Ingeborg Ribsskog - Baron Adeler Malteserordenen E-post til slottet om Mette-Marit videoen Er noe galt i Martine-saken? Problemer med Grandiosa? johncons-MUSIKK johncons-REISE johncons-FOTBALL

tirsdag 22. november 2011

Fem om dagen?

Da jeg stod i dusjen i dag, før jeg skulle ut og gjøre noen ærend, så tenkte jeg på dette gamle ordtaket, som heter 'an apple a day keeps the doctor away'.

Et eple om dagen holder doktoren unna, het det altså i gamle dager.

(Ihvertfall i England).

Mens nå heter det 'fem om dagen'.

I reklamer i aviser og på TV, så blir folk oppfordret til å spise fem porsjoner frukt og grønt, om dagen.

Så nå må man altså spise fem frukter/grønnsaker om dagen, for å holde doktoren unna.

Mot kun et eple, i gamle dager.

Hva har skjedd her, kan man kanskje lure på.

Kan man kalle dette for grønnsakshysteri?

Hvem vet.

Tyskere blir jo kalt for 'Krauts', i England, og det er fordi at de tyske soldatene, i deres marine, under første verdenskrig, var det vel, fikk litt surkål hver dag, for å motvirke skjørbuk, som er en sykdom som folk kunne få, f.eks. ombord på skip, hvis de ikke fikk i seg C-vitaminer.

Briter ble kalt 'Limey', siden de fikk en båt lime, hver dag, istedet for surkål da.

Så sånn var det.

Men de fikk ikke fem om dagen.

Det var vel bare en lime-båt om dagen, og en spiseskje surkål, eller noe, vel, tror jeg.

Hvis jeg har skjønt det riktig, i hvertfall.

Hva med deg som leser dette.

Er du en fem om dagen-person?

Tror du noe på at dette er riktig, eller er det hysteri.

Skrive gjerne din kommentar, som du kan gjøre ved å logge inn via Facebook.

Mvh.

Erik Ribsskog

PS.

Her er mer om dette:

Bloggarkiv

Populære innlegg

Om meg

Bildet mitt
Overhørte på Rimi Bjørndal, (jeg jobbet som butikksjef/leder i ti år, i mange forskjellige butikker), i 2003, at jeg var forfulgt av 'mafian', mm. Har etter dette ikke fått rettighetene mine, i mange saker. Blogger derfor om problemer med å få rettigheter, mm. Mine memoarer, (Min Bok 1-10), kan også finnes på johncons-blogg, (se: 'Etiketter'). Jeg blogger også om slektsforskning, (etter at min danskfødte mormor, som var etter adelige/kongelige, døde i 2009). Har også vært såvidt innom Høyre/Unge Høyre, i sin tid. Har også studert informasjonsbehandling/IT/Computing, (på NHI, HiO IU og University of Sunderland). Har også bakgrunn fra handel og kontor, (grunnkurs, økonomi med markedsføring og data). Er/var også i Heimevernet, (etter at jeg ble overført dit, etter førstegangstjeneste i infanteriet, (og en rep-øvelse i mob-hæren), i forbindelse med omorganiseringer, i Forsvaret, etter den kalde krigen). Blir også utsatt for mye nettmobbing, mm. johncons-blogg, (og mine memoarer og nettbutikk), er kjent fra TV-programmet Tweet4Tweet, i 2012, (selv om jeg måtte klage, for programmet var veldig useriøst/nedlatende, mm.).

Totalt antall sidevisninger

Etiketter