Svar på brev.
26 January 2008
19:24
Subject
Svar på brev.
From
Erik Ribsskog
To
stein.erik.hagen@orkla.no
Sent
26 January 2008 19:23
Hei,
beklager at jeg er litt treg til å svare, men jeg fikk jo brev fra deg, når jeg jobba som butikksjef på Rimi Langhus, og
vi vant den Rimi Gullårer konkurransen vet du, siste halvår 2001 var det vel.
Da fikk jeg jo en fin kulepenn av deg, og et fint brev, som dessverre var slitt litt i bretten, gjennom konvolutten, sånn
at det var et avlangt hull vel, i bretten i brevet.
Men det er ikke så farlig, det brevet ligger hos onkelen min, Martin, på gården hans i Kvelde i Larvik, der jeg måtte
rømme fra da det kom noen folk etter meg med hunder og våpen sommeren 2005, men sånn er det.
Så jeg prater ikke så mye med han nå da, men jeg kan jo kanskje ringe Ica hovedkontoret, så kanskje de har en
kopi av brevet i mappa mi, hvis dem har den enda, så kan dem kanskje sende en kopi, så kan jeg legge det ut
på bloggen.
Men den kulepennen da, var det noe mafia-greier eller noe eller?
En sånn kulepenn som man skriver navnet til noen med, noen som man vil gjøre noe mafia-greier med da?
Det var ikke en sånn mafia-penn du sendte meg?
Men men.
Og jeg bodde jo i rimi leilighetene i Waldemar Thranes gt. 5 en del år.
Og når dem dreiv å rivde Waldemar Thranes gt. 3., så fikk jeg jo bulk i bilen, pga. at dem bomma på containeren,
når dem kasta ting fra huset dem skulle rive da.
Så da ringte jeg hovedkontoret på Ica-gruppen da, eller Hakon-gruppen het det vel da du fortsatt var sjef, eller
kjøpmann der da.
Så da sa hun kollegaen din der, hun som drev med parkeringsplassene i kjelleren, i W. Thr. gt. 5, at du hadde lovt
to gutter, som hun bare nevnte med fornavn, og som ikke hørtes ut som om jobba i Hakon-gruppen, at dem skulle
få ha gratis parkeringsplasser i kjelleren.
Stemmer det eller?
Var de to guttene det stod om i Natt og Dag på 90-tallet, var det vel, at du holdt med gratis leilighet i Oslo Sentrum?
Det var ikke noen du brukte som noe slaver eller noe håper jeg?
For det skjønner vel alle, at ikke er lov, selv om man er aldri så mye milliardær, eller hva?
Det var noe mer jeg lurte på og.
Noen få måneder før jeg skulle flytte fra Rimi leilighetene der, sommeren 04, så fant jeg en sånn merkelig sofa, nedi
kjelleren i W. Thr. gt. der.
Det var en rød skinnsofa, med avrundede sider.
Og den var av bra kvalitet, med tjukt skinn og alt mulig.
Men den var revna i flere kanskje ca. 40 cm. lange revner, på venstre side av tre-seter sofaen.
Og det var en rimelig fremtredende bulk, i skinnet, som formet av en kropp vel., som en kropp som må ha ligget der
veldig lenge for å lage en sånn bulk.
Og jeg er jo ikke så snobbete, og var litt stressa på den tida, så jeg klarte å dra sofaen opp fra kjelleren og inn i
leiligheten min.
Og da fant jeg ut, at det var ikke engang bein på sofaen.
Så man satt nesten nede på gulvet.
Det må ha vært den rareste sofaen jeg har sett.
Har du noe kjennskap til den her sofaen eller?
Du var jo fortsatt kjøpmann i Rimi og Hakon-gruppen da, så jeg lurte på om du kanskje viste hvor den sofaen kom fra.
Det er vel ingen som hadde turt å satt en så rar, pervo-sofa, må man vel nesten kalle det, i kjelleren der, uten at du viste
om det, ville jeg vel tro?
