Ingeborg Ribsskog - Baron Adeler Malteserordenen E-post til slottet om Mette-Marit videoen Er noe galt i Martine-saken? Problemer med Grandiosa? johncons-MUSIKK johncons-REISE johncons-FOTBALL

onsdag 14. juli 2010

Jeg sendte en ny e-post til Dansk Adelsforening




Gmail - Gjedde-slekten/Fwd: Feilopplysning om slekten Adeler










Gmail


Erik Ribsskog
<eribsskog@gmail.com>




Gjedde-slekten/Fwd: Feilopplysning om slekten Adeler











Erik Ribsskog
<eribsskog@gmail.com>



Wed, Jul 14, 2010 at 2:18 AM




To:
ww@bruunhjejle.dk






Hei,

min grandtante Unse var visst direkte etter Odin, fant jeg ut nå.

Via Kunigunde, Graffinn von Weimar, Gerberge von Niederlothringen, Bruno I, Herzug zu Sachsen, Sigurd Ring, Frodi Hræreksson Fridleifsson, Frodi Havarsson, med flere.


Så siden både baron Adeler og noen direkte etter Odin, valgte å gifte seg med noen som var etter Maren Gjedde, (dvs. henholdsvis Magna Nyholm, barnebarn av Maren Gjedde og Erik Anker Heegaard, oldebarn av Maren Gjedde), så er kanskje den Gjedde-slekten ekte?


Men jeg skjønner at man ikke blir adelig etter kvinnesiden.


Men vi arvet jo baron Adeler, så da ble vel alle baroner og baronesser, siden vi er nordiske, (og ikke engelske, hvor bare den eldste sønn blir baron).


Men men, jeg forstår at det komplisert, når det er forskjellige regler, i de forskjellige landene.


Men jeg synes det er litt rart at det skal være så vanskelig.


Men jeg får gi meg da, i tilfelle dette ikke er mulig å finne ut av.


Igjen takk for tidligere svar, ihvertfall.


Mvh.

Erik Ribsskog



---------- Forwarded message ----------
From: Erik Ribsskog <eribsskog@gmail.com>
Date: 2010/7/12
Subject: Fwd: Gjedde-slekten/Fwd: Feilopplysning om slekten Adeler

To: ww@bruunhjejle.dk


Hei,

jeg har også funnet ut, at min mormors bror, Erik Anker Heegaard.

Han er død nå, men var gift, med Unse Marie Trock-Jansen.


Og hun er direkte etter Gorm, Karl den Store, Pippin den Lille, Waldemar Seier, Waldemar den Store, en gresk-bysantinsk keiser, en tremenning av den norske konge Olav Håkonsson, Gange-Rolf, en konge av Portugal, en fyrste av Russland, osv., osv.


Så jeg lurer på om dette styrker den teorien, som sier at den Gjedde-slekt, som min mormor var etter, (hennes oldemor het Maren Gjedde).

At dette var den ekte Gjedde-slekten, etter Ove Gjedde, slik som min mormor også sa, at Gjedde var en fin, gammel dansk uradel-slekt.


Så kanskje vi som er etter min mormor da kan få være så snille å få være med i Dansk Adelsforening, tenkte jeg, eventuelt.

(Siden jeg har overhørt at jeg er forfulgt av noe som kalles 'mafian', i Oslo, i 2003, så tenkte jeg at dette kanskje kunne hjelpe, å være medlem i Dansk Adelsforening, siden politiet ikke gir noen hjelp, eller engang noe informasjon).


På forhånd takk for eventuell hjelp!

Mvh.

Erik Ribsskog


---------- Forwarded message ----------
From: Erik Ribsskog <eribsskog@gmail.com>


Date: 2010/6/25
Subject: Gjedde-slekten/Fwd: Feilopplysning om slekten Adeler
To: Henrik Wedell-Wedellsborg <ww@bruunhjejle.dk>


Hei,


nå har jeg vært i kontakt med Finn Gaunaa, som har nettstedet Roskildehistorie.dk.


Og han sier at man ikke kan utelukke, at min tippoldefar, øverstkommanderende general, Anders Gjedde Nyholm, er i den adelige Gjedde-slekten.


Skal jeg få lov å være medlem hos dere hos Dansk Adelsforening da, siden dette ikke kan utelukkes?

Mvh.

Erik Ribsskog



---------- Forwarded message ----------
From: Erik Ribsskog <eribsskog@gmail.com>
Date: 2010/4/21

Subject: Feilopplysning om slekten Adeler

To: finn@gaunaa.com


Hei,

da jeg fikk min mormor, Ingeborg Ribsskog f. Heegaard, sitt testamente, (hun døde ifjor sommer, og var født i Danmark, som oldebarn av Anker Heegaard og Maren Gjedde, bl.a.).



Det stod i testamentet, at hun arvet sin onkel, (min oldemors svoger), Holger baron Adeler, og satt pengene inn i et hus for min mor, (som døde i 1999, Karen Ribsskog).

Og jeg er min mors eldste barn, så jeg prøver å rydde opp litt og følge med litt.


