Ingeborg Ribsskog - Baron Adeler Malteserordenen E-post til slottet om Mette-Marit videoen Er noe galt i Martine-saken? Problemer med Grandiosa? johncons-MUSIKK johncons-REISE johncons-FOTBALL

Wednesday, 21 October 2009

Hu var hyggelig hu tremenningen min i slekta til Ågot, som jeg fant på Facebook. Men Ågot pleide også å være snill, så det ligger nok i slekta


Hei,
Erik Ribsskog 16 October at 11:23

har du hørt den historia, om da farmora mi, Ågot, ble tulla med av fabrikkeier Jebsen, under krigen, og han bestilte ei flaske brennevin i navnet til Ågot, (som var tjenestepike på Berger gård), uten å si fra til Ågot på forhånd?


Jeg skreiv om det på blogg, bare i tilfelle du var interessert.

Mvh.

Erik Ribsskog

PS.

Her er linken til den bloggposten, i såfall:

http://johncons-mirror.blogspot.com/2009/10/nick-ewans-hadde-rett-faren-min-er-nok.html
Source: johncons-mirror.blog...Fordi, jeg har jo skrevet om det, at da faren min hadde 60-årsdag, ringte søstra mi og sa fra om det vel, da jeg studerte i Sunderland.Og det var høsten 2004.Så da ble han født høsten 1944, vil jeg si.Og ...Stine Mogan Olsen 21 October at 20:33 Report

Hei, nei det har jeg aldri hørt om. Det er sikkert sant at Ågot ble tulla med av han fabrikksjefen, men jeg vet ikke om jeg tror helt på resten av teorien din der altså. Men hva vet vel jeg, vanskelig å uttale seg om noe som skjedde mange år før jeg ble født.


Jeg har ikke glemt slektstreet som jeg skulle prøve å skaffe, beklager at det tar sånn tid. Jeg har nevnt det flere ganger for han som skulle ordne det, men han sier at han har noen problemer med å skrive det ut sånn som det skal være. Jeg vet ikke helt hva det vil si.


En ting som er litt artig, eller litt skremmende, ettersom hvordan man ser på det, er at sjefen min nylig fortalte meg litt om sin fortid i Rimi. Han har vært butikksjef bl.a. i Asker og en butikk i Oslo for en del år siden. Han sier at Rimi-systemet er helt råttent, og at det var mange damer som "plutselig" fikk sjefsstillinger helt ut av det blå. De hadde altså hatt seg med de rette sjefene høyere opp i systemet. Sånt er kvalmt, og han orket ikke å være vitne til hvordan forfremmelsene foregikk. Så da tenkte jeg på det du har fortalt, om at det er mye gærne mennesker i Rimi...Hilsen StineErik Ribsskog 21 October at 15:18

Hei du,

hyggelig å høre fra noen fra Sand og Berger igjen osv.


Du tror ikke at faren min er sønnen til Jebsen altså?

Det kan jo forklare det, at faren min lot meg bo alene da.

Faren min er også høyere enn meg, enda vanligvis så er sønnen høyere.

Og både mora mi og faren min hadde brunt hår, men jeg har mørk blondt hår.


Men men.

Det er sikkert at det er mange gærne folk i Rimi ja, det er helt sikkert.

Jeg har jo en arbeidssak mot Rimi, og prøver å ta det med Arbeidstilsynet og LO.

Men jeg tror det er fult av kommunist-mafia, eller noe, så man kommer jo ikke noen vei ofte, med myndigheter o.l., ihvertfall gjør ikke jeg det.


Jeg har skrevet en tegneserie, hvor jeg forklarer litt om hva som skjedde i Rimi:

http://johncons-mirror.blogspot.com/2009/09/idag-tar-jeg-det-litt-rolig-sa-jeg.html


Han som skaffa meg jobb i Rimi, det var en som het Magne Winnem, fra Røyken, som jeg gikk i samme klasse med, på Gjerdes vgs. i Drammen.

Og han jobba på Rimi Asker, og han fant ei død dame, ei eldre kone, som hadde falt i grøfta og død av hjerte-attack, også ringte han politiet, så kom ikke politiet, og han gadd ikke å vente, for å sjekke om de kom, så hu kona lå der seinere i uka og.


Men men.

Men han var sånn, at på et julebord, da han jobba som butikksjef på nabobutikken, Rimi Karlsrud, jula 1994 vel, så satt han og flørta med ei av medarbeiderne hans, som vel knapt var 18, ved utgangen i Bekkelagshuset, tror jeg det het, mens julebordet holdt på i etasjen over da.


