Ingeborg Ribsskog - Baron Adeler Malteserordenen E-post til slottet om Mette-Marit videoen Er noe galt i Martine-saken? Problemer med Grandiosa? johncons-MUSIKK johncons-REISE johncons-FOTBALL

mandag 7. desember 2009

Jeg lurer på om baron Adeler, og rektor Ness ved Østre Halsen skole, ble drept av noe dansk orden, i 1978. Det er noen feil i min mormors testamente







Tusen takk til de som klikker ‘bra’ og de 160 som har lest, så langt, og fire som følger tråden!


Jeg har jo hatt det her i bakhue nå, og det jeg tenker nå, er at bestemor Ingeborg nok kan ha vært i noe orden, eller bestefar Johannes.


For hvis man studerer testamentet, til bestemor Ingeborg, (som jeg har hatt i bakhue nå), så ser man det, at hun varierer og er uregelmessig, angående en ting.


Og det er når min mor fikk min mormors arv, etter baron Adeler.


Det er et beløp på 131.000.


Og det sier hun et sted, at var til Labo-huset i Hestehavna, hvor min mor flytta til, i 1982 kanskje.


Noe sånt.


Og et annet sted, så skriver hun at min mor Karen, fikk 131.000 i 1978.


(Og min mor fikk ikke mer enn drøyt 167.000 i forskudd på arv, til sammen, så det kan bare ha vært et beløp av 131.000 som min mor fikk i forskudd på arv).


Og det må nok ha vært Jegersborggate 16, som vi flytta til, (hold dere fast), 17. mai 1978!


Ifølge min attest fra folkeregisteret, (som jeg fikk tilsendt hit til England, for jeg lurte på når mora mi skifta navnet mitt fra min fars etternavn Olsen, til sitt eget, etter skillsmissen deres), som jeg kan laste opp seinere.



Og nå skal jeg forklare hvorfor jeg tror at bestemor Ingeborg, og/eller bestefar Johannes må ha vært i noe orden, med linker til Danmark.


Det har med meg selv å gjøre, som gikk i første klasse, på Østre Halsen skole, i skoleåret 1977/78.


Vi hadde en grei og snill frøken der, som jeg ikke husker navnet på, for vi flytta til Jegersborggate, som sagt 17. mail 1978!


Mens jeg enda hadde mer enn en måned igjen av første klasse.


Så jeg tok bussen fra busstasjonen i Nansetgata, til Halsen, hver dag, i over en måned, (for jeg husker det sånn, som helt sikkert, at vi allerede bodde i Jegersborggate 16, på 17. mai, for jeg gikk i tog fra Halsen, og fikk nytt flagg av mora mi, for jeg hadde et sånt fløyte-flagg, som egentlig ikke var lov å ha. Men jeg brukte det ikke til å ‘tute’ med da, jeg bare vifta med det.



Jeg husker det her godt, for å gå fra Østre Halsen skole, til Bøkeskogen, det er ganske langt for en førsteklassing).


Og hu frøkna sa til oss, i en time, at Danmark ikke var så greie mot Norge under dansketida, blant annet så hadde Danmark mange fler bibler, enn Norge, under dansketida, (dette sa hun, fortalte hun, fordi det var en av de få metodene man kunne måle rikdom og hvor godt stelt man var på. Så det meste var vel styrt fra København da).



Så dør baron Adeler da, i 1978, (jeg har også lest i et leksikon på nettet, at slekten var utdødd i Danmark, i mannsleddet, siden 1979).


Så dør også rektor på Østre Halsen skole, rektor Næss, på 17. mai 1978.


Og vi flytter samme dag, (ifølge folkeregisteret).


Og mora mi kjører meg til skolen, og drar meg inn på et kontor, e.l., og snakker med ei i administrasjonen på Østre Halsen skole, og lurer på hvorfor flagget er på halv stang, på 17. mai.


Så det var en traumatisk første 17. mai for meg, husker jeg.


Det stoppa ikke der.


I bøkeskogen, så blir mora mi og søstra mi og stefaren min, borte for meg.


Og jeg ropes opp på høytaler-anlegget.


Men jeg skjønner ikke hvor det er ment at jeg skal gå hen, så jeg bare går rundt der.


Og en fra en ved en gård, utover mot Tjølling vel, som familien vår kjente som het Lasse vel, og kjørte Volvo, sa at jeg måtte gå dit og dit, men jeg skjønte ikke hvor, så jeg bare gikk rundt der, og var med på 17. mai-leker osv.



Men men.


Men grunnen til at jeg tror at mormora mi eller morfaren min kan ha vært i noe orden, er at jeg visste jo at Ingeborg var dansk, og konfronterte henne, med det her, at Danmark ikke hadde vært snille mot Norge, under dansketida.



Og min mormor ble sur/rasende, og vi ble vel aldri ordentlig overens/forliket, etter dette.


Altså baron Adeler, (som er en norsk adels-slekt, dør i Danmark), rektor Ness, ved den skolen som jeg gikk på, dør på 17.mai!


Vi flytter offisielt på 17. mai!


Jeg må gå forbi kongefjelllet eller herregårdsfjellet, på skoleveien min, til Torstrand skole, hvor det har blitt skrevet i fjellet, når de gamle danske og nye norske kongene, (som begge er oldenburger-slekter), har vært på besøk i Larvik.



