torsdag 11. desember 2014
Her kan man se 'råtassen', (må man vel kalle han), Jon Bekkevoll. Arbeiderklassens store sønn, (må man vel si). Noe sånt
PS.
Her er mer om dette:
PS 2.
Det står, på et av bildene ovenfor, at en Rimi-dame, (som heter Trine), ruller en matrest-container, inn på et kjølerom.
Men sånn var det ikke, i de Rimi-butikkene, som jeg jobba i, (sånn som jeg husker det).
På Rimi Langhus, (hvor jeg jobba, som butikksjef, fra våren 2001 til sommeren 2002).
Så var det sånn, at en stor matrest-container, (som var cirka 3-4-5 ganger så stor, som den på bildene ovenfor, vel).
Den containeren, den stod ved siden av papp-pressa cirka, (inne på et lager, som hadde vanlig romtemperatur, vel).
I en eller to uker, (var det vel).
Så når den containeren, var halvfull.
Så hadde alle grønnsakene, (og det andre svinnet).
Blandet seg, og blitt til en slags 'bakterie-suppe', (eller noe i den duren), husker jeg.
Så dette med at matrest-containeren, ble oppbevart, på kjølerom.
Det er nytt for meg.
Den svære containeren, (som var laget av noe slags gult plast-materiale, og som var så stor, som en europall cirka, vel), som vi hadde, på Rimi Langhus.
Den var vel også uten hjul, (mener jeg å huske).
Og den må vel ha veid en god del kilo.
(Ihvertfall når den var full).
Og Rimi Langhus var en trang butikk.
Så det å få den containeren inn på noe kjølerom.
Det ble ikke gjort, ihvertfall.
Og det ville vel vært veldig kronglete og, (i den lille butikken), vil jeg tippe på, ihvertfall.
Og det var ikke sånn, at Mattilsynet, aldri var innom, i den butikken.
Så om Rimi Langhus, brøt noen lover, når matrest-containeren, ikke stod, inne på et kjølerom.
Det veit jeg ikke.
Jeg tror nok, at det var sånn, at jeg spurte de andre, som jobba der, (på Rimi Langhus).
Om det var riktig, at grisematen, skulle bli til en suppe, (på den måten).
Og det var visst meninga, at det skulle være sånn da, (fikk jeg til svar).
For denne 'suppa', skulle uansett kokes, før det ble til grisemat, da.
(Noe sånt).
Så sånn var det.
Bare noe jeg tenkte på.
Men men.
Mvh.
Erik Ribsskog
PS 3.
Her er mer om dette:
PS 4.
Etter å ha lest Arbeiderbladet-artikkelen ovenfor, så reagerer jeg også, på det, som en direktør, i Rema, blir sitert på.
Rema-direktøren, (en Tom Kristiansen), sier det, at Rema nesten ikke har svinn.
For de har ikke ferskvareavdelinger, (sier han).
Men det er tull, (vil jeg si).
Rema-butikker, er nesten kopier, av Rimi-butikker.
(Rimi kom først.
Og så dukket Rema-kjeden opp.
Som en kopi liksom, av Rimi-kjeden, (må man vel nesten si)).
Og alle Rema-butikker, har en fruktavdeling, (vil jeg si).
Og alle Rema-butikker, selger kjøtt, melk, fisk og brød.
(Alt dette er ferskvarer.
Det vil si kjøtt, melk, fisk, frukt og brød).
Dessuten, så skaper frysevarer også noen ganger mye svinn, i butikken.
For eksempel hvis det er fryse-havari.
Så dette er tull, (fra Rema), vil jeg si.
Men det kan kanskje tenkes, at en gjennomsnitlig Rema-butikk, har mindre svinn, enn en gjennomsnitlig Rimi-butikk.
For Rema, de gjør ikke så mye 'hokus-pokus', med frukta, (sånn som det virker som, for meg).
Rema setter liksom bare, noen tomat-kasser osv., oppå et flatt bord.
Og blåser liksom i, om det ser litt halvfullt ut, noen ganger.
Det gjør ikke Rimi.
Rimi sine fruktdisker, skal ikke være flate.
De skal være på skrå, mot kunden.
Og disken skal bygges opp.
(Sånn at all frukta ligger like høyt, liksom.
Og fruktdisken skal se liksom 'alltid', se velfylt ut).
Og disken skal ha selgende fargemønstre, osv.
Så det blir kanskje litt mye hokus-pokus, (noen ganger), i Rimi.
(Det er mulig).
Noe som nok antagelig fører til mer frukt-svinn, (hvis jeg skulle tippe, ihvertfall).
(Men dette fokuset, på frukta, (i Rimi), fører nok også, til mer frukt-salg.
Men da blir det også mer svinn.
Så en butikksjef, i Rimi.
Jobber nok i gjennomsnitt en god del mer, med både frukt og frukt-svinn.
Enn det en Rema-butikksjef gjør.
Men i Kiwi, så er det kanskje enda verre.
For Kiwi, de har de jo en garanti, som sier at du får både pengene og ny frukt, hvis du finner en dårlig frukt.
Så Kiwi-kjøpmenn, de må vel 'alltid' ha perfekte frukt-disker, da.
Så de bruker kanskje enda mer tid, i frukta, enn der Rimi-butikksjefer/ledere gjør.
(Hva vet jeg).
Så sånn er muligens det.
Bare noe jeg tenkte på.
Men men.
PS 5.
Her er mer om dette:
PS 6.
Hvis man skal sammenligne, Rema og Rimi, når det gjelder frukta.
Så er det kanskje sånn, i Rimi.
At de spør: 'Ser frukta tom ut?'.
Også svarer en Rimi-kollega, at: 'Ja, det er bare igjen cirka fem kilo tomater'.
Og da bestemmer dem seg, for at dem må fylle opp, i frukta, siden at tomat-kassene, ser halvfulle ut.
Mens i Rema, så hadde de kanskje sagt det.
At det holder ut dagen, for vi selger bare så og så mange kilo, med tomater, hver dag.
Og så hadde dem ikke fyllt opp.
Så i Rema, så lurer dem på, om det _er_ tomt.
Mens i Rimi, så lurer dem på, om det _ser tomt ut_.
(Sånn som det virker som, for meg, ihvertfall.
Noe sånt).
Så sånn er muligens det.
Bare noe jeg tenkte på.
Men men.