Ingeborg Ribsskog - Baron Adeler Malteserordenen E-post til slottet om Mette-Marit videoen Er noe galt i Martine-saken? Problemer med Grandiosa? johncons-MUSIKK johncons-REISE johncons-FOTBALL

Wednesday, 16 September 2009

Jeg tror at sionistene (les 'jødene'), prøver å få muslimene til å drepe megSe på Malteserorden-flagget, øverst på bloggen, ingen tekst kommer fram nå, enda teksten ligger lagret som bilde på Flicker, (det samme med teksten for Bertelsmann/Microsoft-saken. Og det har vært sånn i hele dag):Der ser man 'MouseOver2', det er hva som skjer hvis noen tar musen over bilde nummer 2, det vil si bildet av Malteserordenflagget, (det som ser ut som det danske flagget nesten).

Også kan man se at det bildet heter:

http://farm4.static.flickr.com/3480/3861066388_e9e392b98a_o.jpg

Så amerikanerne sier til muslimene, at jeg er dansk, (for det liker ikke muslimene, det husker vi fra Muhammed-bildene).

Og kanskje at jeg er homo, siden det er et bilde av en rumpe, på logoen for Bertelsmann/Microsoft-saken.

Også juger de om det her, (for jeg er norsk og heterofil), til noen muslimer, og prøver å få de til å drepe meg, siden det er en krig mot norske, vil jeg tippe på.

Så sånn er nok det.

Mvh.

Erik Ribsskog

PS.

Teksten til bilde tre, virker heller ikke, det er på Angelfire:

http://lh4.ggpht.com/_BMIyD09FrSs/Sc-CK3OJf3I/AAAAAAAAK1M/zuLl-n27ByU/drevet%20av%20bertelsmann.jpg

Og jeg fikk heller ikke Photobucket til å virke tidligere idag.

Og Flicker hadde også problemer med å lagre bilder på, i stort format, man kunne ikke zoome på bildene, som vanlig, enda jeg har Flicker PRO-account, gjennom internett-abonementet mitt hos British Telecom.

Så at både Flicker, Photobucket og Angelfire skal streike, på en dag, for meg, når det gjelder strategiske bilder.

Nei, dette lukter det CIA av, vil jeg si.

Sikkert på grunn av at de har brukt meg som noe 'drone', etter at jeg dro til Detroit i 2005, og ble sendt tilbake til Europa, sikkert fordi de ringte slektningene mine, og de har fortalt løgner om meg, til amerikanerne.

Noe sånt.

Så sånn er nok det.

Så jeg håper noen norske og europeiske firma, kan lage internett-tjenester, som amerikanerne er ledende på, for ellers blir nok norske og europeiske folk tulla med ac CIA, når det passer CIA.

Noe å tenke på for myndighetene i Norge?

Kan vi få et norsk G-mail og et norsk Flicker?

Eller de blir vel bare sensurert da.

Altså at jeg blir det, på samme måte som jeg har blitt sperret fra norske blogger.

Jeg måtte melde meg på noe som heter myphotoalbum.com, idag, for å få postet bilder, siden CIA, eller noen andre, tuller med både Flicker og Photobucket-kontoen min idag.

Så sånn er det.

Det er derfor at bildene er litt uskarpe idag.

Så da beklager jeg det.

PS 2.

Man kan nesten tro at dette kan være et morsomt plott fra han Independence.ltd-karen, som jeg skulle skrive blogg-artikkel om disse tjenestene for.

(Men som jeg syntes var for useriøst/kommersielt, når man vet at det er mye alvorlig som foregår, så jeg droppet det).

Han må jobbe for amerikansk etterettning, vil jeg nesten tippe nå.

Så det var bra at jeg brøt kontakten med han, kan man kanskje si.

Det tror jeg nok.

Så sånn er vel antagelig det.

Jeg har skrevet om at den moderne Gjedde-slekten har sitt utspring fra bl.a. Charlotte von Geldern fra Kurland/Tyske Orden. Her er mer om den slektenhttp://en.wikipedia.org/wiki/Simon_von_Geldern

PS.

Dette kan stemme med at infanteri-kaserna i Fredrikstad, er laget etter det 'numeriske system', av en Gjedde-general, (den samme general som gjorde sånn at Danmark-Norge tapte slaget om København, og den dansk-norske flåten, til britene, og Lord Nelson, i forbindelse med Napoleonskrigene vel).

Jeg skal se om jeg finner mer om dette på Wikipedia osv.

Mvh.

Erik Ribsskog

PS 2.

