Ingeborg Ribsskog - Baron Adeler Malteserordenen E-post til slottet om Mette-Marit videoen Er noe galt i Martine-saken? Problemer med Grandiosa? johncons-MUSIKK johncons-REISE johncons-FOTBALL

fredag 7. august 2009

Ikke bare min mormor var fra fin familie. Hun var jo som en sjarlatan, for hun var jo ikke adelig likevel. Min morfars familie var nok egentlig finest

Jeg la til noe av min morfars, Johannes Ribsskogs familie, utifra det min nylig døde mormor, Ingeborg Ribsskog, sa på telefon ifjor.

En telefonsamtale, som jeg skrev referat fra, fra hukommelsen, på bloggen, i denne bloggposten:

http://johncons-mirror.blogspot.com/2008/06/ringte-bestemor-igjen-in-norwegian.html

PS.

Her er fra min morfars familie, på farsiden:

johannes farside

Hvis jeg ikke har rota mye, så skal dette være riktig.

Bernhof Ribsskog, han er ganske kjent, han reformerte den norske skolen, etter krigen, og ble satt i fengsel av tyskerne, under krigen.

Her er mer om han, (fra Wikipedia):

http://no.wikipedia.org/wiki/Bernhof_Ribsskog

Og her er mer om Ole Konrad Ribsskog.

(Han var bare på engelsk Wikipedia, og ikke på den norske utgaven av Wikipedia):

http://en.wikipedia.org/wiki/Ole_Konrad_Ribsskog

PS 2.

Og her er fra min morfar Johannes' morside:

johannes morsside

Her kan vi se, at Johannes' onkel, var en som min mormor sier var en kjent dikter, ved navn Asbjørn Dørumsgaard.

Min mormor sa også, på telefon ifjor, at Johannes' mor, som også skrev dikt, også visstnok hadde skrevet noen av diktene, som han Asbjørn tok æren for da.

Jeg husker engang, da vi besøkte bestemor Ingeborg, i Nevlunghavn, at hun fortalte om et av de diktene, som Johannes' mor skrev.

Og det var om en mann, (Johannes' far), som lengtet tilbake, til Trøndelag, for Johannes' mor var ganske streng, og Johannes' far, likte seg ikke så bra, i innlandet, i Rælingen, som han likte seg ved havet, nord i Trøndelag da, ved Flatanger vel.

Nå skal jeg se om det står noe om han Asbjørn Dørumsgaard, på Wikipedia, eller lignende.

Ja, jeg fant han ikke på Wikipedia.

Men jeg fant ut at han var redaktør, bygdebokforfatter, skrev dikt, var Rælingens første ordfører, at det henger et maleri av han, på Lillestrøm VGS, (hvor vel min tremenning Øystein Andersen, og vår ihvertfall tidligere kamerat Glenn Hesler, vel har gått(?)), og at han har en vei oppkalt etter seg hvor det står en bauta av han, vel i Rælingen):

http://www.google.no/search?hl=no&safe=off&q=asbjørn+dørumsgaard+&btnG=Søk&meta=

Og i den slekta der, så finnes også Arne Dørumsgaard, som var komponist, og som bodde i Italia vel:

http://no.wikipedia.org/wiki/Arne_Dørumsgaard

Og min mormor sa også, at min morfars mormor, var i indremisjonen, så det var såvidt, at min morfars far, fikk lov å dra på lærerhøyskole, hvor han traff hun Dørumsgaard da, og senere fikk begge de jobb, som lærere i Rælingen, enda Johannes' far, var fra Flatanger vel, ihvertfall fra Trøndelag deromkring.

Farfaren var visst fisker i Namsos, sa bestemor Ingeborg, på telefon, fra Nevlunghavn, ifjor.

Så sånn var det.

Bloggarkiv

Populære innlegg

Om meg

Bildet mitt
Overhørte på Rimi Bjørndal, (jeg jobbet som butikksjef/leder i ti år, i mange forskjellige butikker), i 2003, at jeg var forfulgt av 'mafian', mm. Har etter dette ikke fått rettighetene mine, i mange saker. Blogger derfor om problemer med å få rettigheter, mm. Mine memoarer, (Min Bok 1-10), kan også finnes på johncons-blogg, (se: 'Etiketter'). Jeg blogger også om slektsforskning, (etter at min danskfødte mormor, som var etter adelige/kongelige, døde i 2009). Har også vært såvidt innom Høyre/Unge Høyre, i sin tid. Har også studert informasjonsbehandling/IT/Computing, (på NHI, HiO IU og University of Sunderland). Har også bakgrunn fra handel og kontor, (grunnkurs, økonomi med markedsføring og data). Er/var også i Heimevernet, (etter at jeg ble overført dit, etter førstegangstjeneste i infanteriet, (og en rep-øvelse i mob-hæren), i forbindelse med omorganiseringer, i Forsvaret, etter den kalde krigen). Blir også utsatt for mye nettmobbing, mm. johncons-blogg, (og mine memoarer og nettbutikk), er kjent fra TV-programmet Tweet4Tweet, i 2012, (selv om jeg måtte klage, for programmet var veldig useriøst/nedlatende, mm.).

Totalt antall sidevisninger

Etiketter