Hadde du ikke rimelig kontroll på det meste som skjedde i Rimi og Hakon-gruppen da?
Vet du noe om hvor den sofaen kan ha kommet fra eller?
Jeg bare lurte litt på det, for jeg synes det var litt snodig.
Jeg har jo fulgt med i avisene og sett at du har begynt i Orkla nå.
Og jeg kikka litt tilfeldig på nettet, fordi jeg huska at jeg hadde lest i en gratisavis i Oslo, for noen år siden, at kjøttet på
Grandiosa Original, ikke var skinke.
Så jeg søkte litt på nettet da, så fant jeg ut at dem har slutta å selge Grandiosa Original i Sverige jo.
Hva kommer det av da?
Har svenskene finni noe gæernt i grandiosa-kjøttet eller?
Det har jo vært en del tull med merkinga på Grandiosa'n, har jeg lagt merke til.
Da jeg jobba på Rimi Bjørndal nå sist, så stod det jo på noen av eskene at det var svin i Grandiosa Orginalen husker jeg.
Det var jo noen muslimske kunder som ba meg sjekke, så da la jeg jo merke til det.
Og han fabrikkdirektøren din på Grandiosafabrikken i Stranda, han sa jo at dere hadde bytta til gelatin, fra svin vel, i stedet for
soya-protein som bindemiddel i Grandiosa-kjøttet, i 97 var det vel, at han sa det.
Men det står jo på eskene enda, at det er soya protein.
Har dem glemt å endre det som står på eskene siden 97 eller?
Det er jo over 10 år sida.
Men jeg regner med du rydder opp i det her du sikkert, nå som du har blitt sjefen i Orkla, så blir det nok ornings, kan jeg tenke meg.
Men det her med svin og sånn, hva er det da?
Er det noe tull med kjøttet, og at svenskene fant noe som ikke var oksekjøtt i Grandiosaene?
Også sa dem bare at det var gelatin fra svin, som dem måtte ha funnet?
Som en røverhistorie kanskje, eller hva man skal si.
Siden det står jo fortsatt soya protein på eskene.
Det er ikke sånn at det var noe annet kjøtt svenskene egentlig fant da, som ligner på svin.
Og hva er det her, med alle gamlingene som er med i Grandiosa Full Pakke videoene osv?
Og i Finland så kaller dem grandiosa for perepizzat, som betyr familie-pizza, eller slekts-pizza?
Er det at dem putter slekta dems i pizzaen da?
Er det derfor svenskene fant noe galt i Grandiosaen?
Er det menneskekjøtt svenskene fant eller?
Også lata dem som at dem bare hadde bytta fra soya-protein til gelatin fra svin?
Er det sånn det henger sammen eller?
Jeg leste jo det på nettet, at det var vel Norsk Kjøtt, som hadde mista kontrakten på kjøtt-leveransene til
Grandiosa fabrikken på Stranda.
Nå kommer Grandiosakjøttet direkte fra Stabburets hoved fabrikkanlegg i Fredrikstad leste jeg.
Er det ikke der dem lager de runde leverposteiboksene og da?
Vet du hva jeg hørte om de på internett, på et chatte-rom her på slutten av 90-tallet var det vel.
Det var noen som sa det var hjernemasse i de runde, gule, leverposteiboksene.
Er det der den milde, smørbare smaken, og den lyse fargen kommer fra eller?
Og hva slags pattedyr, nær sagt, kommer hjernemassen i såfall fra?
Det er ikke sånn at fordi det er et hue på leverposteiboksen, så betyr det at det er hjernemasse fra
de huene i boksen og?
På samme måte som det er en makerell på makrellboksen, som jeg husker onkelen min Håkon var det
vel, vitsa om når jeg var snørris vel.
At det var makrell på makrellboksen og hue på leverposteiboksen.
Eller er det bare når det er blonde unger på boksen at det er hjernemasse i dem?