Her er mer om dette, (mine uthevinger):

Infanterikasernen eller Torvkasernen dekker hele sjette kvartal i Gamlebyen i Fredrikstad. Oppført som kaserne for garnisonen i Fredrikstad i årene 1783-1787 etter tegninger av Hans Christopher Gedde. Byggmester var Christian Ludvig Clementz. Kasernen er oppført i tegl fra det militære teglverket på Nabbetorp. Bygningen har to etasjer på en hvelvet kjeller samt loft. Opprinnelig hadde kasernen 28 hvelvede rom i kjelleren, 25 rom i første etajse og 23 rom i andre. Den er viktig stilhistorisk som en representant for den såkalte harsdorffske klassisisme (oppkalt etter C.F. Harsdorff (1735-1799) ved Akademiet i København).
Noen bygningsmessige endringer har skjedd, blant annet en omfattende ominnredning på 1980-tallet. Kasernen beholdt sin opprinnelge funksjon helt frem til 2002 da Fredrikstad ble nedlagt som garnison. Idag huser bygningen kontorer og småbedrifter samt Fredrikstad internasjonale skole.


Infanterikasernen sett mot bakgården
Det heter seg at bygningen skal være oppført etter et såkalt «kalendarisk system», dvs. at bygningsdeler som f.eks. piper, dører, vinduer skal representere eksempelvis årstider, måneder i året eller timer i døgnet. Dette er lite trolig. Selv om bygningen har gjennomgått noen endringer opp gjennom årene, har det påståtte systemet aldri stemt over ens med bygningen, selv ikke da den stor ferdig i 1787.

http://lokalhistoriewiki.no/index.php/Infanterikasernen

PS 3.

Jeg, (som var så tynn), skulle egentlig ha gått på infanteri rekruttskole, i Fredrikstad, og bodd i den kaserna, enda jeg søkte på noe med data, (eller samband var det vel, for jeg fant ikke så mye om data, der jeg leste, men jeg hadde drevet litt med elektronikk, for jeg hadde en kamerat, Kjetil Holshagen, som hadde elektronikk som hobby), i militæret.

Så det kan ha vært noe tull i Vernepliktsverket.

Det som skjedde, var at jeg ikke ville ha posten min, til å havne hos min stemor, Haldis Humblen, (eller min fars nye dame, bør man vel kalle henne, for hun var aldri som en mor, eller stemor, for meg), etter at faren min solgte leiligheten jeg bodde i, på Bergeråsen.

Så etter at jeg flytta til Oslo, (Abildsø), for å studere, i 1989, så bytta jeg folkeregister-adresse, hos Folkeregisteret, (noe studenter egentlig ikke får lov til å gjøre, men jeg forklarte om problemene, i familien, og at jeg da muligens ikke ville fått posten min, hvis det ble sendt til 'Haldis-huset', (for det var problemer, når det gjaldt inntak til videregående. Da la postmannen de lappene, om at jeg hadde kommet inn på videregående, i postkassa til Haldis, (som var på ferie, og ingen så etter posten), enda postmannen la all den andre posten, i postkassa mi, eller i postkassa til Ågot, på Sand. Men Ågot var gammel, i 1989, og Sand var jo 8-10 mil unna, så da ville jeg heller ha Folkeregister-adresse i Oslo, for å slippe problemet med at viktig post, ble glemt, for jeg hadde ingen kontakt med Haldis, og faren min drakk mye, så jeg kunne ikke si sånn, at nå venter jeg viktig post, så si fra hvis dere drar på ferie, for jeg snakket aldri med Haldis og faren min var under pisken hennes vel, ihverfall så var han ofte sånn, at han ikke brydde seg så mye kanskje, og han drakk også mye, så jeg stolte ikke helt på han, og prata ikke så mye med han heller, så jeg ville ha posten min, til adressen i Oslo, heller da, enn å måtte stole på de her 'luringene', i Haldis-huset).

Så da fikk jeg folkeregister-adresse i Oslo, selv om dette ikke var vanlig for studenter, som vanligvis måtte ha folkeregister-adresse, i foreldrenes hjemkommune, mens de studerte.

Og da, så ble jeg også overført til Oslo militærdistrikt da. (Fra Drammen/Buskerud).

Så da havna jeg i Elverum, i elleve og en halv måned, istedet for å være tre måneder i Fredrikstad og ni måneder i Nord-Norge.

Så det var kanskje flaks, i tilfelle disse 'falske Gjeddene', hadde hatt noe nettverk, som ville ha tulla med meg, i Fredrikstad.

Så sånn var det.

Bare noe jeg kom på.

PS 4.

