Ingeborg Ribsskog - Baron Adeler Malteserordenen E-post til slottet om Mette-Marit videoen Er noe galt i Martine-saken? Problemer med Grandiosa? johncons-MUSIKK johncons-REISE johncons-FOTBALL

søndag 2. januar 2011

Jeg skrev om på bloggen igår, at min fars stedatter, Christell Humblen, syntes at musikklærer Blix, var gild. Her kan man se at Blix er en adelsslekt

blix adelsslekt gild

http://www.vigerust.net/adel/adel_stamtavleindex.html

PS.

Jeg har skrevet om Johanitterordenen på bloggen, og om at de som er med i denne (tidligere) korsfarerordenen, må være adelige.

Var musikklærer, (fra Svelvik Ungdomsskole), og kor-dirigent Blix, med i Johanitterordenen, kan man vel kanskje spørre seg.

(Altså i den svenske Johanitterordenen da vel isåfall, siden Johanitterordenen vel ikke fantes i Norge, på 80-tallet, såvidt jeg husker å ha lest i Aftenpostens tekstarkiv vel.

Og siden at Blix-navnet vel var fra Sverige, mener jeg at jeg leste på nettet, da jeg googlet navnet Blix, hvis jeg ikke tar helt feil).

Var det derfor Christell syntes at Blix var 'gild', (ihvertfall sånn som jeg husker det).

Er Humblen også en adelsfamilie, lurer jeg nå.

Var det derfor Christells halvbror, Bjørn Humblen, fra Vestland, var medlem av Johanitterordenen, i Norge, fram til ifjor vel?

Det lurer jeg litt på ihvertfall.

Jeg har prøvd å søke på 'Humblen' og 'Adel', på Google, men jeg har ikke klart å finne noen nettsteder, som Humblen listes opp, som en adelsfamilie.

Men det finnes jo adelsslekter kalt Bille osv.

Og Humblen betyr kanskje 'humlen', altså et insekt, på en gammeldags skrivemåte?

Så kanskje Humblen er en adelsslekt på samme måte som Bille, tenker jeg nå.

Og at min fars samboer Haldis Humblen og hennes datter Christell Humblen kanskje er som noen slags korsfarere eller indremisjons-'aktivister', for eksempel.

For jeg husker at Haldis gjorde husbesøk, på Berger og i Svelvik, hos folk som Tutta, som bodde ovenfor bedehuset på Berger, og hos en doktor-enkefrue i Svelvik, og hos Solveig aka. Teskjekjærringa, nederst på Bergeråsen/Sand.

Så kanskje dette var del av noe indremisjons-arbeid, (eller lignende)?

Haldis sang jo også i kor, noe som Indremisjonen vel også driver mye med.

Indremisjonen hadde vel over hundre kor vel, bare på Vestlandet, så vi jo på bloggen igår, i bloggposten hvor jeg skrev om at Høstland var en 'indremisjon-familie'.

Så det jeg lurer på nå, er om også min fars samboer og stedatter, Haldis og Christell Humblen, er noen slags korsfarere?

Og at det ikke bare var Christells halvbror, Bjørn Humblen, som har hatt med Johanitterordenen å gjøre.

Hvem vet.

Men vi får se hva som skjer.

Vi får se.

Mvh.

Erik Ribsskog

PS 2.

blix slekt fra jemtland

http://benkestokslekt.no/index.php?1=angell

PS 3.

I PS-et ovenfor, så kan man se det, at Blix-slekten er fra Jemtland.

Jemtland ligger jo i Sverige nå.

Så derfor lurt jeg på om musikklærer Blix, fra Svelvik Ungdomsskole, eventuelt var i den svenske Johanitterordenen.

Av flere grunner:

- Blix er et adelig navn, og man må være adelig for å være i Johanitterordenen.

- Blix var dirigent for et kor, og kor har ofte noe med Indremisjonen å gjøre, og Indremisjonen har vel en god del felles med Johanitterordenen.

- Christell Humblen, som hadde en halvbror, som senere var med i den norske Johanitterordenen, syntes på 80-tallet, (sånn som jeg husker det), at Blix var 'gild'.

Så derfor lurer jeg litt på om musikklærer Blix, fra Svelvik Ungdomsskole, var/er, med i den svenske Johanitterordenen.

Men jeg skal ikke si noe sikkert.

Jeg bare lurer.

Og det er vel lov, får jeg håpe på.

Men vi får se hva som skjer.

Vi får se.

Bloggarkiv

Populære innlegg

Om meg

Bildet mitt
Overhørte på Rimi Bjørndal, (jeg jobbet som butikksjef/leder i ti år, i mange forskjellige butikker), i 2003, at jeg var forfulgt av 'mafian', mm. Har etter dette ikke fått rettighetene mine, i mange saker. Blogger derfor om problemer med å få rettigheter, mm. Mine memoarer, (Min Bok 1-10), kan også finnes på johncons-blogg, (se: 'Etiketter'). Jeg blogger også om slektsforskning, (etter at min danskfødte mormor, som var etter adelige/kongelige, døde i 2009). Har også vært såvidt innom Høyre/Unge Høyre, i sin tid. Har også studert informasjonsbehandling/IT/Computing, (på NHI, HiO IU og University of Sunderland). Har også bakgrunn fra handel og kontor, (grunnkurs, økonomi med markedsføring og data). Er/var også i Heimevernet, (etter at jeg ble overført dit, etter førstegangstjeneste i infanteriet, (og en rep-øvelse i mob-hæren), i forbindelse med omorganiseringer, i Forsvaret, etter den kalde krigen). Blir også utsatt for mye nettmobbing, mm. johncons-blogg, (og mine memoarer og nettbutikk), er kjent fra TV-programmet Tweet4Tweet, i 2012, (selv om jeg måtte klage, for programmet var veldig useriøst/nedlatende, mm.).

Totalt antall sidevisninger

Etiketter