mandag 17. mars 2008

Grandiosa VII. (In Norwegian).

[rediger] Ingredienser
Den nøyaktige oppskriften er hemmelig. Kjøttet på pizzaen er en blanding av storfekjøtt, vann, soyaprotein, krydre og konserveringsmiddel. [1] Etter 1997 ble det i en periode brukt gelatin som bindemiddel i kjøttblandingen.[2] [3]

Her står det jo, at 'kjøttet på pizzaen er en blanding av storfekjøtt, vann, soyaprotein, krydre og konserveringsmiddel.'. Men burde det ikke stått at 'Kjøttet på pizzaen er en blanding av storfekjøtt, vann, soyaprotein (kilde1) eller gelatin (kilde2), krydre og konserveringsmiddel'. Det strå jo senere i artikkelen, at det i en periode er brukt gelatin. Men det kommer vel fram i artikkelen, at det er fremdeles blir brukt gelatin ifølge en kilde. Jeg bare lurte på om det kanskje var greit å klargjøre litt om det, men jeg ser jo poenget ditt, at begge kildene er der, men jeg prøvde å gjøre det litt klarere, mens jeg dreiv å oppdaterte om en annen seksjon uansett. Med vennlig hilsen Johncons 17. mar 2008 kl. 11:36 (CET)

Hvis man går inn på stabburets hjemmesider og navigerer deg frem til ingrediensene til Pizza Grandiosa så vil du komme frem til oppskriften som benytter soyaprotein. Det er derfor trolig denne ingrediensen som benyttes, og det er original forskning å spekulere i hvorvidt annet brukes kun fordi det finnes en side blant deres nettsteder som sier motsatt, mest sannsynlig fordi siden aldri har blitt fjernet. --Eivind (d) 17. mar 2008 kl. 11:45 (CET)


Da er du på siden for storhusholdning. Så det er ikke en side for forbrukere. Forbrukerne er vel beregnet å finne den siden det står gelatin (basert på svin) på. Johncons 17. mar 2008 kl. 11:52 (CET)


Den siden som det står gelatin på ligger på forbrukerservice, næringstabeller. Mens hvis man ser på den finske grandiosa websiten, (www.grandiosa.fi), så står det soyaprotein. Kanskje vi kan nevne det da. At det står gelatin på den norske siden, og soyaprotein på den finske siden? Johncons 17. mar 2008 kl. 12:00 (CET)


Jeg har nå snakket med Stabburet og fått bekreftet at det er soyaprotein som benyttes, ikke gelatin. De ble gjort oppmerksomme på feilinformasjonen på nettet. De fremholder at det ikke er noe i pizzaen som inneholder eller er basert på gris. --Eivind (d) 17. mar 2008 kl. 12:03 (CET)


Hvis du leser den Dagbladet-artikkelen fra 90-tallet, så står det at fabrikk-direktøren, sier at de nettopp har byttet fra soyaprotein til gelatin. Så hvis de bruker soyaprotein igjen nå, så må de ha byttet minst to ganger (siden 97, først soyaprotein, så gelatin, så soyaprotein igjen nå). Det synes jeg er kanskje er litt underlig, at de bytter så ofte. Så jeg setter et lite spørsmålstegn, ved om grunnen til at de bytter så ofte. Men det er vel greit å bare holde seg til faktaene, og bare oppdatere artikkelen om det da kanskje, at de har byttet bindemiddelet, frem og tilbake, fra først soyaprotein, så gelatin (basert på svin), og så soyaprotein igjen, alt siden 97. Eller om vi skal vente til websiden er oppdatert? Med vennlig hilsen Johncons 17. mar 2008 kl. 12:20 (CET)


Det er ok slik det står nå. Det fremkommer hva som er dagens ingrediens (soyaprotein) og at det tidligere har blitt brukt gelatin. --Eivind (d) 17. mar 2008 kl. 12:25 (CET)


Ok, men bare av nysgjerringhetens interesser. Hvem var det du prata med der da. Jeg synes det virker litt rart at de driver å bytter bindemiddel hele tiden. For i den nevnte Dagbladet-artikkelen, som det står link til på Grandiosa-siden, så står det at de har byttet fra soyaprotein til gelatin, siden produsenten av soyaprotein, ikke kunne tilby garantert ikke genmodifisert soya, på lang sikt. Men nå bruker de soyaprotein igjen. Og de sier at det ikke er noe fra grisen i Grandiosaen, men dem har brukt det før. Jeg lurer litt på om de bare sier det som passer best å si til enhver anledning. Jeg vet ikke om det er greit å spørre om sånne ting, av nysgjerrighet, mens vi er inne på tema. Sorry hvis det ikke er det! Med vennlig hilsen Johncons 17. mar 2008 kl. 12:32 (CET)

http://no.wikipedia.org/wiki/Diskusjon:Pizza_Grandiosa