Ingeborg Ribsskog - Baron Adeler Malteserordenen E-post til slottet om Mette-Marit videoen Er noe galt i Martine-saken? Problemer med Grandiosa? johncons-MUSIKK johncons-REISE johncons-FOTBALL

lørdag 21. november 2009

Krøll med bestemor Ingeborg og Kongen av Danmark

img140 paint

PS.

Nå fikk jo jeg det sølvøl-kruset, fra Kongen av Danmark, fra 1720, til min 34-årsdag, i 2004.

Men, min mormor fortalte meg _ikke_ at det var fra Kongen av Danmark.

Hun sa bare at dette hadde stått på et slott, som hadde vært i vår familie, (hvis jeg kan si det), sitt eie, Højriis, på Mors.

Og at det kruset hadde vært i den adelige, (mente hun), Gjedde-familiens eie, og hun viste meg at det stod inngravert 'Gedde' på kruset.

Men hu sa ikke noe om danskekongen.

Det var vel litt rart(?)

Hvorfor ville danskekongen gi min tippoldefar, Lauritz Gjedde Nyholm, et så fint sølvølkrus, med en løve med krone på, på toppen?

Detta var mysterium.

Så det her driver jeg og tenker på nå.

Så det her var rart.

Så det er helt sikkert.

Hm.

Bestemor Ingeborg, kan nok ikke ha syntes, at han danskekongen var så mye å skryte av, tror jeg.

Noe sånt.

Så sånn var nok det.

Men men.

Vi får se.

Mvh.

Erik Ribsskog

Bloggarkiv

Populære innlegg

Om meg

Bildet mitt
Overhørte på Rimi Bjørndal, (jeg jobbet som butikksjef/leder i ti år, i mange forskjellige butikker), i 2003, at jeg var forfulgt av 'mafian', mm. Har etter dette ikke fått rettighetene mine, i mange saker. Blogger derfor om problemer med å få rettigheter, mm. Mine memoarer, (Min Bok 1-10), kan også finnes på johncons-blogg, (se: 'Etiketter'). Jeg blogger også om slektsforskning, (etter at min danskfødte mormor, som var etter adelige/kongelige, døde i 2009). Har også vært såvidt innom Høyre/Unge Høyre, i sin tid. Har også studert informasjonsbehandling/IT/Computing, (på NHI, HiO IU og University of Sunderland). Har også bakgrunn fra handel og kontor, (grunnkurs, økonomi med markedsføring og data). Er/var også i Heimevernet, (etter at jeg ble overført dit, etter førstegangstjeneste i infanteriet, (og en rep-øvelse i mob-hæren), i forbindelse med omorganiseringer, i Forsvaret, etter den kalde krigen). Blir også utsatt for mye nettmobbing, mm. johncons-blogg, (og mine memoarer og nettbutikk), er kjent fra TV-programmet Tweet4Tweet, i 2012, (selv om jeg måtte klage, for programmet var veldig useriøst/nedlatende, mm.).

Totalt antall sidevisninger

Etiketter