Ingeborg Ribsskog - Baron Adeler Malteserordenen E-post til slottet om Mette-Marit videoen Er noe galt i Martine-saken? Problemer med Grandiosa? johncons-MUSIKK johncons-REISE johncons-FOTBALL

Wednesday, 20 October 2010

Jeg sendte en ny e-post til Berger Museum
Gmail - Oppvekst på Berger


Gmail


Erik Ribsskog
<eribsskog@gmail.com>
Oppvekst på BergerErik Ribsskog
<eribsskog@gmail.com>Wed, Oct 20, 2010 at 10:06 PM
To:
Hanne Butvillo <hanne.butvillo@vestfoldmuseene.no>


Hei,

det var kjempebra.

Jeg tror jeg klarer meg bedre uten de andre i familien, egentlig.

Jeg har jo bodd aleine siden jeg var ni år osv.

Jeg burde heller se fremover, og prøve å heller få meg en egen familie, tror jeg.


Istedet for å bare bli utnyttet av mine foreldre og søsken osv.

Men men.

Men hvis du prater med han Jebsen, så kunne du jo kanskje hørt om han huska noe fra den episoden, med farmora mi, Ågot Mogan, fra Rollag, og spritflaska i posten fra Drammen, osv.


Han var vel kanskje ikke så gammel under krigen.

Uansett, veldig bra jobbing fra Berger Museum.

Det er bra at dere får det til, og synd at det ikke gikk an å bevare Samhold.


Men folka synes kanskje det er artigere på Kroa der, selv om at det vel kanskje ikke er lov å ta med spriten selv dit, som det var på Samhold.

Men men, sånn er det.

Takk for svar ihvertfall, og takk til Berger Museum og Vestfoldmuseene, (jeg har også bodd i Larvik, noen år under oppveksten, hos mora mi nemlig, for hu flytta dit, fra faren min, så jeg bodde der noen år, før jeg flytta til Berger igjen, og ble boende alene da, men da hadde jeg jo hatt litt oppvekst i Larvik og, selv om mora vår var ganske streng osv. Men men).


Mvh.

Erik Ribsskog


2010/10/20 Hanne Butvillo <hanne.butvillo@vestfoldmuseene.no>
Hei Erik
Det jeg leser ut i fra din fortelling er en ganske trist oppvekst hvor du var mye overlatt til deg selv, og ble forlatt av de som skulle ta seg av deg.
Det var mye i din fortelling som måtte ha gjort veldig vondt og som du sikkert må slite med fortsatt. Håper derfor livet ikke bare er mørke, men at du har det bra i England og at du finner svarene du søker!

Det virker som om det er mange familiehemmeligheter som det er umulig for meg å finne ut av, og kanskje umulig for deg også. Av det du forteller virker det som om det ikke bare var deg som hadde det vanskelig, av familiemedlemmene dine. Håper
det går bedre med alle og at dere får den hjelpen dere trenger og at dere kan nærme dere hverandre igjen, om det er det du ønsker da.
Med vennlig hilsen

Hanne

PS.

Her er den fortellinga mi, om oppveksten min på Berger, osv., (samt min farmor Ågot's fortelling, om spritflaska fra polet i Drammen osv., under krigen), som Berger Museum/Vestfoldmuseene, kanskje skal ha i arkivet sitt.

Det var bra museum!

Her er mer om dette:

Erik Ribsskogs fortelling på Facebook oktober 2010

PS 3.

Nå var jeg fæl til å klage, på folk i Norge.

At ingen gjorde noe for å hjelpe meg, siden jeg ikke fikk rettighetene mine, fra myndighetene osv.

På bloggen, her om dagen.

Men nå var Berger Museum/Vestfoldmuseende veldig flinke, og gikk foran som et godt eksempel, vil jeg si.

Så det var veldig bra!

Mange takk til Berger Museum!

Så håper jeg at avisene, (hvor er Svelviposten/Drammens Tidende/Østlandsposten?), kanskje kan skrive snart de og.

Sånn at det kanskje kan bli mulig å rydde opp i alt dette 'tullballet', som foregår.

Det håper jeg ihverfall.

Igjen mange takk til Berger Museum!

Så vi får se hva som skjer.

Vi får se!

Mvh.

Erik Ribsskog

Mer fra Berger Museum på Facebook
 • Berger museum synes det er trist at Samhold rives, men en kan ikke bevare et bygg som er råttent. Det er godt at historien, arkivet og mange gjenstander fra samhold er bevart i Berger museum.  svelviksposten.no
  Forsamlingslokalet for lokalsamfunnet på Berger skal nå rives for å erstattes med leiligheter, mange års historie går bort, men ny kan nå komme til.


  12. august kl. 12:04 · · · Del
  • 4 personer liker dette.
   • Aina Marie Becher Vadet der har vi hatt myyyye morro.

    12. august kl. 21:53 · ·   • Kåre Henning Trist ja, men godt at Berger museum bevarer noe av historien.

    13. august kl. 11:29 · ·   • Erik Ribsskog

    Kunne en ikke ha restaurert det, sånn som noen har gjort med bedehuset.

    Her kunne en ta med seg 'himkoken', og sitte og pjalle hele kvelden.

    Det kan man ikke på den kroa på fabrikken der.


    Litt dårlig å rive bygget hvor ens besteforeldre kanskje møttes på dans osv.

    Jebsen skryter av at dem tar vare på Berger fabrikken og arbeiderboligene, men Samhold var en viktig del av stedet det og.

    Det her var en stygg ripe i lakken for dem som styrer på Berger nå, synes jeg.


    Hva er det arkivet som nevnes forresten?

    Kanskje det står noe om mine besteforeldre, som jobba for Jebsen, lurer jeg.

    Er det snakk om å legge ut det arkivet på nett, for eksempel?

    (Dumt spørsmål, det er sikkert bare en klikk som skal sitte og gosse seg over å være de eneste som får se hva det er for noe greier, i det arkivet).


    Men men.

    Mvh.

    Erik Ribsskog
    23. august kl. 03:19 · · 1 person   • Berger museum

    Hei Erik!
    Samhold eies av private. Så lenge det ikke er fredet eller under spesiell vernestatus så kan ikke myndighetene gjøre noe. Det er heldigvis ikke hele Samhold som rives, men den delen som er råtten har vi blitt fortalt.

    Når det gjelder resten av Berger, så er arbeiderboligene i øvre og nedre gate verneverdige i likhet med Kleiva. I Kleiva ligger også en anbefaling fra Riksantikvaren om utvendig bevaring.


    En av boligene er nå et museumsbygg, men hele Berger kan ikke musealiseres, og verneinteresserte er derfor avhengig av private eiere med en interesse for bevaring.

    Flott at bedehuset er restaurert! Ellers er man dessverre avhengige av at private ser verdien av bevaring, da det ikke bevilges mye penger til fredede og verneverdige hus. En er også avhengig av at både kommunen og fylkeskommunen følger med og har interesse for feltet.


    Når det gjelder arkivet er det tatt i mot av Berger museum, lagt i kartonger for videre merking og arbeid. Arkivet er ikke registrert ennå, men venter på at det skal komme en person fra Vestfoldmuseene avdeling arkiv for å registrere det.


    Arkivet er tilgjengelig for alle som måtte ønske det, og det gjelder alle arkivene. Det er selvsagt unntak for de delene av arkivet som faller inn under personvernloven, men jeg kan ikke tenke meg at det er så mye i Samholdarkivet som gjør det.


    For å finne besteforeldrene dine er nok fabrikkens arkiv mer nyttig. Det avhenger av tidsperioden det dreier seg om, og hvilken av fabrikkene de arbeidet ved. Det er lite arkiver som omhandler Fossekleiva før 1936, altså før sammenslåingen. Det er mest arkiver fra nedre Berger selv om det ikke er komplett derfra heller.


    Det er Jørg Jebsen som har ordnet hele arkivet og gjort en kjempejobb med det, Fylkesarkivet i Vestfold (nå seksjon for arkiv) som har registrert det, og det er Berger museumsforening som har sørget for bevaringen av det.