Her er mer om dette, fra Fredrikstads Byleksikon på nettet, (mine uthevelser, legg også merke til at her kalles den 'falske Gjedde'-generalen, for 'von Gedde'):

Infanterikasernen i Gamlebyen opptar hele kvartalet mellom Kasernegaten, Kirkegaten, Torvgaten og Rådhusgaten. Hovedfasadene er til Kirkegaten, Kongens torv og Torvgaten, hovedinngangen fra Kasernegaten. Bygningen er tegnet av festningsingeniør, senere general og kommandant Hans Christropher von Gedde og oppført av den tyskfødte byggmester Christian Ludvig Clementz. Den ble tatt i bruk i 1788.
Den monumentale bygningen har to høye etasjer bygd i teglsten på underetasje av natursten. Den er holdt i en streng, enkel renessansestil og representerer militær arkitektur på sitt aller beste. Det sies at tegningen er utført etter det såkalte kalendariske system. Det innebærer at antallet av de forskjellige bygningselementer som porter, dører, vinduer o. s. v. ble bestemt av årets inndeling i årstider, måneder, døgn, og timer. Noen forandringer er imidlertid gjort i tidens løp. Et omfattende innvendig ombyggings- og restaureringsarbeid ble sluttført i 1988. Kasernen byr nå på lyse og vennlige soverom, aktivitetsrom av forskjellige slag, bibliotek, kantine etc.


http://www.f-b.no/Byleksikon/atilaa/ibyleks.html

PS 5.

Mer fra Fredrikstads Byleksikon på nettet, (her ser vi at broren til von Gedde, fra PS-et ovenfor, også var kommandant i Fredrikstad, og han het Salomon, noe som vel passer med han som bloggposten startet om, mystikeren og kabalisten Simon von Geldern, siden han var svoren kabalist og 'Oriental' (orientaler), Salamon er vel et orientalsk navn, fra Orienten vel, som vel betyr Midt-Østen og/eller det nære Asia):

Geddes gate, kort gate fra Jens Meinichs gate til Heibergs gate i villastrøket utenfor vollgraven. Gatene i strøket har navnet etter festningskommandanter. Med kort mellomrom var det to med navnet Gedde: Hans Christopher von Gedde (1738-1817) 1793-1802 og Salomon von Gedde (1748-1809) 1805-1809. Sistnevnte ble begravet i 1809 ved kirken, der gravplaten fortsatt kan sees (jfr. Østre Fredrikstad kirkegård). Han har fremdeles etterkommere her i byen.

http://www.f-b.no/Byleksikon/atilaa/gbyleks.html

(Vi ser også da, ovenfor i dette PS-et, at 'de falske Gjeddene' fremdeles har etterkommere i Fredrikstad, som jeg også nevnte muligheten/faren for, i PS 3, ovenfor).

PS 6.

Militæret er så stolte av at infanterikasserna i Fredrikstad er bygget etter det 'kalendariske prinsipp', (av han 'falske Gjedden' da, von Gedde), men alle skjønner vel at dette må være noe hippie-greier?:

Kasernen er bygd etter det ”kalendariske prinsipp”:

De 4 portene står for årstidene,

12 piper for årets måneder,

52 værelser for ukene i året,

365 vinduer for årets dager,

24 ruter i hvert vindu for døgnets timer,

60 dører i bygget for minuttene i en time,

osv.

Imidlertid har noe av dette blitt forandret noe siden bygget ble reist.


http://org.fredrikstad.kommune.no/skole/prosjekt/gml-byen/byggverk.htm

PS 7.

Det her er det dummeste av alt, noen av vinduene ble malt på bygningen for å få det riktig, (det er dumt!):

ArkitektmatematikkBygningen, som ble tatt i bruk i 1788, er betegnet som noe av det beste som er utført av militær arkitektur i Norge. Grunnlagstegningene er utarbeidet i København og tilpasset av ingeniøroffiser Gedde. Bygget skal være tegnet etter det kalendariske system:

De 365 vinduene representerer årets dager.


24 ruter døgnets timer.


12 piper står for årets måneder


og de 4 hovedinngangene årstidene.


Infanterikasernen hadde opprinnelig også 52 rom etter antall uker i et år og


60 dører som sekunder eller minutter. Dette er det blitt forandret på under diverse oppussinger opp gjennom årene.Bygningen, som sto ferdig i 1788, er fortsatt i bruk. Dermed er den en av de eldste kasernene som Forsvaret fortsatt bruker. I dag har den 250 sengeplasser, og rundt 140 av disse er besatt. Det er et stort bygg, men 365 vinduer er mye. Arkitekten, H.C. Gedde, måtte derfor gjøre noen prioriteringer.

- Han jukset litt. Tolv av bygningens vinduer er malt på utsiden av veggen. På avstand ser man ikke forskjell. Arkitekten kom nok fram til at det var nødvendig med litt ekstra veggplass på innsiden, sier Kjetil Føreid, planoffiser ved Østfold regiment.

