Ingeborg Ribsskog - Baron Adeler Malteserordenen E-post til slottet om Mette-Marit videoen Er noe galt i Martine-saken? Problemer med Grandiosa? johncons-MUSIKK johncons-REISE johncons-FOTBALL

Thursday, 20 October 2016

Og enda enda mer om nettmobbing

Erik Ribsskog
Klage/Fwd: Nyhetsbrev fra FRI
Erik Ribsskog     Thu, Oct 20, 2016 at 9:52 AM
To: juridisk
Cc: benedikte@foreningenfri.no
Hei,

dette er trakassering som følge av identitetstyveri, (virker det som).

(Jeg har ikke kontaktet disse).

Vennligst rydd opp!

Med hilsen

Erik Ribsskog

PS.

Jeg sender fortsatt om identitetstyveri til Datatilsynet, (siden at det ikke
virker helt klart, hvem andre jeg burde sende om dette til, synes
jeg).


---------- Forwarded message ----------
From: FRI - Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold
Date: 2016-09-29 15:11 GMT+02:00
Subject: Nyhetsbrev fra FRI
To: Erika


Norge har mista en pioner og foregangskvinne for åpenhet
View this email in your browser

Til minne om Wenche Lowzow (1926-2016)


Natt til lørdag døde Wenche Lowzow. Norge har mista en pioner og en foregangskvinne for frihet og åpenhet. Nesten 40 år etter at hun sto fram som første åpne homofile stortingspolitiker forlater hun et samfunn med mer åpenhet og mangfold.

Et land der kongen slår fast at nordmenn er «jenter som er glad i jenter, gutter som er glad i gutter, og jenter og gutter som er glad i hverandre». Kongens tale er en del av arven etter Wenche. Arven har ikke har kommet gratis, og den må forvaltes godt.

I dag lever vi i plassen Wenche åpna opp. Det er ikke lett å forestille seg et samfunn der kjærligheten, seksualiteten og identiteten din sto på en liste over uønska tilbøyeligheter. Hvor du ved å være åpen risikerte boligen, familien og jobben din.

Kanskje enda vanskeligere er det å forstå at vi kan leve livene våre så fritt fordi en konservativ skolebestyrer og stortingsrepresentant fra Oslo tok risikoen for kvinnen i sitt liv, og fortalte verden åpent hvem hun var.

Wenche Lowzows liv er historien om hun som bana vei for alle oss andre. Hun nektet å velge mellom kjærlighet og politikk. Hun ville leve et liv med hele seg – sitt personlige og sitt politiske seg. Da hun sprengte skapdørene helt inn i maktens korridorer åpnet det dører for oss, men stengte noen for henne.

Starten på hennes liv i åpenhet med Kim ble også begynnelsen på slutten av hennes karriere som stortingspolitiker. Det var ikke rom for å både fronte homokampen og være anerkjent stortingspolitiker. Det er også en del av historien, en del av arven etter Wenche.

Vi har heldigvis kommet langt siden da. Vi har rett til å ikke bli diskriminert, til å være foreldre og til å møte et samfunn fritt for diskriminering. Og vi kan skape trygge rammer rundt våre samliv. Akkurat slik Wenche gjorde da hun sa ja til sin Kim, foran en jublende folkemengde, da de som første homofile par inngikk partnerskap den sommeren i 1993.

Men kampen er ikke over. Fortsatt sitter skeive rundt om i landet vårt og lurer på om det er trygt å komme ut. Fortsatt er «homo» det mest brukte skjellsordet i den norske skolen, fortsatt får mennesker beskjed om at de må velge mellom troen på gud og troen på seg selv.

Arven for en helts levde liv kan ikke ivaretas med ord, men med handling. Jeg får ofte spørsmålet om hvorfor vi trenger homokamp i 2016. Som om likestilling og endring automatisk skjer på et trylleslag. Som om historia ble til av at folk satt i ro og venta. Historia ble skapt av mennesker som Wenche, framtida trenger flere som henne.

FRI takker Wenche for alt hun ga for stoltheten, for kjærligheten og for annerledesheten. Og for at det endelig er mulig å være både homofil - og anerkjent politiker. Men det er ikke bare homobevegelsen som bør takke Wenche. Hver eneste en av oss bør vi takke Wenche for muligheten hun har gitt oss til å være hele mennesker.

Etter et halvt liv sammen, sendte Kim sitt siste farvel til Wenche med lebestiftkyss på hvert kinn. Vår siste hilsen til Wenche er et løfte om at vi aldri skal ta for gitt friheten og åpenheten.

- Ingvild Endestad, leder FRI

Copyright © 2016 LLH- Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner., All rights reserved.
Du får dette nyhetsbrevet fordi du er eller har vært medlem i LLH. Ønsker du ikke å motta nyhetsbrev? Meld deg av nederst i nyhetsbrevet

Our mailing address is:
LLH- Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner.
Tollbugata 24
Oslo, Oslo 0157
Norway

Add us to your address book


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

No comments:

Post a Comment

Policy for kommentarer


Anonyme kommentarer, blir slettet, (etter en del problemer, med nettmobbing osv.).

Hvis du har et vanlig navn, så skriv gjerne noe, som skiller deg, fra andre, med samme navn, (sånn at det er klart, hvem som skriver).

Kommentarer som inneholder trakassering, (og som ikke holder seg, til temaet, i blogg-posten), blir bare slettet, (og ikke publisert).

Mvh.

Erik Ribsskog

PS.

For å eventuelt legge inn kommentar, så trykk på linken, til blogg-posten, (så kommer det opp et felt, hvor man kan kommentere).

Blog Archive