    Alle som er interesserte i Bergers historie er velkomne - her er ingen liten klikk som holder andre borte. Det er bare å ta kontakt!

    16. oktober kl. 17:05 · ·   • Erik Ribsskog

    Ok,

    jeg får ikke fulgt med så bra, her fra England.

    Jeg måtte flykte fra Norge, for jeg overhørte i Oslo, i 2003, at jeg var forfulgt av 'mafian'.


    Men jeg vokste jo opp på Berger, og hørte aldri noen snakke om 'mafian'.

    Og jeg har jo pleid å lese minst en avis hver dag, men aldri lest om 'mafian'.

    Og jeg ble forsøk drept på min onkel Martin Ribsskog, (delvis fra Hurum), sin samboer sin gård, i Kvelde, i 2005.


    Og politiet gir meg ikke rettighetene mine.

    Så derfor har jeg ikke vært i Norge, siden 2005.

    Men hvis jeg får rettighetene mine, en gang, så kanskje jeg tar en tur, og ser om jeg finner noe i arkivene om farmora og farfaren min, som begge jobba for Jebsen, i årene like før og etter krigen.


    Jeg har jo skrevet om en episode, da Jebsen brukte rasjoneringsklippet, til farmora mi, og kjøpte sprit fra polet i Drammen, under krigen.

    Og postmannen erta farmora mi, (som jobba som tjenestepike, for Jebsen), og farmora mi tok med flaska ned til 'n Ola, (enda hu var kristen, og nesten aldri drakk), og drakk opp flaska.


    Det var alt farmora mi fortalte, (til meg på 80-tallet, for jeg bodde alene på Bergeråsen, for faren min bodde hos Haldis Humblen, så jeg spiste middag hos farmora mi, på Sand, hvor dem fikk bygget seg opp et snekkerverksted, Strømm Trevare, (farfaren min, Øivind Olsen, var fra en fiskerfamilie, på Holmsbu, Støa, og han jobba som snekker for Jebsen, for han var vant til å snekre fiskekasser, for dem fiska sild, var det vel, i Drammensfjorden da vel), etter å ha kommet seg bort fra Jebsen-jobbinga).


    Så kanskje det står noe mer om dette, eller noe annet om mine besteforeldre, i arkivene deres.

    Det hadde vært artig å sett.

    Vi får se om myndighetene i Norge skjerper seg.

    Veldig artig å få svar uansett!


    Mvh.

    Erik Ribsskog, (jeg ble kalt Olsen da jeg bodde på Berger, etter faren og farfaren min, men mora mi hadde egentlig bytta navn på meg til sin fars etternavn, Johannes Ribsskog, som var kontorsjef i Hurum kommune blant annet, etter at hu flytta fra faren min, på Toppen, på Bergeråsen, da jeg var tre år, og ned til Larvik).

    16. oktober kl. 17:18 ·   • Berger museum

    Det skulle bare mangle at du fikk svar! Beklager at jeg ikke har sett innlegget ditt før i dag!

    Du sier at du har skrevet om en episode - står historien et sted hvor jeg kan finne den?

    Mye av det du forteller står nok ikke i arkivene på Berger, da det stort sett er bedrifts- og foreningsarkiver. Men det betyr ikke at det ikke er interessant!

    Berger gård har sitt eget arkiv, og det kan jo være at du kan finne noe om farmoren din der, men jeg (Hanne S. Ø. Butvillo) har ikke lest i dette arkivet ennå.

    Ellers er folketellingene og kirkebøkene gode kilder til kunnskap om familiemedlemmer og deres virke. Det er bare folketellingene opp til 1910 som er offentlig tilgjengelig på nett, men om du oppsøker Interkommunalt arkiv på Kongsberg, IKA-Kongsberg, (kan sikkert oppsøkes på nett også) eller en slektforskergruppe så kan du sikkert finne ut mer der.


    Lykke til!
    16. oktober kl. 23:04 · ·   • Erik Ribsskog

    Hei,

    dere har vel hatt mye å gjøre med å flytte det arkivet, skjønner jeg.

    Jeg har skrevet e-post til Vestfold Museer og Berger Museum, heter det vel, og det var vel til han Jebsen da.
    ...Vis mer

    16. oktober kl. 23:20 ·   • Berger museum

    Hei Erik!

    Jeg skal spørre Jørg Jebsen om han kan huske historien din!
    Jeg vet ikke hvor du har sendt e-post, men det kan ikke ha vært til Jørg Jebsen da han ikke har e-post. Men jeg skal høre med han når jeg ser han neste gang!


    Vennlig hilsen Hanne S. Ø. Butvillo

    23 timer · ·   • Erik Ribsskog

    Hei,

    det høres bra ut!

    Jeg sjekka det nå, og jeg sendte det til Nord-Jarlsberg museene, siden jeg så at det var de som ga midler til Berger musum, og siden jeg vel ikke fant e-post til Berger museum.
    ...Vis mer

    20 timer ·   • Erik Ribsskog

    Ingeborg fortalte meg ihvertfall at hun som er fra Dørumsgård-slekten i Skedsmo, skulle passe mora mi, da mormor mi skulle ha tante Ellen, og da hadde visst ikke hun Rælingen-lærerinna Ribsskog født. Dørumsgaard, vaska grytene hu hadde bruk...Vis mer

    20 timer ·   • Berger museum

    Hei igjen Erik!

    At du ikke har fått svar når du har sendt melding til Nord-Jarlsberg grunner nok i at vi (jeg jobber som konservator i Nord-Jarlsbergmuseene) er i omorganisering og verken gamle mailadresser eller telefonnumre virker lengre. Snart har vi heller ikke kontor der vi brukte å ha det - så alt er altså litt kaotisk.


    Jeg har nå lagret fortellingen din i et dokument på pc'n min og skal forsøke å finne mer ut av dette. Eventuelt kan du henvende deg til Finn Bingen som er formann i museumsforeningen om du ikke skulle være fornøyd med de svarene du får fra meg.


    Viktig!!!!
    Jeg foreslår imidlertid at vi - du eller jeg sletter de innleggene dine som er svært personlige, siden du nevner både navn og hendelser som er vanskelig å verifisere. Om du selv vil lagre kommunikasjonen vår før sletting i tillegg, kan du gjerne gjøre det. Jeg lar det derfor stå til i morgen før jeg sletter det.

    Det har med personvern å gjøre, og har ikke noe med at din historie ikke er viktig å ta vare på. I Nord-Jarlsbergmuseenes arkiv har vi en del materiale som forteller om oppvekst på Berger, så jeg legger fortellingen din sammen med dette materialet, om det er greit for deg.


    Mye av det du ønsker svar på, er det nok din egen familie og venner som må bidra med, men jeg skal absolutt gjøre et forsøk. Nå har jeg også e-postadressen din så jeg kan sende deg info der.

    Med vennlig hilsen Hanne

    2 timer · ·   • Erik Ribsskog

    Hei,

    ja, det synes jeg er veldig fint, hvis noen tok vare på fortellingen min, (og min farmor Ågot's), i arkivene til museet.

    Jeg bodde jo også aleine på Bergeråsen, fra jeg var ni år, i Hellinga 7B og Leirfaret 4B, (for faren min bodde nede hos Haldis da).


    Uten at noen brydde seg, virka det som, så det hadde vært en bra ting, hvis min fortelling om dette ble tatt vare på, ihvertfall.

    Du sier jeg burde ta det med familien.

    Jo, jeg er enig, men jeg har jo overhørt i Oslo, at jeg er forfulgt av 'mafian', og ble forsøkt drept på min mors bror Martin Ribsskog sin gård, i 2005.


    Så dette er jo egentlig en politisak og ikke en familiesak eller Berger Museum sak kanskje.

    Men politiet nekter å etterforske og fortelle meg hvem denne såkalte 'maifan' egentlig er.

    Og Christell, datteren til Haldis, hun vil ikke snakke om gamle dager.