Så blir mora mi gravid uten å se gravid ut.


Og hu får broren min på Tønsberg sykehus, enda vi bodde i Jegersborggate, noen få hundre meter fra Larvik sykehus.


Og jeg og søstra mi fikk ikke lov å si dette til noen, at mora vår skulle ha baby.


Og jeg sa det til hu lærerinna i svømming, som var vikar i norsk vel, og mora mi ble nesten hysterisk pga. dette.


Altså jeg lurer på om det var noe Malteserorden e.l., som har tulla med norske her.


Den dagen mora mi skulle ha baby, så gikk jeg ikke Herregårdsbakken, men en omvei, (forbi Farrishallen tror jeg det blir), der han Jacob, (sønn av en advokat), i klassen gikk.


Av en eller annen grunn, (det bare falt meg inn, det var nesten litt hipp som happ, hvilken vei man gikk, det var ikke så lang omvei).


For jeg hadde avtalt å møte Ingeborg og Johannes, og søstra mi, (som dumpa et år allerede første skoledagen, og ikke fikk begynne på skolen før høsten etter denne dagen), i den blå Mazdaen, ved Televerket, øverst i Herregårdsbakken.



Da sa bestemor at de hadde stått å venta i mange timer, enda jeg huska at jeg ikke sa tiden feil.


Så bestemor hadde kontrollen, og ikke Johannes, vil jeg si, sånn som jeg husker det fra den dagen broren min ble født.


Så her er det i det minste uregelmessigheter i testamentet, til Ingeborg.


På det værste så er det terror og attentat og mord fra Malteserordenen, på Østre Halsen, og på baron Adeler i Danmark.


Jeg skal se om jeg får lastet opp skjema over når jeg bodde i Jegerborggate og, så kan man se, at det ble registrert at vi flytta til Jegersborggate, på 17. mai 1978, av alle datoer!


Mvh.


Erik Ribsskog


PS.


Her er det skjemaet fra Folkeregisteret, (Se der det står Jegersborggate, så kan man se at det står flyttedato, 17. mai 1978. Noe som jeg synes var en litt rar dato å oppgi. Men men, kanskje det bare er meg som syntes det var rart, det er mulig):





PS 2.


Det står også ovenfor, at jeg har bodd i ‘Kongegata’, i Larvik, men det er feil, vi bodde i en hytte ute i Brunlanes.


Det står også at vi bodde i ‘Rømminga’, men det er også feil, vi bodde i Vestmarka.


(Det står også at jeg har bodd i Tordenskioldsgate, i Drammen, men der feil, jeg bodde i Leirfaret på Bergeråsen, det året, men faren min hadde vannsengbutikk, i Tordenskioldsgate, og forrandra min adresse dit, av en eller annen grunn)



Bare for å oppdatere om det, jeg må ringe Folkeregisteret og rette opp det også, kom jeg på nå.


Bare noe jeg kom på.


PS 3.


Vi var jo på telttur, til København, sommeren 1978, med stefaren vår da Arne Thomassen, jeg og mora mi og søstra mi.


Og da hørte vi en eksplosjon, den dagen vi gikk til Rundetårn vel.


Kan det ha vært at det var noe ‘plott’ og at det var da han baron Adeler døde, lurer jeg på nå.


Hvem vet.


Det her var bare noe jeg lurte på nå da, når jeg tenker tilbake, jeg skal ikke si det her sikkert, men det var visst en gasseksplosjon, hvor flere mennesker døde, har jeg lest i noe aviser eller på nettet, mange år seinere, hvis jeg har skjønt det riktig.











http://larvikinaerfortid.origo.no/-/bulletin/show/503273_ingeborg-ribsskog-naermeste-slektning-etter-baade-ove-gjedd#comment-1419793

Bloggarkiv

Populære innlegg

Om meg

Bildet mitt
Overhørte på Rimi Bjørndal, (jeg jobbet som butikksjef/leder i ti år, i mange forskjellige butikker), i 2003, at jeg var forfulgt av 'mafian', mm. Har etter dette ikke fått rettighetene mine, i mange saker. Blogger derfor om problemer med å få rettigheter, mm. Mine memoarer, (Min Bok 1-10), kan også finnes på johncons-blogg, (se: 'Etiketter'). Jeg blogger også om slektsforskning, (etter at min danskfødte mormor, som var etter adelige/kongelige, døde i 2009). Har også vært såvidt innom Høyre/Unge Høyre, i sin tid. Har også studert informasjonsbehandling/IT/Computing, (på NHI, HiO IU og University of Sunderland). Har også bakgrunn fra handel og kontor, (grunnkurs, økonomi med markedsføring og data). Er/var også i Heimevernet, (etter at jeg ble overført dit, etter førstegangstjeneste i infanteriet, (og en rep-øvelse i mob-hæren), i forbindelse med omorganiseringer, i Forsvaret, etter den kalde krigen). Blir også utsatt for mye nettmobbing, mm. johncons-blogg, (og mine memoarer og nettbutikk), er kjent fra TV-programmet Tweet4Tweet, i 2012, (selv om jeg måtte klage, for programmet var veldig useriøst/nedlatende, mm.).

Totalt antall sidevisninger

Etiketter