Jeg tenkte jeg skulle ta det rolig, siden jeg var leder, så jeg dro hjem tidlig, og da ferska jeg Winnem med ei 17 år gammal lagerjente, tror jeg det var, ei med mørkt hår, da jeg skulle gå hjem ganske tidlig, enda han var gift.


Det hadde jeg ikke trodd om han, så da fikk jeg litt sjokk og gikk opp igjen, så dro jeg hjem igjen en time seinere eller noe.

Men men.

Bare noe jeg kom på.

Det jeg lurer på av familie egentlig nå, det er familien til Øivind, som var gift med Ågot.


Var du i begravelsen til Ågot forresten, jeg måtte bære foran sammen med faren min, og onkel Håkon og Runar, bærte bak.

Da hadde visst faren min krangla hele natta med Runar og Håkon, sa Susanne, dattera til Runar, om jeg skulle bære foran eller bak, og faren min vant, så jeg bærte foran.


Men, var ikke det litt rart da, at jeg skulle bære foran, når det var farmora mi, og sønnene hennes skulle bære bak?

Jeg visste ikke at jeg skulle bære båra engang, så jeg fikk litt sjokk, når dem sa det, midt under begravelsen.


Men men, bare noe jeg kom på.

Takk for svar igjen, jeg er ganske glad for at jeg kom meg ut av Rimi ja, selv om jeg er arbeidsledig i England, så slipper jeg ihvertfall det slitet og åket og å bli tulla med av sjefene oppover i systement der, så det er bra at det er noen som holder med meg!


Takk igjen for svar!

Mvh.

Erik RibsskogSource: johncons-mirror.blog...Her er rute 1:PS.PØF heter egentlig Per Øivind Fjellhøy, og var en disktriktsjef, som jeg hadde fra januar til oktober år 2000.(Dette var på Rimi Nylænde, på Lambertseter.PØF var ikke distriktsjef, på ...
Jeg sendte en oppdatering til Vernepliktsverket, om den frostskaden min på øret, osv.
Google Mail - Oppdatering/Fwd: Klage på personbehandling i militæret til avdelingssjef Sandnes eller Osbak/Fwd: Forespørsel etter tjenestebevis [VPV25564]


Google Mail


Erik Ribsskog
<eribsskog@gmail.com>
Oppdatering/Fwd: Klage på personbehandling i militæret til avdelingssjef Sandnes eller Osbak/Fwd: Forespørsel etter tjenestebevis [VPV25564]Erik Ribsskog
<eribsskog@gmail.com>Wed, Oct 21, 2009 at 5:17 PM
To:
vpv.kontakt@mil.no


Hei,

nå har jeg vært hos lege i England, idag, angående dette.

Jeg fikk time hos Dr. Chang, som holder til i et legesenter som heter Marybone Health Centre, i Liverpool, like ved der jeg bor, i sentrum av Liverpool.


Dr. Chang, sa at han kunne ikke vite hva skaden på øret mitt skyldes.

Han kunne ikke si nå, at den skaden, fra 1993, skyldes frostskade, eller noe annet.

Men han kunne se at det manglet en bit av øret, og noterte noe på dataen, om det her da.


Men han kunne ikke skrive noe erklæring, sa han, siden han ikke hadde mine norske papirer, fra militærlegen, i 1993.

Men da måtte jeg kontakte legen min i Norge, mente Dr. Chang.

Så da får jeg kontakte fastlegen min i Norge da, og høre om han kan få tak i papirene mine, fra militæret, og 'Dr. Mengele', som han ble kalt, han legen på Terningmoen, i 1993.


Hvis dere vil ha bekreftet at det mangeler en bit av det venstre øret, så kan dere jo ringe Dr. Chang eventuelt, regner jeg med er i orden, siden det er fra det norske militæret, og snakke med han på engelsk, hvis dere ønsker det, så kan jeg skaffe telefonnummeret dit.


Adressen er: Marybone Health Centre, 1 Marybone, 2 Vauxhall Road, Liverpool, L3 2BG.

Og denne frostskaden blusset opp igjen, da jeg jobbet med skogsarbeid, fra april 2005, på min onkels gård, i Larvik, i Vestfold.


Så jeg kan ikke jobbe utendørs, annet enn om sommeren, pga. den her frostskaden.

Så da måtte jeg dra til England, sommeren 2005, og jeg kunne ikke forsette å bo på gården til onkelen min, for den hytta jeg bodde i, var ikke ordentlig isolert, så jeg kunne ikke ha bodd der om vinteren, pga. den frostskaden da.


