Ingeborg Ribsskog - Baron Adeler Malteserordenen E-post til slottet om Mette-Marit videoen Er noe galt i Martine-saken? Problemer med Grandiosa? johncons-MUSIKK johncons-REISE johncons-FOTBALL

onsdag 13. januar 2010

Min morfar Johannes Ribsskog sin mor, het Helga Dørumsgaard, til pikenavn, og hun var søster, sa min mormor, av ordfører Asbjørn Dørumsgaard

Dørumsgaard og Dørumsgaard

Mellomkrigstiden var en spennende politisk brytningstid. Da redaktør Asbjørn Dørumsgaard ble ordfører i 1914 var han den første ordfører fra Det norske Arbeiderparti. Han satt som ordfører i Fet kommune fram til 1929 da delingen var et faktum og han ble etter hva jeg har forstått ordfører i Rælingen og siden partieier for sin egen bygdeliste. Etter delingen ble lærer Frithjof Dørumsgaard ordfører i Fet, også han fra DNA. Dokumentene og de enstemmige vedtakene tyder på sterk vilje for å skille ut Rælingen som eget herred. At en ny Dørumsgaard styrte videre i Fet tyder på at både slektskap og vennskap var godt og bidro til at den lokale støtten for delingen var tilstede. Faktisk finnes det i særutskriftene fra delingssaken ikke noe motstand fra Fet mot utskillelsen - kun fra Rælingens egne.


http://www.viking.no/fet/kommunen/da_fet_og_raelingen_ble_delt.htm

PS.

Og begge disse søsknene, Helga og Asbjørn Dørumsgaard, de hadde visst drevet en god del, med å skrive dikt osv.

Og det var visst sånn, mente min mormor, Ingeborg Ribsskog, husker jeg hun sa, for ikke så mange år siden, at noe av det som Johannes sin mor skrev, Helga Ribsskog f. Dørumsgaard, det var det visst broren som fikk æren for.

Dem skilte visst ikke så nøye på det, sa bestemor Ingeborg, om det var broren eller søstra som hadde skrevet det og det.

Dem bare utga det liksom.

Mener jeg ganske bestemt å huske at bestemor Ingeborg nevnte.

Så sånn var nok det.

Bare noe jeg kom på.

Mvh.

Erik Ribsskog

PS 2.

Grunnen til at jeg husker det her, er at bestemor Ingeborg sa det, at hun Helga Dørumsgaard, hadde skrevet et dikt, om mannen sin, (dvs. han Johan Ribsskog, han som var den 'dårlige' tvillingen), som lengtet tilbake til Trøndelag.

Et dikt som visstnok hadde vært trykket i en del ukeblader, og var ganske kjent osv., sa bestemor Ingeborg.

Og det diktet har jeg prøvd å finne på nettet, men jeg har ikke klart å finne det.

Men men.

Vi får se hva som skjer.

Bloggarkiv

Populære innlegg

Om meg

Bildet mitt
Overhørte på Rimi Bjørndal, (jeg jobbet som butikksjef/leder i ti år, i mange forskjellige butikker), i 2003, at jeg var forfulgt av 'mafian', mm. Har etter dette ikke fått rettighetene mine, i mange saker. Blogger derfor om problemer med å få rettigheter, mm. Mine memoarer, (Min Bok 1-10), kan også finnes på johncons-blogg, (se: 'Etiketter'). Jeg blogger også om slektsforskning, (etter at min danskfødte mormor, som var etter adelige/kongelige, døde i 2009). Har også vært såvidt innom Høyre/Unge Høyre, i sin tid. Har også studert informasjonsbehandling/IT/Computing, (på NHI, HiO IU og University of Sunderland). Har også bakgrunn fra handel og kontor, (grunnkurs, økonomi med markedsføring og data). Er/var også i Heimevernet, (etter at jeg ble overført dit, etter førstegangstjeneste i infanteriet, (og en rep-øvelse i mob-hæren), i forbindelse med omorganiseringer, i Forsvaret, etter den kalde krigen). Blir også utsatt for mye nettmobbing, mm. johncons-blogg, (og mine memoarer og nettbutikk), er kjent fra TV-programmet Tweet4Tweet, i 2012, (selv om jeg måtte klage, for programmet var veldig useriøst/nedlatende, mm.).

Totalt antall sidevisninger

Etiketter