Ingeborg Ribsskog - Baron Adeler Malteserordenen E-post til slottet om Mette-Marit videoen Er noe galt i Martine-saken? Problemer med Grandiosa? johncons-MUSIKK johncons-REISE johncons-FOTBALL

fredag 19. august 2016

Det er visst ei som lager smykker, basert på den vikingskatten, (Tråen-skatten), som min oldemor Birgit Mogan, sin onkel/adoptivfar Gullik Gullikson Traaen fant, i Rollag, i sin tid. Det var artig

smykker basert på skatt paint

http://irollag.no/bedrift/gullsmed-eli-bjorge/

PS.

Her er mer om dette:

mer om tråenskatten

http://www.historieboka.no/GetFile.aspx/images/EPII_ID/4633/EPIT_ID/org

PS 2.

En slik figur, kalles visst, en 'trikvetra':

en trikvetra

https://no.wikipedia.org/wiki/Trikvetra

PS 3.

Figuren ovenfor, har i tillegg, (til å være en triketra), tre 'dråper/løkker', så da blir det vel muligens, en 'valknute':

valknute wiki

https://no.wikipedia.org/wiki/Valknute

PS 4.

Dette funnet, et visst unikt, i Norge:

unik i norge

http://www.historieboka.no/Modules/historiebok_tidsepoke_tema_artikkel.aspx?ObjectType=Article&Article.ID=1560&Category.ID=1143

PS 5.

At de fleste myntene, var tyske, kan kanskje tyde på, at dette var, en tysk handelsreisende, (eller noe i den duren), som var på et marked, (siden at Tråen betyr 'nedtråkket plass'), og så grov ned skatten, og falt i elva muligens, (eller noe i den duren).

Hvis ikke det var sånn, at det ikke fantes, noen egen myntproduksjon, i Norge, på den tida, (siste halvdel av 900-tallet da, og at det var vanlig, å istedet bruke, tyske/utenlandske mynter).

Hm.

Hvis ikke det var sånn, at Rollag skulle bli kristnet, og at noen derfor gjemte, disse 'utenlandske/ikke-kristne' tingene, siden at de kristne, muligens ikke likte, disse tingene, (av en eller annen grunn), da.

Eller at disse tingene, ble gjemt, for skatte-futen.

Hm.

Så sånn er muligens det.

Bare noe jeg tenkte på.

Men men.

Mvh.

Erik Ribsskog

PS 6.

Jeg har vært på viking-seminar osv., i England.

Og sett viking-armbånd osv. der.

Og de var det mer sølv i liksom, (vil jeg si).

(Selv om mange av de var klemt flate).

Så dette, (fra Rollag), blir som noe 'krims-krams', i forhold, (synes jeg, at det virker som).

Det fra Rollag, virker mer intrikat/forseggjort liksom, når det gjelder sølvsmed-håndtverket, synes jeg.

(Noe sånt).

Så sånn er nok det.

Bare noe jeg tenkte på.

Men men.

PS 7.

Vikingskatten som jeg så, i England, er litt røffere og enklere, i stilen, (må man vel si), selv om dette kanskje kan være på grunn av, at den er, litt eldre:

viking skatt england

https://en.wikipedia.org/wiki/File:Huxley_Hoard_at_the_Museum_of_Liverpool_1.jpg

PS 8.

Sølvspenna fra Tråen-skatten, er muligens også, en slags valknute, (som er veldig intrikat):

sølvspenna også en valknute

http://www.historieboka.no/GetFile.aspx/images/EPII_ID/2907/EPIT_ID/org

PS 9.

Her er mer om dette:

mer om valknute

http://www.historieboka.no/Modules/article.aspx?ObjectType=Article&Article.ID=2354&Category.ID=1137

PS 10.

Gullek Gulleksson Toeiet (Gulleksrud) som fant skatten, (og vel da ble kalt Gullek Traaen), var fosterfar og onkel, til min oldemor Bergit/Birgit Tovsdatter Mogan:

her er mer om tråen skatten

http://johncons-mirror.blogspot.no/2010/01/na-ma-jeg-si-at-jeg-er-litt-stolt-her.html

Bloggarkiv

Populære innlegg

Om meg

Bildet mitt
Overhørte på Rimi Bjørndal, (jeg jobbet som butikksjef/leder i ti år, i mange forskjellige butikker), i 2003, at jeg var forfulgt av 'mafian', mm. Har etter dette ikke fått rettighetene mine, i mange saker. Blogger derfor om problemer med å få rettigheter, mm. Mine memoarer, (Min Bok 1-10), kan også finnes på johncons-blogg, (se: 'Etiketter'). Jeg blogger også om slektsforskning, (etter at min danskfødte mormor, som var etter adelige/kongelige, døde i 2009). Har også vært såvidt innom Høyre/Unge Høyre, i sin tid. Har også studert informasjonsbehandling/IT/Computing, (på NHI, HiO IU og University of Sunderland). Har også bakgrunn fra handel og kontor, (grunnkurs, økonomi med markedsføring og data). Er/var også i Heimevernet, (etter at jeg ble overført dit, etter førstegangstjeneste i infanteriet, (og en rep-øvelse i mob-hæren), i forbindelse med omorganiseringer, i Forsvaret, etter den kalde krigen). Blir også utsatt for mye nettmobbing, mm. johncons-blogg, (og mine memoarer og nettbutikk), er kjent fra TV-programmet Tweet4Tweet, i 2012, (selv om jeg måtte klage, for programmet var veldig useriøst/nedlatende, mm.).

Totalt antall sidevisninger

Etiketter