lørdag 14. november 2015

Og enda enda enda enda enda mer om nettmobbing

Erik Ribsskog
Klage/Fwd: Frøken, vet du hvordan bidronninger vaksinerer barna sine? Se svaret her
Erik Ribsskog     Sat, Nov 14, 2015 at 7:53 AM
To: juridisk
Cc: bonnierpublications@bonnier.dk
Hei,

dette er trakassering som følge av ID-tyveri, (virker det som).
    
(Jeg har ikke kontaktet disse).
    
Vennligst rydd opp!
    
Med hilsen
    
Erik Ribsskog
    
PS.
    
Jeg sender fortsatt om ID-tyveri til Datatilsynet, (siden at det ikke virker helt klart, hvem andre jeg burde sende om dette til, synes jeg).


---------- Forwarded message ----------
From: Abonnement Illustrert Vitenskap
Date: 2015-11-04 6:06 GMT+01:00
Subject: Frøken, vet du hvordan bidronninger vaksinerer barna sine? Se svaret her
To: Frøken Ribsskog


Illustrert Vitenskap - snart i din postkasse

Ditt abonnementsnummer er: 4775138805 
Hei Frøken

"Hvis du ikke kan forklare det enkelt, har du ikke forstått det."

Slik lyder ett av Albert Einsteins berømte sitater. Her i redaksjonen kunne vi ikke vært mer enige. Og vi har da også forsøkt å gå pedagogisk til verks i denne utgavens tema om nettopp Einstein. I anledning 100-årsjubileet for Einsteins generelle relativitetsteori, kan du nå lese om den kanskje største fysikeren gjennom tidene - og se om du - og dermed også vi - har forstått (i hvert fall deler av) den.

Som abonnent på Illustrert Vitenskap holdes du oppdatert om siste nytt på oppdagelses- og forskningsfronten. I det neste utgave kan du bl.a. lese om ni fjerne galakser som er fem ganger større enn de burde være, og om at blåøyde oftere blir alkoholikere enn brunøyde.

Nedenfor kan du se noen av temaene du kan lese mer om i den neste utgaven, som snart kommer fra oss i posten. Du kan glede deg!

Med vennlig hilsen

Sebastian Relster
Sjefredaktør
Illustrert Vitenskap

PS: Husk at du kan lese Illustrert Vitenskap på nettbrett og smarttelefon. Ved å laste ned Illustrert Vitenskaps app kan du lese e-magasinet vårt hvor som helst og når som helst.


SPØR VITENSKAPEN

Spør oss: I hver utgave bringer vi deg lesernes spørsmål og tanker om livets små og store mysterier. Vi allierer oss med fagfolk for å gi dere de beste svarene. I neste utgave kan du bl.a. få svar på: Hvorfor fryser varmt vann til is fortere enn kaldt vann? Har jorden vært en gigantisk snøball? Hvorfor fryser ikke dyr på føttene? Hvordan simuleres vektløshet? Har du et spørsmål du bare MÅ ha svar på? Skriv til oss her.


TING & TANG


I den neste utgaven kan du bl.a. lese om: Mountainbike og motorsykkel i ett.
Den er verken mountainbike eller motorsykkel - Bultaco e-bike er halvparten av hver. Med sin kraftige motor tar denne robuste sykkelen innersvingen på vanlige el-sykler. Som abonnent på Illustrert Vitenskap får du alltid siste nytt fra teknologiens frontlinje. Les mer om den siste teknologien her.



SMUGLES EN AV NESTE UTGAVES OPPDAGELSER!

Hvorfor vaksinerer bidronninger avkommet sitt?
Som abonnent er du ett skritt foran andre. Allerede nå kan du lese en av neste utgaves oppdagelser: Bier er immune mot en rekke sykdommer når de klekkes. Forskere har funnet ut at bidronningen får i seg bakterier fra maten, som så splittes opp inne i bien. Proteinet vitellogenin binder seg til bakteriefragmentene og går via blodet videre til eggene som vaksine. Oppdagelsen kan brukes i vaksineringen av bikolonier, som i USA er redusert fra 6 til 2,5 millioner individer på bare 60 år.


DØDEN KOMMER
MED POSTEN


Det amerikanske forsvaret har i årevis sendt levende sporer av miltbrann til laboratorier i og utenfor USA - uten at mottakerne ante at sporene var aktive og dermed dødelige. Uhell og utslipp er hverdagskost, og med stadig flere toppsikrede laboratorier øker faren for spredning av dødelige mikrober. Les artikkelen i vår neste utgave.



NÅ LETTER OVERLYDSFLYET IGJEN

London - New York på tre og en halv time. Slike hastigheter kan dagens flypassasjerer bare drømme om, men om fire år skal en ny generasjon overlydsfly stå klar til å innta luftrommet. Som abonnent har du allerede nå tilgang til artikkelen. Klikk her.


DYRENE HAR SUPERSANSER


Haier kan føle byttedyrenes minste muskeltrekning, mens narhvaler sjekker været bare ved å stikke nesen opp av vannet. I kampen for å overleve har dyrene utviklet avanserte sanser som forskerne ennå ikke fullt ut forstår.
Les artikkelen i vår neste utgave.



DIGITALE
FORDELER FOR DEG

Fem digitale tjenester for deg som abonnent. Vi gir deg eksklusiv tilgang til masse ekstra kunnskap og underholdning. Se abonnementsfordelene dine her. God fornøyelse!


Dykk ned i vårt
store videoarkiv


Dykk ned i samlingen av verdens beste og morsomste vitenskapsvideoer - nøye utvalgt og kommentert på norsk av ekspertene våre. Du kan søke etter emne eller popularitet. Og som abonnent har du gratis tilgang til arkivet.
Gå til video-nettstedet her.





Du mottar denne e-posten på: e.ribsskog@gmail.com
Abonnementsnummeret er 4775138805
Avbestill