Er det sånn at dem dreper de blonde folka, og putter dem i Grandiosan og leverposteiboksen?
Og politi og myndigheter og presse er i lomma på mafian dem og, så ingen gjør noe med det.
Og sykehusene og.
Er det sånn dem driver på nå for tida?
Blei du sur fordi jeg skulle slutte i Rimi eller?
Var det du som satt på legekontoret til Dr. Fyrand i Stortingsgata, da jeg hadde fått ødelagt tryne, sommeren 04,
like før jeg dro for å studere i Sunderland?
Var det derfor det har skjedd så mye rart, at jeg har blitt forfulgt osv., fordi du er noe mafia-greier, og synes det er
morsomt å tulle med noen blonde, som jeg vel skjønner at dere vel må ha brukt til en del slavejobber osv., når
jeg jobba i Rimi vel, hvis jeg ikke tar helt feil.
Det var i hvertfall alltid jeg som måtte stable melangen og såpa.
Så man kan jo lure hva det var i dem.
Det var vel Kristian Kvehaugen det, osv., som satt meg til det.
Men han likte jo ikke deg husker jeg, han hilste jo på deg, husker jeg han sa, men da hadde du ikke svart engang,
bare ignorert karen husker jeg, han jobba jo mange år i Rimi.
Men det er mulig det var et eller annet da.
Nå mimrer jeg fælt her.
Men du får se om du husker noe av de tingene fra Rimi osv. da, det vel mye som går i glemmeboka, når man driver
å bytter fra butikker til industrielt fremstilte prossess-behandlede matvarer osv.
Hva med den gøy-safta?
Er det noe ordspill på goy, som betyr kveg eller hore?
Og hvorfor er den flaska så rar?
Er det noe tull dem putter i safta eller?
Jeg tror du burde kanskje ta en sjekk på hva de kollegaene dine i det nye firma ditt egentlig putter i maten.
Det kan virke som om det er et eller annet lureri på gang.
Bare som et tips, det er sånn det kan virke for meg i hvertfall.
Så får jeg si beklager så mye, at jeg er så treg med å svare tilbake på brevet du sendte meg når jeg jobba
på Rimi Langhus da.
Men sånn er det, det er ikke alltid man har så god tid, og er så flink til å sende brev tilbake osv.
Så jeg får se om jeg klarer å skjerpe meg med det.
Så blir det spennende å se om det dukker opp noe svar tilbake da.
I såfall så sier jeg i allefall på forhånd takk for det.
Du får hilse Mille Marie da, jeg kjenner jo ikke hu da, men jeg har jo kjørt forbi den eiendommen deres nede
ved Larvik der mange ganger, og jeg har jo bodd i Larvik i mange år, så tenkte at da var det kanskje greit
å hilse.
Så får dere være snille med folka nede i Larvik, og ikke ha noen slaver sånn som det kanskje kunne virke
som at du hadde, med de gutta med gratis leilighet og parkeringsplasser osv. i W. Thr. gt.
Så blir det spennende om det dukker opp noe svar da, og om vi klarer å finne ut av de tingene her.
Det er vel ikke sånn at man blir ferdig med Rimi sånn helt uten videre i ettertid, det er vel alltid noe man
kan mimre om og henge seg litt opp i ettertid kanskje.
Men så får du ha på forhånd takk for svar da, og igjen beklager at jeg er treg med å takke for brevet og kulepennen.
Mvh.
Erik Ribsskog
lørdag 26. januar 2008
http://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Grandiosa&oldid=175474761
Doubt surrounding the 'pizza-meat' binding-agent
The neutrality of this section is disputed.Please see the discussion on the talk page.
