Bindemiddelet i 'pizzakjøttet' på Grandiosaen.
Det er litt tvil rundt om Stabburet bruker soyaprotein eller gelatin basert på svin, som bindelmiddel i 'kjøttblandingen' (kjøttblandingen inneholder 40% storfekjøtt ifølge Stabburet).
På en av Stabburets websider, så står det at bindemiddelet i 'kjøttblandingen' er soyaprotein [3], mens det på en annen av Stabburets websider står at bindemiddelet er gelatin basert på svin.[4]
Så det virker som om Stabburet selv ikke er sikre på dette.
Det stilles også fler spørsmål rundt Pizza Grandiosa i en tråd på Nettavisens debattforum, Veggavisen.[5]
Et lite paradoks og mysterium, kan det også ligge i at pizzaer fra Stabburets Grandiosa-fabrikk på Stranda, er storselgere i Norge og Finland, mens de ikke selges i det hele tatt i Sverige og Danmark.
I Sverige og Danmark selger de kun Grandiosa-pizzaer produsert på den Orkla-eide Procordia pizzafabrikken i Dalarna i Sverige, samt fra Big One pizzafabrikken på Stranda.
Det er nemlig to pizzafabrikker på Stranda. En Big One og en Grandiosa pizzafabrikk. De har til og med hvert sitt eget pizzabunn-bakeri.
Dette har ført til at det har blitt stilt spørsmål ved inneholdet i pizzaene fra Stabburet sin Grandiosafabrikk på Stranda, siden pizzaer herfra, ikke selges i hverken Sverige eller Danmark, mens de i Norge er de mest solgte pizzaene, og de er også storselgere i Finland.
(Dette er vist i tråden fra Nettavisens debattforum, som det er referert til ovenfor. Men dette er vel også kjente fakta, det er jo alment kjent, det er jo snakk om varer som er i butikkene.)