Grunnen til at arkitekten ville bygge etter "kalendersystemet", var sannsynligvis at han ville gjøre den 1550 kvadratmeter store bygningen spesiell. Det klarte han. Bygningen er blitt omtalt i flerfoldige artikler både i pressen og andre steder, og er fortsatt en stor attraksjon.


http://209.85.229.132/search?q=cache:lhchX4WD174J:62.63.40.20/fagstoff/arkitektur.htm+Tolv+av+bygningens+vinduer+er+malt+på+utsiden+av+veggen&cd=1&hl=no&ct=clnk&gl=no

Jeg sendte en ny e-post til det danske Rigsarkivet, siden jeg er i England og ikke har så god tilgang til store norske biblioteker
Google Mail - Gjedde


Google Mail


Erik Ribsskog
<eribsskog@gmail.com>
GjeddeErik Ribsskog
<eribsskog@gmail.com>Wed, Sep 16, 2009 at 5:00 PM
To:
"Nils G. Bartholdy" <ngb@ra.sa.dk>


Hei,

mange takk for svar!

Betyr dette at den adelige Gjedde-slekten etter Ove Gjedde osv., er utdødd da, for jeg har måttet rømme til England, forstår du, for jeg har noe som virker å være Malteserorden, (i familien til min stemor Haldis Humblen, mor til Christell Humblen som har norsk far og Viggo og Jan Snoghøj, som har dansk far), og også kanskje den tyske orden, gjennom min mormor Ingeborg Ribsskog, som døde nettopp og min søster Pia Charlotte (etter Charlotte von Geideren?) Ribsskog, mistenker jeg litt.


For i den Gjedde-slekten fra Måns, på Skjælland, så har de en Charlotte von Geideren som skal være av Kurlands adel, og det er visst det samme, så og si, som den Tyske Orden, siden de styrte Kurland, som er i dagens Latvia og Litauen vel.


Så på forhånd takk hvis du kan bekrefte at denne adelige danske adelsslekt Gjedde er utdødd, og igjen mange takk for brevet fra Rigsarkivet!

Mvh.

Erik Ribsskog2009/9/16 Nils G. Bartholdy <ngb@ra.sa.dk>
<<fesdPacket.xml>>


Det her trodde jeg først var en tulle e-post, (med et tullenavn), men det var visst fra Rigsarkivet i Danmark
Google Mail - Gjedde


Google Mail


Erik Ribsskog
<eribsskog@gmail.com>
GjeddeNils G. Bartholdy
<ngb@ra.sa.dk>Wed, Sep 16, 2009 at 3:59 PM
To:
eribsskog@gmail.com


<<fesdPacket.xml>>


2 attachments
Erik Ribsskog [DOK338990].pdf
81K
fesdPacket.xml
2K
PS.

Her er mer om dette:

Erik Ribsskog [DOK338990]

Jeg lurer på om jeg heller skal ta et kurs i 'Personell Skills', fra Home Learning College, siden det er så mye tull med Liverpool Community College
Google Mail - Erik, get EDI certification for your HR Personnel skills


Google Mail


Erik Ribsskog
<eribsskog@gmail.com>
Erik, get EDI certification for your HR Personnel skillsreed.co.uk
<no-reply@e.reed.co.uk>Wed, Sep 16, 2009 at 3:37 PM
Reply-To:
no-reply <support-bush2k3b038py4axbwaxw8wew90w94@e.reed.co.uk>


To:
eribsskog@gmail.com

Trouble viewing this email? View it as a web page here

Study for a new career in Media, Digital & Creative from the comfort of your home... or garden
Learn moreErik, get EDI certification for your Personnel skillsIf you are looking to improve your knowledge of HR issues or want to launch a new career in Human Resources, the EDI Certificate in Personnel Skills is ideal.


Brought to you in partnership with Home Learning College, the UK's leading home study provider, your EDI Certificate will add weight to your CV by showing a potential employer that you have the training and skills needed to be a confident and highly effective HR professional.


You will study how to develop policies and procedures relating to staff employment. It's also ideal if you're a small business owner, as it gives key insights into legislation and employee relations.


Home Learning College's employer recognised EDI certificate will enable you to upgrade your skills and gain a competitive edge - regardless of your industry or career level.Request further information Give us a call now 0800 975 7829 View all courses


reed.co.uk - Sign In - Career Tools - Sectors - Locations - Learning Centre
You've received this message because eribsskog@gmail.com is a registered email address with reed.co.uk.

You can unsubscribe from reed.co.uk emails by updating your contact preferences. Please note: you may continue to receive email communications from reed.co.uk for up to five working days after amending your contact preferences or deleting your account.