In a thread on the Norwegian TV2 Nettavisen administered message-board Veggavisen, some doubt regarding which binding-agent that is being used in the 'pizza-meat' mixture[4], on the original Grandiosa, was put forward.[5] One of the webpages on the Stabburet website states that the binding-agent being used is soy protein[6], while another states that the binding-agent being used is gelatin based on swine.[7] In an 1997 article from the online editon of the Norwegian newspaper Dagbladet, the Factory Director, Ivar Moss, is being referred to as saying, with the Information Director in Orkla Foods, Håkon Mageli present, that they have recently switched the binding-agent from soy protein to gelatin.[8] On the Grandiosa boxes, it's saying, that the binding-agent being used is soy protein.[9][10][11]
Pizzas produced on the Grandiosa pizza-factory in Stranda, not being sold in Sweden
The neutrality of this section is disputed.Please see the discussion on the talk page.
In the same thread on the Veggavisen message-board, as referred to in last section, a small paradox regarding the fact that the extremely popular Norwegian Italian-style Orkla Group Stabburet Grandiosa pizzas[12] aren't being sold in Sweden, even if the far less popular Norwegian American-style Orkla Group Stabburet Big One pizzas[13] are. (Under the product-name 'Grandiosa Pan Pizza', and the Orkla Group producer-label 'Procordia Food').[14], was uncovered.[15]
In Sweden, only "Grandiosa"-pizzas produced on the Orkla Group Procordia Food pizza-factory in Vansbro in Dalarna in Sweden[16], and on the Orkla Group Stabburet Big One pizza-factory in Stranda in Norway, are being sold.[17]
In the rural West-Norwegian municipality of Stranda, in the traditional district of Sunnmøre, in Møre og Romsdal, there are actually two Orkla Group Stabburet pizza-factories. One Big One-factory, and one Grandiosa-factory.[18]
The American-style pizzas produced on the Big One-factory, are being sold as 'Big One' pizzas in Norway[19], and as 'Grandiosa Pan Pizza' in Sweden and Finland.[20][21]
The Italian-style pizzas produced on the Grandiosa-factory are being sold as 'Grandiosa' pizzas in Norway[22], and as 'Grandiosa' pizzas of the category 'Perhepizzat', family-pizzas, in Finland.[23]
References
^ Sverre Bjørstad Graff (2002-07-01). Grandiosa - den store testen! (Norwegian). Retrieved on 2006-10-14.
^ Joakim Thorkildsen (2006-03-14). 300 000 har lastet ned Grandiosa-låt (Norwegian). Retrieved on 2006-10-14.
^ Stabburet. Merker og Produkter - Grandiosa (Norwegian). Retrieved on 2006-10-14.
^ Stabburet. Storhusholdning: Produktkatalog - Grandiosa Pizza 10x585g (Norwegian). Retrieved on 2007-12-01.
^ Veggavisen. Kultur - Mat og drikke - Hvordan kjøtt er det i Pizza Grandiosa (Norwegian). Retrieved on 2007-12-03.
^ Stabburet. Storhusholdning: Produktkatalog - Grandiosa Pizza 10x585g (Norwegian). Retrieved on 2007-12-01.
^ Stabburet. Ernæring og helse - Næringstabeller - Grandiosa (Norwegian). Retrieved on 2007-12-01.
^ Dagbladet. Forretningshemmelighet til 25,90 (Norwegian). Retrieved on 2007-12-01.
^ Veggavisen. Kultur - Mat og drikke - Hvordan kjøtt er det i Pizza Grandiosa (In this message-board thread, one of the users has added a picture of the Pizza Grandiosa box, taken with a digital camera, showing that it's saying on the box, that the binding-agent being used is soy protein) (Norwegian). Retrieved on 2007-12-02.
^ Islam.no. Salam Diskusjonsforum - Pludring og prat - Topic: Bacon-snacks (The users of this muslim message-board, seems to think that the binding-agent being used is soy protein) (Norwegian). Retrieved on 2007-12-02.
^ Grandiosa. Perhepizzat - Grandiosa (Click the 'Grandiosa Classic 585g'-link, to see that it's saying on the Finnish Grandiosa-website, that the binding-agent being used is 'soijaproteiina', soy protein) (Finnish). Retrieved on 2007-12-01.