(Selv om jeg ble jaget vekk derfra, av noen som jeg hørte sa skulle drepe meg, et jaktlag, virket de som, sommeren 2005, på 35-års dagen min, 25. juli).

Så den frostskaden, den lager krøll for meg enda, for da mistet jeg enda litt mer av øret da, i 2005, pga. at jeg fikk en ny frostskade, på det samme stedet, på det venstre øret, ettersom at det øret vel er skaden nå da, sånn at det er sårbart, for frostskader.


Så nå er det vel ikke så lurt, av meg, å jobbe i butikker for mye, mer fryserom osv., siden jeg har den frostskaden, ihvertfall ikke nå, som den blusset opp igjen, i 2005.

Så jeg lider litt av den frostskaden, fra 1993, enda, vil jeg si.


Og nå er jeg i England, så sånne NAV-greier, det vet jeg ikke helt om jeg får ordnet med herfra, men jeg synes jeg burde få noe erstatning, siden jeg fikk den skaden i militæret, og setter litt begrensninger for hva jeg kan jobbe med ennå.


Så vennligst bare si fra, hvis jeg skal kontakte fastlege i Norge, for å få tak i papirene fra militærlegen i Elverum, fra førstegangstjenesten min, i 1992/93.

Mvh.

Erik Ribsskog---------- Forwarded message ----------
From: Erik Ribsskog <eribsskog@gmail.com>

Date: 2009/10/16
Subject: Re: Klage på personbehandling i militæret til avdelingssjef Sandnes eller Osbak/Fwd: Forespørsel etter tjenestebevis [VPV25564]
To: Vernepliktsverkets kontaktsenter ved Vigdis Osbak <vpv.kontakt@mil.no>Hei,

nei, det var ikke kurs nei.

Det var sånn at man kunne søke på stillinger som idrettsass, og edb-assistent osv.

Og jeg søkte på en datajobb, og fikk ikke en 12-måneders stilling, men jeg fikk en tre måneders stilling, heltid, som kursassistent, for en gjeng med høyere offiserer, såkalte 'stjernegriser', som det krydde av, på Terningmoen.


Jeg har bestilt time hos lege her i England, for jeg fikk beskjed om at jeg måtte ha legeerklæring på frostskaden, av vernepliktsverket.

Så jeg har time neste uke, for dette, jeg måtte få meg fastlege i England, for å få til dette, så dette har vært et styr nesten, så det er litt rart hvis dette blir forrandret nå.


Jeg kontaktet lege, på Terningmoen, om frostskaden, etter vinterøvelsen, men da fikk jeg bare en salve, med vann i, som Odd Sundheim på laget, sa at bare gjorde frostskaden værre, og det hadde vi vel også lært på frostskadekurs.


Og jeg krysset også av på skjema, siste dagen under verneplikten, om at jeg hadde fått skade under førstegangstjenesten.

Dette er er et forsøk på å komme på bølgelengde med militæret om problemene som var der.


Jeg synes at du skaper deg litt, når du vil ha det til at jobben min i militæret var et kurs, (den tre måneders jobben), jeg har vært et år i militæret, og vært rep-soldat og i HV i mange år, så jeg vet forskjell på tjenestestilling og kurs.


Og du skriver heller ikke vennlig hilsen, dere behøver vel ikke å være krigerske mot folk, selv om dere jobber i militæret?

Dette er skammelig, synes jeg, mot en som prøver å sette ting i sitt rette lys, da burde forsvaret være med på å prøve å rydde opp i dette, og ikke tulle med folk som de drar inn, med tvang, til førstegangstjeneste, det er jo verne_plikt_ i Norge, så da burde ikke Forsvaret være uhøflig mot de folka som de drar inn og tar et år fra, og mer seinere, men de burde være høflige, mener jeg.


Vanlig folkeskikk, er vel ikke for mye forlangt, er det borgerkrig i Norge?

Mvh.

Erik Ribsskog


2009/10/16 Vernepliktsverkets kontaktsenter ved Vigdis Osbak <vpv.kontakt@mil.no>

Erik Ribbskog


Frostskade påført under førstegangstjeneste

Denne frostskaden bør være registrert av legene ved den avdelingen du tjenestegjorde i slik at dokumentasjon ligger i dine personell papirer. Dette skal vi skjekke opp.


Søknad om erstatning kan fremmes på bakgrunn av innvilget yrkesskade fra NAV.Normalt får man ingen jobb under førstegangstjeneste, men det er mulig å søke på kurs. Om du startet på et slikt kurs og så måtte slutte er det beklagelig. Da jeg ikke kjenner til hvordan dette ble gjort i 1993 er det ikke mulig så lang tid i etterkant å finne noe historikk på denne episoden med mindre du selv har sendt inn noe skriftlig klage på dette da det skjedde, eller like etter.