To make sure future emails from us are not blocked by your email provider's junk mail filters, please add our email address (no-reply@e.reed.co.uk) to your contacts or safe list.

Please do not reply to this email, as it is sent from an automated account. If you would like further assistance, please visit our help page.


StatCounter: Noen på Stortinget driver visst og søker på navnet mitt. Jeg tror det må være Christian Tybring-Gjedde, eller Mette Hanekamhaug

stortinget

http://www.google.no/search?hl=no&source=hp&q=erik%20ribsskog&meta=&aq=0s&oq=erik%20ribskog

Jeg sendte en ny e-post til Christian Tybring-Gjedde, i Fremskrittspartiet
Google Mail - Problemer med 'falske Gjedder'


Google Mail


Erik Ribsskog
<eribsskog@gmail.com>
Problemer med 'falske Gjedder'Erik Ribsskog
<eribsskog@gmail.com>Wed, Sep 16, 2009 at 10:05 AM
To:
Tybring-Gjedde Christian <christian.tybring-gjedde@stortinget.no>


Ok,

da vet du kanskje at det er en bok som sier det, (ikke for å være uhøflig men), at den slekten etter han Niels Gädda, som du nevner fra 1386, er utdødd.

Det finnes ingen etterkommere etter han og Ove Gjedde.


Den slekten fra Måns, den er en egen slekt, og noen har forsøkt å forfalske slektstreet, men det har blitt avslørt.

Så du er nok ikke etterkommer etter han Niels Gädda, beklagligvis.

Jeg skal finne mer om det.


Her står det, på side 20, om slekten til Ove Gjedde, (og Niels Gädda):

'Jeg formoder at slekten er utdød 1848 med Kammerherre Ove Unger Rosenkrantz Gjedde'.Og det står også i det heftet at det finnes mange slekter med navnet Gjedde.


Så jeg tror nok ikke at du er noe etterkommer av nevnte Niels Gädda, dessverre, ridder under kongen av Sverige, i år 1386.

(Det finnes visst ikke engang noen sikker link fra Niels Gädda, til Ove Gjedde, i dansk Skåne, så jeg tror at Ove Gjedde også kan ha vært en 'falsk Gjedde').


Din slekt er nok fra denne soldat-slekten fra Måns, på Skjælland, og dere adelige gjennom Charlotte von Geldern, fra Churland, (som det står på side 18 i linken ovenfor), altså Kurland, (i nåværende Litauen). Kurland var under kontroll av 'den tyske orden', en tysk tempelridder-orden, og disse var adelige, så dere er nok fra noe tysk tempelridder-adel, gjennom hun Charlotte von Geldern.


Så dansk adel, det er dere nok ikke fra, men tysk/kurlandsk/tempelridder-adel, det har jeg lest at de vi nå kjenner som Gjedde og Tybring-Gjedde, er fra.

Så altså ikke svensk, dansk eller skånsk adel, men tysk.


Så sånn er nok det, dessverre.

Mvh.

Erik Ribsskog2009/9/16 Tybring-Gjedde Christian <christian.tybring-gjedde@stortinget.no>
Hei,Takk for informasjonen.Slektsforskning er interessant, og jeg har lest en del om Gjedde-slekten.
Jeg har blant annet et stort slektstre hengende i gangen hjemme. Av dette
treet går det frem at ”den første registrerte Gjedde” var Niels Gädda,
ridder under kongen av Sverige i år 1386.Familien Tybring-Gjedde har for øvrig en slektsbok skrevet fem
slektsledd tidligere. Den gangen holdt slekten til i Halden.Jeg har for øvrig lest det du har publisert på nettet vedrørende
”falske gjedder”.Mvh


Christian Tybring-Gjedde

Fra: Erik Ribsskog
[mailto:eribsskog@gmail.com]

Sendt: 15. september 2009 19:44

Til: Tybring-Gjedde Christian

Emne: Problemer med 'falske Gjedder'
Hei du,


mitt navn er Erik Ribsskog, og jeg har jobbet som butikksjef
i Rimi, så jeg kjenner godt til firmaet til slekten din, Tybring-Gjedde, som nå
har skiftet navn til Binders.Men men.


Men det var ikke på grunn av dette, at jeg kontakter deg.


Men, jeg har en mormor, som var fra Danmark, og hun skrøt alltid, av det, at
hun var fra den kjente danske adelsslekten Gjedde, etter sin oldemor, Maren
Gjedde, fra Mors på Jylland.Så min mormor, mente at hun var i slekta til den kjente
admiralen og koloni-oppretteren Ove Gjedde, fra dansk Skåne.


Men det stemmer ikke, ifølge det jeg har funnet på internett.


