Ingeborg Ribsskog - Baron Adeler Malteserordenen E-post til slottet om Mette-Marit videoen Er noe galt i Martine-saken? Problemer med Grandiosa? johncons-MUSIKK johncons-REISE johncons-FOTBALL

tirsdag 5. januar 2010

Jeg fikk en ny e-post fra Skifteretten i København




Google Mail - VS: Testamente etter baron Adeler?










Google Mail


Erik Ribsskog
<eribsskog@gmail.com>




VS: Testamente etter baron Adeler?











Skifteretten i Københavns byret
<skifte.kbh@domstol.dk>



Tue, Jan 5, 2010 at 3:53 PM




To:
Erik Ribsskog <eribsskog@gmail.com>








Hvilket Landsarkiv afhænger af de dødes bopæl pr. dødsfaldet. Der er flere landsarkver: f. eks. LAndsarvkivet for SJælland og øerne, Nuuk Plads, 22200 København N





Med venlig hilsen


Skifteretten i København

Hestemøllestræde 6

1464 København K.








Fra: Erik Ribsskog [eribsskog@gmail.com]

Sendt: 5. januar 2010 15:47

Til: Skifteretten i Københavns byret

Emne: Re: VS: Testamente etter baron Adeler?





Hei,



dette er snakk om testamentet etter baron og baronesse Holger og Magna Adeler, som døde i enten 1978 eller 1979.



Men da blir vel det før 1982, så da burde jeg kanskje kontakte Landsarkivet i Danmark da.



Er det det samme som Rigsarkivet i Danmark forresten?



Dere har ikke tilfeldigvis en e-post adresse jeg kan kontakte Landsarkivet på?



På forhånd takk for svar, isåfall.



Mvh.



Erik Ribsskog






2010/1/5 Skifteretten i Københavns byret
<skifte.kbh@domstol.dk>




genfremsendes





Med venlig hilsen




Skifteretten i København

Hestemøllestræde 6

1464 København K.








Fra: Skifteretten i Københavns byret

Sendt: 5. januar 2010 13:30

Til: eribsskog@gmail.con

Emne: SV: Testamente etter baron Adeler?






Vi må vide præcis HVAD De ønsker og præcise oplysninger og data for den/de personer, der ønsker dokumenter for.


Forudsætningen for at kunne modtage udskrifter af dokumenter er, at retten er i besiddelse heraf, og at man har en retlig interesse. Ddokumenter og sager før 1982 er ikke i retten (hvis vi overhovedet har behandlet
sag og har haft dem), men er på Landsarkivet.


REtlig interesse dokumenteres ved dåbsattester på sig selv og evt. arveoverførende led.





Vi foretager os ikke yderligere på det foreliggende grundlag.


Med venlig hilsen

Birgitte Warring

retsassessor


Skifteretten i København

Hestemøllestræde 6

1464 København K.








Fra: Københavns Byret

Sendt: 5. januar 2010 13:14

Til: Skifteretten i Københavns byret

Emne: VS: Testamente etter baron Adeler?










Fra: Erik Ribsskog [eribsskog@gmail.com]

Sendt: 2. januar 2010 02:17

Til: Københavns Byret

Emne: Testamente etter baron Adeler?





Hei,



min mormor Ingeborg Ribsskog, født Heegaard, hun arvet i 1978 eller 1979, 131.000 norsk eller danske kroner, etter baron Holger Adeler, som jeg tror bodde i København, ettersom hennes tante, (tror jeg det var), baronesse Magna Adeler, født Heegaard, var
gift med baron Adeler da, og det baron-paret døde barnløse.




Pengene ble satt i et hus, i Larvik, av min morfar, Johannes Ribsskog, for min mor, Karen Ribsskog, et hus i Jegersborggate 16, i Larvik, hvor jeg bodde i 1978 og 1979, før jeg ble sendt til min far, i Svelvik, rundt oktober 1979, (omtrent på samme tid
som baronen og baronessen døde, med andre ord).




Jeg er min mors eldste barn, og min mor Karen Ribsskog, døde av kreft, i 1999.



Min mormor Ingeborg Ribsskog, (født Heegard, etter Anker Heegard, og barnebarn på morssiden av Anders Gjedde Nyholm), hun døde i sommer, 92 år gammel, tror jeg.



Hun fortalte ofte om tiden hun bodde i København, hvor de hadde en dame som spilte på piano under måltidene, for hennes far var agent for to tyske firma, og hun gikk på slottsball osv.




De bodde et år i Tyrol, etter at hennes far mistet jernverket i Frederiksværk, så flyttet de til København, hvor altså hennes morfar, Anders Gjedde Nyholm var chef for generalkommandoen, altså sjef for alle Danmarks stridskrefter, har jeg lest, på 1920-tallet.