Forøvrig har vi et tillitsmannsapparat for de vernepliktige som skal ivareta den enkeltes interesse i forvindelse med førstegangstjeneste slik at den vernepliktige kan ta opp saker med den tillitsvalgte dersom han ikke når frem til befalet.


Da skal vi undersøke om det er registrert noen frostskade på deg i Forsvaret og gi tilbakemelding på dette.


Hilsen


Vigdis Osbak


Fg avdelingssjef


Vernepliktsavdelingen


Fra: Erik Ribsskog [mailto:eribsskog@gmail.com]

Sendt: 08. oktober 2009 14:04

Til:

Emne: Klage på personbehandling i militæret til avdelingssjef Sandnes eller Osbak/Fwd: Forespørsel etter tjenestebevis
Hei,jeg vet at jeg egentlig ble bedt å sende dette pr. post, men av praktiske grunner, så prøver jeg å sende det på e-post.Jeg ville gjerne klage på en del ting, under førstegangstjenesten.
1.Det første er at jeg fikk frostskade på øret, og det har jeg blitt bedt å skaffe en legeattest på, og det skal jeg prøve å få gjort så fort som mulig, så ettersender jeg denne.
2.
Jeg fikk en datajobb under førstegangstjenesten, en tre måneders stilling, som assistent, på et kurs i data, for høyere offiserer, på Terningmoen, høsten 1993.Denne jobben mistet jeg etter en dag, uten noe forklaring.Jeg mener at dette ikke hadde gått ann i arbeidslivet, og det var nedgangstider i Norge, på 90-tallet, så jeg endte opp med å jobbe 12 år i Rimi, fremfor å få en karriære innen data, som jeg sikkert hadde fått, hvis jeg hadde hatt erfaring fra data, fra militæret.Så her synes jeg at jeg ble urettferdig behandlet, og jeg synes ikke at slikt går ann, for å si det sånn, å gi en person en jobb, og så ta fra personen jobben igjen, dagen etter, uten at vedkommende har gjort noe galt.Så sånn er det.Jeg har blitt tullet med på jobb, for Rimi i Norge og for Bertelsmann/Microsoft, i England.Jeg har funnet ut, at min stesøster Christell Humblens familie, på Vestlandet, er i noe som heter 'Malteserordenen'.Og min mormor, er fra en familie i Danmark, på morssiden som heter Nyholm og hennes morfar het Anders Gjedde Nyholm, og han var general i Danmark, i mellomkrigstiden.
Og min mormor sa, at de var fra en gammel dansk adelsfamilie, kalt Gjedde.Men jeg har lest på nettet og kontaktet Rigsarkivet, i Danmark, og det viser seg at den adelsfamilien, (hvor bl.a. den kjente Ove Gjedde fra dansk Skåne var fra), er utdødd.
Så min mormor har løyet.Og jeg er redd for at han danske generalen kan ha vært noe tysk(?) spion, for det står på nettet at disse er fra Kurlandsk adel, etter en Charlotte von Geidern (eller Geldern), og i Kurland så styrte den tyske orden da.
Og jeg har selv sett, at min mormor, (som var husmor i Norge, og vel ikke har jobbet en dag av sitt liv, hun døde tidligere i år, forresten).Jeg har sett selv, da min mormor bodde i Herman Wildenveys vei, i Stavern, på slutten av 80-tallet, at hun hadde flere forretningsfolk/butikkeiere osv., på besøk, til møte, i leiligheten sin, i Stavern.Så jeg lurer på om min mormor var noe innen frimureriet, eller en orden som tyske orden, malteserordenen, eller rosenkorsordenen.Antagelig så har min mormor blitt sur, fordi jeg flytta fra min mor til min far, som niåring, (enda moren min fikk istand dette).Så har nok min mormor vært i Malteserordenen da.Så har min fars nye dame, vært Malteserordenens person, på Bergeråsen.Så har min far måtte flytte til henne da, blitt lurt eller truet.Så fikk min mormor hevn mot meg, fordi hun var skrudd, og ikke likte at jeg flyttet fra min mor da.
Så har nok dette fortsatt, også da jeg var i militæret.For, jeg nevnte, julen 1993, (et halvt år etter at jeg var i militæret), at jeg ble boksemester, på rommet vårt i militæret.For lagfører Marvin Bricen, (som er bror til programleder på TVN, Silvanny Bricen).
Han arrangerte boksekonkurranse.Hele lag 2, som jeg nettopp hadde blitt med på, (for jeg var reserve, i et par måneder etter rekrutten), var med på konkurransen, med Bricen var jo lagfører da.
Og da sa Christell, ved julemiddagen, til sin halvbror Jan Snoghøj, (med dansk far), noe sånt som 'hva driver de med de folka da'.
