Ingeborg Ribsskog - Baron Adeler Malteserordenen E-post til slottet om Mette-Marit videoen Er noe galt i Martine-saken? Problemer med Grandiosa? johncons-MUSIKK johncons-REISE johncons-FOTBALL

fredag 21. november 2014

Mer fra Facebook


Hei,
jeg prøver å finne ut mer, om mine grandtanter, (Margit og Anne Mogan, fra Rollag), sin systue, i Stibolts gate, (eller om det var en av parallell-gatene), på Strømsø.
(Jeg har ikke vært i den gata, siden på 80-tallet en gang, så jeg husker ikke nøyaktig hvor det var).
Før 70/80-tallet, så hadde de samme tvilling-grandtantene mine, en systue, på Sand, (i Svelvik), like ved der deres søster, (min farmor), Ågot Mogan Olsen f. Mogan, bodde.
Disse søstrene, hadde også en hytte, (og et par andre bygg), i en skog, like nedenfor forsamlings-lokalet Snippen, på Sand.
Lurte på om noen visste firmanavnet, til denne systua, til Margit og Anne.
For jeg er egentlig fra Berger, og industrihistorie, er rimelig populært der.
Og jeg driver også litt med slektsforskning.
Så jeg prøver også å finne ut litt, om min farfars trevare-fabrikk, (på Sand), og nå også om mine grandtanters systue, like ved, (i lokalet som nå huser Smia MC), på Sand, og seinere i Drammen.
På forhånd takk for eventuell hjelp!
Mvh.
Erik Ribsskog
PS.
Hu ene av disse tvilling-søstrene, (Margit), var forresten gift med en Olaf Nordahl, (fra Drammen), har jeg lest, i en bygdebok, for Rollag, (mens søstera Anne, forble ugift vel, men bodde likevel, i lag, med a Margit. Noe sånt).
Men jeg mener også det, at min farmor Ågot, en gang prata om, (på 80-tallet), at det hadde vært en kar, som eide/dreiv systua, (hvor Margit og Anne jobba, på Sand).
Men om det var han Nordahl, det er jeg ikke sikker på.
Men det hadde vært artig, hvis noen husker disse grandtantene mine, fra Drammen, (må man vel si, at de var fra, selv om de egentlig var fra Rollag).
  • Siv Malin Jørgensen liker dette.
  • Erik Ribsskog Jeg var på Nasjonalbiblioteket, her om dagen, og søkte litt mer, om Margit og Anne.

    Anne ble også kalt Anna Mogan, (som i dødsannonsen hennes, blant annet).

    Og tekstilindustrien, som Margit og Anne dreiv med, det kan muligens ha vært et firma, som het A/S Pikant, (men det tørr jeg ikke å si sikkert).

    Og Olaf Nordahl, (som var gift, med Margit Mogan), han har muligens drevet en kiosk, på Bragernes-sida, ved navn Baitz' Eftf.

    Og Margit, hu flytta muligens til Krøderen etter at Anne/Anna døde, (og har muligens etterkommere der, hvis dette ikke er en annen Margit Nordahl).

    Hadde vært artig, hvis Strømsø-folk, husker mer om disse tvillingdamene, som bodde like ved bybrua over til Brakerøya, (eller hva den kalles).

    På forhånd takk for eventuell hjelp!

    Mvh.

    Erik Ribsskog

  • Erik Ribsskog Mer om A/S Pikant:
  • Erik Ribsskog Mer om Baitz' Eftf.:
  • Erik Ribsskog Mer om Margit Nordahl:

https://www.facebook.com/groups/440135909367351/758920814155524/?notif_t=like

Bloggarkiv

Populære innlegg

Om meg

Bildet mitt
Overhørte på Rimi Bjørndal, (jeg jobbet som butikksjef/leder i ti år, i mange forskjellige butikker), i 2003, at jeg var forfulgt av 'mafian', mm. Har etter dette ikke fått rettighetene mine, i mange saker. Blogger derfor om problemer med å få rettigheter, mm. Mine memoarer, (Min Bok 1-10), kan også finnes på johncons-blogg, (se: 'Etiketter'). Jeg blogger også om slektsforskning, (etter at min danskfødte mormor, som var etter adelige/kongelige, døde i 2009). Har også vært såvidt innom Høyre/Unge Høyre, i sin tid. Har også studert informasjonsbehandling/IT/Computing, (på NHI, HiO IU og University of Sunderland). Har også bakgrunn fra handel og kontor, (grunnkurs, økonomi med markedsføring og data). Er/var også i Heimevernet, (etter at jeg ble overført dit, etter førstegangstjeneste i infanteriet, (og en rep-øvelse i mob-hæren), i forbindelse med omorganiseringer, i Forsvaret, etter den kalde krigen). Blir også utsatt for mye nettmobbing, mm. johncons-blogg, (og mine memoarer og nettbutikk), er kjent fra TV-programmet Tweet4Tweet, i 2012, (selv om jeg måtte klage, for programmet var veldig useriøst/nedlatende, mm.).

Totalt antall sidevisninger

Etiketter