Ingeborg Ribsskog - Baron Adeler Malteserordenen E-post til slottet om Mette-Marit videoen Er noe galt i Martine-saken? Problemer med Grandiosa? johncons-MUSIKK johncons-REISE johncons-FOTBALL

Saturday, 16 October 2010

Bergeråsen er visst også kjent i Tyrkia. Ikke dårlig

bergeråsen kjent i tyrkia

Dem har visst blitt muslimske i Tromsø, siden de gjør det på den muslimske måten og ikke på den norske måten, mener jeg. Men men

blitt muslimer i tromsø

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/elevavisen/artikkel.php?artid=10033998

Jeg skrev mer på Facebook-siden til Berger Museum

Berger museum synes det er trist at Samhold rives, men en kan ikke bevare et bygg som er råttent. Det er godt at historien, arkivet og mange gjenstander fra samhold er bevart i Berger museum.svelviksposten.no
Forsamlingslokalet for lokalsamfunnet på Berger skal nå rives for å erstattes med leiligheter, mange års historie går bort, men ny kan nå komme til.


12. august kl. 12:04 · · · Del
 • 4 personer liker dette.
  • Aina Marie Becher Vadet der har vi hatt myyyye morro.

   12. august kl. 21:53 · ·  • Kåre Henning Trist ja, men godt at Berger museum bevarer noe av historien.

   13. august kl. 11:29 · ·  • Erik Ribsskog

   Kunne en ikke ha restaurert det, sånn som noen har gjort med bedehuset.

   Her kunne en ta med seg 'himkoken', og sitte og pjalle hele kvelden.

   Det kan man ikke på den kroa på fabrikken der.


   Litt dårlig å rive bygget hvor ens besteforeldre kanskje møttes på dans osv.

   Jebsen skryter av at dem tar vare på Berger fabrikken og arbeiderboligene, men Samhold var en viktig del av stedet det og.

   Det her var en stygg ripe i lakken for dem som styrer på Berger nå, synes jeg.


   Hva er det arkivet som nevnes forresten?

   Kanskje det står noe om mine besteforeldre, som jobba for Jebsen, lurer jeg.

   Er det snakk om å legge ut det arkivet på nett, for eksempel?

   (Dumt spørsmål, det er sikkert bare en klikk som skal sitte og gosse seg over å være de eneste som får se hva det er for noe greier, i det arkivet).


   Men men.

   Mvh.

   Erik Ribsskog
   23. august kl. 03:19 · · 1 person  • Berger museum

   Hei Erik!
   Samhold eies av private. Så lenge det ikke er fredet eller under spesiell vernestatus så kan ikke myndighetene gjøre noe. Det er heldigvis ikke hele Samhold som rives, men den delen som er råtten har vi blitt fortalt.

   Når det gjelder resten av Berger, så er arbeiderboligene i øvre og nedre gate verneverdige i likhet med Kleiva. I Kleiva ligger også en anbefaling fra Riksantikvaren om utvendig bevaring.


   En av boligene er nå et museumsbygg, men hele Berger kan ikke musealiseres, og verneinteresserte er derfor avhengig av private eiere med en interesse for bevaring.

   Flott at bedehuset er restaurert! Ellers er man dessverre avhengige av at private ser verdien av bevaring, da det ikke bevilges mye penger til fredede og verneverdige hus. En er også avhengig av at både kommunen og fylkeskommunen følger med og har interesse for feltet.


   Når det gjelder arkivet er det tatt i mot av Berger museum, lagt i kartonger for videre merking og arbeid. Arkivet er ikke registrert ennå, men venter på at det skal komme en person fra Vestfoldmuseene avdeling arkiv for å registrere det.


   Arkivet er tilgjengelig for alle som måtte ønske det, og det gjelder alle arkivene. Det er selvsagt unntak for de delene av arkivet som faller inn under personvernloven, men jeg kan ikke tenke meg at det er så mye i Samholdarkivet som gjør det.


   For å finne besteforeldrene dine er nok fabrikkens arkiv mer nyttig. Det avhenger av tidsperioden det dreier seg om, og hvilken av fabrikkene de arbeidet ved. Det er lite arkiver som omhandler Fossekleiva før 1936, altså før sammenslåingen. Det er mest arkiver fra nedre Berger selv om det ikke er komplett derfra heller.


