Ingeborg Ribsskog - Baron Adeler Malteserordenen E-post til slottet om Mette-Marit videoen Er noe galt i Martine-saken? Problemer med Grandiosa? johncons-MUSIKK johncons-REISE johncons-FOTBALL

søndag 24. mai 2009

Her er mer om Kabbala, fra Guff.wiki. (In Norwegian)

Kabbala
Fra Guff wiki
Kabbalah (Hebraisk Mal:Hebraisk "mottakelse", Standard Hebraisk Qabbala, Tiberiansk Hebraisk Qabbālāh; skrives også Cabala, Cabalah, Cabbala, Cabbalah, Kabala, Kabalah, Kabbala, Qabala, Qabalah, Kaballah) er en fortolkning eller utlegning (eksegese, hermeneutisk nøkkel), til Torah (den Hebraiske Bibelen). Kabbala er en av hovedretningene innen jødisk mystikk, og har også blitt studert av ikke-jøder, og har i våre dager blitt en del av det nyreligiøse tilbudet.

Innhold [skjul]
1 Jødiske skrifter
2 Livets tre
3 Korrespondanser
4 Middelalder og renessanse
5 Moderne kabbalisme
[rediger] Jødiske skrifter

Det grunnleggende kabbalistiske skriftet er Sefer Yetsira (Skapelsens Bok), som skal være diktert til Adam av Gud selv, men som mer jordnær forskning mener ble forfattet mellom år 300 og 600 vt.
Kabbalaen tok en ny retning blant søreuropeiske jøder på 1200-tallet, og i renessansen ble det utviklet kristne varianter av kabbala.
Den kabbalistiske lære omfatter kunnskaper om englers og djevlers hierarkier, samt deres symboler og tall. Hver engel og hver djevel kjennes ved et særegent tall og et navn. Til navn og tall svarer også et magisk diagram - et segl. Stor vekt legges på numerologi og på det hebraiske alfabetets okkulte betydning. kabbalaen omfatter detaljerte kunnskaper om menneskets høyere legemer og om reinkarnasjon.

[rediger] Livets tre

Bilde:Tree of Life, Medieval.jpg
Livets tre.
Sefer Yetsira presenterer Guds framtreden i verden gjennom ti stadier, kalt sefirot og kombinerer dette med et system for bokstavmagi, der de 22 bokstavene i det hebraiske alfabetet representerer ulike metafysiske prinsipper.
Kabbalistene var også opptatt av korrespondanser - sammenhenger mellom bokstaver og tall, mellom farger og lyder, mellom planter og stjerner osv.
Spesielt viktig for kabbalistene er et okkult diagram som kalles livets tre, der Guds utstrømming i verden framstilles gjennom ti stadier, fordelt på fire nivåer.
Menneskets fysiske eksistens utspiller seg innenfor den nederste sfæren, Malkuth. Neste trinn, som svarer til den astrale verden, er månesfæren Yesod. Denne har ifølge kabbalaen en objektiv eksistens, og ved hjelp av spesielle teknikker kan mennesket lære seg å ferdes der i sitt astrale legeme. De to neste sfærene, Hod og Netzach er også aspekter av den astrale verden.
Det mentale legemet har sitt hjem i den mentale verden, som består av solsfæren Tifareth samt Jupiters og Saturns sfærer som kalles Chesed og Gevurah.
Menneskets ånd er også trefoldig i dette skjemaet, den består av de tre aspektene Kether, Chokmah og Binah. Kether er det høyeste punktet i den manifesterte verden; bak Kether er eksistensens tre slør. Kether spalter seg i de to aspektene Chokmah og Binah, og derved har den første trefoldighet oppstått, likeså den første polaritet.
For ikke å gå glipp av nyansene i dette skjemaet, kan vi huske på at hele dette "livets tre" utgjør Malkuth i et større tre; og at hver sfære inneholder et helt tre.

[rediger] Korrespondanser

Det er utviklet omfattende systemer av korrespondanser, der sefirot og veiene mellom dem knyttes til spesielle farger, toner, planeter og astrologiske tegn, planter, tall, metaller og kjemiske forbindelser. Slike systemer av korrespondanser står fortsatt sentralt i magiske og okkulte systemer.

[rediger] Middelalder og renessanse

De viktigste kabbalistiske skriftene fra 1100-tallet er Sefer ha Bahir , Sefer ha-Temuna og særlig Sefer ha Zohar (Stråleglansens Bok), skrevet i Spania omkring år 1300 av rabbi Moses de Leon.
I den palestinske byen Safed, utviklet Isak Luria kabbalismen videre i det sekstende kristne århundre. Den lurianske kabbala som har fått navn etter ham, har hatt stor betydning for mange nyere retninger innen jødedommen, herunder chassidismen.
Kristne munker og filosofer studerte gjerne hebraisk for bedre å forstå Bibelen. Enkelte av disse tok også opp studiet av kabbala, og den spanske filosofen Ramon Lull utarbeidet rundt år 1300 en kristen tolkning. Det viktigste nye ved Lulls system var at han brukte kabbalistisk symboltolking og numerologi til å bevise den kristne læres sannhet. Lulls kristne kabbalisme ble viderutviklet av Giovanni Pico della Mirandola og fikk stor betydning for Giordano Bruno og renessansens hermetikere.
[rediger] Moderne kabbalisme

I den okkulte renessansen i Europa fra midten av 1800-tallet har kabbala spilt en sentral rolle. I H. P. Blavatskys teosofi samordnes kabblismen med østlig esoterisme. Livets tre sidestilles da med chakrasystemet.
I de magiske selskapene som Golden Dawn og dets arvtakere som Ordo Templi Orientis er kabbalaen og det hebraiske skriftspråket sentrale elementer.
De siste årene har det også vakt oppmerksomhet at den amerikanske popstjernen Madonna og andre ikkejødiske kjendiser har sluttet seg til Philip Bergs Kabbalah Center i Los Angeles. Mange jødiske kabbalister ser med stor skepsis på Bergs virksomhet, og beskylder ham for å vanne ut den ekte kabbalismen med new age-begreper.


http://www.wiki.guff.no/index.php?title=Kabbala

PS.

