Ingeborg Ribsskog - Baron Adeler Malteserordenen E-post til slottet om Mette-Marit videoen Er noe galt i Martine-saken? Problemer med Grandiosa? johncons-MUSIKK johncons-REISE johncons-FOTBALL

søndag 4. desember 2011

Når vi skøyt med Miles, i Geværkompaniet, i Elverum, i 1992/93, og med HV 02018, i 2001, på Rena, så hadde vi sensorer, på hjelmen (A) og GRU-en (B)

lasersensorer

http://xbradtc.wordpress.com/2008/10/14/miles-to-go-before-i-rest/

PS.

Det her er noen amerikanske soldater, så de har ikke AG3.

De har et gevær som jeg ikke husker navnet på nå, men som jeg kunne da jeg var i Geværkompaniet.

For det var en våpenfrik, på laget, som het Sundheim, som pleide å prate om sånt.

Man kan se at det ikke er AG3, ved at magasinene ikke er rette.

Magasinene på AG3, er nemlig rette, og har plass til 20 skudd.

Miles er amerikansk, og er også mulig å få på AG3 og MG3, (nemlig tyske maskingevær, fra krigens dager, som blir brukt i Norge ennå).

Man kan også ha Miles på tanks osv., lærte vi.

I Amerika, så trente visst hele regimenter/avdelinger med Miles, lærte vi, i Geværkompaniet.

Miles virker sånn at en 'dings',(C), blir montert foran på geværet.

Denne dingsen er sånn at den skyter ut en laserstråle.

Men den skyter ikke hele tiden.

Den dingsen inneholder også en mikrofon.

Så den skyter kun laserstråler når man skyter, med løsamunisjon, (og dermed lager et smell, som mikrofonen fanger opp da).

(Eller hvis man 'tapper' på mikrofonen med en finger da.

Men det var nok juks, så det er det nok nesten ikke lov å skrive om, at går an, tror jeg.

Såkalte 'Stridsdommere', gikk noen ganger rundt, og kontrollere det, at alt gikk riktig for seg da, når vi øvde med Miles.

Minst en gang, (når vi øvde i 'Troppens Forsvarsområde', het det vel, på Terningmoen, da jeg var i Geværkompaniet, i 1992/93), så var dette eksperter fra det amerikanske forsvaret, husker jeg, som var Stridsdommere da).

Så man skyter med såkalt 'rødplast' da.

Og når den plastkula lager et smell, så fyrer 'dingsen' (C) av en laserstråle da.

Og hvis du da treffer en sensor (A eller B), på en 'fiende', så vil en annen dings, på 'fienden' begynne å pipe.

Og da er den soldaten 'død' da, og må ta av seg hjelmen, for å markere dette.

Grunnen til at jeg skrev på en D, på tegningen, er at man må ha en rekylforsterker, og et lettere sluttstykke, for å få AG-3-en til å skyte på automat, med rødfis.

Det er fordi at rødfisen ikke gir så mye rekyl, som en skarp AG-patron, og derfor kan man ikke skyte på automat, med rødfis, vanligligvis.

Men med et lettere sluttstykke, (som er inne i våpenet, rundt punkt D), og med en rekylforsterker, (som jeg glemte å markere på tegningen, men det er en dings, som skrus på, helt på tuppen av løpet, til AG3-en da.

Sånn at 'åpningen' blir mindre ved 'utløpet' av pipa, for å skape en reaksjon, inne i rifla, sånn at den neste rødplast-patronen ikke setter seg fast, men også blir skutt ut da, rett etterpå.

Noe sånt).

Så sånn er det.

Bare noe jeg tenkte på.

Mvh.

Erik Ribsskog

PS 2.

M16 tror jeg det standard amerikanske maskingeværet heter igjen forresten.

(Hvis jeg ikke husker helt feil).

Og som da muligens er det maskingeværet, som er på bildet ovenfor.

(Det våpenet nærmest kameraet, tenker jeg på da).

Så sånn var nok det.

Bare noe jeg tenkte på.

Bloggarkiv

Populære innlegg

Om meg

Bildet mitt
Overhørte på Rimi Bjørndal, (jeg jobbet som butikksjef/leder i ti år, i mange forskjellige butikker), i 2003, at jeg var forfulgt av 'mafian', mm. Har etter dette ikke fått rettighetene mine, i mange saker. Blogger derfor om problemer med å få rettigheter, mm. Mine memoarer, (Min Bok 1-10), kan også finnes på johncons-blogg, (se: 'Etiketter'). Jeg blogger også om slektsforskning, (etter at min danskfødte mormor, som var etter adelige/kongelige, døde i 2009). Har også vært såvidt innom Høyre/Unge Høyre, i sin tid. Har også studert informasjonsbehandling/IT/Computing, (på NHI, HiO IU og University of Sunderland). Har også bakgrunn fra handel og kontor, (grunnkurs, økonomi med markedsføring og data). Er/var også i Heimevernet, (etter at jeg ble overført dit, etter førstegangstjeneste i infanteriet, (og en rep-øvelse i mob-hæren), i forbindelse med omorganiseringer, i Forsvaret, etter den kalde krigen). Blir også utsatt for mye nettmobbing, mm. johncons-blogg, (og mine memoarer og nettbutikk), er kjent fra TV-programmet Tweet4Tweet, i 2012, (selv om jeg måtte klage, for programmet var veldig useriøst/nedlatende, mm.).

Totalt antall sidevisninger

Etiketter