fredag 4. mars 2016
Da jeg jobba, i Rimi, så lærte vi, at det er noe, som heter: 'Kryssforurensing'. Det betyr, at man ikke skulle bruke, samme skjæreplate, når man skar opp frukt, som når man skar opp kjøtt, for eksempel. Så dette, som Kiwi driver med, (for tiden), at de legger alle varer, med dårlig dato, i en disk, (uansett hvilken kategori, som varene er i), det vet jeg ikke, om er helt 'kosher' liksom, (for å si det sånn). Hvor er Mattilsynet for tiden, (kan man kanskje lure på)
http://www.p4.no/butikksjefen-valgte-a-sette-druene-sammen-med-vaskemiddelet/artikkel/650480/
PS.
Her er mer om dette:
https://no.wikipedia.org/wiki/Kryssforurensing
PS 2.
Hvis man plasserer druer sånn, (ved siden av vaskemiddel).
Så kan jo det skje, at en flaske, med noe kjemiske vaskemiddel, begynner å lekke.
(For i de fleste butikker, så tar man ikke varene ut av eskene.
Men man skjærer bort fronten av eskene, og setter eskene inn i hylla.
For ellers er det vanskelig, å rullere, osv.
Og det tar lang tid, å sette en og en vare, inn i hylla.
Så den butikken, på bildet ovenfor, lurer jeg litt på, for å si det sånn).
Og hvis en sånn flaske, begynner å lekke.
Så kan jo det vaskemiddelet, (i teorien ihvertfall), renne bort, på druene.
Og det er vel ikke alle, som vasker druene, før de spiser de.
Så derfor, kan folk, bli matforgifta, da.
(For de drue-boksene, er det ofte små 'pustehull' i, på undersiden, (av en eller annen grunn), sånn som jeg husker det).
Så sånn er nok det.
Bare noe jeg tenkte på.
Men men.
Mvh.
Erik Ribsskog
PS 3.
En gang, mens jeg bodde, i Leather Lane, (hvor jeg bodde, fra 2006 til 2011), i Liverpool.
Så var jeg, på et jobbintervju, for en butikksjefjobb, i en kjede, som het Heron.
Og som del av interjuet, (var det vel), så ble jeg bedt om, å gå rundt, i lokalet, og ta en liten butikksjekk, liksom.
(Noe sånt).
Og en ting, som jeg la merke til, var at den Heron-butikken, (i bydelen Old Swan, var det vel).
Den hadde potetsekker, som var plassert, rett på gulvet.
Og det husker jeg, fra Rimi, at vi lærte, at ikke var lov.
(Det var vel distriktsjef Anne Kathrine Skodvin, som fortalte meg det).
Fordi at da, så kunne det komme noe kjemiske vaskemidler, (fra vaskefirmaet, for eksempel), på gulvet, og det kunne så renne bort, på potetsekkene, og så forurense de, da.
(Noe sånt).
Så derfor, så skulle alle varene, (som ikke stod, i hylla), settes oppå noe, (for å få de opp, fra gulvet).
Så jeg brukte mye tomme bruskasser, som jeg satt et såkalt 'kasseskjørt' på, (som hadde Rimi-logo, og som vi kunne bestille, fra Rimi sitt hovedkontor).
Da kom varene, mye høyere opp, fra gulvet.
Og da solgte også varene mer, (lærte jeg, i en annen sammenheng, (det var vel et møte, på Rimi sitt hovedkontor)).
For da er det lettere, for kundene, å ta med seg varen.
(Når kundene slipper, å bøye seg, (så mye), for å plukke med seg varen, da).
Og man kan vel tenke seg, at den regelen.
Om at varene ikke skal stå rett på gulvet.
Det kan være også på grunn av andre ting.
For det blir vel vanskelig, å vaske, der hvor de varene står.
Og hva hvis det er skadedyr, som rotter eller mus, i butikken.
(Som har kommet seg inn, på en eller annen måte).