^ Stabburet. Merker og produkter - Pizza - Pizza Grandiosa (Norwegian). Retrieved on 2007-12-03.
^ Stabburet. Merker og produkter - Pizza - Big One Pizza (Norwegian). Retrieved on 2007-12-02.
^ Grandiosa. Hitta din idealpizza (Click 'Pizzor' on the webpage, to get to the menu showing pictures of the different pizza-types being sold in Sweden) (Swedish). Retrieved on 2007-12-01.
^ Veggavisen. Kultur - Mat og drikke - Hvordan kjøtt er det i Pizza Grandiosa (Norwegian). Retrieved on 2007-12-03.
^ Procodia Food AB. Våra produktionsanläggningar - Vansbro, Dalarna (Click 'OM PROCORDIA FOOD' and 'Produktionsanläggningar' on the webpage, to see the different production-sites) (Swedish). Retrieved on 2007-12-02.
^ Grandiosa. Hitta din idealpizza (Click 'Pizzor' on the webpage, to get to the menu showing pictures of the different pizza-types being sold in Sweden) (Swedish). Retrieved on 2007-12-01.
^ Veiatlas.no - Din reiseplanlegger med presentasjon av norske hjørnestensbedrifter. Stabburet AS Stranda, Kyrkjegata (Norwegian). Retrieved on 2007-12-01.
^ Stabburet. Merker og produkter - Pizza - Big One Pizza (Norwegian). Retrieved on 2007-12-02.
^ Grandiosa. Hitta din idealpizza (Click 'Pizzor' on the webpage, to get to the menu showing pictures of the different pizza-types being sold in Sweden) (Swedish). Retrieved on 2007-12-01.
^ Grandiosa. Grandiosa - Pannupizzat (Finnish). Retrieved on 2007-12-02.
^ Stabburet. Merker og produkter - Pizza - Pizza Grandiosa (Norwegian). Retrieved on 2007-12-03.
^ Grandiosa. Grandiosa - Perhepizzat (Finnish). Retrieved on 2007-12-01.
External links
The neutrality of this section is disputed.Please see the discussion on the talk page.
In a thread on the Norwegian TV2 Nettavisen administered message-board Veggavisen, some doubt regarding which binding-agent that is being used in the 'pizza-meat' mixture[4], on the original Grandiosa, was put forward.[5] One of the webpages on the Stabburet website states that the binding-agent being used is soy protein[6], while another states that the binding-agent being used is gelatin based on swine.[7] In an 1997 article from the online editon of the Norwegian newspaper Dagbladet, the Factory Director, Ivar Moss, is being referred to as saying, with the Information Director in Orkla Foods, Håkon Mageli present, that they have recently switched the binding-agent from soy protein to gelatin.[8] On the Grandiosa boxes, it's saying, that the binding-agent being used is soy protein.[9][10][11]
Pizzas produced on the Grandiosa pizza-factory in Stranda, not being sold in Sweden
The neutrality of this section is disputed.Please see the discussion on the talk page.
In the same thread on the Veggavisen message-board, as referred to in last section, a small paradox regarding the fact that the extremely popular Norwegian Italian-style Orkla Group Stabburet Grandiosa pizzas[12] aren't being sold in Sweden, even if the far less popular Norwegian American-style Orkla Group Stabburet Big One pizzas[13] are. (Under the product-name 'Grandiosa Pan Pizza', and the Orkla Group producer-label 'Procordia Food').[14], was uncovered.[15]
In Sweden, only "Grandiosa"-pizzas produced on the Orkla Group Procordia Food pizza-factory in Vansbro in Dalarna in Sweden[16], and on the Orkla Group Stabburet Big One pizza-factory in Stranda in Norway, are being sold.[17]
In the rural West-Norwegian municipality of Stranda, in the traditional district of Sunnmøre, in Møre og Romsdal, there are actually two Orkla Group Stabburet pizza-factories. One Big One-factory, and one Grandiosa-factory.[18]
The American-style pizzas produced on the Big One-factory, are being sold as 'Big One' pizzas in Norway[19], and as 'Grandiosa Pan Pizza' in Sweden and Finland.[20][21]
The Italian-style pizzas produced on the Grandiosa-factory are being sold as 'Grandiosa' pizzas in Norway[22], and as 'Grandiosa' pizzas of the category 'Perhepizzat', family-pizzas, in Finland.[23]
References
^ Sverre Bjørstad Graff (2002-07-01). Grandiosa - den store testen! (Norwegian). Retrieved on 2006-10-14.
