Ingeborg Ribsskog - Baron Adeler Malteserordenen E-post til slottet om Mette-Marit videoen Er noe galt i Martine-saken? Problemer med Grandiosa? johncons-MUSIKK johncons-REISE johncons-FOTBALL

søndag 27. juli 2008

Emo-cops? (In Norwegian).

POPULÆRT: Rondane er et yndet turmål for turister fra inn- og utland, som inntil videre kan beskue - og plyndre - døde tyske soldater som omkom ved Midtronden under krigen.
Foto: ØYSTEIN FLEDSBERG/CREATIVE COMMONS

Døde tyske soldater ligger synlig ved tursti

Styrtet med fly i 1944.

RALF LOFSTAD
rlo@dagbladet.no

(Dagbladet.no): De to siste åra har turgåere på vei mellom Storronden og Midtronden kunnet beskue levningene etter to tyske soldater som omkom i en flystyrt i 1944. Nå er lokale i distriktet opprørt over at de døde soldatene ikke blir hentet ned, skriver Gudbrandsdølen Dagningens nettutgave gd.no.

Midtronden, Norge

Emneord

annen verdenskrig likfunn turisme

Midtronden, Norge

annonse

annonse



- Det er sløvt av politiet ikke å hente ned levningene. Vi kan ikke sitte stille og se på at soldatene blir liggende ved turisttråkket enda en sommer, sier Paul Rindal, turistvert i Dørålen, til gd.no.

Politiets forklaring skal ifølge Rindal være at det er for risikabelt å lande på stedet med helikopter.


13 omkom
Det var i november 1944 at et militærfly med 13 tyske soldater, blant dem høytstående stabsoffiserer, styrtet i Rondane. Det tok lang tid før flyet ble funnet, og først i 1964 ble sju døde fraktet ned. Flere omkomne ble ikke funnet - før nå, etter at et ras blottla de to «nye» likene.

Også Arnfinn Brenden (76) er opprørt over at ikke noe blir gjort for å gi de døde soldatene et mer verdig siste hvilested.

- Forsvaret har plikt til og ansvar for å ta hånd om dem som fortsatt ligger ved flyet, sier Brenden til lokalavisa.


Likplyndring
- I sommer må politiet ta affære. Jeg kjenner folk som har plukket våpnene av soldatene. Det er ikke noe problem å finne dem, og med dagens metoder vil det heller ikke være noe problem å identifisere dem, sier turistvert Rindal.

Lensmann Anders Torvik på Dombås sier han ikke kjenner opplysningene om soldatene, men opplyser at de i første instans er politiets ansvar.

- Mandag morgen vil vi drøfte saken på kontoret og finne ut hva vi eventuelt må foreta oss videre sier Torvik til gd.no.

TIPS OSSSMS/MMS: 2400 Tlf: 2400 00 00 2400@dagbladet.no

Top of Form


Navn:

Overskrift:

Epost:


Mobil:


Bottom of Form

Twingly bloggsøk

Legg link til bloggen din her

Slik gjør du det

Publisert søndag 27.07.2008 kl. 02:32, oppdatert 03:36

Oppdater, vis skjulte eller sorter:

Top of Form


Bottom of Form

Kommentarer (2)

1

anbefalinger

Bra!

Emo-cops?

Skrevet av cons 27.07.2008 kl. 03:46

Jeg lurer på om politiet vi har nå for tiden, er Generasjon X-, eller Emo-, politiet?

Det virker i hvertfall for meg som at politiet er så redd for de kriminelle, så de har brukt meg, som en såkalt 'target guy', og tullet rundt med meg da, ettersom de er redde for å gjøre møkkejobbene selv, virker det som.

Så om da, dette Emo-politiet, ikke klarer f.eks. å gå opp på vidda, om vinteren, med ski og pulk osv., og fjernet disse likene.

Slik som militæret vel ville ha gjort.

Og de kunne vel brukt snøscooter da.

Det er sikkert muilg å lande helikopter der og, det er sikkert bare en dårlig unnskyldning.

Når turgåere klarer å komme seg dit, da må vel politiet klare å komme seg dit også.

Istedet lar altså politiet møkka-arbeidet ligge, i årevis.

De får prøve å fucke opp en vanlig person nok, til at den personen gjør det da.

Sånn de gjør med target guys, så kan Generasjon X-politiet, bruke 'mind control' til å få noen vanlige sivile, til å gjøre drittjobben, sånn som det virker som at de har gjort med meg.

Så får jeg ønske lykke til, og at jeg får håpe at jeg ikke sårer følelsene til politiet så mye, at de begynner å gråte, når jeg skriver dette.

Med vennlig hilsen

Erik Ribsskog

Nytt innlegg Svar på innlegg Varsle





http://www.dagbladet.no/nyheter/2008/07/27/541870.html

Bloggarkiv

Populære innlegg

Om meg

Bildet mitt
Overhørte på Rimi Bjørndal, (jeg jobbet som butikksjef/leder i ti år, i mange forskjellige butikker), i 2003, at jeg var forfulgt av 'mafian', mm. Har etter dette ikke fått rettighetene mine, i mange saker. Blogger derfor om problemer med å få rettigheter, mm. Mine memoarer, (Min Bok 1-10), kan også finnes på johncons-blogg, (se: 'Etiketter'). Jeg blogger også om slektsforskning, (etter at min danskfødte mormor, som var etter adelige/kongelige, døde i 2009). Har også vært såvidt innom Høyre/Unge Høyre, i sin tid. Har også studert informasjonsbehandling/IT/Computing, (på NHI, HiO IU og University of Sunderland). Har også bakgrunn fra handel og kontor, (grunnkurs, økonomi med markedsføring og data). Er/var også i Heimevernet, (etter at jeg ble overført dit, etter førstegangstjeneste i infanteriet, (og en rep-øvelse i mob-hæren), i forbindelse med omorganiseringer, i Forsvaret, etter den kalde krigen). Blir også utsatt for mye nettmobbing, mm. johncons-blogg, (og mine memoarer og nettbutikk), er kjent fra TV-programmet Tweet4Tweet, i 2012, (selv om jeg måtte klage, for programmet var veldig useriøst/nedlatende, mm.).

Totalt antall sidevisninger

Etiketter