Ingeborg Ribsskog - Baron Adeler Malteserordenen E-post til slottet om Mette-Marit videoen Er noe galt i Martine-saken? Problemer med Grandiosa? johncons-MUSIKK johncons-REISE johncons-FOTBALL

tirsdag 15. september 2009

Trakassering på nettet

Jeg får en del kommentarer på bloggen, av den typen her, hvor de ikke skjønner, hvorfor jeg tar opp problemer, i forbindelse med folk som trakasserer meg på nettet:

Edvaldsen said...
Nå må jeg si jeg er litt nyskjerrig her. Hvorfor tror du egentlig at dette er en sak for politiet, og hva tror du egentlig de kan gjøre med det? Tror du politiet vil bruke tid og ressurser på noen uskyldige kommentarer på en blogg?

Jeg har drevet en blogg i flere år selv, og har blitt utsatt for langt verre ting enn dette. Folk har truet meg med både det ene og det andre, inkludert å "knuse trynet mitt", men det er virkelig ikke mye man får gjort annet enn å overse det. Det meste er uansett bare tomme trusler fra 14-åringer som er altfor aggressive på internett.

Hvis noen sier rett frem at de skal drepe deg hvis de ser deg på gata, da kan det være greit å gå til politiet, men som en påpekte her så må du altså møte opp på stasjonen for å gjøre dette.

12 September 2009 11:10


http://johncons-mirror.blogspot.com/2009/09/jeg-sendte-en-anmeldelse-til-politiet-i_12.html

Og jeg har heller ikke fått noen respons, fra politiet eller Pressens Faglige Utvalg, med flere, når jeg har prøvd å ta opp disse problemene, som startet da jeg skrev i en diskusjonstråd, på VGD, i 2006 vel, som het 'Norge er ikke som du tror'.

Etter det, så har jeg hatt en eller annen slags 'bøling', på nakken, på nettet, etter at jeg skrev om problemene i Rimi, blant annet.

Så sånn er det.

Men, jeg tror noe av problemet kan være, at det ikke er så kjent i Norge, hva ordet trakassering, betyr.

Og grunnen til at jeg tror at det er sånn, det er fordi, at da jeg skulle sjekke hva det stod, på Wikipedia, i 2006, at definisjonen av trakassering var, på norsk, så stod det ikke noe, under ordet 'trakassering', på norsk Wikipedia.

Så 'trakassering', det er nok et relativt ukjent begrep i Norge.

De fleste kjenner det nok, fra at det blir mye brukt i media, (som er ute etter å tjene penger, og vil selge på sex), i sammenhengen seksuell trakassering.

For da selger media mange aviser.

Men trakassering behøver ikke å ha noe med sex-press, og lignende, å gjøre, i det hele tatt.

Selve ordet 'trakassering', det betyr nedlatende, og uønsket.

Så trakassering dekker alt av kommentarer og handlinger, som er nedlatende.

Som setter en person på et nivå, under de andre.

Og når en slik handling eller kommentar, er uønsket, fra en person, som dette rettes mot, så kalles det trakassering.

(Noen liker kanskje å bli behandlet nedlatende, det finnes det nok da eksempler på, men da regnes det ikke som trakassering).

Og dette kan være snakk om enkeltstående, eller gjentagende hendelser.

Jeg skal se om jeg finner den Wikipedia-artikkelen igjen, som jeg skrev, for et par år siden.

Vi får se.

Mvh.

Erik Ribsskog

PS.

Jeg gjentar at dette ikke er snakk om enkeltstående hendelser.

Dette er snakk om en 'bøling', som hele tiden trakasserer meg, igjen og igjen, uansett hvor jeg skriver på nettet, og tærer på meg da.

Folk skjønner nok ikke hvordan dette er, hvis de ikke blir utsatt for det selv.

Jeg har skrevet på VGD, siden 2002, er det vel.

Men jeg hadde aldri noe problem med sånt, før jeg fikk den her 'bølingen', på nakken, i 2006.

Så det er ikke noe sånn, at jeg er noe spesielt fintfølende, eller noe.

Nei, det er sånn at noen som er spesialister, på å 'tære' på folk, henger etter meg, og trakasserer meg systematisk, hver dag, i uke etter uke, måned etter måned, og år etter år.

Omtrent som hyener, som jakter et stort byttedyr.

De tar kanskje en liten bit av byttet for hvert angrep.

Eller som pirayaer.

Et lite bitt er ikke noe å klage på.

Men når dette gjentar seg igjen og igjen, så blir man til slutt spist opp, av hyener og pirayaer også.

Så derfor er det viktig at folk som politiet og Pressens Faglige Utvalg, setter foten ned, mot trakassering i Norge.

Men dette synes jeg det virker som, at det nok er litt manglende forståelse for, i Norge, vil jeg nok si.

Så sånn er nok det.

PS 2.

Her kan man se det, at i 2007, da jeg begynte å skrive på Wikipedia, så fantes det ikke noen artikkel, om trakassering, så jeg måtte skrive en ny side om temaet, siden jeg hadde drevet med en arbeidssak, i England, og lært hva ordet betydde, for det stod om 'harassment' da, som trakassering heter på engelsk, i en personalhåndbok, som jeg fikk, da jeg begynte på (Bertelsmann) Arvato, i 2006:

trakassering wikipedia

http://no.wikipedia.org/w/index.php?title=Trakassering&action=history

PS 3.

Sånn ser den Wikipedia-siden ut idag, (det står stort sett det samme der ennå, som det jeg skrev der, den dagen, i 2007):

artikkel idag

http://no.wikipedia.org/wiki/Trakassering

Bloggarkiv

Populære innlegg

Om meg

Bildet mitt
Overhørte på Rimi Bjørndal, (jeg jobbet som butikksjef/leder i ti år, i mange forskjellige butikker), i 2003, at jeg var forfulgt av 'mafian', mm. Har etter dette ikke fått rettighetene mine, i mange saker. Blogger derfor om problemer med å få rettigheter, mm. Mine memoarer, (Min Bok 1-10), kan også finnes på johncons-blogg, (se: 'Etiketter'). Jeg blogger også om slektsforskning, (etter at min danskfødte mormor, som var etter adelige/kongelige, døde i 2009). Har også vært såvidt innom Høyre/Unge Høyre, i sin tid. Har også studert informasjonsbehandling/IT/Computing, (på NHI, HiO IU og University of Sunderland). Har også bakgrunn fra handel og kontor, (grunnkurs, økonomi med markedsføring og data). Er/var også i Heimevernet, (etter at jeg ble overført dit, etter førstegangstjeneste i infanteriet, (og en rep-øvelse i mob-hæren), i forbindelse med omorganiseringer, i Forsvaret, etter den kalde krigen). Blir også utsatt for mye nettmobbing, mm. johncons-blogg, (og mine memoarer og nettbutikk), er kjent fra TV-programmet Tweet4Tweet, i 2012, (selv om jeg måtte klage, for programmet var veldig useriøst/nedlatende, mm.).

Totalt antall sidevisninger

Etiketter