søndag 3. januar 2016

Da jeg jobbet, som butikksjef, på Rimi Lambertseter, (noe jeg gjorde, fra høsten 1998 til høsten 2000), så hadde vi, i år 2000, et ganske vellykket svinnreduserings-program, (initsiert av distriktsjef Per Øyvind 'PØF' Fjellhøy). Og jeg mistenker, at disse 'danske' ordningene, til Kiwi, kan føre til, at det blir vanskeligere, (og mer komplisert), å få registrert svinnet. Og at disse ordningene, dermed merfører, at det blir kastet mer mat, på lang sikt. Hm

vellykket svinnreduseringsprogram

http://www.nettavisen.no/na24/kiwi-dropper-holdbarhetsgarantien/3423176089.html

PS.

Da jeg jobbet, som Company Researcher, for Packaging Europe/Positive Publications, i England, fra 2007 til 2008.

Så ble jeg oppmerksom, på et norsk firma, som solgte etiketter, som målte kulde/varme, (over tid).

Og som derfor var mer pålitelige, for å varsle om, når holdbarheten, til forskjellige kjølevarer osv., gikk ut.

Så det er klart, at sånne kjølevarer, ikke går fra, å ha topp kvalitet, til å bli uspiselig mat, over natten.

Her må det nok, være snakk om, antall bakterier, (eller noe i den duren), i maten.

Så her ønsker altså NorgesGruppen, at nordmenn, skal begynne å spise mindre bra mat, og mer bakterier, (virker det som).

(Noe sånt).

Jeg mistenker også, at dette, (etter en stund), kan ta bort fokuset, (i norske butikker), på mat-kvalitet.

(Og også mat-sikkerhet).

Så denne Kiwi-ordningen, er jeg ikke sikker på, at er så utrolig smart.

Dette kan også brukes, for å stigmatisere Nav-klienter, (mistenker jeg).

Og si, at de trenger ikke så mye støtte, for de kan kjøpe gammel mat, til halv pris.

Og så vil liksom aldri folk, komme seg opp av 'dritten' igjen, etter at de blir arbeidsledige, siden at de ikke får bra nok mat i seg, (hvis Nav-støtten, blir redusert).

(Noe sånt).

Så sånn er muligens det.

Bare noe jeg tenkte på.

Men men.

Mvh.

Erik Ribsskog

PS 2.

Her er mer om dette:

15656045604_c328beda66_o paint