Ingeborg Ribsskog - Baron Adeler Malteserordenen E-post til slottet om Mette-Marit videoen Er noe galt i Martine-saken? Problemer med Grandiosa? johncons-MUSIKK johncons-REISE johncons-FOTBALL

Saturday, 27 May 2017

Jeg har tidligere blogget om, at det å selge mat, med dårlig dato, til redusert pris, fører til mer, (og ikke mindre), svinn. Og Sodexo har skjønt dette, (virker det som)

sodexo 2

PS.

Rema gjør det motsatt.

De priser ned varer, med dårlig dato.

Og det selger ikke, så bra, (virker det som).

Og det meste, (eller ihvertfall en god del), blir nok kasta, (når det til slutt, går ut, på dato).

(Selv om Rema, i avisene, vil ha det til, at de ikke har svinn.

Noe som høres, veldig lite troverdig ut, vil jeg si).

Og hvis man bare priser ned varer, på denne måten.

(Istedet for å gjøre, som Sodexo.

Som skriver opp svinnet, og bestiller/lager mindre, neste gang).

Så vil man ikke, få oversikt, over svinnet.

Og da blir det, et kaos, (må man vel si).

Og man bestiller gjerne, like mye igjen, neste gang.

Og så kaster man gjerne, like mye, neste gang også.

Og det er, veldig dårlig økonomi, (vil jeg si).

(For å si det sånn).

Så sånn er nok det.

Bare noe jeg tenkte på.

Mvh.

Erik Ribsskog

PS 2.

Her er mer om dette:

IMG_20170526_201727

IMG_20170526_201749

IMG_20170526_202043

PS 3.

Og den 'nedprising-varianten', fører til, at folk spiser mat, som ikke har, så bra kvalitet.

(For på slutten av holdbarhets-tida.

Så vil det 'kry', av bakterier, i maten.

For bakteriene formerer seg, i maten.

Og blir fler og fler, dess lenger maten ligger, i kjøledisken, for å si det sånn).

Og da, så fører denne politikken, (å prise ned varer med dårlig dato, istedet for å kaste de), til at en del folk, faktisk spiser, dårlig mat.

(Og får masse bakterier, inni seg.

Må man vel si).

Istedet for å gjøre, som Sodexo.

De kaster litt mat, og ingen må spise dårlig mat.

Så hva med en kampanje, som sier: 'Nei til dårlig mat'.

Det kunne vi kanskje trengt, i Norge.

Istedet for, å skrive, på melka, at den er best før, men ikke dårlig etter.

(Som Q-meieriene har begynt med.

Er det vel).

Det er sikkert fler enn meg, som har merka, at det ofte lukter, litt rart/surt, av melk, på slutten, av holdbarhetstida.

Så at man kan drikke melk, som har gått ut, på dato.

Ok, kanskje det.

Men da smaker ikke den melka, så bra, (som regel), vil jeg si.

Og da får vel unger høre, at de må drikke melka, selv om den har gått ut, på dato, kanskje for en uke siden, (eller noe i den duren).

Så det er mye tull, i dagligvarebransjen, for tida, (vil jeg si).

Frankrike har jo også kommet med, en 'tulle-lov', (må man vel kalle det), som sier, at det ikke, er lov, (for matbutikken), å kaste mat.

Og da blir det gjerne kaos, (vil jeg si), når det gjelder økonomien.

(Siden at den måten, som Sodexo gjør det på, er mer økonomisk.

Må man vel si).

Og hvis det ikke er lønnsomt, å drive, med matbutikk, så kommer det bare, til å bli tull, (vil jeg si).

(Noe sånt).

Så sånn er nok det.

Bare noe jeg tenkte på.

Men men.

PS 4.

Her er mer om dette:

q melk ikke dårlig etter

http://www.tronderbladet.no/nyheter/2017/04/27/Melk-er-«best-før-men-ikke-dårlig-etter»-14644439.ece

No comments:

Post a Comment

Policy for kommentarer


Anonyme kommentarer, blir slettet, (etter en del problemer, med nettmobbing osv.).

Hvis du har et vanlig navn, så skriv gjerne noe, som skiller deg, fra andre, med samme navn, (sånn at det er klart, hvem som skriver).

Kommentarer som inneholder trakassering, (og som ikke holder seg, til temaet, i blogg-posten), blir bare slettet, (og ikke publisert).

Mvh.

Erik Ribsskog

PS.

For å eventuelt legge inn kommentar, så trykk på linken, til blogg-posten, (så kommer det opp et felt, hvor man kan kommentere).

Blog Archive