Ingeborg Ribsskog - Baron Adeler Malteserordenen E-post til slottet om Mette-Marit videoen Er noe galt i Martine-saken? Problemer med Grandiosa? johncons-MUSIKK johncons-REISE johncons-FOTBALL

torsdag 21. august 2008

Dansker hører ofte ikke forskjell på norsk og svensk. (In Norwegian).

Da jeg jobbet på Arvatos skandinaviske Microsoft-aktivering, i 2005 og 2006, så fikk jeg overført mange danske samtaler.

Ofte, så fikk jeg høre, fra danskene, som ringte for å aktivere Windows, osv., at de 'forstår ikke det svensk'.

De trodde at jeg pratet svensk, når jeg pratet norsk (bokmål, eller østlandsdialekt).

Jeg leste på Aftenposten, nå tilfeldig, og da så jeg, at det var en norsk dame, som bodde i København, som også nevnte dette.

Men jeg synes det er merkelig, at jeg som nordmann, måtte svare danske samtaler, for Arvato/Microsoft, med like bra kvalitet, og på like kort tid, som f.eks. finner måtte svare finske samtaler, når dansker ofte ikke engang hører forskjell på norsk og svensk.

Så det var nesten dyreplaging, vil jeg si, hvis jeg hadde vært et dyr da.

Dansker kaller jo nordmenn for 'fjellaper', eller 'fjellaber', så da kan man kanskje si at det var dyreplageri, som jeg ble utsatt for, hos Arvato, med de danske Microsoft-samtalene.

Noe sånt.

Med vennlig hilsen

Erik Ribsskog

PS.

Her er den kommentaren, fra Aftenposten, hvor en norsk dame, bosatt i Danmark, nevner dette problemet, med at dansker ofte ikke hører forskjell på norsk og svensk:

Nordmenn mangler dannelse.

Jeg bor selv i Kbh og har ofte ergret meg over den danske arrogansen overfor nordmenn. Men ser man på mange nordmenns oppførsel, kan man tildels forstå det. Det kommer aldri utlendinger til Norge bare for å drikke seg fulle, så vi kan neppe helt forstå det bildet vi etterlater. Fattig trøst er at vi er bedre likt enn svensker, men dessverre hører de sjelden forskjell på språkene. Godt råd; la deg heller beruse av Kbh`s mange severdigheter.

Avs:Katarina Solveig And
Sted:Kbh





http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/blogg/danmark/article2396296.ece

Bloggarkiv

Populære innlegg

Om meg

Bildet mitt
Overhørte på Rimi Bjørndal, (jeg jobbet som butikksjef/leder i ti år, i mange forskjellige butikker), i 2003, at jeg var forfulgt av 'mafian', mm. Har etter dette ikke fått rettighetene mine, i mange saker. Blogger derfor om problemer med å få rettigheter, mm. Mine memoarer, (Min Bok 1-10), kan også finnes på johncons-blogg, (se: 'Etiketter'). Jeg blogger også om slektsforskning, (etter at min danskfødte mormor, som var etter adelige/kongelige, døde i 2009). Har også vært såvidt innom Høyre/Unge Høyre, i sin tid. Har også studert informasjonsbehandling/IT/Computing, (på NHI, HiO IU og University of Sunderland). Har også bakgrunn fra handel og kontor, (grunnkurs, økonomi med markedsføring og data). Er/var også i Heimevernet, (etter at jeg ble overført dit, etter førstegangstjeneste i infanteriet, (og en rep-øvelse i mob-hæren), i forbindelse med omorganiseringer, i Forsvaret, etter den kalde krigen). Blir også utsatt for mye nettmobbing, mm. johncons-blogg, (og mine memoarer og nettbutikk), er kjent fra TV-programmet Tweet4Tweet, i 2012, (selv om jeg måtte klage, for programmet var veldig useriøst/nedlatende, mm.).

Totalt antall sidevisninger

Etiketter