    Søstera mi, Pia, hu vil ikke være venn med meg på Facebook, og hu røyker også litt vel mye hasj, synes jeg, så jeg vet ikke hvor mye jeg stoler på henne nå, etter at jeg har overhørt at jeg er forfulgt.

    Det samme med mine mors søsken, tante Ellen som bodde på Hurum, og Martin som også har bodd på Holmsbu og Sætre, og jobba for faren min, på det nevnte snekkerverkstedet på Sand, og som kjørte ut ved Berger-kafeen på motorsykkel en gang, sånn at han som satt bakpå døde, ut i juvet i Fossekleiva der, det er vel 10 meter ned, eller noe.


    Men men.

    Og faren min, han lot meg jo bo alene som barn da, og han driver nå å bølleringer, etter at Odd Einar Pettersen, sa til meg, at faren min hadde flytta til Tønsberg, men det stemte jo ikke.

    Men jeg tenkte jeg måtte sjekke, selv om jeg sjelden prater med faren min.


    Og etter det så begynte faren min, Arne Mogan Olsen, å bølleringe, en 30-40 ganger, eller noe, hit til England.

    Så han har jeg kutta ut for godt nå, må jeg innrømme.

    Det er ikke så greit å ta ting med familien, når de er som kriminelle, (må jeg nesten si), mener jeg.


    Men jeg skjønner også det du skriver, om at dere ikke kan ha private ting stående på denne Facebook-siden.

    Så du får bare se hva som går over grensen, av hva jeg har skrevet, som dere ikke kan la bli stående, og eventuelt sensurerer det, med hensyn til personvernet, som du skriver.


    Jeg har jo lov å skrive om hva som har skjedde meg, men jeg skjønner at dere også har regler, for hva som passer å bli publisert, på deres Facebook-sider etc.

    Bingen, det navnet kjenner jeg, Rune Bingen gikk i klassen min.


    Jeg var på diskoteket Madonna, i Holmestrand, (søstera mi dro meg med), og da fikk Rune Bingen en spesiell kar til å sitte foran med et styre, (en som virka helt 'mongo'), og lot som at han kjørte.

    Det skulle kanskje forestille meg, at jeg trodde jeg kjørte, i forhold til søstera mi, som også satt på med Rune Bingen, tilbake til Berger.


    Her er det nok noe illuminat, eller noe, tror jeg.

    Men men.

    Jeg skal ha det i bakhodet ihvertfall, at han heter Bingen, han som har med Berger-museene å gjøre.

    Så jeg beklager at det blir mye personlig her.


    Men dette er jo 20-30 år tilbake i tid, det meste av det.

    Så det er kanskje sånne ting, som jeg tar opp, som er mer av interesse, for museer osv., som lurer på hvordan det var å vokse opp på Bergeråsen/Berger, på 80-tallet.


    Det er mulig.

    Mange takk for svar ihvertfall!

    Mvh.

    Erik Ribsskog

    for ca. en time siden ·   • Berger museum

    Fint, Erik! Jeg lagrer det du skriver, og sender deg en kopi per mail. På den måten er historien din et bidrag til fortellingen om oppvekstvilkår på Berger.
    En av de viktigste årsakene til å samle inn personlige fortellinger, eller muntlig kildemateriale, er nettopp det at det ikke finnes i arkivene. I arkivene finner en regnskap, protokoller, korrespondanse osv. ikke slike fortellinger som du skriver ned.


    Jeg lagrer derfor det du skriver, og så må du gjerne benytte e-posten om det er noe mer du kommer på!

    Jeg skriver en e-post til deg nå med kopi av denne "samtalen".

    Med vennlig hilsen Hanne

    for 12 minutter siden · ·   • Erik Ribsskog

    Ok,

    veldig bra at Berger Museum har kommet seg på Facebook og også har fått blogg!

    Jeg skal ta en tur innom, og kikke om det står noe om besteforeldrene mine i arkivet deres, eller lignende, hvis jeg får rettighetene mine, av politiet, og slipper å være flykting i utlandet, resten av livet.


    Jeg spilte jo også litt fotball for Berger I.L., på alderbestemte lag, (selv om jeg var ganske tynn, så jeg var mye reserve, men jeg scorte ihvertfall 3-4 mål, tror jeg).

    Så det var veldig artig.

    Det tror jeg at farmora mi, Ågot Mogen Olsen, også hadde syntes var artig, å fått være med i det arkivet der, siden hu har jobba som tjenestepike for Jebsen osv., (selv om hu kanskje hadde syntes det var litt flaut og).


    Men det er jo ganske mange år sida nå så.

    Så tusen takk til Berger Museum, som har blitt flinke og er synlige på nettet osv.

    Vi med Berger I.L., vi var på noe greier i Fossekleiva, hvor en kar fra Berger, fortalte om at dem hadde stor hoppbakke osv., ikke langt fra slalombakken vel, i gamle dager, hvor de beste hopperne i landet dukka opp osv.


    Så jeg har vært på noe greier, i Fossekleiva fabrikker, på 80-tallet.

    Men om det het Berger Museum da, det veit jeg ikke.

    Men jeg skal ta en tur og kikke igjen, hvis jeg får rettighetene mine av politiet en gang, og får muligheten til det.


    Igjen takk for bra jobbing av Berger Museum!

    Mvh.

    Erik Ribsskog

    for noen sekunder siden ·
http://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=150381511645842&id=108767235831634¬if_t=share_reply

Jeg sendte en ny anmeldelse, til Politiet i Drammen
Gmail - Anmeldelse av Nick Ewans for bedrageri


Gmail


Erik Ribsskog
<eribsskog@gmail.com>
Anmeldelse av Nick Ewans for bedrageriErik Ribsskog
<eribsskog@gmail.com>Wed, Oct 20, 2010 at 9:31 PM
To:
post.sondre.buskerud@politiet.no


Hei,

en amerikaner, som er bosatt i London, har kontaktet meg på e-post, med opplysninger om min mor, Karen Ribsskog, og min morfar Johannes Ribsskog, (fra avisarkiver), og gitt seg ut for å være privat etterforsker.


Men han viser seg nå å være en skuespiller, (sikkert arbeidsledig):Han skrev i en e-post, at han jobba for et firma i Guterslo, i Tyskland.


Og jeg vet at hovedkvarteret til Bertelsmann ligger der.


Jeg har en arbeidssak mot Bertelsmann Arvato sin Microsoft Scandinavian Product Activation, i Liverpool, hvor jeg jobbet i 2005 og 2006.


Han Ewans har satt opp en blogg, hvor han skriver dritt om meg, at jeg er 'nuts', altså sinnsyk, og hvor han skriver at han er privat etterforsker:
Ewans ønsket blant annet å dra til Norge, og prate med folk på vegne av meg.

Etter at jeg hadde overhørt det, at jeg var forfulgt av 'mafian', i Oslo, i 2003.

Noe han hadde lest seg til, på bloggen min, eller kanskje jeg nevnte det, i e-poster.


Men, jeg brøt kontakten, for han skrev først at han skulle til Norge.

Men plutselig ble det sånn, at han skulle prate med kjente av meg, kolleger og familie og venner, på vegne av meg!


Og det er jo jeg helt i mot.

Jeg visste ikke at han skulle til Norge, pga. av meg.

Jeg trodde det var i noen andre ærend.

Så da kutta jeg ut han, og sendte e-post til den amerikanske ambassaden i London.


For jeg jobba jo på Rimi Bjørndal, og der var det sånn, at en av de faste kundene, (Muhammed), ble skutt i beinet og sånn.

Så der var det ganske tøft.

Så jeg tenkte at han kunne havne i problemer, hvis han begynte å rote for mye rundt i Oslo og på Bjørndal osv.


Og så brøt jeg kontakten med Ewans, og fortalte han, at han ikke hadde min tillatelse, til å prate med noen, på vegne av meg.

Etter dette har jeg ikke hatt noe med Ewans å gjøre.

Men han har satt opp en 'hat-blogg', mot meg, som jeg linket til ovenfor.


Han er sikkert betalt av Bertelsmann, siden jeg har en arbeidssak mot dem.

