mandag 4. juli 2016

Forsvarsministeren sier at et tradisjonelt forsvar, er noe, for historiebøkene. Men se på Sovjet i Afganistan. Dette var på 80-tallet, og Sovjet klarte ikke å overvinne det lille landet Afganistan, (som drev geriljakrigføring, i fjellene). En norsk mobhær, på opp mot en million soldater, som kan gjemme seg, i de norske fjellene og skogene, ville kunne forsvare seg, mot ethvert land, (vil jeg si). For det ville blitt for dyrt økonomisk, å slå, en sånn hær, og man ville trengt, mange millioner soldater. Så jeg er ikke overbevist, om at masse 'hokus-pokus', (som har dukket opp, innen krigs-kunsten, siden 80-tallet), nødvendigvis forrander, noe særlig, på dette. Amerikanerne slet vel, med å overvinne Osama Bin Laden, i fjellene, (selv om amerikanerne hadde moderne våpen og utstyr). Så dette er muligens, at Ola Nordmann, er lei av, å være rep-soldat, og heller vil sitte og drikke fancy kaffe, på jobb, (mistenker jeg). Noe sånt

se på sovjet i afganistan

http://www.dagbladet.no/kultur/vi-ma-holde-fast-ved-det-som-har-virket-siden-1949/60264504

PS.

Forsvarsministeren nevner heller ingen eksempler, når hun skriver, om hvordan: 'Militære, paramilitære og hybride virkemidler koordineres på stadig mer raffinerte måter'.

Så disse skriveriene, (fra forsvarsminister Ine Eriksen Søreide), er det rimelig umulig, å forstå noe særlig av, (må jeg si).

Og disse supervåpnene, som hun beskriver, (som har så lang rekkevidde og presisjon).

Er det virkelig bevist, at disse 'mysterie-våpnene', vil kunne overvinne, en norsk mob-hær, (med opp mot en million soldater)?

Eller snakker forsvarsministeren her om Telemark-bataljonen, (med noen få hundre soldater)?

Dette er ikke klart, (må jeg si).

Skjerpings!

Mvh.

Erik Ribsskog