Alle etterkommere etter Ove Gjedde, er visst døde.Det er en annen Gjedde-slekt, som har noe Kurlansk adel, i
seg, (antagelig fra den tyske orden, noen slags tempelriddere, som styre i
Kurland, som er i dagens Litauen ca.), i en annen Gjedde-slekt, fra Måns, på
Skjælland.


Men heller ikke disse er i slekt med Ove Gjedde, har jeg lest, (naturlig nok,
når alle Ove Gjeddes etterfølgere, skal være døde).Har du noen kommentarer til dette, med de 'falske Gjeddene'?Disse 'falske Gjeddene', har nok spilt på dette kjente
Gjedde-navnet, og mange av de har vært generaler, i Norge og Danmark.


Blant annet fra slekten fra Måns, så var det en som bygget infanteribrakka i
Fredrikstad, og som ga dårlige råd, så Danmark tapte slaget om København, og
den dansk-norske flåten, til britene og Lord Nelson.Mer da.


Jo, han morfaren til min mormor, Ingeborg Ribsskog, han var øverstkommandrende
general, med ansvar for alle krigsstyrkene, i Danmark, i mellomkrigstiden.


Så disse 'falske Gjeddene', de har hatt mye makt, opp gjennom årene, og de har
så godt som alltid, sviktet Danmark, og Norden, i viktige øyeblikk.


Min mormor løy til oss norske i slekten, og sa at hennes danske familie, fra
Nord-Jylland, var fra den adelige Gjedde-slekten.


Men de var fra en bondefamilie, som het Christensen Gedde, også kalt Gjedde
riktignok, men jeg har et sølvkrus, fra 1700-tallet, og der står det 'Gedde',
såvidt jeg husker, et krus jeg arvet fra min mormor, i Nevlunghavn.


Så sånn er det.


Har du noen kommentarer om disse falske Gjeddene?


Jeg har en bok jeg kan sende deg, som vedlegg i en e-post f.eks., hvor det står
mer om den falske danske adelsslekten fra Måns, blant annet.


Jeg har også skrevet om dette på blogg, så jeg kan se om jeg kan se om jeg
finner det nå, for der er det bilder fra bøker osv., så man kan se det, at
dette ikke er noe jeg finner på.Håper dette er iorden!
Mvh.


Erik RibsskogPS.Her er mer om dette:
Problemer
med dansk mormor og dansk Gjedde-familie/Fwd: Lokalhistorisk konsulent
Reply


fromErik Ribsskog <eribsskog@gmail.com>tomailbox@ra.sa.dkdateTue,
Sep 15, 2009 at 12:47 PMsubjectProblemer
med dansk mormor og dansk Gjedde-familie/Fwd: Lokalhistorisk konsulentmailed-bygmail.com
Images
from this sender are always displayed.
Don't
display from now on.


hide details 12:47 PM (5
hours ago)


Hei,


jeg er en nordmann, som er kvart dansk, siden min mormor var fra
Danmark, selv om hun levde i Norge, helt fra rett etter andre verdenskrig, til
hun døde i sommer.Og hun, Ingeborg Ankerita Ribsskog, hun snakket dansk, selv om hun
bodde i Norge i mer enn 60 år, og var norsk statsborger, så må man vel si at
hun var dansk da, siden hun snakket dansk i alle de årene hun bodde i Norge.


Så sånn var det.Men hun skrev til meg, i et brev, at hun var fra den gamle danske
adelsfamilien Gjedde, (hennes morfar var blant annet den kjente
mellomkrigsgeneral, i Danmark, som var chef for Generalkomandoen, i København,
bare noen år før Operation Wezeubyng, og Hitler kom til Skandinavia. Så
han hadde en viktig jobb, hvor det var viktig å ikke slurve eller være tysk
spion. Min mormor og hennes far og mor, som var generalens datter, bodde et år
i Tyrol, etter at faren, barnebarn av Anker Heegaard, industriherren, mistet
kontrollen over jernstøperiet i Frederiksverk. Så bodde de et år i Tyrol,
muligens under nazi-tiden eller like før, og familien flyttet så tilbake til
København, og faren var da agent for to store tyske firma, i årene frem til
generalen døde og også etter det vel).Min mormor sier at denne familien, Gjedde-familien fra Jylland og
Mors, var den samme adelige Gjedde-familie, som bl.a. Ove Gjedde, fra dansk
Skåne, den kjente admiral og Trankebar-kolonisator, var fra.


Men dette får ikke jeg til å stemme!


Så min mormor, som var barnebarn av mellomkrigsøverstegeneralen deres, Anders
Gjedde Nyholm, (min tippoldefar), hun kommer med blank løgn om dette vel ganske
viktige, i brev til meg.