   Det er Jørg Jebsen som har ordnet hele arkivet og gjort en kjempejobb med det, Fylkesarkivet i Vestfold (nå seksjon for arkiv) som har registrert det, og det er Berger museumsforening som har sørget for bevaringen av det.


   Alle som er interesserte i Bergers historie er velkomne - her er ingen liten klikk som holder andre borte. Det er bare å ta kontakt!

   for 13 minutter siden · ·  • Erik Ribsskog

   Ok,

   jeg får ikke fulgt med så bra, her fra England.

   Jeg måtte flykte fra Norge, for jeg overhørte i Oslo, i 2003, at jeg var forfulgt av 'mafian'.


   Men jeg vokste jo opp på Berger, og hørte aldri noen snakke om 'mafian'.

   Og jeg har jo pleid å lese minst en avis hver dag, men aldri lest om 'mafian'.

   Og jeg ble forsøk drept på min onkel Martin Ribsskog, (delvis fra Hurum), sin samboer sin gård, i Kvelde, i 2005.


   Og politiet gir meg ikke rettighetene mine.

   Så derfor har jeg ikke vært i Norge, siden 2005.

   Men hvis jeg får rettighetene mine, en gang, så kanskje jeg tar en tur, og ser om jeg finner noe i arkivene om farmora og farfaren min, som begge jobba for Jebsen, i årene like før og etter krigen.


   Jeg har jo skrevet om en episode, da Jebsen brukte rasjoneringsklippet, til farmora mi, og kjøpte sprit fra polet i Drammen, under krigen.

   Og postmannen erta farmora mi, (som jobba som tjenestepike, for Jebsen), og farmora mi tok med flaska ned til 'n Ola, (enda hu var kristen, og nesten aldri drakk), og drakk opp flaska.


   Det var alt farmora mi fortalte, (til meg på 80-tallet, for jeg bodde alene på Bergeråsen, for faren min bodde hos Haldis Humblen, så jeg spiste middag hos farmora mi, på Sand, hvor dem fikk bygget seg opp et snekkerverksted, Strømm Trevare, (farfaren min, Øivind Olsen, var fra en fiskerfamilie, på Holmsbu, Støa, og han jobba som snekker for Jebsen, for han var vant til å snekre fiskekasser, for dem fiska sild, var det vel, i Drammensfjorden da vel), etter å ha kommet seg bort fra Jebsen-jobbinga).


   Så kanskje det står noe mer om dette, eller noe annet om mine besteforeldre, i arkivene deres.

   Det hadde vært artig å sett.

   Vi får se om myndighetene i Norge skjerper seg.

   Veldig artig å få svar uansett!


   Mvh.

   Erik Ribsskog, (jeg ble kalt Olsen da jeg bodde på Berger, etter faren og farfaren min, men mora mi hadde egentlig bytta navn på meg til sin fars etternavn, Johannes Ribsskog, som var kontorsjef i Hurum kommune blant annet, etter at hu flytta fra faren min, på Toppen, på Bergeråsen, da jeg var tre år, og ned til Larvik).

   for noen sekunder siden ·


http://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=150381511645842&id=108767235831634&il=0¬if_t=share_reply

PS.

Da måtte jeg nesten ta med 'n Ola, på MyHeritage også, syntes jeg.

Her er mer om dette:

'n ola

http://www.myheritage.no/site-family-tree-67419522/ribsskog

Sånn, nå begynner jeg å bli ferdig med Kongen av Danmark-nettbutikken, første versjon. Så nå er det bare for folk å kjøpe derfra, hvis de vil det

kongen av danmark nettbutikk

http://kongenavdanmark.net

Jeg sendte en e-post til Nikolaj Asgeir MacGregor Sadolin, som har laget et veldig bra slektstre, over dansk adel
Gmail - "Foretag korrektioner/tilføjelser, send mig informationer og/eller læg familiebilleder på OneTree Genealogy / Make corrections/additions, send me information, and/or upload family pictures on OneTree Genealogy"


Gmail


Erik Ribsskog
<eribsskog@gmail.com>
"Foretag korrektioner/tilføjelser, send mig informationer og/eller læg familiebilleder på OneTree Genealogy / Make corrections/additions, send me information, and/or upload family pictures on OneTree Genealogy"Erik Ribsskog
<eribsskog@gmail.com>Sat, Oct 16, 2010 at 1:20 AM
To:
nsadolin@hotmail.com


Hei,

takk for medlemskapet, (selv om det var en stund siden jeg søkte).

