Ingeborg Ribsskog - Baron Adeler Malteserordenen E-post til slottet om Mette-Marit videoen Er noe galt i Martine-saken? Problemer med Grandiosa? johncons-MUSIKK johncons-REISE johncons-FOTBALL

lørdag 12. april 2014

Mer fra Facebook

bonde eknæs

PS.

Her er mer om dette:

  • Samtale startet i dag
  • Erik Ribsskog
    Erik Ribsskog
    Hei Anette,
    jeg så i Svelvikposten.no at du har blitt bonde nå, på Høyen.
    Husker du at Pia dro deg med til min farmor Ågot, på Sand, på midten av 80-tallet, en gang, (mens dere gikk i samme klasse på ungdomsskolen vel).
    Det var en varm sommerdag, husker jeg.
    Har du sett at Jensen Møbler har rappa 'humlehagen' min, (som farmora mi kalte Jordet til Lersbryggen.
    Jeg mener at jeg har hevd på det jordet, (og huset til Ågot og fabrikken til Øivind), og også på det jordet, som han Bøhmer har nå vel, hvor jeg pleide å stå på ski, en eller to vintre, på begynnelsen av 80-tallet.
    (På den gården som Gøril og dem bodde på vel.
    Jeg satt opp blink og sånn der, og skøyt med et strikk-gevær, som onkel Håkon hadde fått meg til å lage, vinteren 1979/80 vel.
    Og så lekte jeg skiskytting, da.
    Etter at Ågot hadde sagt at jeg kunne gå på ski der.
    Av en eller annen grunn).
    Jeg har prøvd å sende til Bondelaget om denne tullinga med eiendommer jeg har hevd på, men de svarer ikke.
    Hvem er det vanlig å kontakte da, (angående hevd på jorder, osv)?
    Jeg husker ikke helt hvordan jeg fant ut at det var sånn nå.
    Men jeg har også en gård nede i Kvelde, (Løvås), hvor jeg skal drive med moreller.
    (Jeg har prøvd å få til dette i mange år nå).
    Du er frukt-bonde, regner jeg med.
    Hvordan slag av moreller er best å ha nede ved Farris der, (dette er i Farrisdalen, som ligger i Kvelde ved Larvik, men det er også nærme SIljan vel, i Telemark, og det er et spesielt frodig klima der, for Norge, fortalte min onkel Martin meg, da jeg rydda hele den gården, (må jeg si), fra påsken 2005 til slutten av juli 2005.
    Før jeg flytta til faren min på Bergeråsen, i 1979, (og begynte å spise middag etter skolen hos farmora mi på Sand, og jeg husker at du og lillesøstera di og Gøril og lillesøstera hennes, gikk foran meg, fra butikken til Oddmund Larsen en gang, og vi møttes og så på hverandre, må man vel si, like ved huset til Ågot, siden jeg gikk raskere enn dere, som gikk på skole i Svelvik, mens jeg gikk på Berger skole, som dere nok syntes at det var for langt å gå til, enda det egentlig var samme gård, Høyen gård, som der farmora mi bodde, men jeg bodde jo egentlig på Bergeråsen, jeg bare spiste middag hos farmora mi, (og jobba med å pakke skruer osv., på Strømm Trevare).
    Og hos mora mi i Jegersborggate 16, i Larvik, (hvor jeg bodde fra våren 1978 til høsten 1979), så var det kjempestort morell-tre, som hadde blitt slått ned av lynet, men likevel fortsatte å vokse, (halve stammen lå langs bakken, før treet begynte å vokse oppover).
    Det treet hadde så gode moreller.
    Men ei Sol fra Oslo, kjøpte det av mora mi, og måtte rive huset grunnet husbukk, (jeg fikk en husbukk i meg, da jeg bodde der, det var kanskje derfor mora mi sendte meg til faren min, for å bo der), og jeg tror at de har revet det morell-treet.
    Det var to morell-trær, i den hagen, som hørte til Jegersborggate 16.
    Men det var det treet, som stod nærmest huset, (og som hadde blitt slått ned av lynet), som hadde de mest velsmakende morellene, (sånn som jeg husker det, jeg har aldri smakt så gode moreller hverken før eller seinere, må jeg si).
    Så jeg tror at klimaet nede i Larvik/Farris-området egner seg ypperlig, for morell-dyrking.
    Men hvilket slag av moreller gir mest velsmakende moreller, lurer jeg.
    (Jeg liker mørke moreller best, må jeg si.
    Søte, mørke moreller, og ikke liksom sure, røde kirsebær).
    Lurte på om du hadde noen 'fruktbonde-tips' om dette.
    Så på nettet at du var i 4H.
    Var det dere som hadde ungdomsdiskotek i samfunnshuset i Svelvik?
    Da jeg gikk økonomilinja på Sande videregående, i 87/88, så sa Kristin Sola til meg det, at hu var med i 4H, og at dette var noe med hjerte og hender og hode, osv.
    Noe sånt.
    Kjenner du Kristin Sola, fra Kleiverhagen vel.
    Venninna hennes, (ei brunette), jobba som 'rydde-jente' på ungdomsdiskoteket deres, en gang, som søstera mi Pia, dro meg med dit, (mens jeg gikk på videregående i Sande vel).
    Håper du har sjangs til å svare på noe av dette.
    Jeg så i Svelvikposten at en Borgen har en gård og.
    Er Erland Borgen også en bondegutt, vil du si?
    Altså, var faren hans, (rektor Leiv Borgen), fra en Strømm-gård?
    Bare lurte.
    God våronn, eller hva man skal si, når det er sånne 'bonde-greier'.
    Mvh.
    Erik Ribsskog
    PS.
    Jeg så i Svelvikposten.no at du var leder i 4H, sammen med Monica Nebel, blant annet.
    Jeg var som en slags fadder, for henne, da jeg var utvekslingselev, på Gjerde videregående, i Drammen, russeåret.
    Hu klagde på engelsklærerinna til meg, når vi hadde røykepause sammen, i skolegården.
    Jeg kjente ikke Nebel, men søstera mi Pia dro med henne hjem til meg, i Leirfaret, etter skolen, en dag.
    Før Nebel forsvant ned til Christell i Havnehagen.
    Etter å ha kommentert om at jeg hadde samme stereoanlegg som dem, (bare at elementene stod i forskjellig rekkefølge, eller noe).
    Kjenner du Nebel?
    Hvilken gård er hu fra?
    Bare lurte.

