Ingeborg Ribsskog - Baron Adeler Malteserordenen E-post til slottet om Mette-Marit videoen Er noe galt i Martine-saken? Problemer med Grandiosa? johncons-MUSIKK johncons-REISE johncons-FOTBALL

søndag 7. juni 2009

Her fant jeg noe om Fri Rettshjelp. Jeg skjønner ikke hvorfor jeg blir nekta Fri Rettshjelp, jeg tjener jo mindre enn grensene her, og har mange saker

Hvem kan få fri rettshjelp og hva er fri rettshjelp?For å få fri rettshjelp er det et grunnvilkår at du er under rettshjelplovens inntektsgrenser. Bruttoinntekt og næringsinntekt må ikke overstige 230.000 kr. Inntektsgrensen for husstanden er 345.000 kr. Nettoformue må ikke overstige 100.000 kr. 11.10.2006 - Mi Van


Fri rettshjelp er i hovedsak advokatbistand som helt eller delvis dekkes av staten. Fri rettshjelp omfatter både fritt rettsråd og fri saksførsel.
Du kan få fri rettshjelp i sakstyper som familiesaker, erstatning for personskade, oppsigelse eller utkastelse av bolig, oppsigelse eller avskjed i arbeidsforhold og i trygdesaker på klagestadiet. I andre saker kan en unntaksvis få fri rettshjelp etter en konkret vurdering. Dersom en har forsikring som dekker utgifter til juridisk bistand, får en som regel ikke fri rettshjelp.

For å få fri rettshjelp er det et grunnvilkår at du er under rettshjelplovens inntektsgrenser. Bruttoinntekt og næringsinntekt må ikke overstige 230.000 kr. Inntektsgrensen for husstanden er 345.000 kr. Nettoformue må ikke overstige 100.000 kr.

Fylkesmannen og domstolene kan i enkelte tilfeller gjøre unntak fra inntekts- og formuesgrensene. Les mer om inntektsgrenser her. Egenerklæringsskjema finner du her. (Klikk på "Skjema for fri rettshjelp").

Uavhengig av inntekt og formue kan man få fri rettshjelp i:

-barnevernsaker for Fylkesnemnda for sosiale saker
-saker for Kontrollkommisjonen for psykisk helsevern
-saker om militærnekting, saker om kvinnemishandling
-saker om tvangsekteskap
-saker der man som voldsoffer krever erstatning av gjerningsmannen
-saker om erstatning for uberettiget straffeforfølging
Fra 1. januar 2005 skal mottakere av behovsprøvd fri rettshjelp betale en egenandel av bistanden. En betaler ikke egenandel i saker der fri rettshjelp blir gitt uavhengig av inntekt og formue. Når søker har årlig brutto inntekt under 100.000 kr skal det ikke betales egenandel.

I saker med fritt rettsråd er egenandelen én gang den offentlige salærsatsen (som pr 1. januar 2006 er 805 kr). I fri sakførsel-saker utgjør egenandelen 25 prosent av utgiftene, oppad begrenset til fem ganger salærsatsen. En betaler ikke merverdiavgift av egenandelen. Advokaten krever inn egenandelen.

Har du behov for fri rettshjelp? Da kan du henvende seg til en advokat eller til Fylkesmannen.



Kilde: Fylkesmannen i Oslo og Akershus

Aktuelle lenker:

Justistisdepartementet: Om fri rettshjelp

Forskrift til lov om fri rettshjelp


http://www.nvsenter.org/www/Fri_Rettshjelp/?module=Articles;action=Article.publicShow;ID=207

Bloggarkiv

Populære innlegg

Om meg

Bildet mitt
Overhørte på Rimi Bjørndal, (jeg jobbet som butikksjef/leder i ti år, i mange forskjellige butikker), i 2003, at jeg var forfulgt av 'mafian', mm. Har etter dette ikke fått rettighetene mine, i mange saker. Blogger derfor om problemer med å få rettigheter, mm. Mine memoarer, (Min Bok 1-10), kan også finnes på johncons-blogg, (se: 'Etiketter'). Jeg blogger også om slektsforskning, (etter at min danskfødte mormor, som var etter adelige/kongelige, døde i 2009). Har også vært såvidt innom Høyre/Unge Høyre, i sin tid. Har også studert informasjonsbehandling/IT/Computing, (på NHI, HiO IU og University of Sunderland). Har også bakgrunn fra handel og kontor, (grunnkurs, økonomi med markedsføring og data). Er/var også i Heimevernet, (etter at jeg ble overført dit, etter førstegangstjeneste i infanteriet, (og en rep-øvelse i mob-hæren), i forbindelse med omorganiseringer, i Forsvaret, etter den kalde krigen). Blir også utsatt for mye nettmobbing, mm. johncons-blogg, (og mine memoarer og nettbutikk), er kjent fra TV-programmet Tweet4Tweet, i 2012, (selv om jeg måtte klage, for programmet var veldig useriøst/nedlatende, mm.).

Totalt antall sidevisninger

Etiketter