Og da brydde hun seg ikke om jeg hørte.Så jeg lurer på om Christell og Malteserordenen stod bak den boksekonkurransen, for å tulle med meg, som hevn, fordi mormoren min ikke likte meg, fordi jeg klagde på at Danmark hadde behandlet Norge dårlig under dansketida, da jeg gikk i 1. klasse, blant annet, husker jeg, til mormora mi.Så jeg lurer på om noe nettverk, (Malteserordenen?), har tulla med meg, opp gjennom livet, under oppveksten, på jobb, under studier, og i militæret.Så når det gjelder militæret, så lurer jeg på om det var Malteserordenen som tulla, sånn at jeg ikke fikk datajobb?
Og med denne boksekonkurransen, som kanskje skulle lede til at jeg ble skada da?Lagfører Bricen, han jobbdimma, i mai 1993, var det vel, og den siste dagen, så angrep han meg, uten noe grunn, og slang meg i gulvet på rommet, så jeg nesten ble skada, hvis jeg ikke hadde holdt meg fast.(Og noen sa også at Bricen var i Cupido, så han hadde kanskje ikke helt kontroll?Han fortalte det, at han hadde solgt seg til nabokona en gang, så han var kanskje ikke helt på topp.Men men).
Mer da.
Jo, han legen vi hadde på Terningmoen, han ble kalt Dr. Mengele, på folkemunne.Og han kødda så mye med meg.
Jeg får fokusere på da jeg fikk frostskade.Da ga han meg en salve, som inneholdt vann, og som ville ha gjort frostskaden værre.Men, Odd Sundheim, fra Valdres, på laget vårt, (lag 2, tropp 1, Geværkompaniet, Terningmoen), han sa det, at den salven måtte jeg ikke bruke, for den inneholdt vann.
Så da gjorde jeg ikke det.
Og dattera til 'Dr. Mengele', (jeg husker ikke det vanlige navnet hans), hu la seg etter Thomassen, på lag 1, fra Bøler, som fikk blåveis av lokalbefolkningen, etter en torsdagskveld på Alexis.
Så her er det noe med han Mengele, mistenker jeg, for de lokale damene, fra Elverum, de ville sjelden ha noe med oss i militæret å gjøre.
Men men.
Det andre jeg husker fra 'Mengele', det var at akilles-scena mi hovna opp skikkelig, og han sa at den bare hadde hovna litt opp.
Så han hadde tydeligvis noe mot meg, siden han 'underdrev' skaden.
Videre, så fikk jeg noe skikkelig vondt i armen, etter filminnspilling, av Secondløytnanten, i Kvikne, hvor jeg måtte være tysk soldat.
(Vi var statister).Da måtte vi løpe med hjelmen på armen, og jeg fikk vondt i armen av det, for vi måtte hoppe.Så det militæret sa, i forbindelse med Max Manus, at norske værnepliktige ikke ble brukt som tyske soldater i filmer, det er ikke sant, for vi fra Terningmoen, tropp 1 og halve tropp 2 vel, vi måtte spille tyske soldater i Secondløytnanten, høsten 1992, i Kvikne i Østerdalen.Så sånn var det.
Så han 'Dr. Mengele' han kan ha hatt et (Malteser)-horn i siden til meg.
Hele øret hadde nok forsvunnet, hvis jeg hadde fulgt hans råd.Men jeg stolte ikke på han fra før dette skjedde med frostskaden på øret, så jeg hørte helle på han Sundheim da.Han Mengele hadde utrolig dårlig rykte forresten.Det samme med tannlegen der.Jeg skulle trekke en visdomstann, og da jeg fortalte at onkelen min i Ås, Runar Mogan Olsen, (som jeg ikke har noe mer kontakt med lenger), var tannlege, så fant han plutselig fram et annet sett instrumenter da.Så her var det forskjellsbehandling, hvis man hadde en onkel som var tannlege.Så her var det å plage de vernepliktige mest mulig, synes jeg det virka som.Jeg skjønner at det ikke kan være noe 'kjære mor' i militæret, men å plage folk på den måten, og gi medisiner som ville fått øret til å falle av nærmest, nei, det synes jeg ikke noe om.Så her vil jeg at dere undersøker 'Dr. Mengele', det med den datajobben, og lagfører Bricen og den boksinga.Om dette var noe i forbindelse med Malteserordenen, eller hva det var.Og jeg synes jeg burde få noe oppreisning og erstatning for tort og svie, etter å ha blitt tullet med sånn.Førstegangstjenesten er ikke frivillig, og derfor burde man ha krav på å bli behandlet ordenltlig, og hvis ikke så burde man få erstatning og oppreisning for det, mener jeg.Mvh.Erik Ribsskog
---------- Forwarded message ----------