Så ønsker de sikkert å ødelegge ryktet mitt, eller noe, og har betalt en arbeidsledig skuespiller, for å late som at han er privat etterforsker, for å ødelegge ryktet mitt, i Norge, og også i verden, siden han satt opp en blogg også, på engelsk, hvor han skriver jeg er sinnsyk, ('nuts'), osv.


Så han har sikkert fått noen blodpenger av Bertelsmann, tenker jeg.

Så det her ser jeg på som mordforsøk, for det her er sikkert del av en plan, for at jeg skal miste kontrollen, og bli et lett offer for leiemordere, eller lignende, (som de leide Ewans da), fra Microsoft og/eller Bertelsmann, for å bli kvitt min arbeidssak, som avdekker hvordan de behandler ansatte med forsterkning, og ikke bruker motivasjon/vanlig kommunikasjon, i forhold til medarbeiderne, de bare kjefter og skriker, dvs. 'Team-Leader'-ne, de blir visst opplært til å bare skrike til de ansatte, hvis de spørr om noe.


Så det skaper dårlig arbeidsmiljø, og da blir det bare en tulljobb.

Det er nok et skalkeskjul, for at illumianti/forretningsfolk, skal få tilgang til unge, pene damer, fra Norden osv., som svarer telefoner, fra folk som har installert på mange maskiner kanskje, (og som da ikke er så høye i hatten), og som unnskyldning, for å ha mange pene unge damer i samme bygget, the Cunard Building, som rike direktører i kontorfirma osv.


Er det sånn det henger sammen?

Det er nok del av et stor verdensomspennende illuminati/frimurer-nettverk, eller noe.

Ei jeg kjenner fra Sande, som jeg ikke husker navnet på nå, som gikk i parallellklassen min vel.


Hu gikk på Wang handelsskole i Oslo, så hu gikk vel et år under meg, tror jeg.

Hu sa det, at i Oslo var det sånn, at hvis hu ville ha jobb, i vanlige kontorfirma, så måte hu sitte i trusa på fredager og gjøre masse slibrige ting, osv.


Så det er nok noe verdensomspennede illuminati-nettverk, eller noe, dette.

Så dere får ha lykke til med eventuell graving.

Jeg ønsker gjerningsmannen/gjerningsmennene tiltalt og straffet.


Mvh.

Erik Ribsskog

ewans skriver dritt om meg.JPG
99K
PS.

Her er vedlegget:

ewans skriver dritt om meg

Nick Ewans er visst en skuespiller, og ikke en privat etterforsker, (som han fortalte meg, i e-poster). Jeg er glad jeg kutta ut han. Men menPS.

Det var johncons-blogg leser 'TT', som skrev en kommentar om denne YouTube-videoen, på johncons-blogg:
Gmail - [johncons] New comment on Jeg sendte om den tullinga, til hu Anne Kathrine S....


Gmail


Erik Ribsskog
<eribsskog@gmail.com>
[johncons] New comment on Jeg sendte om den tullinga, til hu Anne Kathrine S....TT
<noreply-comment@blogger.com>Wed, Oct 20, 2010 at 8:24 PM
To:
eribsskog@gmail.com


TT has left a new comment on your post "Jeg sendte om den tullinga, til hu Anne Kathrine S...":http://www.youtube.com/watch?v=nETbZdB_V-oPublish


Delete


Mark as spam
Moderate comments for this blog.
Posted by TT to johncons at 20 October 2010 20:24
PS 2.

Man kan se det, at Nick Ewans, han har til og meg en egen blogg.

Hvor han skriver at han er 'Private Investigator', og hvor han skriver dritt om meg, at jeg skal være 'nuts' osv. Altså ikke tilregnelig.

Men det er vel bare noen, (Bertelsmann kanskje, (siden jeg har en arbeidssak mot Microsoft-aktiveringa, til Bertelsmann Arvato i Liverpool, mener jeg), for han prata noe om at han jobbe for noen i Guterslo, hvor hovedkvarteret til Bertelsmann ligger), som har betalt han for å skrive sikkert, kanskje som en slags skuespiller-jobb, siden han kanskje gikk mye arbeidsledig, som skuespiller, eller noe?

Hvem vet.

Her er ihvertfall mer om dette:

ewans skriver dritt om meg

http://nick-ewans.blogspot.com/2009/07/erik-ribsskog.html

Jeg sendte en ny e-post til Rimi
Gmail - Oppdatering/Fwd: Handleliste (spesialbestillinger)


Gmail


Erik Ribsskog
<eribsskog@gmail.com>
Oppdatering/Fwd: Handleliste (spesialbestillinger)Erik Ribsskog
<eribsskog@gmail.com>Wed, Oct 20, 2010 at 8:57 PM
To:
anne-kathrine.skodvin@ica.no
---------- Forwarded message ----------
From: <musikkelsker@imap.cc>
Date: 2010/10/20
Subject: Re: Handleliste (spesialbestillinger)

To: Erik Ribsskog <eribsskog@gmail.com>


Hei,Jeg kan fremdeles ikke se å ha mottatt noe svar på denne e-posten, så

jeg sender en ny påminnelse om dette.Trond Benny NguyenPS. Hvorfor sender du meg "postkort" istedet for å svare?On Wed, 20 Oct 2010 19:47 +0200, musikkelsker@imap.cc wrote:

> Hei,

>

> Jeg kan ikke se å ha mottatt noe svar på denne e-posten, så jeg

> sender en påminnelse om dette.

>

> Trond Benny Nguyen

>

> On Wed, 20 Oct 2010 19:28 +0200, musikkelsker@imap.cc wrote:

> > Det trenger jeg jo ikke når jeg allerede har bestilt av deg.

> > Sender du dem i morgen, eller klarer du det allerede ikveld?

> >

> > Trond Benny

> >

> > On Wed, 20 Oct 2010 18:16 +0100, "Erik Ribsskog" <eribsskog@gmail.com>

> > wrote:

> > > Du får kontakte Sputnik selv.

> > >

> > > Jeg tror han sikkert selger platene sine på nettet, eller noe.

> > >

> > > Med ex-Rimi-hilsen

> > >

> > > Erik Ribsskog

> > >

> > >

> > > 2010/10/20 <musikkelsker@imap.cc>

> > >

> > > > Jeg har spurt dem, men de kunne ikke gjøre dette.

> > > > Det var de som anbefalte deg.

> > > > Fint hvis du kunne få opp farten litt, da jeg skal arrangere

> > > > Sputnik-festival på bedehuset neste helg.

> > > >

> > > > Trond Benny Nguyen

> > > >

> > > > On Wed, 20 Oct 2010 18:03 +0100, "Erik Ribsskog" <eribsskog@gmail.com>

> > > > wrote:

> > > > > Hei,

> > > > >

> > > > > hvis du spør i platebutikken, så kan de bestille CD-er for deg.

> > > > >

> > > > > Det har jeg gjort i platebutikken på Oslo City, på 90-tallet, så det skal

> > > > > gå

> > > > > ann.

> > > > >

> > > > > Med ex-Rimi-hilsen

> > > > >

> > > > > Erik Ribsskog

> > > > >

> > > > >

> > > > > 2010/10/20 <musikkelsker@imap.cc>

> > > > >

> > > > > > Plateforretningen her selger bare Spice Girls, så da er jeg nødt til å

> > > > > > bestille fra deg.

> > > > > >

> > > > > > Mvh. Trond Benny Nguyen

> > > > > >

> > > > > > On Wed, 20 Oct 2010 17:38 +0100, "Erik Ribsskog" <eribsskog@gmail.com>

> > > > > > wrote:

> > > > > > > Hei,

> > > > > > >

> > > > > > > jeg er i England, så disse tingene er ikke enkle å få tak i for meg.

> > > > > > >

> > > > > > > Du burde kontakte din plateforretning.

> > > > > > >

> > > > > > > Med ex-Rimi-hilsen

> > > > > > >

> > > > > > > Erik Ribsskog

> > > > > > >

> > > > > > >

> > > > > > > 2010/10/20 <musikkelsker@imap.cc>

> > > > > > >

> > > > > > > > Pøh. Bare si en pris, så betaler jeg.