^ Joakim Thorkildsen (2006-03-14). 300 000 har lastet ned Grandiosa-låt (Norwegian). Retrieved on 2006-10-14.
^ Stabburet. Merker og Produkter - Grandiosa (Norwegian). Retrieved on 2006-10-14.
^ Stabburet. Storhusholdning: Produktkatalog - Grandiosa Pizza 10x585g (Norwegian). Retrieved on 2007-12-01.
^ Veggavisen. Kultur - Mat og drikke - Hvordan kjøtt er det i Pizza Grandiosa (Norwegian). Retrieved on 2007-12-03.
^ Stabburet. Storhusholdning: Produktkatalog - Grandiosa Pizza 10x585g (Norwegian). Retrieved on 2007-12-01.
^ Stabburet. Ernæring og helse - Næringstabeller - Grandiosa (Norwegian). Retrieved on 2007-12-01.
^ Dagbladet. Forretningshemmelighet til 25,90 (Norwegian). Retrieved on 2007-12-01.
^ Veggavisen. Kultur - Mat og drikke - Hvordan kjøtt er det i Pizza Grandiosa (In this message-board thread, one of the users has added a picture of the Pizza Grandiosa box, taken with a digital camera, showing that it's saying on the box, that the binding-agent being used is soy protein) (Norwegian). Retrieved on 2007-12-02.
^ Islam.no. Salam Diskusjonsforum - Pludring og prat - Topic: Bacon-snacks (The users of this muslim message-board, seems to think that the binding-agent being used is soy protein) (Norwegian). Retrieved on 2007-12-02.
^ Grandiosa. Perhepizzat - Grandiosa (Click the 'Grandiosa Classic 585g'-link, to see that it's saying on the Finnish Grandiosa-website, that the binding-agent being used is 'soijaproteiina', soy protein) (Finnish). Retrieved on 2007-12-01.
^ Stabburet. Merker og produkter - Pizza - Pizza Grandiosa (Norwegian). Retrieved on 2007-12-03.
^ Stabburet. Merker og produkter - Pizza - Big One Pizza (Norwegian). Retrieved on 2007-12-02.
^ Grandiosa. Hitta din idealpizza (Click 'Pizzor' on the webpage, to get to the menu showing pictures of the different pizza-types being sold in Sweden) (Swedish). Retrieved on 2007-12-01.
^ Veggavisen. Kultur - Mat og drikke - Hvordan kjøtt er det i Pizza Grandiosa (Norwegian). Retrieved on 2007-12-03.
^ Procodia Food AB. Våra produktionsanläggningar - Vansbro, Dalarna (Click 'OM PROCORDIA FOOD' and 'Produktionsanläggningar' on the webpage, to see the different production-sites) (Swedish). Retrieved on 2007-12-02.
^ Grandiosa. Hitta din idealpizza (Click 'Pizzor' on the webpage, to get to the menu showing pictures of the different pizza-types being sold in Sweden) (Swedish). Retrieved on 2007-12-01.
^ Veiatlas.no - Din reiseplanlegger med presentasjon av norske hjørnestensbedrifter. Stabburet AS Stranda, Kyrkjegata (Norwegian). Retrieved on 2007-12-01.
^ Stabburet. Merker og produkter - Pizza - Big One Pizza (Norwegian). Retrieved on 2007-12-02.