From: Molstad, Wenche <wmolstad@mil.no>

Date: 2009/10/1

Subject: SV: Forespørsel etter tjenestebevis

To: Erik Ribsskog <eribsskog@gmail.com>

Hei!

Skal du komme med en klage på førstegangstjenesten din, så må du gjøre følgende:

Sende skriftlig (pr post) klage på person behandling.

Denne sendes ikke til meg, men til Vernepliktsverket v/ avdelingssjef Sandnes eller Osbak.

Adressen er: VPV, Postmottak, 2617 Lillehammer.Jeg er ikke rette vedkommende, og jeg kan ikke ta denne saken for deg.

Vennligs henvend deg som beskrevet ovenfor.Mvh

Wenche Molstad

VPV________________________________Fra: Erik Ribsskog [mailto:eribsskog@gmail.com]


Sendt: to 01.10.2009 11:54Til: Molstad, Wenche

Emne: Re: Forespørsel etter tjenestebevis

Hei,ok, da kommer jeg med en sånn anmodning da, for jeg synes det her var litt spesielt.Jeg har folk i slekta som er i Malteserordenen osv., og kanskje også den russiske mafiaen, (Christell Humblen, min fars stedatter, fra Drammen), og min mormor var i slekta til en dansk general som het Anders Gjedde Nyholm, og som var øverstkommanderende general, i Danmark, i mellomkrigstiden, og som ikke rustet opp, og de var fra noe Kurlandsk adel, og ikke etter den kjente Ove Gjedde, så de har også løyet om å være adelige.Og jeg har også blitt tullet med på jobb i Norge og England, som jeg har tatt med LO nå, og som jeg kan sende deg en kopi av e-posten for.Så da synes jeg det best og også prøve å finne ut hva dette 'tullet' under førstegangstjenesten skyldes, så kom gjerne med krigsadvokatene og hele hurven.Det var troppsjef Frøshaug, som var min troppsjef da dette skjedde, og vi hadde også en sersjant som het Dybvig, som jeg husker ropte til meg, under stridsløypa, dagen etter jeg fikk sparken, at 'dette er mye bedre enn data, Ribsskog'.Så dette lurer jeg på hvordan kan ha skjedd, for jeg måtte da jobbe i 12 år i Rimi, istedet for å få meg en mye bedre karriære, som jeg nok ville ha fått, hvis jeg hadde hatt erfaring fra data, fra Forsvaret.Mvh.Erik Ribsskog2009/10/1 Molstad, Wenche <wmolstad@mil.no>

Hei igjen!

Det blir vanskelig å ta opp ting som har skjedd så lang tid etter fullført førstegangstjeneste.

Du har mange rettigheter som vernepliktig, men når du avslutter tjenesten, og det ikke er tatt opp og avklart forhold da, så ser vi på førstegangstjenesten som avsluttet.

Du kan evt komme med en anmodning om å gjennoppta saken. Da må vi antagelig kalle inn berørte parter til avhør/samtaler for å få klarhet i om dette er en sak som vi skal gå videre med. Dette gjøres ikke av Vernepliktsverket, men vi vil da sende saken videre til Krigsadvokatene.

Dette til informasjon.Mvh

Wenche Molstad

Vernepliktsverket

________________________________Fra: Erik Ribsskog [mailto:eribsskog@gmail.com]Sendt: to 01.10.2009 10:02Til: Molstad, Wenche

Emne: Re: Forespørsel etter tjenestebevis

Hei,ok, og det tullet med den datajobben jeg fikk, (som kursleder for en gjeng med 'stjerne-offiserer', på Terningmoen), og så fikk sparken fra etter en dag, (uten å ha gjort noe galt), det er vel sånn jeg kan ta opp seinere kanskje, når det andre er ordnet.Man har vel ikke så mye rettigheter som vernepliktig, eller hvordan ser du på dette?Takk for svar forresten, jeg skjønner at det meste av det resterende nok er en politisak, som du skriver ja.Mvh.Erik Ribsskog

2009/10/1 Molstad, Wenche <wmolstad@mil.no>

Hei!Sender deg tjenestebevis til den adressen du har oppgitt i England.