> > > > > > > >

> > > > > > > > Mvh. Trond Benny Nguyen

> > > > > > > >

> > > > > > > > On Wed, 20 Oct 2010 17:12 +0100, "Erik Ribsskog" <

> > > > eribsskog@gmail.com>

> > > > > > > > wrote:

> > > > > > > > > Hei,

> > > > > > > > >

> > > > > > > > > vi har dessverre sluttet med Spesialbestillingene.

> > > > > > > > >

> > > > > > > > > Med Spesialbestillinger.net-hilsen

> > > > > > > > >

> > > > > > > > > Erik Ribsskog

> > > > > > > > >

> > > > > > > > >

> > > > > > > > > 2010/10/20 <musikkelsker@imap.cc>

> > > > > > > > >

> > > > > > > > > > Forresten, jeg tror vi trenger 3 pakker i uken.

> > > > > > > > > >

> > > > > > > > > > Mvh. Trond Benny Nguyen

> > > > > > > > > >

> > > > > > > > > > On Wed, 20 Oct 2010 12:03 +0200, musikkelsker@imap.cc wrote:

> > > > > > > > > > > Skulle også ha inngått en "bleieavtale", der du sender meg 2

> > > > > > pakker

> > > > > > > > > > > Libero i uken.

> > > > > > > > > > > Jeg betaler bra. Håper dette går i orden, da jeg ikke har bil

> > > > og

> > > > > > > > > > > nærmeste butikk er 3 mil unna.

> > > > > > > > > > >

> > > > > > > > > > > Mvh. Trond Benny Nguyen

> > > > > > > > > > >

> > > > > > > > > > > On Wed, 20 Oct 2010 10:53 +0200, musikkelsker@imap.cc wrote:

> > > > > > > > > > > > Hei,

> > > > > > > > > > > >

> > > > > > > > > > > > Skaffer du følgende album av Knut Storbukås?

> > > > > > > > > > > > Sputnik 1 (1986)

> > > > > > > > > > > > Sputnik 2 (1986)

> > > > > > > > > > > > Sputnik 3 (1987)

> > > > > > > > > > > > Sputnik 4 (1988)

> > > > > > > > > > > > Sputnik 5 (1989)

> > > > > > > > > > > > Romjulsmusikken til Sputnik (1989)

> > > > > > > > > > > > Sputnik 6 (1990)

> > > > > > > > > > > > Sputnik 7 (1991)

> > > > > > > > > > > > Den store festkassetten (1991)

> > > > > > > > > > > > Sputnik 8 (1992)

> > > > > > > > > > > > Bedehusmusikken til Sputnik (1993)

> > > > > > > > > > > > Sputnik 9 (1994)

> > > > > > > > > > > > Sputnik 10 (1995)

> > > > > > > > > > > > Gull og grønne skoger (1996)

> > > > > > > > > > > > Lykkelandet Zanzibar (1997)

> > > > > > > > > > > > Sputniks beste (2000)

> > > > > > > > > > > > Sputnik 11 (2001)

> > > > > > > > > > > > Sputnik 12 (2001)

> > > > > > > > > > > > Sputnik 13 (2003)

> > > > > > > > > > > > Sputnik 20 (2006)

> > > > > > > > > > > > Det er vanskelig å være beskjeden (2007)

> > > > > > > > > > > > 50 år på veien (2009)

> > > > > > > > > > > >

> > > > > > > > > > > > Mvh. Trond Benny Nguyen

> > > > > > > > > > > >

> > > > > > > > > > >

> > > > > > > > > >

> > > > > > > > >

> > > > > > > >

> > > > > > >

> > > > > >

> > > > >

> > > >

> > >

> >

>

Mer fra Berger Museum sin Facebook-side, (som kanskje skal ta vare på min og min farmor Ågot Mogan Olsen sin fortelling)
 • Berger museum synes det er trist at Samhold rives, men en kan ikke bevare et bygg som er råttent. Det er godt at historien, arkivet og mange gjenstander fra samhold er bevart i Berger museum.  svelviksposten.no
  Forsamlingslokalet for lokalsamfunnet på Berger skal nå rives for å erstattes med leiligheter, mange års historie går bort, men ny kan nå komme til.


  12. august kl. 12:04 · · · Del
  • 4 personer liker dette.
   • Aina Marie Becher Vadet der har vi hatt myyyye morro.

    12. august kl. 21:53 · ·   • Kåre Henning Trist ja, men godt at Berger museum bevarer noe av historien.

    13. august kl. 11:29 · ·   • Erik Ribsskog

    Kunne en ikke ha restaurert det, sånn som noen har gjort med bedehuset.

    Her kunne en ta med seg 'himkoken', og sitte og pjalle hele kvelden.

    Det kan man ikke på den kroa på fabrikken der.


    Litt dårlig å rive bygget hvor ens besteforeldre kanskje møttes på dans osv.

    Jebsen skryter av at dem tar vare på Berger fabrikken og arbeiderboligene, men Samhold var en viktig del av stedet det og.

    Det her var en stygg ripe i lakken for dem som styrer på Berger nå, synes jeg.


    Hva er det arkivet som nevnes forresten?

    Kanskje det står noe om mine besteforeldre, som jobba for Jebsen, lurer jeg.

    Er det snakk om å legge ut det arkivet på nett, for eksempel?

    (Dumt spørsmål, det er sikkert bare en klikk som skal sitte og gosse seg over å være de eneste som får se hva det er for noe greier, i det arkivet).


    Men men.

    Mvh.

    Erik Ribsskog
    23. august kl. 03:19 · · 1 person   • Berger museum

    Hei Erik!
    Samhold eies av private. Så lenge det ikke er fredet eller under spesiell vernestatus så kan ikke myndighetene gjøre noe. Det er heldigvis ikke hele Samhold som rives, men den delen som er råtten har vi blitt fortalt.

    Når det gjelder resten av Berger, så er arbeiderboligene i øvre og nedre gate verneverdige i likhet med Kleiva. I Kleiva ligger også en anbefaling fra Riksantikvaren om utvendig bevaring.


    En av boligene er nå et museumsbygg, men hele Berger kan ikke musealiseres, og verneinteresserte er derfor avhengig av private eiere med en interesse for bevaring.

    Flott at bedehuset er restaurert! Ellers er man dessverre avhengige av at private ser verdien av bevaring, da det ikke bevilges mye penger til fredede og verneverdige hus. En er også avhengig av at både kommunen og fylkeskommunen følger med og har interesse for feltet.


    Når det gjelder arkivet er det tatt i mot av Berger museum, lagt i kartonger for videre merking og arbeid. Arkivet er ikke registrert ennå, men venter på at det skal komme en person fra Vestfoldmuseene avdeling arkiv for å registrere det.


    Arkivet er tilgjengelig for alle som måtte ønske det, og det gjelder alle arkivene. Det er selvsagt unntak for de delene av arkivet som faller inn under personvernloven, men jeg kan ikke tenke meg at det er så mye i Samholdarkivet som gjør det.


    For å finne besteforeldrene dine er nok fabrikkens arkiv mer nyttig. Det avhenger av tidsperioden det dreier seg om, og hvilken av fabrikkene de arbeidet ved. Det er lite arkiver som omhandler Fossekleiva før 1936, altså før sammenslåingen. Det er mest arkiver fra nedre Berger selv om det ikke er komplett derfra heller.


    Det er Jørg Jebsen som har ordnet hele arkivet og gjort en kjempejobb med det, Fylkesarkivet i Vestfold (nå seksjon for arkiv) som har registrert det, og det er Berger museumsforening som har sørget for bevaringen av det.


    Alle som er interesserte i Bergers historie er velkomne - her er ingen liten klikk som holder andre borte. Det er bare å ta kontakt!

    16. oktober kl. 17:05 · ·   • Erik Ribsskog

    Ok,

    jeg får ikke fulgt med så bra, her fra England.