Jeg kan ihvertfall opplyse om at min mormor, Ingeborg Ribsskog, som er i treet, (som vel er over dansk adel), døde ifjor sommer.


(Og mine slektninger i Norge, vil ikke sende meg min morsarv, for min mor døde i 1999.

Jeg selv er flyktning i England, etter at jeg overhørte i Oslo, i 2003, at jeg var forfulgt av 'mafian'.


Og jeg ble forsøkt drept på min onkel, Martin Ribsskog, sin gård i Larvik, i 2005).

Min morfar, (som også er i treet, han døde på midten av 80-tallet, i Spania).


Og min grandonkel, (som også er i treet), Erik Anker Heegaard, han er visst også død.

Jeg vet ikke om du vil ha etterkommerne etter min mormor der.

Jeg vet ikke om min mor, Karen Ribsskog, regnes som dansk adel.


Hun fikk ihvertfall arven etter Holger baron Adeler satt inn i et hus til seg, i Larvik.

Og min mormors mormor, het jo Fog, og de går jo tilbake til Løvenbalk-ene, Odin, Karl den Store, Gange-Rolf og Cleopatra og kong David og Batseba, og til kong Valdemar Seier og profeten Muhammed(!)


Men det er kanskje mange i Danmark, som er etter Løvenbalkene og kong Valdemar Seier?

Mange takk ihvertfall for medlemskapet, det var et flott slektstre, over dansk adel.

Jeg ante ikke at Fog, (som min tippoldemor het), gikk tilbake til Odin, f.eks., så det var veldig hyggelig og artig å lese.


Så det var et imponerende slektstre, må jeg si.

Mvh.

Erik Ribsskog


On Sat, Oct 16, 2010 at 12:53 AM, Nikolaj Asgeir MacGregor Sadolin <nsadolin@hotmail.com> wrote:DANSKOneTree Genealogy har nu været på myheritiage.com i fem dage, og jævnfør statikken, så har 517 af de 678 inviteret medlemmer allerede besøgt OneTree Genealogy mindst en gang (svarer til at 76 %, hvilket jeg finder er imponerende).Generelt anvender jeg - udover familiepersonernes egne oplysninger - kirkebøgerne og folketællingerne (findes her: http://www.sa.dk/content/dk/brug_arkivet/introduktion_til_arkivbrug_for_slagtsforskere), slægtsbøger og -tavler, samt biografiske værker og fagstater som kildematerialer.Jeg takker for de mange kommentarer samt rettelser og tilføjelser - og jeg modtager fortsat gerne dine oplysninger i form af skrevne beskeder, skannet bøger, oversigter og tavler samt dataudtræk. Du kan enten skrive til mig på websitet eller sende mig en e-mail: nsadolin@hotmail.comMit mål med OneTree Genealogy er naturligvis kvalitet og ikke kvantitet, og derfor er jeg meget glad for alt som kan gøre OneTree Genealogy endnu mere korrekt (selvom fejl og mangler desværre er uundgåeligt). Men jeg skal nok få indskrevet det som du sender, således at det fremgår senere. Desværre har døgnet kun 24 timer, og meget af det jeg laver omkring OneTree Genealogy sker derfor enten i de tidlige morgentimer før arbejde eller i de sene aftentimer. Jeg for forsøger at begrænse mig i weekenden - grundet min kære hustru.Som en ny mulighed kan der tilføjes billeder af dig og dine familiemedlemmer. Du finder ganske enkelt dig selv i træet, og så klikker du på dig selv, hvorefter at du har mulighed for at oploade et billede.Sidst: Du er velkommen til enten at invitere personer til OneTree Genealogy, hvilket kan gores nederst på denne side: http://www.myheritage.com/FP/invite-family.php?s=380233 eller til at videresende dine familiemedlemmer dette link: http://www.myheritage.com/site-380233/onetree-genealogy (de skal bruge ”Tilmeld dig” i øverste højre hjørne af skærmbilledet). Websitet er lukket for offentligheden, hvilket vil sige, at man enten skal inviteres af mig eller af et andet medlem (og så godkendes af mig), hvis man vil have adgang til databasens 96.000 personer.De bedste hilsener - og