Vi har ingen diplomer e.l skannet inn hos oss, desverre, så det får jeg ikke sendt, men det kommer frem på tjenestebeviset hva du har gjennomført i militærtjenesten.Når det gjelder frostskade du pådro deg under førstegangstjenesten, må evt en legeerklæring/attest fremsendes VPV for behandling hos våre leger. Denne kan sendes: VPV, Postmottak, 2617 Lillehammer.Utover dette har VPV ingen kommentarer til ditt skriv/mail. Politiet vil være rette instans.Mvh

Wenche Molstad

Vernepliktverket________________________________Fra: Erik Ribsskog [mailto:eribsskog@gmail.com]

Sendt: on 30.09.2009 23:38

Til: Molstad, Wenche

Emne: Re: Forespørsel etter tjenestebevisHei,jeg har ikke mottat tjenestebeviset ennå, sender dere det til England eller folkeregister-adressen min i Norge, for den adressen er ikke riktig, for jeg har måttet flykte til England, for jeg har overhørt at jeg er forfulgt av noe 'mafian' i Norge, og de har prøvd å drepe meg, på min onkels gård, i Larvik, sommeren 2005, så jeg dro til England.Og da vet ikke jeg hvor lenge jeg blir i England, og det må man vite, for å melde adresseforrandring til utlandet, det er til jeg får rettighetene mine fra politiet i Norge, at de forteller meg hva som foregår.Så i mellomtiden, så ligger det feil adresse, på meg, hos Folkeregisteret.Så det må dere sende til England:Erik Ribsskog

Flat 3

5 Leather Lane

Liverpool

GB-L2 2AE

Storbritannia.Mvh.Erik Ribsskog.PS.Dere sier også at dere ikke har noen kommentar, til at jeg fikk frostskade og ble tullet med, under førstegangstjenesten.Men hvem er det jeg må ta sånt med da, mener dere?2009/9/15 Molstad, Wenche <wmolstad@mil.no>

Hei!Viser til tilsendt mail til Forsvaret.Informerer med dette om at utskrift av tjenestebevis fra militærtjenesten vil bli sendt deg pr post.Når det gjelder det andre du bemerker i din mail, har Vernepliktsverket ingen synspunkter på dette.Mvh

Molstad

VPV
Nå har jeg vært på helsesjekk, i England

img095

PS.

Jeg trodde ikke jeg veide så mye, jeg tror ikke jeg har veid over 100 kg før.

Og BMI-en min, er visst alt for høy.

Men nå er jo jeg ganske kraftig nå da, siden jeg har jobba i mange år, med å stable kjølevarer i kjøledisken på Rimi, mm.

Og jeg har også trent en del.

Men blodtrykket mitt var litt høyt, 140 over 100 sa hun sykepleieren.

Så jeg må tilbake om to uker, pga. blodtrykket mitt.

Men nå skal jeg begynne å trene to ganger i uka, istedet for en gang i uka, har jeg funnet ut, siden jeg veide såpass mye, og hadde såpass høyt blodtrykk.

Det er jo viktig å ta vare på helsen sin.

Jeg må nok ned på 95 kg ihvertfall, da tror jeg det er bedre, for jeg er ganske kraftig nå, siden jeg har jobba med kroppsarbeid og løfta litt vekter osv.

Og BMI-en den tar jo ikke hensyn til om vekta er muskler eller fett.

Så bodybuildere og boksere, de får vel også for høy BMI, hvis jeg skal gjette, så jeg tror ikke den BMI-en er så mye å stole på alltid.

Men men.

Jeg har visst også krympet to centimeter, virker det som, så jeg begynner nok å bli gammel, for jeg mener at jeg pleide å være 1.85 høy, men nå var jeg visst bare 1.83.

Og det er nok fordi at jeg har spist for mye mat, sånn at jeg har blitt for tung, sånn at beina mine har krympet et par centimeter.

Så sånn er nok det :)

Men men.

Jeg prata først med sykesøster og så med doktor Chang.

Dr. Chang sa at han ikke kunne se nå, om skaden min, på øret, fra 1993, skyldtes frostskade, eller hva det skyldtes.

Så han kunne ikke skrive noe erklæring, på at skaden min på øret, skyldes frostskade.

Så sånn var det.

Så det måtte jeg kontakte legen min i Norge om, sa Dr. Chang.

For han kunne nok få tak i fila fra legen i militæret, tippet han.

Så vi får se om han klarer det.

(Det er Dr. Ness i Helgeroa).