    Jeg måtte flykte fra Norge, for jeg overhørte i Oslo, i 2003, at jeg var forfulgt av 'mafian'.


    Men jeg vokste jo opp på Berger, og hørte aldri noen snakke om 'mafian'.

    Og jeg har jo pleid å lese minst en avis hver dag, men aldri lest om 'mafian'.

    Og jeg ble forsøk drept på min onkel Martin Ribsskog, (delvis fra Hurum), sin samboer sin gård, i Kvelde, i 2005.


    Og politiet gir meg ikke rettighetene mine.

    Så derfor har jeg ikke vært i Norge, siden 2005.

    Men hvis jeg får rettighetene mine, en gang, så kanskje jeg tar en tur, og ser om jeg finner noe i arkivene om farmora og farfaren min, som begge jobba for Jebsen, i årene like før og etter krigen.


    Jeg har jo skrevet om en episode, da Jebsen brukte rasjoneringsklippet, til farmora mi, og kjøpte sprit fra polet i Drammen, under krigen.

    Og postmannen erta farmora mi, (som jobba som tjenestepike, for Jebsen), og farmora mi tok med flaska ned til 'n Ola, (enda hu var kristen, og nesten aldri drakk), og drakk opp flaska.


    Det var alt farmora mi fortalte, (til meg på 80-tallet, for jeg bodde alene på Bergeråsen, for faren min bodde hos Haldis Humblen, så jeg spiste middag hos farmora mi, på Sand, hvor dem fikk bygget seg opp et snekkerverksted, Strømm Trevare, (farfaren min, Øivind Olsen, var fra en fiskerfamilie, på Holmsbu, Støa, og han jobba som snekker for Jebsen, for han var vant til å snekre fiskekasser, for dem fiska sild, var det vel, i Drammensfjorden da vel), etter å ha kommet seg bort fra Jebsen-jobbinga).


    Så kanskje det står noe mer om dette, eller noe annet om mine besteforeldre, i arkivene deres.

    Det hadde vært artig å sett.

    Vi får se om myndighetene i Norge skjerper seg.

    Veldig artig å få svar uansett!


    Mvh.

    Erik Ribsskog, (jeg ble kalt Olsen da jeg bodde på Berger, etter faren og farfaren min, men mora mi hadde egentlig bytta navn på meg til sin fars etternavn, Johannes Ribsskog, som var kontorsjef i Hurum kommune blant annet, etter at hu flytta fra faren min, på Toppen, på Bergeråsen, da jeg var tre år, og ned til Larvik).

    16. oktober kl. 17:18 ·   • Berger museum

    Det skulle bare mangle at du fikk svar! Beklager at jeg ikke har sett innlegget ditt før i dag!

    Du sier at du har skrevet om en episode - står historien et sted hvor jeg kan finne den?

    Mye av det du forteller står nok ikke i arkivene på Berger, da det stort sett er bedrifts- og foreningsarkiver. Men det betyr ikke at det ikke er interessant!

    Berger gård har sitt eget arkiv, og det kan jo være at du kan finne noe om farmoren din der, men jeg (Hanne S. Ø. Butvillo) har ikke lest i dette arkivet ennå.

    Ellers er folketellingene og kirkebøkene gode kilder til kunnskap om familiemedlemmer og deres virke. Det er bare folketellingene opp til 1910 som er offentlig tilgjengelig på nett, men om du oppsøker Interkommunalt arkiv på Kongsberg, IKA-Kongsberg, (kan sikkert oppsøkes på nett også) eller en slektforskergruppe så kan du sikkert finne ut mer der.


    Lykke til!
    16. oktober kl. 23:04 · ·   • Erik Ribsskog

    Hei,

    dere har vel hatt mye å gjøre med å flytte det arkivet, skjønner jeg.

    Jeg har skrevet e-post til Vestfold Museer og Berger Museum, heter det vel, og det var vel til han Jebsen da.


    Hvis jeg husker riktig, det var en stund siden jeg sendte e-post.

    Men jeg har ikke fått noe svar.

    Jeg skrev også såvidt om den episoden, her på Facebook-gruppa.

    Farmora mi, Ågot Mogan Olsen, fra Rollag i Numedalen, ble sur, for hu mente at da ble den flaska hennes, mente hu, siden den var bestilt i hennes navn da, fra polet i Drammen.


    Hu fortalte meg historia, mens hu satt og spilte puslespill vel.

    Men hu var flau over å fortelle historia til kameratene mine.

    For jeg gikk vel på ungdomsskolen, og syntes at historia var artig.

    Så jeg prøvde å få Ågot til å fortelle historia, til han Ulf Havmo, i klassen min også, som var en slags kamerat av meg.


    Men det ville hu ikke.

    Og Havmo begynte å si 'Å så godt, Ågot', til meg.

    I månedene etterpå, når han var på besøk hos meg.

    Kanskje det var det Jebsen sa?

    Ulf Havmo pleide å vanke på Berger-kafeen, og fikk meg til å ringe å si fra der, når det var fartskontroll, ved Gamlehjemmet.


    Så Havmo var kanskje i noe gjeng som kjente denne historia?

    Jeg har jo mistenkt at faren min, Arne Mogan Olsen, kanskje kan være 'Jebsen-sønn' også.

    Men det skal jeg ikke si sikkert.

    Han hadde noe lager borte på Berger Gård ihvertfall, når han dreiv med vannsengene, hos Strømm Trevare da, bedriften som farfaren min, Øivind Olsen starta, og som ligger ved siden av der Jensen Møbler har dukket opp senere.


    Der lager-rampa til Jensen Møbler er nå, der leika jeg som guttunge da.

    Så jeg er litt skeptisk til den utbygginga til Jensen Møbler, for han har bygd tvers over Kjelleråsveien, og han har ikke tatt hensyn til det med fortetning, vil jeg si.


    Så det skjemmer fælt fra huset til Ågot, vil jeg si.

    Sånn ser det ut på Google Maps, ihvertfall.

    Men jeg har sendt klage til Tingretten i Drammen, for jeg mener å ha hevd på det jordet, som farmora mi kalte 'Jordet til Lersbryggen da', av en eller annen grunn.


    Men det var hyggelig å få svar.

    Jeg får vente å se om det dukker opp noe e-post fra Jebsen tilbake om det her, for han kjenner kanskje episoden, siden det vel var faren hans som bestilte dram-flaska fra Drammen.


    Igjen takk for svar!

    Mvh.

    Erik Ribsskog
    16. oktober kl. 23:20 ·   • Berger museum

    Hei Erik!

    Jeg skal spørre Jørg Jebsen om han kan huske historien din!
    Jeg vet ikke hvor du har sendt e-post, men det kan ikke ha vært til Jørg Jebsen da han ikke har e-post. Men jeg skal høre med han når jeg ser han neste gang!


    Vennlig hilsen Hanne S. Ø. Butvillo

    22 timer · ·   • Erik Ribsskog

    Hei,

    det høres bra ut!

    Jeg sjekka det nå, og jeg sendte det til Nord-Jarlsberg museene, siden jeg så at det var de som ga midler til Berger musum, og siden jeg vel ikke fant e-post til Berger museum.


    Dette var før denne Facebook-gruppen og bloggen dukket opp.

    Her er mer om dette:

    Erik Ribsskog
    <eribsskog@gmail.com>

    Sun, Jan 10, 2010 at 1:03 AM


    To:
    post@n-jm.org

    Hei,

    jeg fant ikke noe e-post adresse, for kontaktpersonene til Berger museum, så jeg sender det her til Nord-Jarlsberg museum, siden jeg så at Berger Museum fikk midler gjennom dere.


    Min farfar, Øivind Olsen, jobba som snekker ved Berger fabrikkene, fra før krigens dager vel, og i en del år etter krigen, med å snekre noen slags stamper, for å rengjøre tekstiler i, eller noe.

    Så startet han eget snekkerverksted i nabobygda Sand, på 50 eller 60-tallet, Strømm Trevareindustri, seinere Strømm Trevare A/S, da faren min tok over mer og mer.