Det er mulig, at det da er bedre, at varene står plassert, litt opp fra gulvet/bakken, (som i stabburene, i gamle dager), osv.
(Skulle man vel kanskje tro).
Så sånn er nok det.
Bare noe jeg tenkte på.
Men men.
PS 4.
Her er mer om dette:
http://johncons-mirror.blogspot.no/2010/12/na-har-jeg-vrt-pa-jobbintervju-hos.html
PS 5.
Det var jo sånn, mens jeg jobba, som leder, på Rimi Lambertseter, (i Nylænde 5).
At Rimi flytta Evergood-kaffen, til den nederst hylla, (på noen såkalte planogram, (som butikkene liksom, måtte følge)), husker jeg.
Og det var nok fordi, at Evergood-kaffen, ble levert, av Rimi sin konkurrent Jo-Jo/NorgesGruppen, (som var en grossist, som 'plutselig' begynte, med sine egne butikk-kjeder, som Kiwi og Meny).
(Noe sånt).
For varene, på nederste hylle, selger mindre, da.
Enn de varene, som står, i skulderhøyde.
Så Rimi satt istedet, Friele sin kaffe, i skulderhøyde, (siden at de ville, selge mer, av dette merket), da.
(Noe sånt).
Men nå ser vi jo, hva som har skjedd, med Rimi.
(Den kjeden finnes snart ikke lenger.
Men har blitt, til Prix, for det meste).
Så spørsmålet er, om ikke Rimi, burde ha hivd ut Evergood-kaffen, fra sine butikker.
Og så satt opp en plakat, hvor de forklarte, for kundene, grunnen til at de gjorde dette.
(Noe sånt).
Så sånn er nok det.
Bare noe jeg tenkte på.
Men men.
PS 6.
Det var snakk om, (mener jeg at Rimi-distriktsjef Anne Kathrine Skodvin sa, en gang).
At Rimi, skulle hive ut, Evergood-kaffen.
(For Jo-Jo/NorgesGruppen, var jo, en konkurrent, av Rimi/ICA.
Så at Rimi, skulle selge, deres varer, ble kanskje litt rart, da.
Noe sånt).
Men Evergood-kaffen, var så populær, at Rimi turte ikke, å slutte, å selge den, (muligens fordi, at sjefene, på Rimi sitt hovedkontor, var redd for, at kundene, skulle 'klikke', (i butikkene), eller noe i den duren).
(Noe sånt).
Så sånn var muligens det.
Bare noe jeg tenkte på.
Men men.
PS 7.
Her er mer om dette:
http://www.evergood.no/
PS 8.
En annen ting, som vi lærte, i Rimi, (på et møte, på hovedkontoret, antagelig), er at kundene har 'tunnel-syn', når de går inn, i butikken.
Så de første hyllene, (hvor kaffen i Rimi stod), ser ofte ikke kundene.
Og det, (at jeg gjorde om kaffe-hylla, etter planogram, (etter ordre, fra de 'høye sjefer'), på Rimi Lambertseter).
Det var, da jeg jobba der, som aspirant/assisterende butikksjef, (noe som var, fra 1994 til 1996).
Og jeg begynte så, som butikksjef, i den samme butikken, (etter at jeg hadde hatt, et slags 'mellomspill', som assisterende butikksjef, på Rimi Bjørndal, (for at jeg også skulle få erfaring, fra å jobbe, i store Rimi-butikker)), høsten 1998.
Og i mellomtiden, (mens jeg jobba, på Rimi Bjørndal, hvor jeg jobba, fra våren 1996 til høsten 1998), så hadde da, min forgjenger-butikksjef 'Audi-Monika', (på Rimi Lambertseter), satt opp, en 'mur', av billig brus-halvpaller, foran kaffe-hylla.
Så kundene, som handla på Rimi Lambertseter, på den tida, som jeg jobba, på Rimi Bjørndal.
De så nok ofte ikke kaffehylla.