Min søster har hintet, for noen år siden, om min mormors 'tyskhet'.


'Hører du ikke at bestemor alltid sier "doch"', sa min søster, Pia
Ribsskog, (som jeg nå er uvenn med), megetsigende, på 90-tallet, en gang.Så jeg lurer på om dere kan svare på dette, var disse Gjeddene fra
Mors adelige, eller var de fra en bondefamilie, som 'Årbog fra Thy og Mors',
fra 1970, skriver. (Les: var de egentlig tyske illuminati-spioner?)På forhånd takk for svar!Mvh.


Erik Ribsskog


PS.


Her er er mer om dette:Sunday, 13
September 2009Her kan man se at bestemor Ingeborg,
jugde i brev, fra 2005, om de 'falske Gjeddene', som var i familien hennes, at
de skulle være så fine og adeligedansk gjedde tullPS.Her kan man se mer om dette:img029PS 2.Thisted Museum, har også publisert den boken ovenfor 'Historisk Årbog fra Thy
og Mors fra 1970', var det vel den boken het.Og jeg linker litt til de nå, og da kan man se, at Maren Gjedde, var datteren,
til han Anders Christensen Gjedde, som var bondesønn og ikke fra gammel adel,
dessverre, som bestemor Ingeborg løy om, som den slemme bestemoren hun var, må
man vel dessverre si:Disse fæstebreve er alle fra ”gamle” Gjeddes tid. Dvs.

Anders Christensen Gjedde f. i Handest ved Hobro 13.

februar 1774, bondesøn. Han svang sig op som forpagter

og kunne i 1804, 28 år gl. købe Glomstrup, gift 1808 med

Ane Marie Galtrup, datter af godsejer til Højriis Didrik

Galtrup. Han anlagde plantagen 1811 og opfordrede

fæsterne til at plante ved gårdene.

1812 overtog han også Højriis. Blev landvæsens- og

tiendekommissær, dvs, en slags dommer i tvivlsspørgsmål,

og havde med både det ene og det andet at gøre. Kun 62 år

gl. døde Anders C. Gjedde.

Matr. nr. 1: Fæstebrev til gdr. Søren Jensen Brun 1836 27/8.

Matr. nr. 7: Fæstebrev til gdr. Bertel Hansen 19837 5/4.

Matr. nr. 3: Fæstebrev til Esper S. Damgaard 1838 21/7.

Matr. nr. 1: Fæstebrev til gdr. Mads Pedersen Brunhøj 1838 1/7.

Matr. nr. 5: Fæstebrev til gdr. Niels Kankelborg 1841 26/6.

Matr. nr. 15: Fæstebrev til husm. Chr. Jensen Skytte 1846 12/9.

Matr. nr. 8: Fæsytebrev til gdr. Niels Chr. Josephsen 1850 20/9.

Matr. nr. 8: Fæstebrev til gdr. Christen Boll 1851 17/10.

Matr. nr. 2: Fæstebrev tilgdr. Søren J. Horsager 1852 17/12.

Matr. nr. 1: Fæstebrev til gdr. Peder Jensen 1855 29/1.

Matr, nr. 11: Fæstebrev til husm. Niels Chr. Purup 1857 29/1.

Matr. nr. 6: Fæstebrev tilgdr. Lars Christensen 1860 24/12.

Matr. nr. 4: Fæstebrev til gdr. Niels Svenningsen 1861 15/12.

Ovenstående række fæstebreve er fra Didrik Galtrup

Gjeddes tid. D. G. Gjedde er født på Glomstrup den 10.

juni 1810. Han var ved faderens (dvs. Anders Christensen Gjedde, bondesønnen,
johncons-bloggs kommentar) død 26 år og stod nu for

