Ingeborg Ribsskog - Baron Adeler Malteserordenen E-post til slottet om Mette-Marit videoen Er noe galt i Martine-saken? Problemer med Grandiosa? johncons-MUSIKK johncons-REISE johncons-FOTBALL

fredag 4. desember 2009

Jeg skrev på Origo-siden 'Vesterålsliv', om testamentet etter min mormor Ingeborg Ribsskog







Jeg fikk forresten testamentet etter min mormor, Ingeborg Ribsskog, som var Johannes sin kone, fra Danmark.


Og hun var jo fra den kjente adelsslekten Gjedde, på morssiden, og hennes tante var gift med den siste baron Adeler, (etter Cort Adeler), så hennes tante var vel baronesse da, og de pengene min mormor arvet, de satt de inn i et hus, til deres datter, (min mor), Karen, i en drabantby til Larvik, som heter Tagtvedt.



For moren min fikk problemer så hun havnet på institusjon osv., så hun fikk ikke lov å disponere arv så mye selv, men det måtte bli disponert for henne, og satt i fast eiendom.


Noen skrev vel her, at moren min, (Karen Ribsskog), ikke gikk for å være sinnsyk, da hun vokste opp i Stokmarknes, men seinere, på Østlandet, på 70- og 80-tallet, så ble hun altså sett på som å være som en umyndig omtrent da, av både sine foreldre, og min far husker jeg, (Arne Mogan Olsen), som sa at ‘mora deres er sinnsyk’, til meg og søstra mi, fra før vi begynte på skolen vel, de gangene vi besøkte faren vår, for foreldra mine skilte seg, da jeg var tre år, eller noe.



Så det er mulig at mora mi ble baronesse Adeler da, og at jeg ble baron adeler, siden jeg er min mors eldste barn, og mora mi var Ingeborgs eldste barn.


Men det gikk jo ikke så bra med mora mi, så det er mulig at det hviler en forbannelse over dette med å være baron Adeler da, (eller hva det er), hva vet jeg.


Jeg skal finne noen bilder fra min mormors testamente forresten også.


Mvh.


Erik Ribsskog


PS.


Her kan man lese om et sølv ølkrus, fra 1720, gitt til en Lauritz Gjedde Nyholm, i min mormors familie, fra danskekongen. Et krus som jeg fikk til min 34-årsdag, som Ingeborg stappa i bagen min, da jeg var på besøk i Nevlunghavn, en sommerhelg, 2004, og som hun skrev i testamentet, at Martin egentlig skulle få, så her må det ha skjedd noe:





PS 2.


Her er mer om arven etter baron Adeler, (nederst på siden):




PS 3.


Her kan man se at han Holger Adeler var baron, som var gift med min mormors tante vel, Magna Nyholm, (og de døde barnløse, og jeg vet at min mormor arvet, og jeg har lest at noen i den slekta bor i Argentina nå, men hvem andre som arvet, det vet jeg ikke. Adeler-familien døde visst ut i Danmark, har jeg lest, i 1979, med han baron Holger Adeler da):













http://blv.origo.no/-/bulletin/show/454405_hav-og-fjell-farvel-kaaseri-fra-nrk-radio-fra-1965-om-h

Bloggarkiv

Populære innlegg

Om meg

Bildet mitt
Overhørte på Rimi Bjørndal, (jeg jobbet som butikksjef/leder i ti år, i mange forskjellige butikker), i 2003, at jeg var forfulgt av 'mafian', mm. Har etter dette ikke fått rettighetene mine, i mange saker. Blogger derfor om problemer med å få rettigheter, mm. Mine memoarer, (Min Bok 1-10), kan også finnes på johncons-blogg, (se: 'Etiketter'). Jeg blogger også om slektsforskning, (etter at min danskfødte mormor, som var etter adelige/kongelige, døde i 2009). Har også vært såvidt innom Høyre/Unge Høyre, i sin tid. Har også studert informasjonsbehandling/IT/Computing, (på NHI, HiO IU og University of Sunderland). Har også bakgrunn fra handel og kontor, (grunnkurs, økonomi med markedsføring og data). Er/var også i Heimevernet, (etter at jeg ble overført dit, etter førstegangstjeneste i infanteriet, (og en rep-øvelse i mob-hæren), i forbindelse med omorganiseringer, i Forsvaret, etter den kalde krigen). Blir også utsatt for mye nettmobbing, mm. johncons-blogg, (og mine memoarer og nettbutikk), er kjent fra TV-programmet Tweet4Tweet, i 2012, (selv om jeg måtte klage, for programmet var veldig useriøst/nedlatende, mm.).

Totalt antall sidevisninger

Etiketter