Ingeborg Ribsskog - Baron Adeler Malteserordenen E-post til slottet om Mette-Marit videoen Er noe galt i Martine-saken? Problemer med Grandiosa? johncons-MUSIKK johncons-REISE johncons-FOTBALL

fredag 4. desember 2009

Jeg sendte en ny Facebook-melding til Stine Mogan Olsen






Stine Mogan Olsen 4. desember kl. 14:10 Rapporter

Hei hei,

Jeg husker egentlig ikke så mange folk fra Berger/ Sand, jeg var vel 9 år da jeg flyttet derfra så det meste blir bare navn som jeg evt. kjenner igjen. Og jeg har ikke så lyst til å spekulere i sånt som ikke angår meg, hvis du skjønner hva jeg mener.


Jeg er enig i at han gamle Nils (faren til Ågot) så litt "snål" ut, jeg vet ikke om han hadde noe utenlandsk blod eller noe, men det tyder ikke på det utfra det jeg leste i den bygdeboka den gangen, i hvert fall. Men det ser ikke ut som om noen av barna lignet spesielt mye på ham, fra det jeg kan se og huske. Jeg vet ikke hvem de to damene i bluse på bildet er, kan jo høre om mamma eller bestemor vet det.


Uff, fælt å lese om den ulykken, altså. De må jo ha hatt maks uflaks, som klarte å treffe det lille mellomrommet som var mellom huset og gjerdet, hvis jeg forsto artikkelen riktig. Så det har vært to sånne ulykker, og det var ikke onkelen din som var innblandet i den som sto i den artikkelen?


Hvordan er det i England om dagen, er det dårlig vær eller? Her har det akkurat blitt vinter, og det frister ikke å gå ut når det bare snør.

Får du noen form for arbeidsledighetstrygd, eller har du ikke samme rettigheter som britiske statsborgere? Det er vel ikke så greit å klare seg uten jobb, uansett. Har du tenkt å dra tilbake til Norge noen gang? Veldig kjedelig at du har alle tingene dine som du ikke får tak i, spesielt arvegods og slikt. Er det ikke noen venner eller noen du stoler på som kan hjelpe deg å ordne opp? Trenger jo ikke å være familie, mener jeg.


I år skal jeg også feire britisk jul, har aldri gjort det før, og de vet ikke at vi kommer, haha. Blir litt rart å ikke feire den 24. og spise ribbe da, men det blir spennende å prøve noe nytt. Hvordan blir julen for deg, er det noen arrangementer eller noe du er med på?


Hilsen Stine



Erik Ribsskog 4. desember kl. 07:04

Hei,

jeg får se, jeg har bedt med ei svensk jente som jeg har blitt litt kjent med, på kino på Max Manus, på den skandinaviske kirken her, så vi får se om det blir noe av.


Så traff jeg ei sånn trønderjente, på treningsstudioet, selv om hun bare var en ung balletdanserinne-student.

Det er masse nordiske folk i Liverpool, så man møter noen overalt.

Jeg har blitt NITO-medlem nå, og da får man masse fordeler.


De har avtaler med banker og forsikringsselskap, og kan gi en støtte til kurs, hvis en er lenge arbeidsleidig osv.

Jeg var på et kurs i Food Hygiene hos noe som heter Jet, på mandag.

Jeg har jo fått graden min i IT også, men det er greit å ha flere bein å stå på.


Jeg har jo to karriærer jeg, en i data og en i matvareforrentninger, så det burde egentlig ikke være så problem å få seg jobb, nå som jeg begynner å få tak i papirene mine osv.

Du burde prøve å få tatt ferdig graden din på NHI, eller NITH da, for hvis du blir medlem i NITO så er du nesten sikret suksess i livet, virker det som for meg, for det er nesten som at du er en frimurer, når du blir medlem der, (ikke negativt ment da, men de har så mye bra opplegg, for å støtte medlemmene).