Jeg har også overhørt at jeg er forfulgt av noe de kaller 'mafian', i Oslo, i 2003, (uten at jeg vet hvorfor, jeg jobbet som butikksjef, og har aldri vært kriminell), uten at jeg får noe hjelp av politiet.


Men, jeg ser at står feil årstall, på en i Adeler-slekten.

Holger baron Adeler, var jo i slekt med meg gjennom inngifte, (han var gift med min oldemors søster Magna Adeler f. Nyholm).


Så jeg har lagt inn fra deres nettsted, og inn på mitt slektstre, på MyHeritage.

Og jeg fant ut at dere har feil fødsels og dødsdato, på en baron Adeler da.

Jeg skal finne ut hvilken igjen.


Det er Christian Herman, baron Adeler og godseier.

Det står at han var født i 1777 og død i 1842, men det skal visst være datoene for hans far.

Det riktige, (som jeg har funnet andre steder på nettet), skal visst være at han er født 14 juli 1828.


(Dødsdato hadde jeg visst dessverre ikke).

Jeg lurte på om dere kunne være så snille og rydde opp i litt i dette, sånn at folk ikke tror at jeg er en form for 'lurendreiere', når jeg sier dette som står i min mormors testamente, at hun arvet Holger baron Adeler, og at vår familie da er i slekt med den kjente norske sjøhelten Cort Adeler, som jeg tror regnes som veldig fint i Norge, (selv om det bare er gjennom inngifte da).


Så ser det kanskje at datoene ikke stemmer, på deres websted, og da tror de kanskje at det er noe jeg finner på, (tenker jeg).

Så jeg håper at dere har mulighet til å rydde opp i dette.


Jeg er vel kanskje Cort Adelers nærmeste slektning i Norge da.

Og kanskje også han Christian Herman, sin nærmeste slektning.

(Ihvertfall som følger på slike ting som dette).

Så da tenkte jeg at jeg måtte nesten si fra.


For Holger baron Adeler, døde dessverre uten å få barn, (så min slekt burde kanskje være flaue over dette, selv om jeg ikke har hørt noenting om hva som skjedde, som forårsaket at Magna og Holger Adeler ikke fikk barn).


Jeg er jo norsk statsborger, og i familie med Magna Adeler, så jeg holder litt med begge to, siden Adeler jo opprinnelig er en norsk familie, fra Brevik i Telemark, så må jeg nesten holde litt med Adeler og.


Så jeg vil ikke legge skylden på noen her.

Kanskje det var noen i Danmark som ikke likte norske adelsslekter, (for disse bodde jo i Danmark).

Min mormor var altså oldebarn av Maren Gjedde.


Men hun klarer jeg ikke å spore tilbake til Ove Gjedde.

Hennes far, Anders Christensen Gjedde, skal visst ha vært 'bondesøn', ifølge årbog for Thy og Mors, som var sitert på Thisted museum sine nettsider.


Han skulle visst hatt en tønne gull i kjelleren, ifølge min mormors tremenning, fra Klampenborg, i Danmark, (ifølge et sagn).

Så jeg tror kanskje at min mormors Gjedde-linje, ikke var så fin.


Det kan ha vært den Gedde-linjen, fra Sjælland og Charlotte von Geideren/Gelderen, fra 'kurlands adel', så jeg på nettet.

Så kanskje noen i den 'falske' Gjedde-linjen, saboterte for Adeler-linjen, sånn at denne skulle dø ut, som ledd i en kamp mot de nordiske, som jeg synes jeg har sett litt konjenkutrene av, etter å ha lest mye på nettet, og pratet med en del folk her i England, hvor jeg lever som flyktning, men ikke får lov å være det offisielt.


Noe sånt?

Ihvertfall hadde det vært veldig fint hvis dere kunne rette opp denne feilen!

Mvh.

Erik Ribsskog













Bloggarkiv

Populære innlegg

Om meg

Bildet mitt
Overhørte på Rimi Bjørndal, (jeg jobbet som butikksjef/leder i ti år, i mange forskjellige butikker), i 2003, at jeg var forfulgt av 'mafian', mm. Har etter dette ikke fått rettighetene mine, i mange saker. Blogger derfor om problemer med å få rettigheter, mm. Mine memoarer, (Min Bok 1-10), kan også finnes på johncons-blogg, (se: 'Etiketter'). Jeg blogger også om slektsforskning, (etter at min danskfødte mormor, som var etter adelige/kongelige, døde i 2009). Har også vært såvidt innom Høyre/Unge Høyre, i sin tid. Har også studert informasjonsbehandling/IT/Computing, (på NHI, HiO IU og University of Sunderland). Har også bakgrunn fra handel og kontor, (grunnkurs, økonomi med markedsføring og data). Er/var også i Heimevernet, (etter at jeg ble overført dit, etter førstegangstjeneste i infanteriet, (og en rep-øvelse i mob-hæren), i forbindelse med omorganiseringer, i Forsvaret, etter den kalde krigen). Blir også utsatt for mye nettmobbing, mm. johncons-blogg, (og mine memoarer og nettbutikk), er kjent fra TV-programmet Tweet4Tweet, i 2012, (selv om jeg måtte klage, for programmet var veldig useriøst/nedlatende, mm.).

Totalt antall sidevisninger

Etiketter