Bloggarkiv

Populære innlegg

Om meg

Bildet mitt
Overhørte på Rimi Bjørndal, (jeg jobbet som butikksjef/leder i ti år, i mange forskjellige butikker), i 2003, at jeg var forfulgt av 'mafian', mm. Har etter dette ikke fått rettighetene mine, i mange saker. Blogger derfor om problemer med å få rettigheter, mm. Mine memoarer, (Min Bok 1-10), kan også finnes på johncons-blogg, (se: 'Etiketter'). Jeg blogger også om slektsforskning, (etter at min danskfødte mormor, som var etter adelige/kongelige, døde i 2009). Har også vært såvidt innom Høyre/Unge Høyre, i sin tid. Har også studert informasjonsbehandling/IT/Computing, (på NHI, HiO IU og University of Sunderland). Har også bakgrunn fra handel og kontor, (grunnkurs, økonomi med markedsføring og data). Er/var også i Heimevernet, (etter at jeg ble overført dit, etter førstegangstjeneste i infanteriet, (og en rep-øvelse i mob-hæren), i forbindelse med omorganiseringer, i Forsvaret, etter den kalde krigen). Blir også utsatt for mye nettmobbing, mm. johncons-blogg, (og mine memoarer og nettbutikk), er kjent fra TV-programmet Tweet4Tweet, i 2012, (selv om jeg måtte klage, for programmet var veldig useriøst/nedlatende, mm.).

Totalt antall sidevisninger

Etiketter