Ingeborg Ribsskog - Baron Adeler Malteserordenen E-post til slottet om Mette-Marit videoen Er noe galt i Martine-saken? Problemer med Grandiosa? johncons-MUSIKK johncons-REISE johncons-FOTBALL

mandag 21. september 2009

Gifthagen på Højriis slott, som har vært i slekta til bestemor Ingeborg og 'de falske Gjeddene'. Var det der bestemor Ingeborg fikk strødd asken sin?

20096265112081_3 paint

http://www.h-a.no/Kultur/Ferietorget/tabid/101/Default.aspx?articleView=true&ModuleId=52684

PS.

Så jeg synes nok at man nesten må kunne kalle det slottet da, Højriis, (som har vært i slekta til bestemor Ingeborg, og 'de falske Gjeddene'), for et 'hekseslott'.

Og her er det bildet igjen, som er øverst på bloggen min, av bestemor Ingeborg. Her kan man også se et sølvølkrus, som nok var fra hennes danske familie, før den ble 'kapret' av 'de falske Gjeddene', på 1700-tallet.

(De maleriene av blomster, på svart bakgrunn, har visst også hengt på Højriis.

Er det noe heksekunst?

Hvem vet).

3692603997_afcc13519a_o

PS 2.

Her ser man et brev fra bestemor Ingeborg, fra 2005, hvor hun vil ha tilbake det sølv-ølkruset, på bildet ovenfor da.

(Bestemor Ingeborg, gjorde også det samme på 80-tallet.

Da ga hun meg noen papirer, som var nesten som memoarer, etter to av disse her 'falske Gjeddene', da.

Det var bilder av hennes morfar, Anders Gjedde Nyholm, (som var øverstkommanderende general, i Danmark, i mellomkrigstiden), og blant annet danskekongen, pluss at det var noen slags memoarer fra Egypt(!), blant annet, etter hennes grandonkel, Didrik Galtrup Gjedde Nyholm, (som var dommer for engelskmennene i Egypt og senere dommer i Folkedomstolen i Haag, og som bestemor Ingeborg, har fortalt meg, at var eldst av mange søsken, og tok hånd om sine søsken, da moren eller begge foreldrene døde, som ganske unge, mener jeg å huske), han bruker vel Galtrup som mellomnavn, det var navnet på slekten som hadde Højriis, før 'de falske Gjeddene', 'kapret' slekten da.

Min mormor skriver at kruset er etter Maren Gjedde.

Men at et sølv øl-krus, skal være etter en dame da(?)

Jeg tipper at det sølv ølkruset, er etter Maren Gjeddes far, som het Galtrup.

Da han eide Højriis, så var det ikke et slott, men en herregård, hvitmalt og i dansk stil, tror jeg.

Etter at 'de falske Gjeddene', fikk Højriis, så ble det bygget om til et slags gotisk slott, med tårn, da.

Så sånn var det.

Jeg har selv sett, at på det sølv-ølkruset, så står det gravert 'Gedde', som et av navnene på lokket.

Slekten skiftet senere navn til 'Gjedde' da.

Mon tro om danskene vet, at deres øverstkommanderende general, i mellomkrigstiden, Anders Gjedde Nyholm, var en 'hekse-general'?

Og at Gedde-slekten, stammer fra tysk adel, von Geldern, fra Kurland, i nåværende Litauen og Latvia vel.

Og at disse da antagelig må ha vært i den Tyske Orden, (på engelsk: 'Teutonic Knights', på tysk, blant annet 'Deutscher Ritterorden', var det derfor mora mi var så glad i Ritter-sjokolade, fra Tyskland? Hvem vet), siden den Tyske Orden, eide Kurland, og at adelen der da nok antagelig må ha vært omtrent samsvarende med medlemmene av den Tyske Orden, i landet da.

Vet danskene at de hadde en 'hekse-general', fra den tyske orden, som øverstkommanderende general, som hadde makten over alle hærstyrkene deres, og som ikke rustet opp, for å møte faren fra Tyskland, under mellomkrigstiden?

Nei, ikke vet jeg, men det vet kanskje danske selv?

Men visste nordmennene dette, som fulgte Danmarks politikk, og ikke rustet opp?

Eller ble Norge lurt av en 'hekse-general', fra den Tyske Orden, under mellomkrigstiden, og derfor kunne Tyskland okkupere oss, i fem år, under den annen verdenskrig?

Hvem vet, men kanskje noen i Norge vet.

Det får man håper på.

Vi får se om dette noengang vil bli klargjort.

Vi får se.

Mvh.

Erik Ribsskog

PS 3.

Her er det nevnte brevet fra bestemor Ingeborg, fra 2005:

scan0024

Bloggarkiv

Populære innlegg

Om meg

Bildet mitt
Overhørte på Rimi Bjørndal, (jeg jobbet som butikksjef/leder i ti år, i mange forskjellige butikker), i 2003, at jeg var forfulgt av 'mafian', mm. Har etter dette ikke fått rettighetene mine, i mange saker. Blogger derfor om problemer med å få rettigheter, mm. Mine memoarer, (Min Bok 1-10), kan også finnes på johncons-blogg, (se: 'Etiketter'). Jeg blogger også om slektsforskning, (etter at min danskfødte mormor, som var etter adelige/kongelige, døde i 2009). Har også vært såvidt innom Høyre/Unge Høyre, i sin tid. Har også studert informasjonsbehandling/IT/Computing, (på NHI, HiO IU og University of Sunderland). Har også bakgrunn fra handel og kontor, (grunnkurs, økonomi med markedsføring og data). Er/var også i Heimevernet, (etter at jeg ble overført dit, etter førstegangstjeneste i infanteriet, (og en rep-øvelse i mob-hæren), i forbindelse med omorganiseringer, i Forsvaret, etter den kalde krigen). Blir også utsatt for mye nettmobbing, mm. johncons-blogg, (og mine memoarer og nettbutikk), er kjent fra TV-programmet Tweet4Tweet, i 2012, (selv om jeg måtte klage, for programmet var veldig useriøst/nedlatende, mm.).

Totalt antall sidevisninger

Etiketter