^ Grandiosa. Hitta din idealpizza (Click 'Pizzor' on the webpage, to get to the menu showing pictures of the different pizza-types being sold in Sweden) (Swedish). Retrieved on 2007-12-01.
^ Grandiosa. Grandiosa - Pannupizzat (Finnish). Retrieved on 2007-12-02.
^ Stabburet. Merker og produkter - Pizza - Pizza Grandiosa (Norwegian). Retrieved on 2007-12-03.
^ Grandiosa. Grandiosa - Perhepizzat (Finnish). Retrieved on 2007-12-01.
External links
Contence of food-products.
Contence of food-products.
26 January 2008
16:51
Subject
Contence of food-products.
From
Erik Ribsskog
To
info@iceland.co.uk
Sent
26 January 2008 16:49
Hi,
I've been buying some food products from Iceland, by Williamson Sq. in Liverpool, which I am
a bit suspicious about.
The first product is the 500g. Beef trimmings (with cracked black pepper etc.) from Hurswood Int.
CH45 0JZ., Price: £1.75.
It doesn't really look or taste anything like eg. the 130g. Tesco Roast beef, which sells at
approxematly the same price.
I've also been working in the meat and fish deparment, in a big supermarket in Norway,
OBS Triaden, in Lørenskog, right outside Oslo.
And there we used to slice meet, like ham, roast beef, etc, etc.
And I can't remember any of the trimmings looking anything like the 500g. Beef trimming product
from Hurswood Int.
And I didn't really think it tasted anything like roast beef.
And I was wondering why one would have all the cracked black pepper on the beef slices.
The trimmings we sold, where without seasoning, because the trimmings really have the same taste
as the regular slices, they are just like a bit irregular shaped.
And the beef-trimmings in the 500g. box with beef-trimmings from Hurswood Int., didn't really look
like trimmings to me, they looked like more or less regular shaped slices, they just seemed to
be cut in a bit to thin slices maybe, and just put in a box, and not presented/stabled well, like
eg. the 130 g. Roast beef slices from Tesco are.
And another product I was wondering about, is the Iceland 4 hot & spicy chicken breasteaks,
380 g., Price £1, produced and packed in Thailand.
I don't really think this chicken taste or look or have the texture like chickenbreast usually have.
So I was wondering if this product really is made of chickenbreast, since I don't really think it
tastes or feels or looks like chicken.
So I was wondering a bit, if maybe someone should have a look at these products, and see
if what they really contain is the same as it says on the box(?)
Also I was wondering a bit about the 185g. Iceland Ready Cooked sliced chicken plain strips, £1.
Produce of Brazil or Thailand. Packed in the Republic of Ireland for Iceland Foods Ltd.
Isn't it a bit strange that the meat is from Brazil or Thailand?
I think that sounds a bit strange.
But it's probably me that wonders to much about different things.
But I think that it's a bit strange that these products can be so inexpensive, compared to other,
similar products at eg. Tesco or Marks and Spencers etc, where they cost up to maybe 3 or 4 times as
much.
I mean, when the chicken is sent from eighter Thailand or Brazil, then it could seem a bit strange that it
doesn't cost more than £1 for four chicken breaststeaks, 380 g., or for 185 g. coocked chicken filet,
plain strips.
So I was wondering if maybe someone should have a look at these products, and the production-process,
to check that's everything is in order?
I know there are some frozen pizza products in Norway (Grandiosa), that are very popular, but seems to
contain some meat-mixture that's seems to made from something that made the Swedish food-autoroties
forbid it.
So that has made me a bit vary of food that is a bit suspiciously in-expensive.
So that's why I'm writing this e-mail.
Because I'm a bit worried about what's in some of the in-expensive food products.
So that's why I'm writing this e-mail, so that you can reasure me that I'm wrong about wondering about this,
and that you can reasure me that there's nothing wrong with these, the mentioned products.