den helt store bedrift på over 200 td. htk., altså en

”komplet” herregård, ja egentlig to godser: Glomstrup og

Højriis, idet hans eneste søster Maren Gjedde (Dette var min mormors
oldemor, som man kan se ovenfor, i min mormors brev fra 2005, var vel året.
johncons-blogg kommentar), døde 1837.
http://www.thistedmuseum.dk/Historisk%20Årbog/Årgang%201970/Colding,%20Ole%20P.%20%20Agerø%20gårdhistorie.pdfLes i linken ovenfor, hvis det er noen som ikke tror meg.Man kan jo også se det, at bestemor Ingeborg, nevner den samme herregården,
(eller slottet), Højris, som også nevnes, i den danske boken, i forbindelse med
bondesønnen Anders Christensen Gjedde, og datteren Maren Gjedde.Så sånn var det, dessverre for bestemor Ingeborgs troverdighet, beklageligvis.Så jeg får unnskylde denne min løgnaktige danske mormor, (som sikkert var tysk
Illuminati-spion), ovenfor andre nordmenn.Beklager dette!Mvh.Erik RibsskogPS 3.Her er også hele det brevet, som bestemor Ingeborg sendte.(Et av mange, som hun sendte, i 2005, da jeg bodde i Walton.Enda hun sjelden sendte mer enn et postkort, vanligvis, da jeg bodde i Norge,
litt for sent, vanligvis, når jeg hadde bursdag.Men siden hun sendte så mange brev, som jeg hadde liggende her, så bare scannet
jeg noe av det, og da scannet jeg det brevet og et fotografi da, av meg og
morfaren min, Johannes Ribsskog, fra da jeg var sånn 12-13 år vel.Da scannet jeg de samtidig, for å spare litt tid, for jeg trodde ikke det her
var noe viktig.For bestemor Ingeborg, hun var jo også sånn, at min onkel Martin, sa at hun var
litt 'skrullete', så jeg tok henne nok aldri helt på alvor, må jeg nok
innrømme.Hun bodde jo i Norge, i over 60 år vel, uten å lære norsk.Hun pratet jo fortsatt dansk, hele livet, enda hun bodde i Norge, siden like
etter krigen.Og hun var ofte veldig sånn spesiell og merkelig, så om hun ikke var skrullete,
som onkel Martin sa, så var hun ihvertfall veldig spesiell, og jeg hadde
vanskeligheter, for å ta henne alvorlig, skal jeg være ærlig, for hun sa ofte
mye som var litt utenfor sammenhengen og litt merkelig da.Men men.Bare noe jeg kom på).Her er hele det brevet, som denne bloggposten er om da:scan0024---------- Forwarded message ----------

From: Morten Andersen <moa@laa.sa.dk>

Date: 2009/8/26

Subject: SV: Lokalhistorisk konsulent

To: Erik Ribsskog <eribsskog@gmail.com>

Kære ErikHobro og Mors hører til
Landsarkivet for Nørrejylland i Viborg.


Mvh.

Morten Andersen

Arkivar/Forsker

Landsarkivet for Sønderjylland

Haderslevvej 45 6200 Aabenraa

Tlf. 65480307Fra: Erik
Ribsskog [mailto:eribsskog@gmail.com]

Sendt: 26. august 2009 15:39

Til: Morten Andersen

Emne: Re: Lokalhistorisk konsulent
Hei,


mange takk for svar!Men hvem kan man kontakte nå, hvis man ønsker hjelp til å finne ut
mer om denne Anders Christensen Gjedde?(Altså hvem er det nå som fyller den funksjon, som den lokalhistoriske
konsulent pleide å ha, jeg går ut fra at en slik stilling ikke lengre finnes i
DK).


Hører Hobro og Mors til under Landsarkivet for Sønderjylland, eller hører de
til et annet landsarkiv?På forhånd takk for svar!Mvh.


Erik Ribsskog


2009/8/26 Morten Andersen <moa@laa.sa.dk>
Kære Erik


Angående din forespørgsel om lokalhistorisk konsulent Viggo
Petersen. Viggo Petersen var for mange år siden arkivar ved Landsarkivet for
Sønderjylland og blev siden tilknyttet lokalhistorisk museum i Aalborg.


Dine øvrige spørgsmål har vi ikke mulighed for at svare på herfra.


Mvh.

Morten Andersen

Arkivar/Forsker

Landsarkivet for Sønderjylland

Haderslevvej 45 6200 Aabenraa

Tlf. 65480307Ny, dum politiker på Tinget. Hanekamhaug. Hun kommer vi nok til å få høre mye dumt fra, i årene fremover. Fremskrittspartiet holder oss for narr

1.382510!img382494

PS.

Her er mer om dette:

http://www.nettavisen.no/nyheter/valg/article2707622.ece

Jeg fant en annen sang idag og, som var litt artig. Jeg tror nok at Snåsamannen hadde fått høre det, hvis Ole Evenrud hadde holdt på som artist ennå

Policy for kommentarer


Anonyme kommentarer, blir slettet, (etter en del problemer, med nettmobbing osv.).

Hvis du har et vanlig navn, så skriv gjerne noe, som skiller deg, fra andre, med samme navn, (sånn at det er klart, hvem som skriver).

Kommentarer som inneholder trakassering, (og som ikke holder seg, til temaet, i blogg-posten), blir bare slettet, (og ikke publisert).

Mvh.

Erik Ribsskog

PS.

For å eventuelt legge inn kommentar, så trykk på linken, til blogg-posten, (så kommer det opp et felt, hvor man kan kommentere).

Blog Archive