lørdag 23. januar 2010
Jeg kjeda meg litt i dag, så jeg kjøpte en engelsk spesialitet, som var på tilbud etter jul, 'Christmas pudding'. Det er ikke det samme som julegrøt
PS.
Hva inneholder Christmas pudding?
Jeg har scannet og forstørra emballasjen:
PS 2.
Jeg får prøve å oversette til norsk da:
Ingredienser: Sultaner (14%), rosiner (14%), sukker, kuranter (11%), hvetemel, glaserte kirsebær, engelsk cider (4%), vegetabilsk olje, sherry (3%), mandler, COURVOISIER (R) VS Cognac (2.5%), pasturiserte egg fra frittgående høns, pecan-nøtter, brandy (1.5%), 'Humnectant' (vegetabilsk glyserin), 'Molasses', appelsinskall, sitronskall, gjær, lagret portvin (0.7%), fløte, blandet krydder ('Nutmeg', kanel, koriander, 'Clove', ingefær, 'Caraway'), salt, appelsinolje, 'Spirit'-eddik, sitronolje, konserveringsmiddel ('Calcium propionate'), soyamel, 'Emulisifier....
osv., osv.
Så det blir vel altså ikke det samme som julegrøt.
Det er vel grøtris.
Eventuelt med sukker, kanel og smørøye.
Så Christmas pudding, må altså ikke forveksles med julegrøt.
Selv om begge er juledesserter og heter noe med jul eller 'christmas' da.
Bare sånn så at jeg har sagt fra om det.
I tilfelle det er noen som skal over å feire jul i England, neste jul, eller ved en senere anledning, mener jeg.
Og siden jeg blogger om 'Mat i England', osv.
Så sånn er det.
Så vi får se hva som skjer.
Vi får se.
Mvh.
Erik Ribsskog