Sånn som jeg er jo arbeidsledig, og da får jeg gratis medlemsskap, og teknisk ukeblad, en gang i uka gratis i posten, i England, så jeg angrer ikke på at jeg tok opp igjen studiene, fra begynnelsen av 90-tallet fra NHI.


Hvor mange vekttall var det du manglet selv da, hvis det er lov å spørre?

HiO IU, godkjente over halvparten av mine NHI-kurs, vil jeg si.

Ja, nå skal jeg ikke mase mer på deg, om å skjerpe deg :)


Men men.

Jeg vil si, at når han faren til Ågot, het 'Nils i Dalen', så var vel det fordi han var en sånt fant da, som farta opp og ned i Numedalen, før han fant mora til Ågot, som du sa arva gården, men ikke var dattera på gården.


Hu var vel kabalist, tror jeg, hu hadde jo svart kjole(?)

Ågot la jo mye kabal, og snakka om 'svarteboka' støtt.

Snakka bestefaren din også om svarteboka eller?

Men men.

Hvem av brødrene til Ågot var det som snakka sånn her, vet du: 'Åssen går det med jintutten', som en av dem sa til meg når jeg var sånn 12 år.


Sier dem 'jintutten' i Rollag, eller er det sånn 'tater-språk' :)

Men men.

Mer da.

Nei det var ikke onklen min som var med på den første ulykken.

Han Martin var jo født i 1956, så det ut som for meg, fra skattelistene på nettet.


Og den ulykken var jo i 1963, fra den avisartikkelen, så han hadde nok ikke MC-lappen da nei.

Men men.

Du får ha takk som svar, og fortsatt god jul etterhvert!

Mvh.

Erik Ribsskog

PS.


Her kan du se en tegneserie jeg skrev om Ågot og 'n Ola osv., het han vel kanskje:

http://johncons-mirror.blogspot.com/2009/12/julekalender-luke-5-det-her-er-bestemor.html


PS 2.

Ja vi bodde vel på Sand samtidig, eller Sand og Bergeråsen samtidig, men jeg kan ikke huske deg så.

Men du satt mye for dataen skjønte jeg, dessuten var du vel en del år yngre enn meg og, og de småsøsknene til Geir Arne, som jeg sikkert trodde du var, de brydde jo ikke jeg meg så mye om, de bare var sånne som var på Sand, og gjorde ugang osv., så det jeg husker deg sikkert som lillesøstra til Geir Arne, eller noe, vil jeg tro.


Men men. :)

Hvilket år var det du gikk ut fra NHI da, og hvor mange vekttall har du, hvis det er lov å spørre?







Bloggarkiv

Populære innlegg

Om meg

Bildet mitt
Overhørte på Rimi Bjørndal, (jeg jobbet som butikksjef/leder i ti år, i mange forskjellige butikker), i 2003, at jeg var forfulgt av 'mafian', mm. Har etter dette ikke fått rettighetene mine, i mange saker. Blogger derfor om problemer med å få rettigheter, mm. Mine memoarer, (Min Bok 1-10), kan også finnes på johncons-blogg, (se: 'Etiketter'). Jeg blogger også om slektsforskning, (etter at min danskfødte mormor, som var etter adelige/kongelige, døde i 2009). Har også vært såvidt innom Høyre/Unge Høyre, i sin tid. Har også studert informasjonsbehandling/IT/Computing, (på NHI, HiO IU og University of Sunderland). Har også bakgrunn fra handel og kontor, (grunnkurs, økonomi med markedsføring og data). Er/var også i Heimevernet, (etter at jeg ble overført dit, etter førstegangstjeneste i infanteriet, (og en rep-øvelse i mob-hæren), i forbindelse med omorganiseringer, i Forsvaret, etter den kalde krigen). Blir også utsatt for mye nettmobbing, mm. johncons-blogg, (og mine memoarer og nettbutikk), er kjent fra TV-programmet Tweet4Tweet, i 2012, (selv om jeg måtte klage, for programmet var veldig useriøst/nedlatende, mm.).

Totalt antall sidevisninger

Etiketter