    Men jeg har ikke noe kontakt med familien min lengre, etter at min søster Pia Ribsskog og min stesøster Christell Humblen, fortalte meg at faren min, Arne Mogan Olsen, hadde mistbrukt søstra mi som lita jente, da vi var i bryllup i slekta til Haldis, i Kr. Sand, i 1989, og Jan Snoghøj, Haldis' sønn, var også der.


    Faren min og Haldis lot meg bo alene i Hellinga 7B og Leirfaret 4B fra jeg var ni år.

    Så da jeg flyttet til Oslo for å studere, i 1989, så brydde jeg meg ikke så mye om at faren min solgte barndomshjemmet mitt, og at jeg ikke hadde noen penger eller eide noe, jeg var bare glad for å komme meg vekk fra familien min og folka i klassen, fra Berger, som pleide å mobbe meg mye, spesielt på ungdomsskolen.


    Men i 2003 og 2004, så overhørte jeg i Oslo, at jeg var forfulgt av noe 'mafian', som jeg ikke skjønner hva egentlig er, eller hvorfor jeg er forfulgt av.

    Så jeg har flytta/flykta til England.

    Og nå prøver jeg å finne ut mer om familien min, for å prøve å skjønne om det her med 'mafian' har noe med familien min å gjøre.


    Øivind gifta seg jo med Ågot Mogan, på slutten av krigen, tror jeg.

    Mora mi bodde i Larvik, så Ågot var nesten som mora mi, siden hu bodde på Sand, så jeg var der hver dag de første årene jeg bodde på Bergeråsen, for å spise middag osv., i huset til Ågot og Øivind, som var bygget i forbindelse med Strømm Trevare.


    Så jeg brydde meg ikke så mye om skolen og det som skjedde der, for jeg syntes det var så artig, at vi hadde egen familiebedrift, hvor farfaren min blant annet leverte elementer til Jensen Møbler, og de lagde køyesenger, og de begynte med vannsenger, på 80-tallet.


    Men jeg var vant til fra Larvik, å være best i klassen, så jeg prøvde å fortsette å være det på Berger og, selv om jeg nesten så på skolen som noe heft.

    Men men.

    Men faren min gikk jo konkurs, etter et mislykket byggeprosjekt i Sandsveien, i 1989 vel.


    Familien Sand klagde på at faren min ville bygge for mange hus, og det kan ha vært i sammenheng med at jeg og søstra mi møtte Turid Sand, på Rødtangen, sommeren 1988, og da fortalte hun oss, at hun hadde latt en kar fra Oslo fingre henne, og hun oppfordra søstra mi til også å ha det litt gøy.


    Jeg var en litt stille gutt, etter å ha bodd alene i alle disse årene, så jeg fortalte ikke om dette til noen.

    Søstra mi, som bodde nede hos Haldis, ba meg også om å holde kjeft.

    Men det er vel litt drøyt av henne, å si at jeg ikke kan fortelle videre hva jeg hører, og hun har jeg også brutt kontakten med da.


    Så sånn er det.

    Noen av brødrene til Øivind har bodd på Holmsbu, på Støa, eller Bergstø, som det heter.

    Jeg tror at han ene var kunstmaler, men jeg er ikke helt sikker.

    Eller muligens fisker.


    Noe sånt.

    Dem hadde visst masse malerier av Kittelsen.

    Men faren min vil ikke arve de grandonklene sine på Holmsbu, så jeg og søstra mi, vi arver noe sånt som 1/9 hver.

    Av en eller annen grunn.


    Jeg lurer på om grunnen er at faren min er Jebsen-sønn.

    For, Ågot fortalte meg, at under krigen, så bestilte fabrikkeier Jebsen ei flaske sprit i Ågot sitt navn, antagelig siden Ågot var tjenestepike, på Berger Gård.


    Så hadde postmann fortalt Ågot om det her da, og mobba henne og spurt hvorfor hu hadde kjøpt sprit i posten fra polet i Drammen.

    Så hadde Ågot blitt sinna, siden fabrikkeieren hadde brukt rasjoneringskortet hennes, til å kjøpe sprit på.


    Så hu hadde tatt med flaska ned til 'n Ola, mener jeg det var hu sa.

    Så om det har blitt noe afære mellom Ågot og Jebsen av det her, og at faren min, som er født høsten 1944 vel, egentlig er sønn til Jebsen, har jeg lurt på, siden han ikke vil ha arven etter brødrene til Øivind osv.


    Så det er mye rart.

    Jeg veit at mormora mi, Ingeborg Ribsskog, er fra Danmark og hadde en morfar som var øverstkommanderede mellomkrigsgeneral i Danmark, Anders Gjedde Nyholm, enten adelig gjennom Ove Gjedde antagelig, eller Charlotte von Geldern av kurlandsk adel, har jeg lest.


    Min mormor sa gammel dansk adel, men det må vel enten bli skånsk eller kurlandsk da.

    Hvem vet.

    Min mormor arvet baron-paret Adeler, siden de døde barnløse, og baronessen var henne tante vel, Magna Heegaard.


    Så jeg lurer på om mora mi ble baronesse, siden hun var den første i en norsk gren.

    Og mora mi var Ingeborgs beste barn.

    Og de pengene ble satt i et hus i Jegersborggate, på vegne av mora mi som ble sett på som å være sinnsyk da.


    Og de solgte huset i 1982 vel, og tok 50.000 under bordet, sa de nye eierne.

    Kanskje det var mora til morfaren min Johannes Ribsskog, som hadde gjort mora mi sinnsyk som barn.

    19 timer ·   • Erik Ribsskog

    Ingeborg fortalte meg ihvertfall at hun som er fra Dørumsgård-slekten i Skedsmo, skulle passe mora mi, da mormor mi skulle ha tante Ellen, og da hadde visst ikke hun Rælingen-lærerinna Ribsskog født. Dørumsgaard, vaska grytene hu hadde brukt, så kjøkkenet så visst ikke ut, og hu var visst plaga av tungsinn, eller noe, tror jeg.


    Hvem vet.

    Ågot var jo fra Rollag i Numedal, selv om mange av søsknene hennes også flytta til Berger og Svelvik.

    Søstrene hennes Margit og Anne hadde systue på Sand og seinere Strømsø.

    Faren til Ågot var Nils 'i Dalen' Mogan, som jeg tror var skogfinne.


    Enten han eller mora Birgit Mogan, som arva gården Mogan i Rollag, selv om hu var adoptert.

    Så det at faren min lot meg bo alene på Bergeråsen, det kan ha vært noe sånn skogfinne-greier, siden mormora mi var langt ute i slekta, fra noe kurlandsk adel, eventuelt.


    Og Haldis, mora til Christell, er fra Tysnes, som er like ved baroniet Rosendal, så de kan ha tulla med meg, siden de kanskje visste om det at mora mi var baronesse da, (etter Cort Adeler), og at de kanskje ikke ville ha utfordrere til baroni Rosendal, for da ble ikke de så unike og fine, da kanskje.


    Noe sånt.

    Øivind hadde ikke lappen og bil, og satt mest i sofaen og løste kryssord, og var ukonsentrert, og skjærte seg i fingra nede på verkstedet.

    Han likte ikke å gå til legen.

    Han sa at Johannes, morfaren min, ikke var noe flink politiker i Sætre, for han kunne foreslå en ting, og så stemme mot sitt eget forslag.


    Så sånn var det.

    Øivind døde ganske tidlig på 80-tallet vel, og ville ikke begraves i Berger kirke, skjønte jeg.

    I begravelsen i Svelvik kirke, så kalte presten han for 'Eivind', den største kransen var fra Jensen Møbler A/S, og jeg tror at onkel Runar og tante Inger fra Sande, fikk kusina mi Heidi til å begynne å grine.


    Hu grein ihvertfall høyt.

    Det hørtes falsk ut for meg ihvertfall.

    Etter at Øivind døde, så ba Ågot meg om å sove på Sand en natt vel, i det ytterste rommet, av en eller annen grunn.

