Ingeborg Ribsskog - Baron Adeler Malteserordenen E-post til slottet om Mette-Marit videoen Er noe galt i Martine-saken? Problemer med Grandiosa? johncons-MUSIKK johncons-REISE johncons-FOTBALL

onsdag 12. desember 2018

Min morfar Johannes Ribsskog var visst motstander av flyplass på Hurumlandet. (Fra DT/BB 15. juni 1995)

Min mormor Ingeborg Ribsskog sa en gang, om min oldemor Helga Ribsskog f. Dørumsgaard, at det egentlig var henne, som skrev, en del av hennes bror Asbjørn Dørumsgaard sine dikt. Og dette diktet, (som min oldemor fikk publisert i sitt eget navn), viser vel, at det ikke er helt utenkelig, at det kan ha vært sånn


PS.

Min oldemor bruker bindestrek mellom sitt pikenavn og sitt etternavn, i signaturen ovenfor.

Og det er ikke korrekt form, (må man vel si).

Dørumsgaard-Ribsskog er _ett_ etternavn, (og ikke _to_), vil jeg si.

Og at gifte kvinnfolk brukte pikenavn, på den tida.

Det var kanskje ikke så vanlig.

Så min oldemor var nok ikke så norrøn/'islandsk'.

For da hadde hu vel heller kalt seg: Helga Arntsdatter Ribsskog.

Eller: Helga Ribsskog.

Eller: Helga Dørumsgaard Ribsskog, (uten bindestrek).

Eller: Fru Johan Ribsskog.

(Noe sånt).

Så sånn er muligens det.

Bare noe jeg tenkte på.

Mvh.

Erik Ribsskog

PS 2.

Det kan jo også være sånn.

At bindestreken i signaturen ovenfor, var en 'trykkleif', fra avisa.

(Noe sånt).

Så sånn er muligens det.

Bare noe jeg tenkte på.

Men men.

PS 3.

Diktet ovenfor var forresten publisert i avisa Østerdølen, (min oldemor gikk på lærerskole i Elverum, hvor hu traff min oldefar Johan Ribsskog):

Mer om min mors 50 års-dag. (Fra Akershus Amtstidende 12. juni 1998)

Jeg har visst slått av e-post-varsling på kommentarer, men jeg så tilfeldigvis på StatCounter, at noen dreiv med noe 'kommentar-greier', og her er de siste kommentarene, (etter at jeg har slettet de verste, (og jeg burde kanskje ha lagt lista enda høyere))


PS.

Den siste kommentaren, er at om noen fjerne slektninger av meg, (som jeg aldri har møtt), oppi Flatanger, har vært på tyrkisk spa:


https://flatangernytt.no/2018/12/tyrkisk-bad-imponerte/

PS 2.

Solvår Ribsskog er min avdøde mors tremenning, (datter av min morfars fetter Asmund):


http://johncons-mirror.blogspot.com/2010/05/en-oversikt-over-slekten-ribsskog.html

Bloggarkiv

Populære innlegg

Om meg

Bildet mitt
Overhørte på Rimi Bjørndal, (jeg jobbet som butikksjef/leder i ti år, i mange forskjellige butikker), i 2003, at jeg var forfulgt av 'mafian', mm. Har etter dette ikke fått rettighetene mine, i mange saker. Blogger derfor om problemer med å få rettigheter, mm. Mine memoarer, (Min Bok 1-10), kan også finnes på johncons-blogg, (se: 'Etiketter'). Jeg blogger også om slektsforskning, (etter at min danskfødte mormor, som var etter adelige/kongelige, døde i 2009). Har også vært såvidt innom Høyre/Unge Høyre, i sin tid. Har også studert informasjonsbehandling/IT/Computing, (på NHI, HiO IU og University of Sunderland). Har også bakgrunn fra handel og kontor, (grunnkurs, økonomi med markedsføring og data). Er/var også i Heimevernet, (etter at jeg ble overført dit, etter førstegangstjeneste i infanteriet, (og en rep-øvelse i mob-hæren), i forbindelse med omorganiseringer, i Forsvaret, etter den kalde krigen). Blir også utsatt for mye nettmobbing, mm. johncons-blogg, (og mine memoarer og nettbutikk), er kjent fra TV-programmet Tweet4Tweet, i 2012, (selv om jeg måtte klage, for programmet var veldig useriøst/nedlatende, mm.).

Totalt antall sidevisninger

Etiketter