Ingeborg Ribsskog - Baron Adeler Malteserordenen E-post til slottet om Mette-Marit videoen Er noe galt i Martine-saken? Problemer med Grandiosa? johncons-MUSIKK johncons-REISE johncons-FOTBALL

torsdag 7. januar 2010

Jeg sendte en e-post til Berger Gård, angående den her juledramflaska, som farmora mi fortalte meg, at hu stjal fra fabrikkeier Jebsen, under krigen




Google Mail - Til Berger Gård










Google Mail


Erik Ribsskog
<eribsskog@gmail.com>




Til Berger Gård











Erik Ribsskog
<eribsskog@gmail.com>



Thu, Jan 7, 2010 at 7:04 PM




To:
marjebho@online.no






Hei,

er dere i slekt med fabrikkeier Jebsen, som vel pleide å bo på Berger Gård tidligere?

Farmora mi Ågot Mogan Olsen, født Mogan, (som seinere ble gift med farfaren min, Øivind Olsen), hu var tjenestepike for fabrikkeier Jebsen, under krigen.


Nok på Berger Gård, vil jeg mene at det var.

Og da hadde visst fabrikkeier Jebsen bestilt ei flaske juledram, inne fra Vinmonopolet i Drammen, fortalte farmora mi meg en gang.


Men den var visst bestilt i navnet til farmora mi, så postpersonalet eller fabrikkfolket, eller hvem det var, begynte å igle farmora mi litt da, om den her flaska som postmann kom med, eller som lå på posthuset da.


Så farmora mi hadde visst tatt med juledram-flaska, til 'n Ola, og drukket den opp der.

Kjenner dere noe til dette eller, dere som vel er i Jebsen-slekta?

Faren min var mye på Berger Gård og hadde lager der osv., for Strømm Trevare på Sand og vannsengbutikken i Drammen.


Tror dere det kan ha blitt noe sånn afære på si her, mellom fabrikkeier Jebsen og farmora mi Ågot, og at faren min, som er født i 1944 vel, er sønnen til fabrikkeier Jebsen?

På forhånd takk for svar.


Jeg har nemlig overhørt at jeg er forfulgt av noe 'mafian' i Oslo, i 2003 og 2004, så jeg lurer på om det er noe 'mafian' i familien min, siden jeg måtte bo alene på Bergeråsen, fra jeg var ni år, for faren min, (Arne Mogan Olsen), flytta til Haldis Humblen, i Havnehagen, og etterlot meg i Hellinga og seinere i Leirfaret.


Så sånn var det.

Og en i Jebsen-familien gikk på fotball samtidig med meg, husker jeg.

En som var et år eldre enn meg.

Men han bodde ikke ved riksvegen der, han bodde lenger ned mot fjorden, ikke så langt unna kirka der, som vel også var i Jebsen-familiens eie, og som faren min skydde, husker jeg.


Han ville ikke engang kjøre helt bort til Berger kirke, under konfirmasjonen min, så her var det noe ett eller annet som lå under.

På forhånd takk hvis dere veit noe om den her juledramflaska!


Mvh.

Erik Ribsskog







Bloggarkiv

Populære innlegg

Om meg

Bildet mitt
Overhørte på Rimi Bjørndal, (jeg jobbet som butikksjef/leder i ti år, i mange forskjellige butikker), i 2003, at jeg var forfulgt av 'mafian', mm. Har etter dette ikke fått rettighetene mine, i mange saker. Blogger derfor om problemer med å få rettigheter, mm. Mine memoarer, (Min Bok 1-10), kan også finnes på johncons-blogg, (se: 'Etiketter'). Jeg blogger også om slektsforskning, (etter at min danskfødte mormor, som var etter adelige/kongelige, døde i 2009). Har også vært såvidt innom Høyre/Unge Høyre, i sin tid. Har også studert informasjonsbehandling/IT/Computing, (på NHI, HiO IU og University of Sunderland). Har også bakgrunn fra handel og kontor, (grunnkurs, økonomi med markedsføring og data). Er/var også i Heimevernet, (etter at jeg ble overført dit, etter førstegangstjeneste i infanteriet, (og en rep-øvelse i mob-hæren), i forbindelse med omorganiseringer, i Forsvaret, etter den kalde krigen). Blir også utsatt for mye nettmobbing, mm. johncons-blogg, (og mine memoarer og nettbutikk), er kjent fra TV-programmet Tweet4Tweet, i 2012, (selv om jeg måtte klage, for programmet var veldig useriøst/nedlatende, mm.).

Totalt antall sidevisninger

Etiketter