Ja, hvordan kan vi se dette med Kabbala, iforbindelse med det som jeg som en aktuell teori, en krig mot blonde/nordiske?

Ja, jeg har selvfølgelig ikke lest hva som står i disse skriftene.

Men man kan se at OTO, (jeg skal ikke prøve å skrive det fulle navnet).

Disse ble av bloggen Independent Ltd, siet å være Illuminati i Norge.

Og også Madonna er med på dette Kabbala-greiene.

Og hun oppfører seg horete når hun farger håret blondt, og når hun har håret mørkt, da er hun en fin dame som oppfører seg ordentlig.

Hva vet jeg.

Hva med Talmud.

Depeche Mode hadde en sang som het noe med Tora.

Og den var det visst noe med, sa Cecilie Hyde, i Svelvik, på slutten av 80-tallet, husker jeg.

Så disse Kabbalistene, de vet nok hva som foregår.

Vi ser i teksten at det okkulte hadde en renessanse, midt på 1800-tallet.

Det betyr en gjenn-oppblomstring, på 1800-tallet.

Det er nok fordi at hekse-jakten stod så høyt i kurs, i middelalderen.

Middelalderen har dårlig rykte nå, men kan det være at det er kabbalistene og heksene, som driver å sverter Middelalderen, og at den egentlig var ganske fin og hekse-fri?

Hva vet jeg.

Men man ser at jøder i Sør-Europa var fans av Kabbalismen.

Pluss nå i våre dager, så er også ikke-jøder med på dette, som Madonna osv.

Så dette er et fenomen som går flere tusen år tilbake i tid, men det er samtidig også et 1800-talls fenomen og et New Age-fenomen.

Så for tusen år siden, så ble det kanskje kalt hekser.

På 1800-tallet og frem til i våre dager, så har det vel blitt kalt Tora eller Talmud eller Kabbalisme, eller hvem vet hva.

Eller New Age eller Wiccha?

Hvem vet.

Men dette er nok ting som er oppe å kjøre, i våre dager.

Cecilie Hyde styrte nok hun Eva Olsen, i Svelvik, og fikk henne til å være hore.

Og de to fikk meg til å bli med til besteforeldrene hennes.

Så her var det noe lurings.

Jeg var jo hos Cecilie og dem, hvorfor måtte jeg plutselig bli med til besteforeldra til Eva Olsen, med lyst hår fra Svelvik, som jo var sammen med en med mørkt hår, og som var reporter i Se & Hør, ifølge søstra mi og Cecilie?

Nei dette var snodig.

Så jeg vet ikke nøyaktig hvordan dette med krig mot blonde og Kabbala og annen mystifisme hører sammen, men spør Cecilie Hyde eller Eva Olsen fra Svelvik, så vet nok de.

Så sånn er nok det.

Med vennlig hilsen

Erik Ribsskog

PS 2.

Her er den Depeche Mode-sangen som hun Cecilie Hyde fra Svelvik hinta om at det var noe med vel:



PS 3.

Teksten til den sangen var rimelig kryptisk, (hvis det ikke var noe med frosker som regnet fra himmelen, eller noe. Hvem vet):

They were raining from the sky
Exploding in my heart
Is this a love in disguise
Or just a form of modern art

From the skies you can almost hear their cry
Tora! Tora! Tora!
In the town they were going down
Tora! Tora! Tora!

I had a nightmare only yesterday
You played a skeleton
You took my love then died that day
I played an American

From the skies you can almost hear them cry
Tora! Tora! Tora!
In the town they were going down
Tora! Tora! Tora!

I played an American
I played an American


http://www.sing365.com/music/lyric.nsf/Tora-Tora-Tora-lyrics-Depeche-Mode/A3FF0F7E01DBFDFD482568B7003421CB

Bloggarkiv

Populære innlegg

Om meg

Bildet mitt
Overhørte på Rimi Bjørndal, (jeg jobbet som butikksjef/leder i ti år, i mange forskjellige butikker), i 2003, at jeg var forfulgt av 'mafian', mm. Har etter dette ikke fått rettighetene mine, i mange saker. Blogger derfor om problemer med å få rettigheter, mm. Mine memoarer, (Min Bok 1-10), kan også finnes på johncons-blogg, (se: 'Etiketter'). Jeg blogger også om slektsforskning, (etter at min danskfødte mormor, som var etter adelige/kongelige, døde i 2009). Har også vært såvidt innom Høyre/Unge Høyre, i sin tid. Har også studert informasjonsbehandling/IT/Computing, (på NHI, HiO IU og University of Sunderland). Har også bakgrunn fra handel og kontor, (grunnkurs, økonomi med markedsføring og data). Er/var også i Heimevernet, (etter at jeg ble overført dit, etter førstegangstjeneste i infanteriet, (og en rep-øvelse i mob-hæren), i forbindelse med omorganiseringer, i Forsvaret, etter den kalde krigen). Blir også utsatt for mye nettmobbing, mm. johncons-blogg, (og mine memoarer og nettbutikk), er kjent fra TV-programmet Tweet4Tweet, i 2012, (selv om jeg måtte klage, for programmet var veldig useriøst/nedlatende, mm.).

Totalt antall sidevisninger

Etiketter