(På grunn av dette med 'tunnelsyn' og 'brus-mur', da).
Men jeg, hadde lært, av butikksjef Elisabeth Falkenberg, (i den første perioden, som jeg jobba, i denne butikken).
At det var viktig, å ha innsyn, i butikken.
(For at kundene skulle like, å handle der.
Noe sånt).
Og vi skulle også flytte frukta, til ved inngangspartiet, (hadde distriktsjef Skodvin bestemt), På Rimi Lambertseter, (høsten 1998).
Så derfor, så måtte jeg flytte på, (og etterhvert få inn i brus-avdelinga), denne 'brus-muren', til 'Audi-Monika', da.
Og da, så merka kanskje kundene det, at Evergood-kaffen, var plassert nederst, (tenkte jeg nå).
(Noe sånt).
Så sånn var muligens det.
Bare noe jeg tenkte på.
Men men.
PS 9.
Det var også sånn, (som jeg vel har skrevet om, i Min Bok-bøkene).
At jeg først var 'oste-sjef', (for å lære å ta bra bestillinger, osv.), på Rimi Lambertseter.
(For jeg jobba der, tre vakter i uka, fra høsten 1993.
Og den butikken, hadde en 'hoved-kasserer', som het Solveig, som var fra Stryn, (eller om det var Sogndal), på Vestlandet).
Og da, så fikk jeg oste/smør/kjøtt-disken bra, syntes jeg selv.
Men så, (etter at jeg hadde blitt aspirant/assisterende butikksjef der, noe jeg jobba som, sommeren/høsten 1994 til våren 1996).
Så fikk jeg 'plutselig' beskjed, av butikksjef Elisabeth Falkenberg.
At jeg måtte gjøre om, den fine kjøledisken 'min', etter planogram.
Og det var visst fordi, at Rimi/ICA, ville at varene skulle stå, i bolker.
For jeg hadde hatt smør og tunge oste-kartonger nederst.
(Det var vel sånn der, før jeg begynte som 'oste-sjef' og).
Men Rimi ville 'plutselig' ha varegrupper som smør og ost, i bolker.
Og nesten alle smørpakkene var tunge.
Så derfor ble det sånn, at mye tunge esker, måtte stå i høyden.
(Og dette var vel, det første planogrammet, som jeg så.
Hvis jeg ikke tar helt feil.
Og det passet vel ikke helt, (sånn som jeg husker det), til vår kjøledisk.
Men dette med bolker var forklart, da.
Og jeg måtte da gjøre det, så godt jeg kunne.
For å prøve å få disken, sånn som Rimi ville, da.
For det solgte visst mer, å ha varene, i bolker, da).
Og det kan også ha vært, med dette med Evergood-kaffen, som en baktanke, (tenker jeg nå).
For Rimi måtte nok da, sette alle varegruppen, (i butikken), i bolker.
Før de liksom kunne 'tulle', med Evergood-kaffen.
Og sette den nederst.
(Og Elisabeth Falkenberg, lot vel muligens ofte, en ødelagt kaffe-pakke, ligge igjen, oppi Evergood-eskene.
For å liksom tulle, med konkurrenten JoJo/NorgesGruppen, da.
Ihvertfall hendte det vel ofte, at jeg fant ødelagte Evergood-poser, når jeg rydda, i butikkhyllene, på Rimi Nylænde.
Noe jeg gjorde, hver eneste arbeidsdag, i et par år.
Sånn som jeg husker det).
Så sånn var det.
Bare noe jeg tenkte på.
Men men.
PS 10.
Så man kan kanskje si, at JoJo/NorgesGruppen, ofret Evergood-merket.
Da JoJo/NorgesGruppen begynte, med sine egne butikk-kjeder.
(Siden at Evergood-merket da, ble stemoderlig behandlet, av konkurrent-butikk-kjedene).
Så sånn var muligens det.
Bare noe jeg tenkte på.
Men men.