ønsker om en god weekend,

NikolajP.S.Oversigt over personer i OneTree Genealogy - vær venligst opmærksom på at “onetree (old)” filen vil blive slettet så kun ”onetree” filen er tilbage:

http://www.myheritage.com/site-individuals-380233/onetree-genealogy-denmarks-nobility-patrician-lineages

ENGLISHOneTree Genealogy has now been on the myheritage.com for five days, and according to the statistics, it then 517 members of the 678 invited members already visited OneTree Genealogy at least one time (equal to 76 %, which I find impressive).In general I use - beside the family persons own family information - the parish books and census lists (can be found here: http://www.sa.dk/content/us/genealogy/online_services), genealogical books and tables, as well as biographical volumes and professional states.I thank for the many comments as well as corrections and additions - and I would like to continue to receive your information - either as written messages, scanned book and tables as well as data lists. You can either write me on the website or you can send me an e-mail: nsadolin@hotmail.comMy goal with OneTree Genealogy is naturally quality and not quantity, and I am therefore very pleased with everything, which can make OneTree Genealogy more correct (however mistakes and missing parts will unfortunately occur). But I will write the things in you send me, so it will be showed later. Unfortunately a day only have 24 hours, and much of what I do regarding OneTree Genealogy is therefore made in the early morning hours before work or in the late evening hours. I try to limit myself in the weekends - due to my dear wife.As a new option, it is possible to add pictures of you and your family members. You simply find yourself in the tree, and then you click on yourself, thereafter you have the option to add a picture of yourself.Finally: You are welcome to either invite people to OneTree Genealogy, which can be done in the bottom of this page: http://www.myheritage.com/FP/invite-family.php?s=380233 - or you can forward this link to your family members: http://www.myheritage.com/site-380233/onetree-genealogy (use “Sign up” in the upper right corner of the screen picture, if you believe that you have a relation to database’s consisting). The website is closed for the public, which means that you either have to be invited by me or by another member (and then be approved by me), if you want access to the databases 96.000 persons.Best regards - and

wishes for a nice weekend,

NikolajP.S.List of people in OneTree Genealogy - please notice that the “onetree (old)” file will be deleted so only the “onetree” file will remain:

http://www.myheritage.com/site-individuals-380233/onetree-genealogy-denmarks-nobility-patrician-lineages


Tento e-mail byl odeslán pomocí Odeslání e-mailu na 'OneTree Genealogy - Denmark's Nobility and Patrician Lineages' na MyHeritage.com. Klepněte zde pro návštěvu rodokmenu.PS.

Her kan man se det, at min mor, Karen Ribsskog, sine foreldre, Ingeborg og Johannes Ribsskog, er på et slektstre, over Danmarks adel:

min mors foreldre dansk adel

http://www.myheritage.no/site-family-tree-380233/onetree-genealogy-denmarks-nobility-patrician-lineages?rootIndivudalID=7065787&familyTreeID=7

Nå har jeg laget ny logo til Spesialbestillinger.net

spesialleveringer.net

http://www.spesialbestillinger.net/

PS.

Hvis noen lurer på hvorfor jeg bytter navn på nettbutikkene hele tida.

Så er det fordi, at jeg har jobba ti år som butikkleder, og butikksjef, i Rimi.

Og i Rimi, (eller Hakon-gruppen/ICA), der gjorde dem det nemlig sånn.

At dem bytta navn på butikkene hele tida, og gjorde om på sortimentet hele tida, og alt sånt.

Så sånn er det.

Så da synes jeg at jeg må gjøre det litt sånn jeg og.

Så sånn er det.

Så vi får se hva som skjer.

Vi får se.

Mvh.

Erik Ribsskog

Sånn, da var dagens bestilling levert. Så det er bare å bestille, hvis det er noen som er interessert, det er fortsatt en god del varer på lager

Photo 2110

Policy for kommentarer


Anonyme kommentarer, blir slettet, (etter en del problemer, med nettmobbing osv.).

Hvis du har et vanlig navn, så skriv gjerne noe, som skiller deg, fra andre, med samme navn, (sånn at det er klart, hvem som skriver).

Kommentarer som inneholder trakassering, (og som ikke holder seg, til temaet, i blogg-posten), blir bare slettet, (og ikke publisert).

Mvh.

Erik Ribsskog

PS.

For å eventuelt legge inn kommentar, så trykk på linken, til blogg-posten, (så kommer det opp et felt, hvor man kan kommentere).

Blog Archive