Ingeborg Ribsskog - Baron Adeler Malteserordenen E-post til slottet om Mette-Marit videoen Er noe galt i Martine-saken? Problemer med Grandiosa? johncons-MUSIKK johncons-REISE johncons-FOTBALL

fredag 4. september 2009

Jeg skrev mer om Nasjonalmuseet

nasjonalmuseum

http://www.dagbladet.no/2009/09/03/kultur/kunst/nasjonalmuseet/oslo/vestbanen/7934475/?commentId=3339642#comment_3339642

PS.

Her kan man se, f.eks. det svenske nasjonalmuseet.

Man ser at det er en 'ordentlig' bygning, og at museet ikke er gjemt bak noe togstasjon e.l., men at hele fasaden, er rett, eller ihvertfall symetrisk, (dvs. at man har en dedikert tomt, som det norske nasjonalmuseet ikke har fått), og at denne fasaden vender ut mot sjøen, eller et vannspeil, eller noe.

svensk nasjonalmuseum

http://www.nationalmuseum.se/

(Selv om det visst ikke var så mye svenske ting, i det museet.

Men et nasjonalmuseum, det er vel for at staten, skal få vise fram, hvor mange fine ting de har.

Men svensk historie, må vel ha blitt visket ut(?)

Det var ihvertfall et kjent sitat, for noen år siden, at en svensk innflytelsesrik, politikerdame, hadde sagt som følger, at 'svensk kultur, hva er det?'.

Så svenskene har nok blitt hjernevaska til å miste kulturen sin, tror jeg.

De har jo sild og sånn da, og en god del runestener og sånn, og lucia-feiring og valborgsmesseaften osv.

De har jo mye svensk kultur, vil jeg tippe, men alle svenskene skjønner vel kanskje ikke dette selv da.

Det er mulig.

Dette var kanskje en avsporing, men likevel, bare for å sammenligne.

Man kunne vel f.eks. flyttet vikingeskipene, fra Bygdøy, (som er kronglete å komme til), og satt de i Nasjonalmuseet, sammen med oldtidsamlingen osv.

Hele nasjonalmuseet, trenger vel ikke nødvendigvis, som svenskene gjør det, å være fylt opp av utenlandske malerier?

Nei det skulle man vel ikke tro.

Vi får se hva som skjer).

PS 2.

Det jeg tenker på, i bakhodet nå, er at et nasjonalmuseum, det må da være viktig, for identiteten, til et land.

Hvis vi gjemmer det museumet, bak Vestbanen, så blir det som at hele landet har noe å skamme seg over, og Norge vil liksom ha et eller annet skamfult hengene over seg, kan man nesten si.

Hva vil skoleelever tro om landet sitt, når de ser, på skoletur, at landets hovedmuseum, er gjemt bak en gammel, gul togstasjon?

Nei, de vil nesten skamme seg litt, resten av livet, siden togstasjonen var viktigere enn landet deres.

Så sånn er nok det.

Nå søkte jeg på Google her, etter bilder av fler nasjonalmuseer, og de virker å ha det til felles, at de alle ikke er bygget bak en togstasjon, så dette hadde kanskje vært en ide å ta med seg, også for de som skal bygge museum i Norge.

Det er vel kanskje ikke umulig.

Vi får se.

Her er ihvertfall mer om dette:

fler nasjonalmuseum

http://images.google.no/images?hl=no&safe=off&um=1&sa=1&q=National+museum&btnG=Søk+etter+bilder&aq=f&oq=

Bloggarkiv

Populære innlegg

Om meg

Bildet mitt
Overhørte på Rimi Bjørndal, (jeg jobbet som butikksjef/leder i ti år, i mange forskjellige butikker), i 2003, at jeg var forfulgt av 'mafian', mm. Har etter dette ikke fått rettighetene mine, i mange saker. Blogger derfor om problemer med å få rettigheter, mm. Mine memoarer, (Min Bok 1-10), kan også finnes på johncons-blogg, (se: 'Etiketter'). Jeg blogger også om slektsforskning, (etter at min danskfødte mormor, som var etter adelige/kongelige, døde i 2009). Har også vært såvidt innom Høyre/Unge Høyre, i sin tid. Har også studert informasjonsbehandling/IT/Computing, (på NHI, HiO IU og University of Sunderland). Har også bakgrunn fra handel og kontor, (grunnkurs, økonomi med markedsføring og data). Er/var også i Heimevernet, (etter at jeg ble overført dit, etter førstegangstjeneste i infanteriet, (og en rep-øvelse i mob-hæren), i forbindelse med omorganiseringer, i Forsvaret, etter den kalde krigen). Blir også utsatt for mye nettmobbing, mm. johncons-blogg, (og mine memoarer og nettbutikk), er kjent fra TV-programmet Tweet4Tweet, i 2012, (selv om jeg måtte klage, for programmet var veldig useriøst/nedlatende, mm.).

Totalt antall sidevisninger

Etiketter