cons
Heltidsansatt
Innlegg: 292
Ble medlem: 01/09/2007
Vel, nå har jeg hatt litt fritidsproblemer her, så nå har jeg gjort litt research angående Pizza Grandiosa.
Det var ikke så vanskelig, det var for det meste bare å søke på 'Grandiosa', på de forskjellige skandinaviske versjonene av Google osv. da.
Jeg har jo vært i Strømstad en eller to ganger, sammen kamerater og bekjente osv., i en eller annen fridag i forbindelse med jul eller påske eller noe da.
Så, da husker man jo at dem hadde Grandiosa i Sverige og.
Men jeg mente å huske at det ikke var samme grandiosa.
Og det viste seg å stemme.
Her er mer om Pizza Grandiosa variantene i Sverige:
link
Som vi ser her, så er det flere forskjeller mellom grandiosa i Norge og Sverige.
Men jeg mener bestemt at Grandiosa er en norsk oppfinnelse.
Det sjekka jeg nå på Wikipedia:
link
Og det som er snodig, er jo disse tingene f.eks.
- Grandiosa classic: finnes ikke i Sverige, enda den er storselgeren i Norge.
- Pizzaene er ikke hjerteformet på reklamen i Sverige.
- Også står det i på den svenske grandisa siden, at pizza'ene inneholder: 'Nötkött', 'Skinka', 'Köttfärs', 'Vegetarisk'.
Og det betyr henholdsvis 'oksekjøtt', 'skinke', 'kjøttdeig/farse da' og 'vegetabilsk'.
Så svenskene sier faktisk hvordan type kjøtt grandiosa inneholder.
De sier ikke bare at den inneholder kjøtt.
forts.
Redigert: 21/10/2007 kl 07:25 av cons
Rapporter dette til en ModeratorSvar : Sitat : Topp : Bunn : Rediger
21/10/2007 07:58
cons
Heltidsansatt
Innlegg: 292
Ble medlem: 01/09/2007
Men jeg synes det var snodig at dem ikke har storselgeren Grandiosa Classic i Sverige da.
Siden Grandiosa er en norsk oppfinnelse, og det stod på engelsk Wikipedia, at pizza'en ble eksportert fra Norge, til Sverige og Finland:
link
Og jeg har jo jobbet i Rimi, så jeg vet jo at Grandiosa produseres av Staburret, som eies av Orkla, (Som eies, eller har største eier i Rimi-Hagen, som solgte Rimi, og kjøpte seg opp i Orkla).
Så så jeg jo at det står 'felix' på svenske grandiosaene.
Men jeg husker jo jeg var på Arvika-festivalen en gang i år 2000 eller når det var.
Og da husker man jo at Maarud potetgull, heter Esterella eller noe sånt i Sverige.
Så det at det har et forskjellig navn, eller produsent-navn, det betyr ikke at det ikke er samme eier.
Det kan jo være at noen norsk-klingende navn selger dårligere i Sverige, enn hvis det hadde vært svenske navn.
Så kanskje 'Maarud' og 'Stabburet' ikke er så populære navn der.
Så jeg søkte litt på Felix sine sider da:
link
Og ganske riktig, det er Orkla, med Rimi-Hagen og Co., som eier Felix, (og som jo også har merket 'Stabburet' i Norge da).
Men det som er snodig, er at dem ikke selger storselgeren Grandiosa Classic i Sverige da.
Jeg synes også sortementet ellers ser helt forskjellig ut.
De har mange små Grandiosa-pizzaer der.
Det er mulig at det er de norske Pizza Orginale eller hva de heter.
De små pizzaene til stabburet.
Men i Norge så er det vel ikke kebab pizza osv?
Nei jeg sjekka Stabburet sine websider nå, og dem selger ikke kebab-pizza i
Norge.
link
Så man kan lure på om de svenske Grandiosaene blir lagd i Sverige eller Norge.
Man kan lure på om hvorfor sortementet er forskjellig.
Om hvorfor dem ikke har Grandisa Classic, ikke minst. (Og heller ingen av de vanlige grandiosaene i Norge, som Graniosa Pepperoni, Kjøttdeig og Løk, Taco, Lørdagspizza og Full Pakke).
Nei jeg sjekka nå, og dem har ingen av de 'vanlige' Grandiosaene da. Altså Grandiosa som er i standard-format, ala Grandiosa Classic.
De eneste pizzaene jeg kan se, som ser ut som om dem er like i Norge og Sverige, det er Big One Classig, som er Grandiosa Big One Classic i Sverige.
Og Orginale Capricosa, som vel er Grandiosa Capricosa i Sverige.
(Da har jeg ikke sjekket de minste pizzaene, sånne ala micro-pizza størrelse osv).
Så svenskene har i hvertfall 12 orkla/grandiosa pizzaer som er større enn micro-pizzaer.
Og i Norge så er det ca. 20 varianter.
Og bare 2 slag er like i Norge og Sverige da. Eller ser like ut for meg.
Dette var vel litt snodig vel, når man tenker på at Orkla eier både Stabburet i Norge og Felix i Sverige?
Får dem utnyttet såkalte synergier noe særlig når dem lager forskjellige pizzaer da?
Og hvor blir de svenske Grandiosa pizzaene lagd?
Og hvorfor selges ikke storselgeren Grandiosa Classic i Sverige, når det har blitt solgt 260 millioner av de i Norge siden starten i 1980?
Og det er jo samme norske eiere i begge land.
Så det er vel litt snodig at de ikke har solgt en eneste eske av Grandiosa Classic i Sverige da, når den er den mest solgte merkevaren i Norge.
Dette synes jeg var en merkverdighet og et mysterium, så hvis noen har noen forklarings på dette mysteriet, så hadde vel det vært et bra bidrag for å gjøre blant annet meg klokere.
Så det vi får vi håpe at noen har.
forts.