Så jeg får sende e-post til Vernepliktsverket om det her.

Vi får se hva de sier da.

Vi får se.

Mvh.

Erik Ribsskog

PS 2.

Jeg ferska også hu sykepleieren, i å skrive feil på dataen.

For hu skreiv at jeg prøvde å slutte å røyke.

Men jeg har jo ikke røyka siden 2006, altså for snart fire år siden.

Så jeg mener at jeg har slutta å røyke.

Så jeg syntes det var litt rart, for det så jeg at det stod på skjermen at jeg prøvde å slutte å røyke, men jeg har jo røyka på 3-4 år, så det syntes jeg var litt rart.

Men men.

Dagbladet har _ikke_ gitt munnkurv, sier de, til folk som kommenterer på Dagbladet.no, fra utlandet
Google Mail - Utenlandsk mobil


Google Mail


Erik Ribsskog
<eribsskog@gmail.com>
Utenlandsk mobilErik Ribsskog
<eribsskog@gmail.com>Wed, Oct 21, 2009 at 2:49 PM
To:
"Dagbladet.no Support" <support@db.no>


Hei,

ok, det høres bra ut.

Jeg får ikke logget meg inn på profilen min der, på Dagbladet.no, siden jeg ikke har den SMS-koden, men da bare venter jeg litt, det er vel ikke det som haster mest i verden.


Jeg var litt redd for at jeg hadde fått munnkurv, fra Dagbladet, jeg nå, vet du, jeg og de andre som kommenterer fra utlandet. Men da bare venter jeg litt til jeg eventuelt hører mer fra dere.

Mvh.


Erik Ribsskog


2009/10/21 Dagbladet.no Support <support@db.no>

Hei Erik,


Det som er helt sikkert, er at registrerte medlemmer i utlandet ikke får munnkurv. Hvis vi ikke klarer å fakturerere femmeren, så antar jeg at det ikke koster noe. Jeg kan komme tilbake når jeg vet mer om hvordan dette er tenkt gjennomført.


Beste hilsener,
Magnus


--
Mvh

Dagbladet.no kundestøtte
support@dagbladet.noDen 20. oktober 2009 18.31 skrev Erik Ribsskog <eribsskog@gmail.com> følgende:Hei,


jeg har fått registrert meg, på Dagbladets kommentarsystem, i juni, var det kanskje.


Men nå, så har det kravet om fem kroner, i måneden, dukket opp.


Jeg aksepterte det, for jeg syntes ikke det var noen formue.


Men jeg får ikke noe SMS, til Storbritannia.


Hvordan har dere tenkt å gjøre dette, ovenfor folk som bor i utlandet, har vi fått munnkurv på Dagbladet.no?


Mvh.


Erik Ribsskog

2009/5/15 Dagbladet.no Support <support@db.no>


Hei Erik,

Takk for tilbakemelding.


Det er ikke meningen at det skal fungere sånn. Vi prøver å støtte de fleste utenlandske mobilnummer, men vi har dessverre fortsatt problemer med enkelte land (deriblant USA). Vi ønsker å finne en løsning for manuell verifisering. Det er ikke helt klart ennå, så foreløpig må jeg bare beklage og takke for tålmodigheten.


Beste hilsener,
Magnus Hoem Hagen

Dagbladet.no


Den 15. mai 2009 14:46 skrev Erik Ribsskog <eribsskog@gmail.com> følgende:
Hei,


jeg ble bannet ifjor, (som jeg klagde på).


Jeg tenkte å prøver igjen, men det fungerte ikke å registrere seg med utenlandsk mobil.


Er dette meningen, at det skal fungere sånn?


Med vennlig hilsen


Erik Ribsskog
--
Mvh

Dagbladet.no kundestøtte
support@dagbladet.no
Nå begynner det å bli mange lesere på bloggen. Mer enn 400 i går. Kanskje det hjalp å gjøre om på designen litt. Vi får se

antall lesere 2

Policy for kommentarer


Anonyme kommentarer, blir slettet, (etter en del problemer, med nettmobbing osv.).

Hvis du har et vanlig navn, så skriv gjerne noe, som skiller deg, fra andre, med samme navn, (sånn at det er klart, hvem som skriver).

Kommentarer som inneholder trakassering, (og som ikke holder seg, til temaet, i blogg-posten), blir bare slettet, (og ikke publisert).

Mvh.

Erik Ribsskog

PS.

For å eventuelt legge inn kommentar, så trykk på linken, til blogg-posten, (så kommer det opp et felt, hvor man kan kommentere).

Blog Archive