    Hu ga meg også en femmer fra frigjøringen, med jord på, og sa at den fant Øivind en gang, og han hadde nok ønsket at jeg fikk den mynten, sa Ågot.


    Det må vel ha vært omtrent det eneste Øivind eide, vil jeg tro.

    Som han ikke eide sammen med Ågot, av veggklokker og sånn da.

    Men men.

    Ågot sa at Øivind ikke hadde vært noe snill mot henne, og jeg fortalte det til sønnen hennes Håkon, som ikke gjorde noe for å trøste Ågot.


    Da Øivind døde på Horten sykehus, så spurte faren min om jeg skulle bli med dem og se på liket.

    Men så sa tante Tone, at jeg ikke burde det, så jeg hørte på henne.

    Mens hennes egen sønn, Tommy, som er yngre enn meg, ble med Håkon og faren min, og så på liket.


    Så der ble jeg litt finta ut, må jeg si, og Håkon fikk et hardt utrykk i øya, da han hørte at jeg ikke skulle være med å se på liket, husker jeg.

    Så det er mye rart her.

    Så hvis dere har noe opplysning om hvor Øivind var fra, så hadde det vært artig å vite.


    De brødrene hans i Holmsbu, de tror jeg henter Sandersen og sånn, og det får jeg ikke egentlig til å passe, siden Øivind het Olsen.

    Men kanskje det er noen andre som skjønner det.

    Så det er mye rart, det er helt sikkert.


    Så jeg håper dere kan sende dette til riktig person ved Berger museum, (men kanskje ikke Jurg Jebsen, som jeg så at stod som en av de ansvarlige der, siden farmora mi rappa den spritflaska av faren hans under krigen, så kanskje han ikke vil svare på grunn av det).


    På forhånd takk for eventuell hjelp!

    Mvh.

    Erik Ribsskog

    19 timer ·   • Berger museum

    Hei igjen Erik!

    At du ikke har fått svar når du har sendt melding til Nord-Jarlsberg grunner nok i at vi (jeg jobber som konservator i Nord-Jarlsbergmuseene) er i omorganisering og verken gamle mailadresser eller telefonnumre virker lengre. Snart har vi heller ikke kontor der vi brukte å ha det - så alt er altså litt kaotisk.


    Jeg har nå lagret fortellingen din i et dokument på pc'n min og skal forsøke å finne mer ut av dette. Eventuelt kan du henvende deg til Finn Bingen som er formann i museumsforeningen om du ikke skulle være fornøyd med de svarene du får fra meg.


    Viktig!!!!
    Jeg foreslår imidlertid at vi - du eller jeg sletter de innleggene dine som er svært personlige, siden du nevner både navn og hendelser som er vanskelig å verifisere. Om du selv vil lagre kommunikasjonen vår før sletting i tillegg, kan du gjerne gjøre det. Jeg lar det derfor stå til i morgen før jeg sletter det.

    Det har med personvern å gjøre, og har ikke noe med at din historie ikke er viktig å ta vare på. I Nord-Jarlsbergmuseenes arkiv har vi en del materiale som forteller om oppvekst på Berger, så jeg legger fortellingen din sammen med dette materialet, om det er greit for deg.


    Mye av det du ønsker svar på, er det nok din egen familie og venner som må bidra med, men jeg skal absolutt gjøre et forsøk. Nå har jeg også e-postadressen din så jeg kan sende deg info der.

    Med vennlig hilsen Hanne

    for 50 minutter siden · ·   • Erik Ribsskog

    Hei,

    ja, det synes jeg er veldig fint, hvis noen tok vare på fortellingen min, (og min farmor Ågot's), i arkivene til museet.

    Jeg bodde jo også aleine på Bergeråsen, fra jeg var ni år, i Hellinga 7B og Leirfaret 4B, (for faren min bodde nede hos Haldis da).


    Uten at noen brydde seg, virka det som, så det hadde vært en bra ting, hvis min fortelling om dette ble tatt vare på, ihvertfall.

    Du sier jeg burde ta det med familien.

    Jo, jeg er enig, men jeg har jo overhørt i Oslo, at jeg er forfulgt av 'mafian', og ble forsøkt drept på min mors bror Martin Ribsskog sin gård, i 2005.


    Så dette er jo egentlig en politisak og ikke en familiesak eller Berger Museum sak kanskje.

    Men politiet nekter å etterforske og fortelle meg hvem denne såkalte 'maifan' egentlig er.

    Og Christell, datteren til Haldis, hun vil ikke snakke om gamle dager.


    Søstera mi, Pia, hu vil ikke være venn med meg på Facebook, og hu røyker også litt vel mye hasj, synes jeg, så jeg vet ikke hvor mye jeg stoler på henne nå, etter at jeg har overhørt at jeg er forfulgt.

    Det samme med mine mors søsken, tante Ellen som bodde på Hurum, og Martin som også har bodd på Holmsbu og Sætre, og jobba for faren min, på det nevnte snekkerverkstedet på Sand, og som kjørte ut ved Berger-kafeen på motorsykkel en gang, sånn at han som satt bakpå døde, ut i juvet i Fossekleiva der, det er vel 10 meter ned, eller noe.


    Men men.

    Og faren min, han lot meg jo bo alene som barn da, og han driver nå å bølleringer, etter at Odd Einar Pettersen, sa til meg, at faren min hadde flytta til Tønsberg, men det stemte jo ikke.

    Men jeg tenkte jeg måtte sjekke, selv om jeg sjelden prater med faren min.


    Og etter det så begynte faren min, Arne Mogan Olsen, å bølleringe, en 30-40 ganger, eller noe, hit til England.

    Så han har jeg kutta ut for godt nå, må jeg innrømme.

    Det er ikke så greit å ta ting med familien, når de er som kriminelle, (må jeg nesten si), mener jeg.


    Men jeg skjønner også det du skriver, om at dere ikke kan ha private ting stående på denne Facebook-siden.

    Så du får bare se hva som går over grensen, av hva jeg har skrevet, som dere ikke kan la bli stående, og eventuelt sensurerer det, med hensyn til personvernet, som du skriver.


    Jeg har jo lov å skrive om hva som har skjedde meg, men jeg skjønner at dere også har regler, for hva som passer å bli publisert, på deres Facebook-sider etc.

    Bingen, det navnet kjenner jeg, Rune Bingen gikk i klassen min.


    Jeg var på diskoteket Madonna, i Holmestrand, (søstera mi dro meg med), og da fikk Rune Bingen en spesiell kar til å sitte foran med et styre, (en som virka helt 'mongo'), og lot som at han kjørte.

    Det skulle kanskje forestille meg, at jeg trodde jeg kjørte, i forhold til søstera mi, som også satt på med Rune Bingen, tilbake til Berger.


    Her er det nok noe illuminat, eller noe, tror jeg.

    Men men.

    Jeg skal ha det i bakhodet ihvertfall, at han heter Bingen, han som har med Berger-museene å gjøre.

    Så jeg beklager at det blir mye personlig her.


    Men dette er jo 20-30 år tilbake i tid, det meste av det.

    Så det er kanskje sånne ting, som jeg tar opp, som er mer av interesse, for museer osv., som lurer på hvordan det var å vokse opp på Bergeråsen/Berger, på 80-tallet.


    Det er mulig.

    Mange takk for svar ihvertfall!

    Mvh.

    Erik Ribsskog

    for ca. ett minutt siden ·


http://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=150381511645842&id=108767235831634¬if_t=share_reply

Policy for kommentarer


Anonyme kommentarer, blir slettet, (etter en del problemer, med nettmobbing osv.).

Hvis du har et vanlig navn, så skriv gjerne noe, som skiller deg, fra andre, med samme navn, (sånn at det er klart, hvem som skriver).

Kommentarer som inneholder trakassering, (og som ikke holder seg, til temaet, i blogg-posten), blir bare slettet, (og ikke publisert).

Mvh.

Erik Ribsskog

PS.

For å eventuelt legge inn kommentar, så trykk på linken, til blogg-posten, (så kommer det opp et felt, hvor man kan kommentere).

Blog Archive