Here is a link by the way, to an entry on my blog, which I wrote earlier this month, regarding the mentioned beef
trimmings and chicken breaststeaks, etc:
http://johncons-mirror.blogspot.com/2008/01/products-in-iceland-shops.html
So I hope you have the oppertunity to help me with this, and thank you very much for your answer in advance!
Yours sincerely,
Erik Ribsskog
26 January 2008
16:51
Subject
Contence of food-products.
From
Erik Ribsskog
To
info@iceland.co.uk
Sent
26 January 2008 16:49
Hi,
I've been buying some food products from Iceland, by Williamson Sq. in Liverpool, which I am
a bit suspicious about.
The first product is the 500g. Beef trimmings (with cracked black pepper etc.) from Hurswood Int.
CH45 0JZ., Price: £1.75.
It doesn't really look or taste anything like eg. the 130g. Tesco Roast beef, which sells at
approxematly the same price.
I've also been working in the meat and fish deparment, in a big supermarket in Norway,
OBS Triaden, in Lørenskog, right outside Oslo.
And there we used to slice meet, like ham, roast beef, etc, etc.
And I can't remember any of the trimmings looking anything like the 500g. Beef trimming product
from Hurswood Int.
And I didn't really think it tasted anything like roast beef.
And I was wondering why one would have all the cracked black pepper on the beef slices.
The trimmings we sold, where without seasoning, because the trimmings really have the same taste
as the regular slices, they are just like a bit irregular shaped.
And the beef-trimmings in the 500g. box with beef-trimmings from Hurswood Int., didn't really look
like trimmings to me, they looked like more or less regular shaped slices, they just seemed to
be cut in a bit to thin slices maybe, and just put in a box, and not presented/stabled well, like
eg. the 130 g. Roast beef slices from Tesco are.
And another product I was wondering about, is the Iceland 4 hot & spicy chicken breasteaks,
380 g., Price £1, produced and packed in Thailand.
I don't really think this chicken taste or look or have the texture like chickenbreast usually have.
So I was wondering if this product really is made of chickenbreast, since I don't really think it
tastes or feels or looks like chicken.
So I was wondering a bit, if maybe someone should have a look at these products, and see
if what they really contain is the same as it says on the box(?)
Also I was wondering a bit about the 185g. Iceland Ready Cooked sliced chicken plain strips, £1.
Produce of Brazil or Thailand. Packed in the Republic of Ireland for Iceland Foods Ltd.
Isn't it a bit strange that the meat is from Brazil or Thailand?
I think that sounds a bit strange.
But it's probably me that wonders to much about different things.
But I think that it's a bit strange that these products can be so inexpensive, compared to other,
similar products at eg. Tesco or Marks and Spencers etc, where they cost up to maybe 3 or 4 times as
much.
I mean, when the chicken is sent from eighter Thailand or Brazil, then it could seem a bit strange that it
doesn't cost more than £1 for four chicken breaststeaks, 380 g., or for 185 g. coocked chicken filet,
plain strips.
So I was wondering if maybe someone should have a look at these products, and the production-process,
to check that's everything is in order?
I know there are some frozen pizza products in Norway (Grandiosa), that are very popular, but seems to
contain some meat-mixture that's seems to made from something that made the Swedish food-autoroties
forbid it.
So that has made me a bit vary of food that is a bit suspiciously in-expensive.
So that's why I'm writing this e-mail.
Because I'm a bit worried about what's in some of the in-expensive food products.
So that's why I'm writing this e-mail, so that you can reasure me that I'm wrong about wondering about this,
and that you can reasure me that there's nothing wrong with these, the mentioned products.
Here is a link by the way, to an entry on my blog, which I wrote earlier this month, regarding the mentioned beef
trimmings and chicken breaststeaks, etc:
http://johncons-mirror.blogspot.com/2008/01/products-in-iceland-shops.html
So I hope you have the oppertunity to help me with this, and thank you very much for your answer in advance!
Yours sincerely,
Erik Ribsskog