Ingeborg Ribsskog - Baron Adeler Malteserordenen E-post til slottet om Mette-Marit videoen Er noe galt i Martine-saken? Problemer med Grandiosa? johncons-MUSIKK johncons-REISE johncons-FOTBALL

torsdag 30. mai 2013

Enda mer fra Facebook









......når du har gått på søndagsskolen i Metodistkirken dengang den lå rett over polti- stasjon i sentrum....


Liker · · · Del · 22. mai kl. 16:57 via mobiltelefon




  • 8 personer liker dette.






  • Lars Terje Hansen Ja det gjorde jeg






  • Svein Thorstensen Min far var organist i den kirken. Og der tok jeg min orgeleksamen! .-)






  • Svein Thorstensen






  • Heidi Kragh Eckell Jeg gikk der ja : )






  • Lars Terje Hansen Fikk du gull fisk da heidi.hihi






  • Svein Thorstensen Var ikke gullfisk, men gullstjerne.






  • Heidi Kragh Eckell Jada,jeg fikk mange gullstjerner Lars Terje snill jente vettu he,he.






  • Lars Terje Hansen Ja jeg vet jo det da






  • Elisabeth Lie var endelderjeg også med mine foreldre






  • Marianne Rosvold Gikk ikke i Metodistkirka,men hørte den hver søndag morgen. Min tante og onkel som bodde i Apoteket Ørnen og hadde alle soverom vendt mot Kirka var ikke alltid så glad for å bli vekket.






  • Arnhild Yalena Rob I pinsen skulle jeg holde et foredrag om " Hvordan verden har sett på engler opp gjennom tidene" ved en spirituell folkehøyskole/ Væksthøjskolen i Danmark, og jeg innledet foredraget med å fortelle om når jeg for første gang kom i kontakt med ordet engel, det var på søndagsskolen i Metodistkirken i Larvik, hvor vi hadde mange sanger om engler som beskyttet oss og tok oss i vare, denne tiden ser jeg tilbake på med glede. For et par år siden var jeg tilbake i Metodistkirken (nå nye) sammen med min mor, nå 91 år, og der kjente jeg mange av "tantene" og "onklene" igjen, jeg busket til og med navnene på dem, og det var kjempekjekt å snakke med dem under kirkekaffen etterpå, de kjente jo ikke meg igjen!






  • Reidun Fevang Så koselig å "høre", Arnhild. Jeg gikk på søndagsskolen i noen år, og var veldig glad i det stedet. Som jeg skrev et annet sted her, var jeg veldig "fasinert" av flanellografen de brukte bl.a. Var godt å oppleve dette i barndommen. Og senere var jeg med på "Yngres" på bedehuset i bånn av Herregårdsbakken. Ei veldig god tid






  • Arnhild Yalena Rob Det ble veldig tydelig for meg hvorfor mine minner fra søndagskolen skulle være med i min innledning, for i pausen kom det mange til meg som fortalte om traumatiserende opplevelser/ minner frå sin barndom på blå søndagsskolen, og det var noen skremmende opplevelser noen hadde hatt. Jeg kan aldri huske at noen skremte oss med djevler og helvete hvis vi ikke var snille!






  • Reidun Fevang Nei absolutt ikke. Ledrene der var bare herlige og snille, og jeg hadde absolutt ikke gått der så lenge om jeg ikke hadde det fint der. Jeg rett og slett elsket søndagsskolen, så det hadde vel kanskje sin del av årsaken til at jeg fortsatte i Yngres da...Vis mer






  • Liv Vabog jeg sang i barnekoret der - og nå er det kantina på jobben min akkurat der hvor kirken sto... litt rart






  • Bjørg Asker Jeg gikk på Metodistene, har fortsatt kort jeg fikk for 50 og 60 stjerner






  • Arnhild Yalena Rob Er det sant, Bjørg? Husker godt de stjernene, var det ikke både sølv og gull? Husker at jeg fikk premie også, en bok om barn i Afrika, og at jeg var mektig stolt da jeg måtte komme fram og motta den. Husker dere søndagsskole-klappen da? Synd den ikke kan tas her!!






  • Reidun Fevang Du får ta klappen på videosnutt, og legge den inn her, Arnhild, så kan vi klappe med deg fra hver vår stue






  • Arnhild Yalena Rob Ja, det hadde vært gøy det, Reidun!






  • Erik Ribsskog Jeg og lillesøstera mi Pia, vi gikk på søndagsskole, hos metodistkirken.

    Men det var etter at den kirken flytta bort i rød murstein-bygning vel.

    I en parallellgate til Nansetgata.

    Og det var fordi at mora mi var oppvokst i Stokmarknes.

    Så vi skjønte ikke hvor den 'vanlige' kirken var.

    Og søstera mi Pia og jeg.

    Vi pleide å tigge til oss en krone, (fra mora vår), for å gi til søndagsskolen, hver søndag morgen.

    Og det pleide vi å få.

    Og noen ganger så skulka vi søndagsskolen, og kjøpte heller tyggis, (Shake-tyggegummi), i kiosken ovenfor buss-stasjonen.

    Og vi leita også etter mynter, ved telefonkiosken, utafor Albert Bøe der, osv.

    Så vi var nesten som noen fæle gatebarn, søstera mi Pia og meg.

    (Må man vel nesten si).

    Mvh.


    Erik Ribsskog










    Bloggarkiv

    Populære innlegg

    Om meg

    Bildet mitt
    Overhørte på Rimi Bjørndal, (jeg jobbet som butikksjef/leder i ti år, i mange forskjellige butikker), i 2003, at jeg var forfulgt av 'mafian', mm. Har etter dette ikke fått rettighetene mine, i mange saker. Blogger derfor om problemer med å få rettigheter, mm. Mine memoarer, (Min Bok 1-10), kan også finnes på johncons-blogg, (se: 'Etiketter'). Jeg blogger også om slektsforskning, (etter at min danskfødte mormor, som var etter adelige/kongelige, døde i 2009). Har også vært såvidt innom Høyre/Unge Høyre, i sin tid. Har også studert informasjonsbehandling/IT/Computing, (på NHI, HiO IU og University of Sunderland). Har også bakgrunn fra handel og kontor, (grunnkurs, økonomi med markedsføring og data). Er/var også i Heimevernet, (etter at jeg ble overført dit, etter førstegangstjeneste i infanteriet, (og en rep-øvelse i mob-hæren), i forbindelse med omorganiseringer, i Forsvaret, etter den kalde krigen). Blir også utsatt for mye nettmobbing, mm. johncons-blogg, (og mine memoarer og nettbutikk), er kjent fra TV-programmet Tweet4Tweet, i 2012, (selv om jeg måtte klage, for programmet var veldig useriøst/nedlatende, mm.).

    Totalt antall sidevisninger

    Etiketter