonomi med markedsføring og data). Er/var også i Heimevernet, (etter at jeg ble overført dit, etter førstegangstjeneste i infanteriet, (og en rep-øvelse i mob-hæren), i forbindelse med omorganiseringer, i Forsvaret, etter den kalde krigen). Blir også utsatt for mye nettmobbing, mm. johncons-blogg, (og mine memoarer og nettbutikk), er kjent fra TV-programmet Tweet4Tweet, i 2012, (selv om jeg måtte klage, for programmet var veldig useriøst/nedlatende, mm.).

Totalt antall sidevisninger

Etiketter