Bindemiddelet i 'pizzakjøttet' på Grandiosaen.
Det er litt tvil rundt om Stabburet bruker soyaprotein eller gelatin basert på svin, som bindelmiddel i 'kjøttblandingen' (kjøttblandingen inneholder 40% storfekjøtt ifølge Stabburet).
I denne linken, så står det at bindemiddelet er soyaprotein: http://produktkatalog.stabburet.no/eway/default.aspx?pid=226&trg=Main_4493&Main_4493=4577:16978::0:4573:1:::0:0
Mens i denne linken står det at bindemiddelet er gelatin basert på svin: http://www.stabburet.no/eway/default.aspx?pid=223&trg=Content_4407&Main_4320=4407:0:10,1238:1:0:0:::0:0&Content_4407=4330:15476::1:4410:2:::0:0&kwid=10,1238
Så det virker som om Stabburet selv ikke er sikre på dette.
Det stilles også fler spørsmål rundt Pizza Grandiosa i denne tråden på Nettavisens debattforum: http://forum.tv2.no/forum/messageview.cfm?catid=64&threadid=38257
Et lite paradoks og mysterium, kan det også ligge i at pizzaer fra Stabburets Grandiosa-fabrikk på Stranda, er storselgere i Norge og Finland, mens de ikke selges i det hele tatt i Sverige og Danmark.
I Sverige og Danmark selger de kun Grandiosa-pizzaer produsert på den Orkla-eide Procordia pizzafabrikken i Dalarne i Sverige, samt fra Big One pizzafabrikken på Stranda.
Det er nemlig to pizzafabrikker på Stranda. En Big One og en Grandiosa pizzafabrikk. De har til og med hvert sitt eget pizzabunn-bakeri.
Dette har ført til at det har blitt stilt spørsmål ved inneholdet i pizzaene fra Stabburet sin Grandiosafabrikk på Stranda, siden pizzaer herfra, ikke selges i hverken Sverige eller Danmark, mens de i Norge er de mest solgte pizzaene, og de er også storselgere i Finland.
http://no.wikipedia.org/wiki/Grandiosa