Ingeborg Ribsskog - Baron Adeler Malteserordenen E-post til slottet om Mette-Marit videoen Er noe galt i Martine-saken? Problemer med Grandiosa? johncons-MUSIKK johncons-REISE johncons-FOTBALL

onsdag 17. juni 2009

Her er en kommentar, hvor jeg skrev litt om hva som foregikk i norsktimene på Gjerdes Videregående. Så jeg tenkte at jeg kunne skrive en post om det

Hei,

ja, jeg mener Ragnhildsløkken bodde ganske i sentrum av Elverum jeg.

Men det skal jeg ikke si helt sikkert.

Han dreiv å spilte håndball ihvertfall, så han var vel ikke så gammeldags.

Og han prata 'brett' da.

Men jeg husker at han sa også det, at mange på hans alder prata 'Oslo-mål'.

Så det kan jo være at ungdommene i Hamar, har sett så mye på MTV, at de ikke skjønner dialekta i Elverum.

Selv om jeg synes det høres rart ut.

Jeg bodde på Berger, som var 3-4 mil unna Drammen, men det var jo ikke sånn, at vi ikke skjønte hva dem sa i Drammen, eller omvendt.

Jeg sa 'daua', (uttales 'dævva'), istedet for 'døde', og da ble jeg mobba av Kongsberg-folka i klassen, Helge og dem vel.

(Det var da jeg gikk på skole i Drammen, siste året på videregående).

Kongsberg-folka lo høylytt av meg, fra radene bak meg, midt i norsk-timen, så norsk-lærerinna, Høstmælingen måtte begynne å forklare dem at det også kunne hete 'daua'.

Så jeg lurer på om Kongsberg-folka, nesten er danske, etter han forfaren min, Ove Gjedde, fra dansk Skåne, som mer eller mindre grunnla Kongsberg.

Sånn at Kongsberg-folk er så fine på det, så de tåler ikke østlandsdialekt, som er annet enn bokmål/riksmål?

Men det var ikke sånn at Kongsberg-folka ikke skjønte hva jeg sa.

Enda Kongsberg er vel 7-8 mil fra Berger kanskje.

Så at folka i Hamar ikke skjønner hva folk i Elverum sier, det syntes jeg var rart.

Så sånn er det.

Med vennlig hilsen

Erik Ribsskog


http://johncons-mirror.blogspot.com/2009/06/jeg-sendte-en-anmeldelse-til-politiet-i.html

Bloggarkiv

Populære innlegg

Om meg

Bildet mitt
Overhørte på Rimi Bjørndal, (jeg jobbet som butikksjef/leder i ti år, i mange forskjellige butikker), i 2003, at jeg var forfulgt av 'mafian', mm. Har etter dette ikke fått rettighetene mine, i mange saker. Blogger derfor om problemer med å få rettigheter, mm. Mine memoarer, (Min Bok 1-10), kan også finnes på johncons-blogg, (se: 'Etiketter'). Jeg blogger også om slektsforskning, (etter at min danskfødte mormor, som var etter adelige/kongelige, døde i 2009). Har også vært såvidt innom Høyre/Unge Høyre, i sin tid. Har også studert informasjonsbehandling/IT/Computing, (på NHI, HiO IU og University of Sunderland). Har også bakgrunn fra handel og kontor, (grunnkurs, økonomi med markedsføring og data). Er/var også i Heimevernet, (etter at jeg ble overført dit, etter førstegangstjeneste i infanteriet, (og en rep-øvelse i mob-hæren), i forbindelse med omorganiseringer, i Forsvaret, etter den kalde krigen). Blir også utsatt for mye nettmobbing, mm. johncons-blogg, (og mine memoarer og nettbutikk), er kjent fra TV-programmet Tweet4Tweet, i 2012, (selv om jeg måtte klage, for programmet var veldig useriøst/nedlatende, mm.).

Totalt antall sidevisninger

Etiketter