Ingeborg Ribsskog - Baron Adeler Malteserordenen E-post til slottet om Mette-Marit videoen Er noe galt i Martine-saken? Problemer med Grandiosa? johncons-MUSIKK johncons-REISE johncons-FOTBALL

torsdag 24. oktober 2013

Mer fra Facebook







Erik Ribsskog


Husker at mora mi, mormora mi, (Ingeborg Ribsskog), søstera mi og meg, skulle gå i videobutikken, i Stavern sentrum, på 80-tallet, og leie film og movieboks.

(Vi var på sommerferiebesøk, hos bestemor Ingeborg, på midten av 80-tallet).

Jeg hadde leiet movieboks sommeren før, (var det vel).

Og nå ville bestemor Ingeborg leie, da.

Og da mannen i videobutikken spurte om navnet, så svarte mormora mi Ingeborg, da.

Og da trodde han i videobutikken at hu hadde sagt Inge Borg, (husker jeg).

Men så var jo mormora mi fra Danmark, og hu lærte vel aldri å snakke Stavern/Larvik-dialekt, (for å si det sånn).

Mvh.

Erik Ribsskog


Liker ·  · Ikke følg innlegget lenger · i går kl. 19:08












  • 4 personer liker dette.















  • Stein Høibø Husker mormoren din godt. Bodde i H. Wildenveysgt. Kunstnersjel og strålende humør. Venn av mutter'n var hun også.

    for 22 timer siden via mobil · Liker

















  • Erik Ribsskog Hei,

    ja, mormora mi sa en gang at vi var en kunstnerfamiilie, og da ble jeg litt overrasket, husker jeg, siden jeg jo jobba som butikkleder, på den tida, (og har studert data).
    ...Vis mer


    for 21 timer siden · Redigert · Liker

















  • Knut Ivar Haugen Hei. jeg husker veldig godt din mormor. jeg bodde (som liten)/ bor nå selv i 43d. Jeg husker henne som en veldig livlig dame. Hun elsket og male og viste stadig frem sine malerier.

    for 37 minutter siden via mobil · Liker

















  • Erik Ribsskog Ok, 

    malingen var noe hun begynte med etter at bestefar Johannes døde, (på midten av 80-tallet), tror jeg.

    Ingeborg skrev også 'petiter', i Aftenposten, (under signaturen 'Ankerita', et av hennes mellomnavn).

    Hennes far var Hans Louis Anker Heegaard, som eide jernverket i Fredriksværk i Danmark, før krigen, og var barnebarn av den kjente Anker Heegaard, som det står om, på dansk Wikipedia:http://da.wikipedia.org/wiki/Anker_Heegaard.

    Bestefar Johannes, (som døde før Ingeborg flytta til Stavern), var nevø av den kjente romerikingen Asbjørn Dørumsgaard, på morssiden og av den kjente skolereformator Bernhof Ribsskog, (mannen bak normalplanen for grunnskolen), på farssiden. Han drev med treskjæring, muligens fordi at Dørumsgaard var etter Ole Moene, (en kjent treskjærer), og en kjent komponist, (Arne Dørumsgaard), er jo også i den slekten.

    Så det var kanskje derfor Ingeborg sa at 'vi' var en kunstnerfamilie.

    Men min farfar hadde jo snekkerverksted på Sand, og min far er en grunder-type, så det er min mors slekt som er mest kunstnerlige, tror jeg.

    Ingeborgs morfar, (Anders Gjedde Nyholm), var sjef for generalkommandoen, i Danmark på begynnelsen av 30-tallet, så det var kanskje derfor at Ingeborg ville bo i Stavern, som jo er en garnisjonsby, (må man vel si).

    De eneste jeg husker, fra Herman Wildenveysgate, det er herr og fru Hoelsæther og ei 'badestrand-blondinne', som bodde ovenfor gata, for bestemor Ingeborg, og som bestemor Ingeborg sa om, (på midten av 80-tallet), at bare likte å ligge på den stranda i militærleiren, da.

    Hu må vel være i midten av 40-åra nå, tror jeg.

    Du vet kanskje hvilken blondinne, som menes?

    (Mens jeg skriver om den gata, på Facebook, mener jeg).

    På forhånd takk for eventuelt svar!

    Mvh.

    Erik Ribsskog








    Anker Heegaard - Wikipedia, den frie encyklopædi
    da.wikipedia.org


    Steffen Peder Anker Heegaard[1](29. juli1815 i København – 19. december1893) var...Vis 





















    https://www.facebook.com/groups/372806812790908/

    Bloggarkiv

    Populære innlegg

    Om meg

    Bildet mitt
    Overhørte på Rimi Bjørndal, (jeg jobbet som butikksjef/leder i ti år, i mange forskjellige butikker), i 2003, at jeg var forfulgt av 'mafian', mm. Har etter dette ikke fått rettighetene mine, i mange saker. Blogger derfor om problemer med å få rettigheter, mm. Mine memoarer, (Min Bok 1-10), kan også finnes på johncons-blogg, (se: 'Etiketter'). Jeg blogger også om slektsforskning, (etter at min danskfødte mormor, som var etter adelige/kongelige, døde i 2009). Har også vært såvidt innom Høyre/Unge Høyre, i sin tid. Har også studert informasjonsbehandling/IT/Computing, (på NHI, HiO IU og University of Sunderland). Har også bakgrunn fra handel og kontor, (grunnkurs, økonomi med markedsføring og data). Er/var også i Heimevernet, (etter at jeg ble overført dit, etter førstegangstjeneste i infanteriet, (og en rep-øvelse i mob-hæren), i forbindelse med omorganiseringer, i Forsvaret, etter den kalde krigen). Blir også utsatt for mye nettmobbing, mm. johncons-blogg, (og mine memoarer og nettbutikk), er kjent fra TV-programmet Tweet4Tweet, i 2012, (selv om jeg måtte klage, for programmet var veldig useriøst/nedlatende, mm.).

    Totalt antall sidevisninger

    Etiketter