Ingeborg Ribsskog - Baron Adeler Malteserordenen E-post til slottet om Mette-Marit videoen Er noe galt i Martine-saken? Problemer med Grandiosa? johncons-MUSIKK johncons-REISE johncons-FOTBALL

mandag 27. juli 2009

Han her var nok mer sikkert i bestemor Ingeborgs familie. Han ble dømt til døden, for å ha gjort en dårlig jobb, da britene vant slaget om København

kommandant københavn

http://lokalhistoriewiki.no/index.php/Hans_Christopher_Gedde

PS.

Det stedet der i Fredrikstad, var der jeg egentlig skulle ha vært i militæret.

Men da jeg flytta til Oslo, i 1989, så meldte jeg adresseforrandring, hos Folkeregisteret.

Selv om dette ikke var vanlig, å gjøre, for studenter.

Men jeg forklarte det, at den adressen jeg hadde da, hos min onde stemor, må man vel si, Haldis, ikke var 'brukanes', som adresse for meg, i tilfelle jeg fikk viktige brev dit.

For jeg hadde ikke noe kontakt med disse.

F.eks., da jeg var i militæret så hadde kusina mi, Susanne, konfirmasjon, og da var det ingen som sa fra til meg.

Og i bryllupet til Tommy, fetteren min, i 2002, (som var i nettopp Fredrikstad), så kjefta kusina mi, Susanne, på meg, for at jeg ikke kom i konfirmasjonen hennes, i 1993.

Men ingen sa fra til meg, om at hu skulle ha konfirmasjon, så det var nesten ikke noe kontakt, mellom meg og faren min og hans dame Haldis da.

Så derfor skifta jeg adresse, til Enebakkveien 239 B, på Abildsø, hvor jeg leide en hybelleilighet, i kjelleren hos et eldre par, Gunnar og Berit Hansen, mens jeg studerte.

Så da ble det forrandret hvor jeg skulle i militæret, fra Fredrikstad til Elverum.

(Og da slapp jeg også å dra til Nord-Norge, noe jeg var litt skeptiskt til, for jeg var så tynn, så jeg frøys fælt, hvis det ble for kaldt, og jeg var ikke så god til å gå på ski osv, så jeg syntes det var bra å tjenestegjøre i Elverum, hele tjenestetiden, for da kunne jeg dra tilbake til Oslo, hver helg, og til og med gå på byen i Oslo hvis jeg ville, eller jobbe, som jeg for det meste gjorde, og jeg besøkte søstra mi, som bodde sammen med noen 'blackiser', Monica og Siv, fra Røyken, på Grunerløkka, noen ganger).

Så sånn var det.

Så det var altså bare tilfeldig, at jeg ikke endte opp i Fredrikstad, og ble boende i de kasernene, som min forfar, eller en i slekten til bestemor Ingeborg, visstnok da, konstruerte, i Gamlebyen der.

(For på det sølvølkruset, som jeg fikk i fødselsdagsgave av bestemor Ingeborg, i 2004, så viste bestemor Ingeborg meg, at det helt tydelig var gravert inn 'Gedde', på det sølvkruset, fra 1700-tallet, sikkert fra noen i samme slekten, som han som bygde den kasernebygningen i Fredrikstad da, som sikkert var bra å ha, for å forsvare seg mot svenskene osv.)

Men men.

Men hva som skjedde i forbindelse med slagt om København.

Om den festningen var bra nok, eller ikke, det vet jeg ikke.

Den festningen har jeg lest om før, tre kroners batteri, og den skulle visstnok være nesten uinntagelig.

Så noe rart skjedde nok i forbindelse med forberedelsene til slaget om København, hvor vel britene ødela hele Danmark-Norges flåte, mener jeg å ha lest.

Og det er vel også et av Nelsons største seiere, som jeg mener er symbolisert, på det monumentet, på Exchange Flags, rett borti gata her, i Liverpool.

Da ser man at fire folk sitter i lenker.

Og den ene skal symbolisere slaget om København, har jeg lest.

Så sånn var det.

Bare noe jeg kom på.

Bloggarkiv

Populære innlegg

Om meg

Bildet mitt
Overhørte på Rimi Bjørndal, (jeg jobbet som butikksjef/leder i ti år, i mange forskjellige butikker), i 2003, at jeg var forfulgt av 'mafian', mm. Har etter dette ikke fått rettighetene mine, i mange saker. Blogger derfor om problemer med å få rettigheter, mm. Mine memoarer, (Min Bok 1-10), kan også finnes på johncons-blogg, (se: 'Etiketter'). Jeg blogger også om slektsforskning, (etter at min danskfødte mormor, som var etter adelige/kongelige, døde i 2009). Har også vært såvidt innom Høyre/Unge Høyre, i sin tid. Har også studert informasjonsbehandling/IT/Computing, (på NHI, HiO IU og University of Sunderland). Har også bakgrunn fra handel og kontor, (grunnkurs, økonomi med markedsføring og data). Er/var også i Heimevernet, (etter at jeg ble overført dit, etter førstegangstjeneste i infanteriet, (og en rep-øvelse i mob-hæren), i forbindelse med omorganiseringer, i Forsvaret, etter den kalde krigen). Blir også utsatt for mye nettmobbing, mm. johncons-blogg, (og mine memoarer og nettbutikk), er kjent fra TV-programmet Tweet4Tweet, i 2012, (selv om jeg måtte klage, for programmet var veldig useriøst/nedlatende, mm.).

Totalt antall sidevisninger

Etiketter