Hennes grandonkel, Didrik Galtrup Gjedde Nyholm, var dommer i Kairo og Haag, og skulle egentlig dømme i striden mellom Norge og Danmark, om Grønland, men døde like før.




Jeg fikk hans memoarer i gave av bestemor, på 80-tallet, men de lå i min farmors hus, mens jeg studerte i Oslo, og jeg vet ikke hva som skjedde med de, men min mormor skal visst ha ønsket de tilbake.




Mine slektninger tuller med arven med bestemor Ingeborg, som døde i juni vel.



Jeg har overhørt i Oslo, i 2003 og 2004, at jeg er forfulgt av noe 'mafian', og bor i landflyktighet i Liverpool, hvor jeg blir tullet med av britiske og norske myndigheter.



Jeg har i Oslo blant annet et sølv ølkrus, fra 1720, gitt av danskekongen til Lauritz Gjedde Nyholm, som jeg fikk av bestemor Ingeborg, til min 34-årsdag, i 2004, (av en eller annen grunn).



Men jeg har ikke penger til å hente dette, for min familie i Norge, tuller fælt med arv, etter bestemor Ingeborg, som blant annet hadde verdifulle malerier, som har hengt på Højriis Slott, på Mors, da dette slottet var i Gjedde-familiens eie.




Men, jeg lurer fælt på, siden jeg er nordmann, om jeg er baron Adeler.



For Adeler, er jo etter den norske sjøhelten Cort Adeler.



Som min familie arvet den siste etterkommeren etter, baron Holger Adeler, i 1978 eller 1979.



Så jeg lurte på om jeg kunne være så snill å få se testamentet etter Holger og Magna Adeler, siden jeg er i deres slekt, siden Magna Adeler var min mormors tante, og min mormor nevner arven etter de, i sitt testamente.



(Jeg skal sende med en scannet kopi av den siden i sitt testamente, hvor min mormor nevner dette).



For jeg tror også at jeg kan bli tullet med i Norge, av baroni Rosendal eller Johanitterordenen, som min far har i sin nye dame siden 1980, sin slekt, Haldis Humblen, tidligere Haldis Brekke og Haldis Snoghøj.




(Nå skulle hun ha het Haldis Olsen, men hun og min far er ikke gift, enda de har vært samboere siden 1980, da jeg var ni år, og lot meg bli boende alene, i min fars gamle leilighet, på Bergeråsen, i Svelvik, fra jeg var ni til jeg var atten).



Så om dette har noe med baron Adeler å gjøre?



Det lurer jeg på.



Så jeg lurte på om det vennligst hadde vært mulig å få sett baron og baronesse Adelers testamente, siden jeg er i slekt med dem, og kanskje blir tullet med på grunn av dette.



Så kan kanskje et eventuelt testamente gi meg noe hint om hva som foregår.



Jeg sender med en scannet kopi av en side i min mormors testamente, hvor hun nevner arven etter Holger og Magna Adeler, (men feilaktig plasserer den på 80-tallet, hun nevner beløpet 131.000 også andre steder i testamentet, og plasserer det da i 1978 eller 1979).




Håper dette er i orden!



Mvh.



Erik Ribsskog


















Bloggarkiv

Populære innlegg

Om meg

Bildet mitt
Overhørte på Rimi Bjørndal, (jeg jobbet som butikksjef/leder i ti år, i mange forskjellige butikker), i 2003, at jeg var forfulgt av 'mafian', mm. Har etter dette ikke fått rettighetene mine, i mange saker. Blogger derfor om problemer med å få rettigheter, mm. Mine memoarer, (Min Bok 1-10), kan også finnes på johncons-blogg, (se: 'Etiketter'). Jeg blogger også om slektsforskning, (etter at min danskfødte mormor, som var etter adelige/kongelige, døde i 2009). Har også vært såvidt innom Høyre/Unge Høyre, i sin tid. Har også studert informasjonsbehandling/IT/Computing, (på NHI, HiO IU og University of Sunderland). Har også bakgrunn fra handel og kontor, (grunnkurs, økonomi med markedsføring og data). Er/var også i Heimevernet, (etter at jeg ble overført dit, etter førstegangstjeneste i infanteriet, (og en rep-øvelse i mob-hæren), i forbindelse med omorganiseringer, i Forsvaret, etter den kalde krigen). Blir også utsatt for mye nettmobbing, mm. johncons-blogg, (og mine memoarer og nettbutikk), er kjent fra TV-programmet Tweet4Tweet, i 2012, (selv om jeg måtte klage, for programmet var veldig useriøst/nedlatende, mm.).

Totalt antall sidevisninger

Etiketter